Beste Jins,

Met veel vreugde en dankbaarheid kijken we terug op een prachtig jaar vol avonturen, vriendschap en persoonlijke groei. Het is met een warm hart dat we jullie willen bedanken voor jullie onvermoeibare inzet, enthousiasme en toewijding die dit jaar tot zo'n succes hebben gemaakt. Samen hebben we herinneringen gecreëerd die een leven lang meegaan, en het is dankzij jullie dat onze scoutsgroep zo'n bijzondere gemeenschap is geworden.

Elke week hebben we samen nieuwe vaardigheden geleerd, uitdagingen overwonnen en grenzen verlegd. Jullie hebben laten zien dat jullie echte teamspelers zijn, altijd klaar om elkaar te ondersteunen en te helpen. Jullie positieve energie en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor ons allemaal.

Nu bevinden we ons in de laatste maand van het scoutsjaar, en we willen jullie aanmoedigen om nog meer te genieten van alles wat deze periode te bieden heeft. Dit is het moment om nog een keer volop in het avontuur te duiken, nieuwe vriendschappen te smeden en de banden met oude vrienden te versterken. Ga op ontdekkingstocht in de natuur, geniet van de warme zonnestralen en laat je hart vervuld raken met het geluid van lachende stemmen rondom het kampvuur.

Laat deze laatste maand een viering zijn van alles wat we hebben bereikt en een vooruitblik op wat er nog komen gaat. Samen kunnen we elk moment waardevol maken en het scoutsjaar op een hoogtepunt afsluiten. Dus laten we onze creativiteit de vrije loop laten, nieuwe uitdagingen aangaan en bovenal genieten van het gezelschap van elkaar.

Namens het hele leidingsteam willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie onvergetelijke bijdrage aan ons scoutsgroep. Jullie hebben dit jaar tot een buitengewoon succes gemaakt, en we zijn enorm trots op elk van jullie. Laten we samen de laatste maand van het scoutsjaar vol enthousiasme en plezier ingaan!

Veel plezier en geniet met volle teugen!

Met scoutsgroeten,

Robbe & Thomas

 

3 juni: Avondactiviteit 

Een blaaspijp is een eenvoudig werktuig dat wordt gebruikt om projectielen voort te stuwen met behulp van de kracht van de ademhaling. Het bestaat uit een buis, meestal gemaakt van metaal of kunststof, met aan één uiteinde een mondstuk en aan het andere uiteinde een opening waar het projectiel uit wordt geblazen.

 

Om een blaaspijp te gebruiken, plaatst de gebruiker het mondstuk in de mond en ademt krachtig uit, waardoor een stroom lucht ontstaat. Het projectiel, zoals een pijl of dart, wordt in de opening van de blaaspijp geplaatst en wordt door de uitgeademde lucht voortgestuwd met snelheid en precisie. Blaaspijpen worden vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals inheemse jacht- en spelactiviteiten, maar ook voor sportieve doeleinden, zoals bij sommige schietcompetities.

 

10 juni: Leiding geven - Workshop organiseren

Geef je vaardigheden als leider en organisator een boost door een workshop te organiseren. Kies een onderwerp waar je gepassioneerd over bent en deel je kennis en ervaringen met anderen. Help hen nieuwe vaardigheden te leren en inspireer hen om hun eigen talenten te ontwikkelen.

17 juni: Avondactiviteit - Filmavond in de achtertuin

Transformeer je achtertuin in een gezellige buitenbioscoop voor een ontspannen filmavond. Hang een wit laken op als scherm, zet comfortabele stoelen neer en voorzie popcorn en drankjes. Nodig je vrienden of familie uit en geniet van een film onder de sterren.

21 juni: Zilvermeer zwemmen - Dagje aan het meer

Koel af op een zonnige dag en geniet van de prachtige natuur bij het Zilvermeer. Neem je zwemkleding mee en duik in het verfrissende water. Vergeet niet om ook een picknickmand mee te nemen, zodat je kunt genieten van een heerlijke lunch aan het water.

 

Terwijl we ons klaarmaken voor een spannende en avontuurlijke zomer vol plezier en kameraadschap, willen we jullie een speciale boodschap sturen. We begrijpen dat jullie misschien midden in een belangrijke periode van studie en examens zitten. Daarom willen we jullie veel succes en doorzettingsvermogen toewensen in deze uitdagende tijd.

We weten dat jullie hard hebben gewerkt om een goede basis te leggen voor jullie toekomst en dat jullie vastbesloten zijn om jullie doelen te bereiken. Blijf gefocust, blijf geloven in jezelf en vertrouw op de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan. Jullie hebben alles in huis om deze examens met succes af te ronden, en we zijn ervan overtuigd dat jullie je best zullen doen.

Terwijl jullie je inzetten voor jullie academische doelen, willen we jullie ook laten weten dat we enorm uitkijken naar ons aankomende kamp. We hopen jullie allemaal daar te zien, klaar voor een onvergetelijke tijd samen. Het kamp zal een beloning zijn voor jullie harde werk en een kans om te ontspannen, te genieten van de natuur en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Onthoud dat jullie scoutsfamilie altijd achter jullie staat en jullie aanmoedigt, zowel tijdens de examens als op elk ander moment. We geloven in jullie capaciteiten en zijn er zeker van dat jullie met vlag en wimpel zullen slagen in jullie inspanningen.

Veel succes met jullie examens en laat jullie door niets ontmoedigen. We kijken er enorm naar uit om jullie te zien op kamp, waar we samen nieuwe avonturen zullen beleven en onze vriendschapsbanden nog sterker zullen maken.

 

Hey hoi verkenners. De laatste maand is aangekomen. Er zijn nog maar 4 vergaderingen voordat we op kamp zullen vertrekken.

 

3 juni: Water

 

10 juni: mini

 

17 juni: gevangen

 

24 juni: Zilvermeer

 

Zo dat was het dan weer voor deze maand. Hopelijk zien we iedereen verschijnen met het camion laden voor het kamp. Tot dan!

Beste welpen en ouders,

 

Het is alweer juni, een maand vol leuke activiteiten en avonturen! We hebben een gevarieerd programma voor jullie klaarstaan, dus zorg ervoor dat je erbij bent. Hieronder vind je de planning voor deze maand:

 

Op 3 juni gaan we de uitdaging aan in het grote “Tour de Sint-France spel". In verschillende etappes racet het welpen peloton naar de Franse hoofdstad Parijs. Raken we in 3h15 over de finishlijn onder de arc de triomphe? Kom om 13h45 naar de lokalen en ontdek het zelf!

 

Op 10 juni staat alles in het teken van wieltjes! We gaan allerlei activiteiten doen met skateboards, fietsen, rolschaatsen en meer. Zorg ervoor dat je je favoriete voertuig met wieltjes meeneemt en kom om 13h45 naar de lokalen.

 

Op 17 juni gaan we een spannende vlottentocht beleven! We zullen onze eigen vlotten bouwen en daarmee een avontuurlijke tocht maken. Vergeet niet om kleding aan te trekken die nat mag worden en kom om 13h30 naar het materiaalkot.

 

Op 24 juni staat er een groepsactiviteit gepland in het prachtige Zilvermeer. We zullen samen met de hele scoutsgroep leuke spellen en activiteiten doen. Vergeet je lunchpakket niet mee te nemen en we verzamelen om 10h aan de lokalen om al carpoolend naar het zilvermeer te gaan. Meer info volgt via whatsapp.

 

Zo, dat is onze maandplanning voor juni! We hopen jullie allemaal te zien bij deze spannende activiteiten. Mocht er nog extra informatie volgen, dan zullen we jullie op de hoogte brengen via WhatsApp. Als jullie vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. Vergeet je niet in te schrijven voor het kamp!

 

Stevige linkers,

3/6, 13h45, één tegen allen, lokalen

10/6, 13h45, alles op wieltjes, lokalen

17/6, 13h30, vlottentocht, materiaalkot

24/6, 10h, groepsactiviteit, zilvermeer

Dag Kapoenennnn,

 

Het is juni, dat wil zeggen dat het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten, de bijtjes zoemen, de school bijna gedaan is en de zomervakantie in aantocht is. Dat klinkt allemaal heel leuk maar toch hebben we ook slecht nieuws… Het is de laatste maand van dit scoutsjaar :((( Maar niet getreurd want we gaan er met onderstaande knallers nog een TOP maand van maken!

 

Beginnen doen we met een klassieker, op zaterdag 3 juni spelen we een giga leuk bosspel. Ik kan er nog niet zo veel van verklappen maar het heeft te maken met een blad, een steen en een schaar. Ben je benieuwd wat we daarmee gaan doen? Kom dan om 13u45 naar de scoutslokalen.

 

Op 10 juni gaan we iets heel speciaal doen, we gaan alle spelletjes heel groot of heel klein spelen. Jawel, we houden een mini maxi vergadering! Dit wil zeggen dat we gaan voetballen met een tennisbal, jagersbal spelen met een springbal, honkballen met een knikker of basketballen met een botsbal. Kom om 13u45 ontdekken welke knotsgekke spelletjes we nog allemaal in het mini of maxi gaan spelen!

 

Zoals in de intro al gezegd, zal het deze maand ook weer lekker warm weer worden. En aangezien jullie razend enthousiast waren over de waterspelletjes van vorige maand, doen we het deze maand gewoon nog een keertje! De waterballonnen zullen op zaterdag 17 juni om 13u45 klaar liggen op het lokaal, dus allemaal afkomen!!

 

Naar jaarlijkse gewoonte houden we als laatste vergadering van het jaar een groepsvergadering. Zo gaan we telkens met heel de scouts naar het Zilvermeer in Mol om daar verkoeling te zoeken. We spreken daarvoor om 10u af op de scouts en zullen vervolgens al carpoolend naar het Zilvermeer gaan. We doen hiervoor weer beroep op enkele ouders die ons ernaartoe kunnen brengen. Hierover zal nog gecommuniceerd worden in de Whatsapp groep. Vergeet ook geen lunchpakket, drinken en eventueel een koekje mee te nemen! Ook zwemkledij en een handdoek kunnen van pas komen.

 

Ziezo dit was het dan voor Juni, vanaf nu is het volop uitkijken naar het kamp. Wij hebben er alvast super veel zin in! Om jullie al een beetje in de sfeer te brengen hebben we hieronder al kort ons kampthema uitgelegd. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons!

 

In de ban van De Ring

 

Een kwade geest wil de wereld overnemen met zijn magische ring! Lang geleden maakten de wezens van Midden-Aarde 4 ringen om de oppermachtige magische ring van de kwade geest te verslaan. Alleen als de ringen worden samengebracht kan de kwade geest van zijn krachten worden ontnomen. Om dit te vermijden werden de ringen verspreid over alle continenten. Sindsdien werden ze nooit gevonden, maar recent is de kwade geest begonnen aan een zoektocht naar alle ringen zodat hij heerser kan blijven van de wereld. Want als de ringen door iemand anders worden gevonden en samengebracht, wordt de kwade geest verslagen! Gelukkig komen wij hier achter en besluiten de kwade geest voor te zijn en naar de uithoeken van de wereld te reizen om de ringen eerder te vinden. Kom jij ons helpen om de ringen te vinden en de kwade geest te verslaan?

 

Voila dit was ons allerlaatste Franske van ons voor jullie. Wij hebben alvast enorm genoten van jullie enthousiasme het voorbije jaar en hopelijk hebben jullie je even hard geamuseerd! We zien jullie hopelijk volgend jaar terug!

 

Groeten,

 

De Kapoenenleiding

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Hey daar, avontuurlijke scouts!

Het is weer tijd voor een maand vol geweldige activiteiten, en juni staat klaar om jullie te verrassen! We hebben een aantal spannende vergaderingen gepland. Hier is het 

programma:

 

3 juni: "Mountainbike parcours verbouwen" - We gaan ons mountainbike parcours onder handen nemen en het nog uitdagender maken! Verzamel om 13:45 uur bij het lokaal en zorg ervoor dat je een schop meeneemt, indien mogelijk, vergeet natuurlijk ook zeker je fiets niet. Samen maken we er een fantastisch parcours van!

 

10 juni: "Vlottentocht" - Het is tijd om onze bouwkunsten te tonen en het water op te gaan met zelfgemaakte vlotten. Verzamel om 12:00 uur op de scouts en zorg ervoor dat je zwemkleding en een handdoek bij je hebt. We gaan een spetterende middag tegemoet!

 

17 juni: "Waterspelletjes" - Bereid je voor op een dag vol waterpret! We gaan verschillende waterspelletjes spelen, dus zorg ervoor dat je zwemkleding en een handdoek meeneemt. Verzamel om 13:45 uur bij het lokaal en laat het waterplezier beginnen!

 

24 juni: "Groepsvergadering in het Zilvermeer" - We sluiten de maand af met een geweldige groepsvergadering in het prachtige Zilvermeer. We verzamelen om 10:00 uur bij het lokaal en vertrekken samen naar de locatie. Neem je zwemkleding, zonnebrandcrème en een picknicklunch mee. Het wordt een onvergetelijke dag!

 

We hopen jullie allemaal te zien bij deze fantastische vergaderingen in juni. Laten we samen plezier maken en avonturen beleven!

 

Stevige linker,

Jullie leiding

 

Uw tickets verschijnen binnen ongeveer 5 minuten in je mailbox.

Hey verkennertjes,

het zijn nog maar 2 maanden voordat we op kamp vertrekken. Er moet hier en daar nog wat geregeld worden dus vliegen we erin.

6 mei
Verkoop

13 mei
Fuif

20 mei
Kooktocht

27 mei
Verkoop

Zo dit was het dan weer, hopelijk tot de volgende keer.

Dames,
De voorlaatste maand van het scoutsjaar is weeral aangebroken. Wat gaat de tijd toch snel als het plezant is. Ook deze maand gaan we jullie weer overrompelen met spetterende activiteiten.

6 mei: snoepjesverkoop
Tis crisis voor iedereen! Om ons kamp lekker goedkoop te houden gaan we met de hele scouts snoepjes verkopen. We gaan alles wat rondloopt in Turnhout charmeren met onze verkooppraatjes. En zoals altijd zal onze beste verkoper op gepaste wijze beloond worden. Jullie worden om 10 uur verwacht aan de scouts. Neem zeker je lunchpakket mee.

13 mei: FOAFF
13 mei staat al maanden met uitroeptekens in onze agenda. De scouts organiseert namelijk haar eerste futurfuif ooit. Omdat we eerst alles willen controleren mogen de jongere takken een grote controle doen voor onze fuif. Daarom organiseren we tussen 18h en 20h een kinderfuif. De fanta en cola zal talrijk vloeien en de muziek zal iedereen doen dansen zoals nooit te voren.

20 mei: boerengolf
We doen nog eens een vergadering op verplaatsing. We begeven ons richting het platteland voor een potje boerengolf. Dit is een sport waarbij je een klomp en een stok gebruikt als golfstick en een voetbal gebruikt als golfbal. Plezier verzekerd!! Voor meer praktische info houden we jullie tijdig op de hoogte.

27 mei: vergadering op wieltjes
Vandaag laten we onze benen thuis. Alles wat we doen vandaag is op wieltjes. Een skateboard, rolschaatsen of een step, alles kan. We spreken zoals gewoonlijk af om 13.45u op de scouts.

We kijken weer uit naar een spetterende maand. We hebben nog even de tijd om het scoutsjaar op een geweldige manier af te sluiten

Dikke smakkerd
Jan, Vladik, Danny, Quinten

6 mei: Voor de 1ste zaterdag van mei staat er snoepverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om snoepjes te kopen. We spreken af aan de lokalen om 10u00. Vergeet geen lunchpakket, genoeg drinken, snacks en goed weer mee te brengen!!!

13 mei: Zoals jullie al weten geven we met de scouts een fuif in de futur! Leuk! hiervoor moet er nog veel klaargezet worden. Jullie worden om 10 uur verwacht aan het lokaal om de laatste zaken in orde te brengen zodat er vanaf 21 uur gefeest kan worden! Meer informatie wordt via whatsapp gedeeld.

20 mei: Het is ondertussen al wat warmer weer geworden. Om dit te vieren gaan we allemaal onze kookkunsten laten zien! We gaan tochten en koken. Iedereen pakt zelf zijn eten mee. De leiding zorgt voor een locatie. We spreken hiervoor om 12uur op lokaal.

27 mei: Het is al de laatste vergadering van mei, alles is zo snel gegaan. Omdat we allemaal midden in onze examenperiode zitten, is er een avondactiviteit. Om 19.00 uur op lokaal.

6 mei: Verkoop
13 mei: fuif
20 mei: kooktocht
27 mei: avondvergadering

Dag welpjes, het is weer tijd voor een nieuwe maand en deze keer is dat niet minder dan de maand mei!! Naast dat mei de maand is van het mooie weer, de vele feestdagen en de vogels die allemaal een ei leggen, is het ook nog eens een maand vol met superleuke vergaderingen!!

6 mei
Op de eerste vergadering van deze maand gaan we snoep verkopen in de Gasthuisstraat om toffe dingen te doen op kamp. Pak dus zeker jullie verkooppraatjes, puppy oogjes en mooiste glimlach mee. We spreken om 10u af aan het lokaal en vergeet geen lunchpakket mee te nemen.

13 mei
Vandaag moet de leiding alles klaarzetten voor de fuif in de avond, dus zal er geen vergadering zijn in de namiddag. Maar niet getreurd, wij nodigen jullie wel allemaal uit om jullie beste dansmoves te komen laten zien op de kinderfuif. Deze zal van start gaan om 17u30 in de Futur en zal duren tot 20u. De ouders kunnen natuurlijk ook blijven voor een verfrissend drankje en mogen zeker in de avond ook terugkomen!

20 mei
Op deze mooie dag is het tijd om nog eens jullie kookskills boven te halen. We trekken naar een bos, waar we onze heerlijke maaltijden zullen klaarmaken. Wordt het een hertenragout met pomme duchesse of toch eerder balletjes in tomatensaus uit blik? We zullen nog verdere informatie doorgeven wat betreft de locatie en het uur via whats app.

Wat neem je mee op kooktocht?

  1. Gamel(len) (kan je kopen op de scouts als je er geen hebt)
  2. Bestek
  3. Pannenlap of ovenwant zodat je je handen niet verbrandt
  4. Slechte keukenhanddoek
  5. Ingrediënten om een eenvoudige maaltijd mee te bereiden (bijvoorbeeld worst, gebakken aardappelen, eieren... Voor de onervaren koks is een op voorhand klaargemaakte maaltijd die alleen nog moet worden opgewarmd ook altijd een optie) onthoudt dat je hier ook water voor nodig hebt als je je eten wilt koken.
  6. Een stuk fruit of koek voor de vroege honger
  7. Bakboter
  8. Bord als je maar 1 gamel hebt
  9. Kruiden

27 mei
De laatste vergadering van deze maand gaan we het coole Among us spel doen. Sommige van jullie kennen het waarschijnlijk al wel van vorig jaar, maar dit jaar zal het nog leuker zijn. Ben jij klaar om de imposter te ontmaskeren? Kom dan zeker tegen 13u45 naar het Papenheem.
Stevige linker, Vader Wolf, Baloe, Jacala, Chill en Hathi

6/5 snoepverkoop van 10-17
13/5 kinderfuif van 17h30-20h20/5 kooktocht 11h30 27/5 among us 13h45

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com