Zaterdag 4 maart is het verrassingsactiviteit. Neem zeker je fiets mee. We spreken af op het normale uur.

Zaterdag 11 maart is het leiding switch. Jullie krijgen dus andere leiding.

Zaterdag 19 maart is het jinstage. Via whatsapp zal er gecommuniceerd worden bij welke
groep je staat.

Zaterdag 26 maart is het stadsspel. Neem zeker je fiets mee. We spreken af op het normale
uur.

Dag lieve verkenners. Wat gaat de tijd toch snel. Het is al maart en ik ken de helft van jullie namen nog niet eens… Maar desalniettemin zal het weer een hele leuke maand worden.

 

4 maart

Deurbel

 

11 maart

Leidingswitch

 

18 maart

Pijp

 

25 maart

Kapoen 

 

Ziezo dat was het dan al weer voor deze maand. Hopelijk allemaal tot de zaterdagen!

Met vriendelijke groeten

Verkennerleiding

Heren, deze maand is het maart, sommigen noemen deze maand de lentemaand, anderen durven zelfs te beweren dat het de windmaand is. Maar vrees niet, er bestaan malle mannen die deze maand zelfs de knetterknalmaand durven noemen. Wie die mannen zijn is nog steeds onbekend, maar we gaan ontdekken of ze gelijk hebben! 

 

4 maart

Is het een vliegtuig, is het een vogel, nee dat is het niet, het is Dennis Adriaensen die met patatten op u schiet. That’s right, dat festijn hier is hier met kartoffeln schieten op een uitgebreide verzameling van artikelen. Deze gaan vervolgens kapot, en wij worden hieropvolgend blij van. Er is ook nog een twist, maar daar voor moet ge naar het lokaal komen vrees ik.

Om 13:45 verwachten we jullie aan ons lokaleken.

 

11 maart

Dit gebeurt wanneer een leider een zwarte kat bezit en soms op een bezem durft te rijden. Of nee… Het is de nieuwe nintendo console die op maat gemaakt is voor uw leiding. AAAAAAH toch nieeet, leidingswiiiitch, deze zaterdag krijgen jullie blijkelijks andere leiding, want de kapoenen zagen een pak minder dan jullie. ;)

Om 13:45 aan de lokalen

 

18 maart

Deze zaterdag is het tijd voor BUSINESS, we hebben de stock market van de wafel heel het jaar rond gevolgd. Hiermee hebben we dan ook beslist om alle wafels op te kopen toen de prijs op € 0,5 stond. Nu, maanden later, is door een wafelschaarste in Taiwan, de markt enorm gestegen. We gaan ze dus vandaag verkopen voor € 3 euro het stuk en lijpe winst maken.

Om 10:00 aan de lokalen, zo kunnen we misschien met een privéjet naar Chimay…

 

25 maart

Hier zijn we met het pareltje, vandaag doen we iet piesjaal. Het heeft te maken met een veld, een gigantische hamer, een klomp en grote ballen. Jazeker dames en meisjes, we gaan BOERENGOLF spelen, omdat we jullie vorige week toch wel hebben gemist. ;(

Om 13:45 aan de lokalen lieverds

 

 

Dat was het dan voor maart, 

volgende maand zijn we er weer, 

met meer weer

 

Groetjes,

de malle mannen,

Quebo, Debo, Vlebo en Jebo

Dag lieve welpjes, we mogen onze kalender weeral een pagina omdraaien voor de nieuwe maand die er weer is. Een nieuwe maand betekend natuurlijk zoals altijd weeral een aantal super leuke activiteiten waar jullie naar kunnen uitkijken!

 

4 maart: konijnenberg

We trekken vandaag naar het verre Vosselaar met de bus. Hier gaan we allemaal super grave knikkerbanen maken. Denk jij dat je de coolste knikkerbaan kunt maken? We spreken om 13u45 af op de scouts

11 maart: leidingswitch

Ik heb slecht nieuw voor jullie, de aller tofste leiders van de wereld gaan jullie moeten missen op deze dag. Maar niet getreurd welpjes, er komen andere, net iets minder leuke leiders, van onze scouts ons vervangen. Het zullen geen vreemde koppen voor jullie zijn en het gaat ongetwijfeld ook super leuk zijn! We spreken om 13u45 af op de scouts.

18 maart: stadsspel

Stadsspel staat vandaag op de planning, we spelen een knotsgek spel midden in Turnhout. Denk jij dat je Turnhout goed kent? Kom dat dan maar eens bewijzen!! Als jullie het spel goed spelen komen jullie misschien wel iets heel leuks te weten… namelijk het kampthema van dit jaar. Dus kom zeker af! We spreken om 13u45 af op de scouts

25 maart: zwemmen

We gaan zwemmen in Geel!!! We zouden graag beroep willen doen op jullie ouders om ons weg te brengen en ons te komen halen, dit spreken we later nog af via de whatsapp groep. We spreken om 12u45 af aan de scoutslokalen om vanuit hier samen te vertrekken.

 

Stevige linkers,

Beste Kapoenen en ouders van Kapoenen, 

 

We zijn al gearriveerd in de derde maand van het jaar, namelijk Maart. Deze maand is genoemd naar Mars, de Romeinse god van de oorlog. Gelukkig gaan we jullie hier geen geschiedenisles geven over de Romeinse goden maar wel ons fantastische franske voor deze maand!

Beginnen doen we deze maand met een REUZE ganzenbord! We gaan uitzoeken wie er het snelste het einde van het bord bereikt door jullie fysieke, mentale en behendigheidskunsten op de proef te stellen. Daarvoor zien we jullie graag in grote getalen komen op zaterdag 4 maart om 13u45 aan de scouts.

 

Op 11 maart gaan jullie vertrouwde leiding voor één keer vervangen worden door andere leiding. We voeren dus een leiding switch door. Wat jullie die dag precies gaan doen, zullen jullie dan te weten komen. We spreken gewoon om 13u45 af aan de scouts.


Wat we op zaterdag 18 maart gaan doen, kan je misschien raden aan de hand van volgend liedje…

https://www.youtube.com/watch?v=ViEfX1PRonM

Nee we gaan gelukkig geen pannenkoek in onze onderbroek steken! Maar de vergadering zal wel in het teken staan van pannenkoeken. Want jullie weten het misschien niet, maar een pannenkoek is heel functioneel. Je kan er mee gooien, opeten, knutselen, spelen, klaarmaken en nog veel meer. Dus om te ontdekken wat wij er allemaal mee gaan doen, kom je best gewoon om 13u45 naar de scouts voor deze heuse pannenkoekenvergadering!

Maart sluiten we af met een stadsspel dat in teken zal staan van politie en boef. Hoe het stadsspel in elkaar zal zitten kan ik nog niet verklappen, maar ik weet één ding. We zullen moeten oppassen voor de politie! We spreken hiervoor af op zaterdag 25 maart om 13u45 aan de scouts.

Stevige Linkers

 

Daan, Dennis, Pieter en Anton

Franske Februari: 

Beste kapoenen, februari is gearriveerd. De maand van de liefde, dat kan alleen maar goeds betekenen. Maak je op voor een maand vol verrassingen!!

 

4 februari:
Deze zaterdag is het geen scouts voor de leden. De leiding gaat een weekendje weg om de 2e helft van het jaar te plannen. Rust dus maar lekker uit en geniet van je weekend. 

 

11 Februari:

Deze week organiseren wij met de Gidsen Koningin Astrid onze jaarlijkse winterwandeling. We maken een mooie wandeling door de Ravelse bossen met onderweg een heerlijk kommetje soep. Heb je zin om mee te gaan, schrijf je dan nog snel in via onderstaande link:

Link: https://shop.stamhoofd.be/winterwandeling/

We spreken af tegen 13u in Ravels op de parking aan de kruising van de Arendonksesteenweg en de Marneffedreef (wij zullen er staan om dit aan te geven). Schoenen die tegen water kunnen zijn aangeraden. Verdere info vindt je terug in het fb-evenement zelf (https://www.facebook.com/events/1532912143895922

18 februari:
aiaiaiaiiaaiiaiai, pang pang!, whahh, whah, whaaaa. Je hoort het al, vandaag zijn we beland in het Wilde Westen. Heb je zin om de Indianen of de cowboys te helpen in hun strijd, kom dan zeker naar de scouts om 13:45 aan de lokalen!

25 februari: 

Vandaag trekken we eropuit, op naar het enige onbewoonde eiland in de Kempen. Waar dit echter ligt kunnen we jullie helaas niet vertellen. Er lezen immers mensen mee… En wat we daar denken te vinden is striktgeheim! Ben je ook benieuwd welke mythische wezens we zullen tegenkomen op deze onvergetelijke reis? Trek dan zeker je stoerste kousen aan kom met ons mee! We spreken af om 13:45 aan de lokalen. 

 

Stevige Linkers, 

Daan, Dennis, Pieter, Anton

Beste
Deze maand doen we alleen maar saaie dingen. Wees voorbereid!

Zaterdag 04/02/2023
Niks

Zaterdag 11/02/2023
Wandelen

Zaterdag 18/02/2023
Verjaardag

Zaterdag 25/02/2023
Deurbel

Met vriendelijke groeten
Verkenner leiding scouts Sint Frans

 

 

Dames,

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al weer op en we kunnen al heel voorzichtig beginnen uitkijken naar de zomermaanden. Zoals altijd heeft jullie fantastisch geweldige leiding weer bangelijke activiteiten op de planning staan. Het is mij daarom ook een waar genoegen om deze aan jullie mede te delen. 

 

4 februari: geen scouts ):

We beginnen de maand in mineur, want voor jullie zal het vandaag geen scouts zijn. De leiders zijn dan namelijk op planningsweekend. Het is natuurlijk top secret wat we gaan plannen dit weekend, maar ik kan wel zeggen dat het levensbelangrijk is.

11 februari: winterwandeling

De winterwandeling is altijd een van de hoogtepunten van het jaar. Iedereen komt gezellig samen om de wilde bossen en velden van het o zo prachtige Kempenland te trotseren. Trek dus maar je beste wandelschoenen aan, want met naaldhakken of sportsloefkes zal je niet veel verder komen dan de parking. We spreken af tegen 13u in Ravels op de parking aan de kruising van de Arendonksesteenweg en de Marneffedreef (wij zullen er staan om dit aan te geven). Inschrijven kan nog steeds via de volgende link: https://shop.stamhoofd.be/winterwandeling/ 

 

vrijdag 17 Februari – zaterdag 18 Februari : JV weekend

Vergeet wat ik zei over de winterwandeling, het weekend van de Jongverkenners is pas echt het hoogtepunt. We gaan gezellig met onze tak naar een huisje om daar het weekend van het jaar te beleven. Hierover werd al een mail gestuurd. Voor alle zekerheid zet ik hier nog eens kort de nodige info

  • Wanneer: vrijdag 17 Februari – zaterdag 18 Februari
  • Waar: Achtel 83, 2310 Rijkevorsel
  • Hoe:

We verwachten de Jong-verkenners om 18u op locatie. Hier zal de leiding een lekker avondmaal hebben voorbereid om het weekend mee te beginnen.

Zaterdag zouden de Jong-verkenners opgehaald moeten worden om 17u op dezelfde locatie.

Wij kijken er in ieder geval al enorm naar uit!!

 

25 februari: Techniekenvergadering

Wie sint-Frans zegt, zegt sjorren, dat zal niemand kunnen ontkennen. Wij staan in de wijde omgeving gekend voor onze uitermate precisie in het leggen van alle mogelijke sjorringen. Deze traditie mag uiteraard niet verwateren. Daarom moet deze goed bewaarde techniek zorgvuldig van generatie op generatie worden overgedragen. Vandaag gaan we daar dus werk van maken. We spreken af op het normale uur om 13:45 aan het Papenheem.

4 dikke smakkerds, 

Julie almachtige leiders

Vladje, den John, Daniël en Quebo

4 februari: Vandaag is het geen scouts omdat de leiders de rest van het jaar en het kamp gaan plannen zodat de rest van het jaar vol met leuke activiteiten gaat zitten en het het beste kamp ooit wordt.

 

11 februari: Trek je wandelschoenen al maar aan want vandaag is het winterwandeling de wandeling in totaal is 7km lang. Dit is een samen met de met de gidsen dus vraag je ouders en familie maar mee. Na het wandelen gaan we door met jins-weekend, we doen een film en gamemarathon! Meer informatie zie mail/ Whatsapp.

 

18 februari: Ei (dier), een dierlijk product waaruit nakomelingen ontstaan. Ei (voeding), een dierlijk product dat dient als voedingsmiddel voor de mens. Eicel, de vrouwelijke geslachtscel die na samensmelting met de (mannelijke) zaadcel uitgroeit tot een nieuw organisme. Zoals je leest gaan we vandaag alles met eieren doen. 13:45 op lokaal

 

25 februari: Lef komt via het Jiddisch in het Nederlands terecht. Het stamt af van het Hebreeuwse "lev" (hart) en betekent in het Nederlands "moed". Gozer komt via het Jiddische chosen, wat "bruidegom" of "schoonzoon" betekent, uiteindelijk in het Bargoens terecht met de betekenis van "vent". Met lefgozer wordt dus "een moedig man" bedoeld.[2] In het Nederlands wordt het woord gebruikt in de betekenis van opschepper of druktemaker maar in een wat positievere connotatie ook als durfal.[3] Het woord wordt regelmatig in spreektaal gebruikt op straat maar ook in andere gremia. In 1995 gebruikte Tweede Kamerlid Dick de Cloe het om de VVD-fractievoorzitter te beschrijven tijdens een vergadering, door te zeggen: "De vroegere lefgozer Dijkstal is nu wat bang uitgevallen."[4]

 

4 februari: Geen scouts

11 februari: Winterwandeling

18 februari: EI & patat

25 februari: Lefgozer

 

xxx liefste leiding

Heeeeeey welpen, de eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Dit betekent dat de examens van de leiders ook gedaan zijn en we weer met alle leiders aanwezig gaan zijn. Omdat we weer voltallig zijn kunnen we er weer volledig invliegen om de beste vergaderingen ooit voor te bereiden.

 

4 februari: geen scouts

Helaas is het deze week geen scouts omdat de leiding de leuke activiteiten van de rest van het scoutsjaar aan het plannen is en ook zelfs al een beetje van het kamp gaat plannen.

11 februari: winterwandeling

Trek je bottines al maar aan, zoek een goede wandelstok en sleur je ouders uit de zetel want vandaag is het winterwandeling. Dit is een wandeling die de scouts samen met de gidsen van Koningin Astrid organiseert waar  iedereen welkom is. Dus als je oma en opa of neefjes en nichtjes of andere mensen van je familie graag wandelen, kan je die vandaag meenemen.

Voor meer informatie kan je terecht op onze facebook pagina, inschrijven kan nog tot dinsdag 7/02.

18-19 februari: WELPENWEEKEND

Dit weekend is het ons jaarlijkse welpenweekend. We spreken af om 10u30 aan de locatie in Rijkevorsel. Meer informatie kan je vinden in de mailbox van de mama’s en papa’s of in onze whatsapp groep.

25 februari: blaaspijpen

Vandaag gaan we blaaspijpen!! Dit is jullie enigste kans om op de leiders te schieten, maar pas op want de leiders schieten ook terug. We spreken om 13u45 af op de scouts.

 

Stevige linkers

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com