Beste Jongverkenners!

De schoonste tijd van het jaar is aangebroken. Namelijk het nieuwe scoutsjaar met als thema “Scouting? DAS Goesting!” hopelijk hebben jullie er even veel goesting in als ons?  

Zegt 10 September jullie iets? Nee? Awel 10 September Begint het nieuwe scoutsjaar! En beginnen doen we met het verdelen van de patrouilles. Benieuwd bij wie jij zit? Kom dan gerust af om 13u45. Nadien kan je ook blijven plakken voor de bbq want het is namelijk die dag ook Sjorringsfeesten (ik ga niks verklappen maar het gaat leuk worden)

 

17 September: Amai wat was dat voor een feestje seg! Ik ben er nog niet goed van!! Omdat het weer niet ideaal zou zijn deze zaterdag, verplaatsen we de vlottentocht naar een latere datum. Als vervanging wordt het verrassingsvergadering. Mogelijks met koekjes en/of snoepjes...

We verwachten jullie om 13u45 aan de lokalen! :)

 

24 September: Vandaag gaan we iets met een stad en een spel doen? Kan je al raden wat het is? Benieuwd? Kom dan zeker af om 13u45

 

Stevige Likker of was het linker? Danny, Quinten, Vladik, Jan

Wagwan! Wat is het jaar weer snel gegaan. De laatste maand van het schooljaar is weeral aangebroken. Nog twee weken les, twee weken examens knallen en dan vertrekken we op kamp. Heerlijk toch! 

Zaterdag 4 juni

Recordvergadering! In het begin van het scoutsjaar hebben we een recordvergadering gedaan. De leiding heeft deze records bijgehouden. Nu, op het einde van het scoutsjaar gaan we ons nog eens aan deze records wagen om te zien of jullie verbeterd zijn. We zien jullie om 13u45 aan het lokaal!

 

Zaterdag 11 juni

Sporthallen!!! Vandaag hebben we met heel de scouts een sporthal afgehuurd. Tijd dus voor zaalvoetbal, reisje rond de wereld, basketbal en veel meer! Voorzie zeker sportkledij en schoenen waarmee je een sporthal mag betreden (anders is het op blote voeten). We zien jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag 18 juni

Vandaag gaan we al eens oefenen voor het kamp. Jullie worden om 13u45 verwacht met de fiets. Zo kan de leiding eens nakijken of alle fietsen in orde zijn om in De Limburg te geraken binnenkort. We maken vervolgens een kleine fietstocht en sluiten de dag af bij de ouders van Starckx. Daar kunnen we lekker zwemmen in het zwembad! 

 

Zaterdag 25 juni

Zilvermeer! Ja hoor, traditiegetrouw gaan we zwemmen in het Zilvermeer. We spreken om 10u af aan het lokaal MET FIETS. Zorg ook zeker voor zwemkledij, een badhanddoek en een lunchpakket. Zonnecréme is ook geen overbodige luxe. De leiding zal voor de zekerheid ook zonnecréme voorzien. 

 

Wagwan! 

Robbe, Castor, Dakke en Starckx

Zaterdag 7 mei:

Vandaag is het leden switch, dit wil zeggen dat de laatstejaars van elke groep doorschuiven naar de volgende groepen. Voor deze week ontvangen wij dus de 3de jaars welpen. Er staat een super cool bosspel op het programma. We hopen dat er deze week veel Jong-verkenners zijn om de welpen te overtuigen van hoe tof het wel niet is bij de Jong-verkenners.

 

Zaterdag 14 mei:

voor de 2de zaterdag van mei staat er koekjesverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om koekjes te kopen.

 

Zaterdag 21 mei:

Aangezien het in mei toch al wel redelijk warm kan zijn staan er voor vandaag waterspelletjes op het programma. Jullie mogen van thuis zeker waterpistolen of andere dingen gerelateerd aan waterspelletjes meenemen. Laat voor deze zaterdag jullie GSM misschien beter thuis of zeg vooraf tegen de leiding dat je deze bij hebt. De GSM zal dan op een veilige plaats worden weggelegd.

(Als het geen schitterend weer zou zijn deze dag dan wordt deze activiteit verschoven naar een andere datum.)

 

Zaterdag 28 mei:

Vandaag worden jullie pas om 17u30 aan het lokaal verwacht. Dit komt omdat het bijna examens zijn voor de leiding en zij zo overdag kunnen studeren. Het is de bedoeling dat jullie thuis al wel hebben gegeten, er zullen wel wat snacks worden voorzien door de leiding. Het lokaal wordt omgebouwd tot een gameroom dus als jullie zelf nog extra controllers hebben mag je deze altijd meenemen. De activiteit stopt om 22u00.

 

Stevige linker 

Robbe, Daan, Castor en Robbe 

 

Dag lieveschatten! Er breekt weer een nieuwe maand aan. Een maand vol nieuwe avonturen. Een
maand dichter bij het kamp.

Zaterdag 2 april
Blaaspijpen! Van deze topactiviteit kan je gewoon geen genoeg krijgen. We halen onze bakkerskunsten
nog eens boven om het beste deeg te kneden. Onze kleine motoriek wordt weer getraind door het rollen
van bolletjes. En ook onze longinhoud zal op de proef gesteld worden bij de hardste afstandsschoten.
Neem zeker een veiligheidsbril of zonnebril mee! We spreken om 13u45 af aan het lokaal MET FIETS,
we gaan namelijk naar een slagveld op locatie.

Zaterdag 9 april
Minimaxi spelen! Pingpongen met een fitnessbal, bowlen met een knikker, skaten met een winkelkar,...
Alles wat groot was wordt klein en alles dat klein is wordt groot. We spreken om 13u45 af aan het lokaal.

Zaterdag 16 april
GEEN SCOUTS! De leiding heeft dringend wat ontspanning nodig na het wekelijks optrekken met zo’n
vermoeiende leden als jullie. Daarom gaan ze op ontspanningsdag!

Vrijdag 22 april tot en met zondag 24 april
GOUWWEEKEND!!! Eindelijk mag deze topactiviteit weer doorgaan. We gaan op weekend naar de
Hoge Rielen met alle jongverkenners van Gouw Kempen. Het thema van dit jaar is Avatar. Haal je
Appakostuum dus al maar boven! Meer info krijgen jullie weldra via een officiële brief van Gouw
Kempen.

Zaterdag 30 april
Dit keer kaan we echt zwemmen! Tijs is uit de gips en de examens zijn achter de rug. We spreken om
10u af aan het lokaal. Vergeet je zwembroek niet!

Wij doen hem eruit! Houdoe!
Robbe, Castor, Dakke en Starckx

Buongiorno Jv’s, een nieuwe maand betekent natuurlijk een nieuw franske met nieuwe supercoole activiteiten, dus zorg da ge der bij bent x

5 maart

Vandaag gaan jullie jammer genoeg jullie tofste, coolste, beste, charmantste, knapste, slimste, briljantste, dapperste, elegantste, grappigste leiding moeten missen. Wij vinden dit natuurlijk zeer jammer, maar het kan niet anders… Er is gelukkig ook nog goed nieuws, jullie krijgen een bijna even toffe, coole, charmante, knappe, slimme, briljante, dappere, elegante, grappige vervanging. Het is leidingswitch, dus ik zou zeggen allemaal komen en pakt uw goed humeur mee hè!!

12 maart

Op deze zaterdag is het tijd om jullie innerlijke Pablo Escobar een keertje boven te halen. Jaja, drugsspel stond vorige maand ook op de planning, maar deze keer is het geen prank en gaat het echt door. Het spel gaat zich plaatsvinden in de stad en niet in een bos, dus is een fiets meepakken niet noodzakelijk.

19 maart

Dit weekend is het oud-leidingsweekend, wat jammer genoeg betekent dat het geen scouts is op deze zaterdag. Wel is het Vaderdag, dus vergeet de papa niet in de bloemetjes te zetten!

26 maart

Aangezien den Tijs eindelijk uit de gips is, is het tijd om ons is goed uit te leven in het zwembad. We gaan vandaag zwemmen, vergeet dus uwe zwembroek, handdoek en natuurlijke mooiste zwembril niet mee te pakken. We gaan er vandaag een extra lange dag van maken dus wordt je al om 10u op het lokaal verwacht. Van het zwemmen krijg je natuurlijk ook honger, dus vergeet ook zeker geen  lunchpakket mee te pakken. Verdere info volgt nog via mail.

 

Kusjes en natuurlijk ook nog dieje stevige linker

Robbe, Dakke, Starckx & Castor 

 

Ola jongeverkenners!

Een nieuwe maand is aangebroken. En hopelijk hebben jullie er net zo veel goesting in als wij!!


en beginnen doen we met een knaller van formaat, het was een vergadering wat we al lang wouden doen maar ja da gaat niet als we maar met 2 zijn. Namelijk niets meer dan laddercompetitie! 

*Let op dit is 12 februari ipv 5 februari omdat de leiding dan planweekend heeft.


12 Februari: winterwandeling

Trek je wandelschoenen al maar aan want vandaag is het winterwandeling de wandeling in totaal is 7km lang. Dit is een samen met de met de gidsen dus vraag je ouders en familie maar mee. We spreken af om 13u in Merksplas, Geheul, Kapel O.-L.-V.-der Stilte. Inschrijven kan via een mail die jullie ouders hebben ontvangen. Of via  https://forms.gle/5eXNgztLVs8xqfAs519 Februari: Kan jij goed met een lepel, en dergelijke dingen om? Top want het is drugsspel dit om KWART VOOR 2, NIE VROEGER NIE LATER PANNEKOEKEN!

26 Februari: Vandaag is’t simpel maar wel nen toffe namelijk: SPORT EN SPEL! Dus smeert die beentjes al maar in (en Tijs dan kunde ook is laten zien da ge wel is kunt winnen met voetbal, pannekoek!)Met Vriendelijke groeten

Dakke, Robbe, Castor & Starckx!

Buon giorno Jongeverkenners

 

Hieronder vinden jullie de planning voor de maand januari.

 

8 januari 

 

Ruiltocht! Maar niet zomaar een ruiltocht. We steken het in een speciaal jasje. We spreken om 13u45 af aan het lokaal. 

 

15 januari

 

Avondactiviteit! Robbe L. en Castor zitten in de examenperiode. Omdat zij jullie geen volledige maand kunnen missen doen we vandaag een avondactiviteit zodat ook zij nog eens kunnen komen. Wat we gaan doen is nog een verassing maar het heeft te maken met communiceren, steden bombarderen en winnen. We spreken om 19u af aan het lokaal met FIETS! 

 

22 januari

 

Ladderspel! Wie is de slimste, knapste, liefste, sterkste, fairste,… Wie eindigt vandaag op het hoogste schavot? Kom het vanaf 13u45 ontdekken aan het lokaal. 

 

29 januari

 

Stadsspel! Vandaag trekken we de stad in om daar een spel te spelen. We spreken om 13u45 af aan het lokaal met FIETS! 

 

Il vostro sincero

 

Daan, Castor, Robbe en Starckx

Beste Jongverkenners één nieuwe maand is aangebroken.

4december:  beginnen doen we met een original sport en spel! Dus smeert u benen al maar in he Tijs 😉 o ja er komt ook iemand langs dus zijt maar braaf! 

13u45 aan het lokaal

 

11 December: gaadnav neod ew si tsei sredna nad laamron ijw neod gaadnav nee edreekegom gniredagrev mo 13u45 naa teh laakol

 

18 December: we geven u een ei en ge moet iets anders zien te krijgen? Wa is het? Weet ge ’t nie?

Komt dan om 13u45 naar het lokaal

25 December: tijd voor de schoonste tijd van ’t jaar en veel plezier en succes met jullie nieuwjaarsbrief voor te lezen 😉


Stevige likkers euh linkers

Robbe, Castor, Daan (Danny) & Starckx  

 

 

Hello, ola, en al diee zever wat hallo wilt betekenent

Jongverkenners!!

 

November komt eraan en we starten met een knaller van formaat!!

namelijk blaaspijpen!! 

Dus kunde gij goed overweg met een klakkebuis

en kunde gij goed mikken? (En dan bedoel ik geen kakatje op’t toilet)

Dan ben je welkom 6 november!! Om 13u45 aan de scouts en geen kwartier later!! 

 

16 november: hoger lager, black jack 21en ge kunt misschien al raden wat we gaan doen? Namelijk CASIIINOOOO!!! Je wordt verwacht om 19u in plaats van 13u45 

 

20 november: Vandaag is het geen scouts because de leiding needs a ontspanningsdag! 

 

27 november: Voor het volgende moogde u best verkoopspraatje bovenhalen want ’t is (TRRRRRROMGEROFFEEEEEL) SPECULAASVERKOOP JOEPIE YEEEY 

Ook handig om te weten dit begint om 10u in de plaats van 13u45

Pak ook zeker eten mee. Want het geld groeit niet op onze ruggen & genoeg drinken want van al da praten krijgde dorst ☺ tot dan!!!

 

Stevige linker!! 

Daan(danny) Castor, Robbe & Starckx 

 

Voor vragen en dergelijke 

Daan: 0494801560

Robbe L: 0486 28 48 54

Castor: +32 494 75 31 00

Robbe S: +32 491 36 87 44

Franske oktober

 

Guten Tag Jongeverkenners

 

Wist je dat oktober de langste maand van het jaar is? Dit heeft te maken met de omschakeling van de zomertijd naar de wintertijd op de laatste zondag van deze maand. Hierdoor is de maand oktober 1 uur langer dan alle andere maanden met 31 dagen. 

 

Hieronder vinden jullie de planning voor de maand oktober.

 

2 oktober 

 

FREETQUIZ! Ben je slim en weet je veel? Dan zal je goed gevuld huiswaarts keren. Is quizen niet je ding, dan kan je weleens met honger naar huis gaan. Vandaag worden jullie in teams verdeeld en gaan jullie tegen elkaar quizen. Let deze week dus maar extra goed op tijdens de les! We spreken af om 13u45 aan het lokaal! 

 

9 oktober

 

Vandaag gaan we blaaspijpen? Wie is de beste krijger onder de jongverkenners, wie kroont zich tot koning van het deegballetjes schieten, kan iemand de diamand verslaan? Allemaal vragen waarop we na vandaag het antwoord zullen weten. We spreken om 13u45 af aan het lokaal MET fiets! Neem ook zeker een veiligheidsbril of zonnebril mee.

 

16 oktober

 

KOOKTOCHT! Vandaag trekken we nog eens het bos in om voor onszelf een lekker potje te koken. Probeer de leiding maar eens te imponeren met jullie kookkunsten! Geen paniek, de leiding steekt graag een handje toe zodat je eten niet aanbrand… We spreken om 11u af aan het lokaal met fiets!

 

Benodigdheden

 • Gamel(len), indien je dit niet hebt zijn ze te verkrijgen op de scouts voor 3 euro per stuk
 • Keukenhanddoek
 • Ovenwant(en)
 • Voldoende water
 • Boter
 • Bestek
 • Je eten
 • Drinken
 • Een zak om je afval en vuile kookgerei in te stoppen
 • Goed humeur 
 • Dessertje voor de leiding

 

23 oktober

 

Vandaag spelen we het grote Monopolyspel van de Robbe. Wat dit precies inhoudt is nog een verassing maar plezier en amusement gegarandeerd! We spreken om 13u45 af aan het lokaal!

 

29, 30 en 31 oktober

 

Dit weekend gaan we op groepsweekend in Gierle. Meer info omtrent dit weekend zullen jullie weldra van de groepsleiding ontvangen in de vorm van een brief en/of mail. 

 

Mit freundlichen Grüßen

 

Daan, Castor, Robbe en Starckx 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com