Hello, ola, en al diee zever wat hallo wilt betekenent

Jongverkenners!!

 

November komt eraan en we starten met een knaller van formaat!!

namelijk blaaspijpen!! 

Dus kunde gij goed overweg met een klakkebuis

en kunde gij goed mikken? (En dan bedoel ik geen kakatje op’t toilet)

Dan ben je welkom 6 november!! Om 13u45 aan de scouts en geen kwartier later!! 

 

16 november: hoger lager, black jack 21en ge kunt misschien al raden wat we gaan doen? Namelijk CASIIINOOOO!!! Je wordt verwacht om 19u in plaats van 13u45 

 

20 november: Vandaag is het geen scouts because de leiding needs a ontspanningsdag! 

 

27 november: Voor het volgende moogde u best verkoopspraatje bovenhalen want ’t is (TRRRRRROMGEROFFEEEEEL) SPECULAASVERKOOP JOEPIE YEEEY 

Ook handig om te weten dit begint om 10u in de plaats van 13u45

Pak ook zeker eten mee. Want het geld groeit niet op onze ruggen & genoeg drinken want van al da praten krijgde dorst ☺ tot dan!!!

 

Stevige linker!! 

Daan(danny) Castor, Robbe & Starckx 

 

Voor vragen en dergelijke 

Daan: 0494801560

Robbe L: 0486 28 48 54

Castor: +32 494 75 31 00

Robbe S: +32 491 36 87 44

Franske oktober

 

Guten Tag Jongeverkenners

 

Wist je dat oktober de langste maand van het jaar is? Dit heeft te maken met de omschakeling van de zomertijd naar de wintertijd op de laatste zondag van deze maand. Hierdoor is de maand oktober 1 uur langer dan alle andere maanden met 31 dagen. 

 

Hieronder vinden jullie de planning voor de maand oktober.

 

2 oktober 

 

FREETQUIZ! Ben je slim en weet je veel? Dan zal je goed gevuld huiswaarts keren. Is quizen niet je ding, dan kan je weleens met honger naar huis gaan. Vandaag worden jullie in teams verdeeld en gaan jullie tegen elkaar quizen. Let deze week dus maar extra goed op tijdens de les! We spreken af om 13u45 aan het lokaal! 

 

9 oktober

 

Vandaag gaan we blaaspijpen? Wie is de beste krijger onder de jongverkenners, wie kroont zich tot koning van het deegballetjes schieten, kan iemand de diamand verslaan? Allemaal vragen waarop we na vandaag het antwoord zullen weten. We spreken om 13u45 af aan het lokaal MET fiets! Neem ook zeker een veiligheidsbril of zonnebril mee.

 

16 oktober

 

KOOKTOCHT! Vandaag trekken we nog eens het bos in om voor onszelf een lekker potje te koken. Probeer de leiding maar eens te imponeren met jullie kookkunsten! Geen paniek, de leiding steekt graag een handje toe zodat je eten niet aanbrand… We spreken om 11u af aan het lokaal met fiets!

 

Benodigdheden

 • Gamel(len), indien je dit niet hebt zijn ze te verkrijgen op de scouts voor 3 euro per stuk
 • Keukenhanddoek
 • Ovenwant(en)
 • Voldoende water
 • Boter
 • Bestek
 • Je eten
 • Drinken
 • Een zak om je afval en vuile kookgerei in te stoppen
 • Goed humeur 
 • Dessertje voor de leiding

 

23 oktober

 

Vandaag spelen we het grote Monopolyspel van de Robbe. Wat dit precies inhoudt is nog een verassing maar plezier en amusement gegarandeerd! We spreken om 13u45 af aan het lokaal!

 

29, 30 en 31 oktober

 

Dit weekend gaan we op groepsweekend in Gierle. Meer info omtrent dit weekend zullen jullie weldra van de groepsleiding ontvangen in de vorm van een brief en/of mail. 

 

Mit freundlichen Grüßen

 

Daan, Castor, Robbe en Starckx 

Dag jongeverkenners

Hier vinden jullie het franske van de maand september.

11 september 

Vandaag starten we onze scoutsjaar. We beginnen ons jaar ineens met een  fantastisch mega groot leuk popcorn Riskspel. Het is de bedoeling dat jullie de landen van de wereld veroveren door spellen tegen elkaar te spelen. Vervolgens zal een pot popcorn in het midden bepalen welke landen veel troepen hebben en welke landen minder.

18 september

Voor de tweede week van september staat er recordvergadering op de planning. We gaan deze week meten wie de sterkste, slimste, snelste,... jongverkenner is. Het is dan de bedoeling om op het einde van het jaar dit terug te doen en jullie records te breken.

25 september

Deze week spelen we een groot spel waarbij we jullie verdelen in verschillende patrouilles. Doe dus zeker jullie best want deze zijn op kamp nog belangrijk.

 

Stevige rechter

Daan, Castor, Robbe en Robbe

5 Juni: 

Regen of geen regen, nat worden we toch. Vandaag spelen we allemaal verschillende waterspelletjes. Watervrees? Geen stress, na vandaag ben je ervan af. Neem een handdoek en eventueel propere, droge kleren mee! We spreken af om 13:45u. 

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

12 Juni 

Omdat leden en leiding ondertussen al volop bezig zijn met hun examens, zullen we vandaag afspreken om 18u30. We zorgen voor een ontspannende casino avond. Wie kan het beste bluffen? Wie is de gelukkigste? We zullen er deze avond achter komen! 

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

19 Juni 

Omdat jullie examens hebben deze week, doen we een toffe avondvergadering. We spreken om 18u30 af aan het lokaal. We zeggen nog niet wat we gaan doen, maar pak zeker een veiligheidsbril of zonnebril me.

26 Juni 

Hopelijk zijn jullie al goed uitgerust na de tocht van vorige week, want vandaag maken we er weer één! Deze keer niet met de fiets op de baan, maar met een eigen gemaakt vlot op het water! Omdat dit de laatste vergadering is voordat we op kamp gaan, maken we er een extra lange dag van. We spreken af om 11u00

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

Stevige linker Thomas, Simon, Robbe & Zidann 

Doorheen de maand mei, laten we elke vrijdag weten waar we afspreken. We spreken wel elke week af om 13h45.

De eerste zaterdag van mei, ook de eerste dag van de maand. Vandaag spelen we het klassieke bordspel risk, maar dan een aantal formaten groter. Geen schrik als je het spel nog nooit gespeeld hebt, het wordt zeker een top vergadering.

Deze zaterdag (8/5) spelen we een grotere versie van monopoly. Wie is de monopolist die alle straten van turnhout voor zichzelf claimt en op het einde van de vergadering ‘hte papenheem’ bezit? Pak ook zeker een potje valsspelen mee!

De derde zaterdag van mei 15/05 staat er 1 tegen allen op het programma. Jullie moeten bewijzen dat jullie Jong-Verkenners zijn van Sint-Frans en proberen alle (moeilijke) opdrachten die jullie worden opgegeven te voltooien. Lukt dit jullie staat hier natuurlijk ook iets tegenover. zet dus jullie beste beentje voor en laat zien wat het is om een echt JV te zijn.

Op zaterdag 22/05 staat alles op wieltjes gepland. Jullie mogen gerust skateboards, steppen, skeelers, … meenemen. Wat je zeker moet meenemen voor de activiteit is je fiets. Aangezien veel van de spelletjes op de fiets gaan zijn.

Voor de laatste zaterdag van mei 29/05 staat er chicken nugget vergadering op het programma. We doen een quiz waarbij de punten worden omgezet in nuggets. voor deze activiteit is dus zowel intelligentie als eetlust nodig. we kijken wie de slimste Jong-Verkenner is en wie er het meeste kan eten. het is een quiz met uiteenlopende vragen van aardrijkskunde tot geschiedenis van sport tot media, maar ook met doe en luister vragen.

3 April:
Waarom kan een ei niet bevriezen?… Omdat er een dooier in zit!

Wat komt er al eerst in je hoofd als je de woord Pasen hoort? Eieren uiteraard. Dus vandaag gaan we alles met eieren doen. Je zal op 3 april wel zien wat allemaal ;).

Om 13u45 op locatie (wordt nog vermeld via mail/Whatsapp)

10 April:
Vandaag gaan we onze eigen SIFRA-Jackass film maken. Uiteraard gaan we niet zo gek, zot en gevaarlijk doen als de echte mannen van Jackass. Alle stunts zullen gebeuren onder supervisie van de leiding zodat er zeker niets kan mis gaan!

Jullie worden om 13u45 verwacht op locatie (wordt nog vermeld via mail/Whatsapp)

17 April:
lalalalaaaa. Schraap jullie kelen en drink wat water. Want deze vergadering is het
JV-cantus. “Huh wat is het JV-cantus?” hoor ik jullie denken…
Benieuwd? Kom dan om 13u45 op locatie (wordt nog vermeld via mail/Whatsapp)

24 April:
Gezellig Risk spelen onder vrienden: voor de ene is het een onschuldige vorm van vermaak, voor de iets fanatiekere andere een bron van frustratie en hoog oplopende ruzies over de exacte spelregels. Herkenbaar? Vandaag is het risk met een twist ;)

Jullie worden om 13u45 verwacht op locatie (wordt nog vermeld via mail/Whatsapp)

Overzicht:
3 April: Alles met eieren
10 April: Jackass
17 April: Cantus
24 April: Risk

Worden de franskes eigenlijk nog gelezen door de jv’s? We zullen eens testen eh ;) De eerste die voor 3 april, 14u00 “kukeleku” tegen Thomas zegt krijgt een zakje chips.

6 Maart
Deze zaterdag zullen we de hele namiddag door de oh zo mooie straten van Turnhout trekken. Natuurlijk zullen we niet gewoon wandelen, maar moeten jullie ook iets doen! Wat dat juist is zullen jullie zaterdag te weten komen.
De leiding laat nog weten waar we afspreken.

13 Maart
Vandaag gaan we naar het bos. De politie mag er nog niet achter komen wat we zullen doen, dat blijft dus nog even geheim.
Kom zeker met FIETS zodat we sneller in het bos zijn.
De leiding laat nog weten waar we afspreken.

20 Maart
Omdat het kamp al weer zo een lange tijd geleden is zullen we vandaag nog eens ervaren hoe het is om op kamp te gaan. Dit doen we natuurlijk aan de hand van de TECHNIEKEN! Daarom spreken we vandaag af aan het materiaalkot van de Scouts, Tichelarijstraat 77 in Turnhout.

27 Maart
Welke knikker is het snelste? Wie maakt de mooiste en spectaculairste knikkerbaan? Daar komen we vandaag achter! Vandaag gaan we de grootste en langste knikkerbanen maken die jullie ooit gezien hebben!
De leiding laat nog weten waar we afspreken.

Stevige linkers,
Robbe, Zidann, Thomas & Simon

We beginnen de tweede maand van het scoutsjaar, met de tofste herfstvergadering. We spelen een bosspel. Pak zeker je fiets mee, want we trekken naar een bos in de buurt. Aangezien de dagen al kouder beginnen te worden, doe je best een trui en jas mee. We spreken in deze tijden nog altijd af om 13h30 aan het lokaal en ronden onze vergadering terug af om 17h15.

Vorig jaar hebben we de ZOOM beker gewonnen. 10 oktober gaan we onze eer verdedigen om de beker behouden. Op een corona veilige manier gaan we strijden tegen de andere scoutsen uit de Noorderkempen.

Nu jullie alweer een anderhalve maand naar school gaan en jullie kennis over chemie, biologie, energie, archeologie en geografie weer is bijgeschaafd. Om jullie kennis naar de praktijk om te zetten doen we 17 oktober een wetenschap en experimenten vergadering.

De 24e oktober is het tijd voor een klassieker vandaag gaan we, allen tegen één en één voor allen.

31 oktober en 1 november gaan we op weekend. We vertrekken om 10u aan het lokaal met onze fiets richting de scoutslokalen van Ravels. Verdere info volgt via mail.

 

Stevige linkers,

Robbe, Zidann, Thomas en Simon

 

Overzicht

3 oktober       Bosspel                                                                   13h30-17h15

10 oktober     Zoom                                                                       13h30-17h15

17 oktober     Wetenschap en experimenten vergadering    13h30-17h15

24 oktober     Eén tegen allen                                                     13h30-17h15

31 oktober     Groepsweekend                                               verdere info volgt

 

 

Franske jongverkenners – september 2020

19 september

Na een spetterend kamp starten we opnieuw aan een fantastisch scoutsjaar! En dit betekent alleen maar één ding. Weer een jaar vol plezier en gekke avonturen op zaterdag.

Omdat we nog niet weten wie in welke patrouille zit, zullen we dit doen aan de hand van een geweldig spel. Veel wordt er van jullie niet verwacht alleen dat jullie zaterdag 19 september om 13u15 aan het lokaal klaarstaan met een perfect uniform! De vergadering eindigt om 17u15. De vergaderingen gaan dit jaar langer duren vanwege Coronamaatregelen en de verschillende bubbels. Dus nog meer tijd op plezier en fun te maken.

26 september

Vorige week zijn we er achter gekomen hoe de patrouilles verdeeld zijn. Maar vandaag gaan we zien wie de beste, stoerste, gaafste, sterkste en slimste patrouille is. Hier gaan we aan de hand van verschillende spelletjes achter komen. Wij verwachten jullie om 13u15 aan het lokaal in perfect uniform! De vergadering eindigt om 17u15.

 

Groeten  Simon, Robbe, Zidann en Thomas

De eerste zaterdag van de maand, spelen we een crazy stadsspel. Het kan nog koud en winderig zijn #strorm #5estormoprij, pak daarom zeker warme kledij mee. We spreken we om 13h45

3,141592653589793238462643383279502 plezier van kwart voor twee tot vijf. Hij die het beste verkleedt is als pi krijgt een beloning.

21 maart, we trekken voor de tweede keer dit jaar het raadsherenpark in. Vorige keer hebben we geoefend, deze keer verwachten we een Michelin waardig tasting menu. We spreken om 10h af aan het papenheem. Pak zeker volgende dingen mee.

 • Gamellen
 • Bestek
 • Beker
 • Eten om klaar te maken
 • Drinken
 • Ovenwanten
 • Mes
 • Een plastieken zak om je vuile spullen in mee naar huis te pakken
 • Kranten
 • Fiets

28 maart, zullen jullie het zonder ons moeten doen , wij gaan leiding zijn bij een toffere tak (hopelijk). Niet getreurd, we voorzien waardige vervanging. Zij verwachten jullie ook om 13h45

Weest gegroet,

Thomas, Vladik en Simon

7/03: metropolitan stadsspel 13h45

14/03: π 13h45

21/03: kooktocht 10h

28/03: leidingswitch 13h45

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be