EINDELIJK is het weer scouts!! We hebben veel te lang stil moeten zitten, maar nu zijn we klaar om er weer volop voor te gaan! De leiding heeft al veel leuke plannen voor het jaar en heeft er super veel zin in!!! Op 11 september is de openingsdag en we hopen dan ook jullie allemaal terug te zien om 13u45. Trek je stevige schoenen maar aan, en doe je das rond je nek want we vliegen er weer in met volle goesting!

als je dit leest zeg dan tegen ikki :appelroomtaart

18 september: Schattenzoektocht

Vandaag gaan we sport en spel spelen want dat is veel te lang geleden na een grote vakantie zonder scouts. De leiding heeft er alvast super veel zin in, we hopen jullie te zien om 13u45 aan het lokaal.

 

25 september

Vandaag trekken we nog eens naar het bos! Daar spelen we een gaaf bosspel waarin we om ter grootste rijk zullen opbouwen. Wie zal er uiteindelijk de wereld veroveren en wie zal ten onder gaan aan de verwoesting van een machtige overheerser? Er is maar één manier om erachter te komen en dat is om kwart voor 2 naar het lokaal komen!

Onze activiteiten kan je ook altijd terugvinden op de website: www.sintfrans.be/welpen/

Stevige linker,

 

Akela (Bram): +32 4 97 184696, Bram@vanhove.eu

5 juni

Kom massaal af we hebben het lokaal om gebouwd tot een echte cinema. Dus we doen het vandaag eens rustig aan en gaan languit in de zetels liggen om naar een goed filmpje te kijken. Als je thuis een goede film hebt liggen dan mag je die meenemen samen met veel goesting.

 We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.        

12 juni

Vandaag worden we piraten en gaan we op het kanaal boten plunderen met ons zelfgemaakte vlot. Aaarg! Dus piraatjes, haal je beste sjorringstechnieken boven want we zullen het nodig hebben voor onze boot te bouwen.

We verwachten jullie om 13:45 aan het matriaalkot in de Tichelarijstraat 68, 2300 Turnhout.

19 juni

Een wiel is een cilindrisch object dat samen met een as voor lage weerstand zorgt bij het voortrollen. Kenmerkend voor het wiel is dat het als vorm van voortbeweging twee losse delen nodig heeft met daartussen een lager.

Zo'n 5000 jaar geleden is het wiel uitgevonden, maar wat kan je er nu allemaal mee doen? Dat gaan we uitzoeken vandaag dus neem alles mee met wielen b.v. step, fiets, auto's, vliegtuigen en zo verder.

  We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

26 juni

Het einde is aangebroken, dit wordt de laatste vergadering voor het kamp... We gaan dus nog één keer knallen en écht alles geven. Vandaag is het een speciale vergadering, maar wat we precies gaan doen is nog een verrassing.

Vandaag neem je een lunchpakket mee en kom je VROEGER naar de scoutslokalen om 10:00!

Kom dus zeker en ontdek deze topactiviteit! 

 

Ziezo, dat was het weer voor deze maand, tot op kamp maar weer!

Stevige linkers,

MEI

How begot, het is al mei! Gedaan met zomertemperaturen de ene week, en sneeuw en hagel de andere week. Nu de aprilse grillen achter de rug zijn kunnen we deze maand lekker gaan genieten van heerlijke zon. We hopen dat jullie er even veel zin in hebben als wij!

1 mei

Vandaag leer je wat je moet kunnen om een echte scout te zijn. We leren jullie de handigste technieken aan die je waarschijnlijk nog heel je leven kan gebruiken. Denk maar aan vuur maken, constructies sjorren, handige knopen leggen… 

Vandaag is dus een HEEL belangrijke dag, we verwachten jullie deze zaterdag dan ook allemaal om 13:45 aan ons lokaal!

8 mei

Om jullie lichaam helemaal klaar te stomen voor de zomer en al de knappe meisjes spelen we vandaag Sport en Spel! Super leuke spelletjes en super leuke sporten, de naam verklaart zichzelf. Sporten zoals voetbal, basketbal, bungeejumpen, skydiven, over hete kolen lopen… Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!

We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

15 mei

Omdat het kamp redelijk spannend is en omdat er veel nieuwe leden zijn die het nog nooit hebben gedaan, doen we vandaag een kampdag! We zetten een tent op, maken een kampvuur en proberen de kampsfeer zo goed mogelijk na te bootsen zodat de nieuwen onder jullie al eens kunnen ontdekken wat “op kamp gaan” nu echt betekent. Vandaag wordt dus mega gezellig en leuk (op kamp gaan is nu eenmaal fantastisch).

We starten vandaag VROEGER om 10:00 tot 20:00 (je blijft dus zowel ‘s middags als ‘s avonds eten).

22 mei

De leiding heeft het gehad met altijd maar op ons terrein te zitten, vandaag zeggen we foert! We trekken erop uit en gaan op avontuur! Het afgelopen jaar heeft de leiding eens zitten rondkijken, wat ons opviel is dat er bar weinig piraten te vinden zijn. Uiteraard weten jullie wat dit betekent… …veel meer schatten voor ons natuurlijk! 

We verwachten jullie op het gewoonlijke uur 13:45 aan ons lokaal.

29 mei

Hoe hoog is het hoogste gebouw, hoe lang is een chinees, hoeveel kilo weegt het zwaarste stokstaartje, hoeveel chicken nuggets kan een gemiddelde mens eten,... Dit én meer tijdens deze krankzinnige quiz! Vandaag bewijs je of je nu daadwerkelijk een genie bent of een pannenkoek.

We verwachten jullie aan de lokalen om 13:45.

Ziezo, dat was het weer voor deze maand, tot de volgende keer maar weer!

Stevige linkers,

April
Zo zo, we zitten alweer in april. Wat gaat de tijd toch snel hé? Ik heb er al weer zin in, jullie ook? Lees maar verder wat we allemaal deze maand gaan doen.

3 april
Vandaag gaan we iets doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan dit scouts jaar. Het heeft te maken met en huis, en nog een huis, en nog één, en ga maar door. Bij al deze huizen hoort ook een straat, en een kerk en een stadhuis. Soms zijn er ook wat bomen als decoratie en om de natuur te beschermen. Raad je al wat het wordt? Het is een stadsspel, de leiding verwacht jullie om 13.45u aan het lokaal.

10 april
Wie heeft er al gehoord van black jack, pokeren, roulette of eenentwintigen? Vandaag gaan we kijken wie er in deze spelletjes en nog meer de beste is. Je hebt het al goed gelezen. Vandaag wordt het een casino vergadering. Kom zo netjes mogelijk naar de scouts, want de leiding heeft al hun beste pak uit de kast gehaald om aan te trekken. We verwachten jullie om 13.45u aan het lokaal.


17 april
Hokus pokus pats, ik wou dat ik een konijn was. Aan wat denk je als je het woord konijn hoort? Wortelen? Of misschien springen als een konijn? Awel ik denk aan de konijnen berg. En nu denk je misschien wat er op de konijnen berg te doen is? Het is niet er af sleeën want er is geen sneeuw meer. We gaan de aller coolste knikkerbaan maken van de hele wereld. Heb je er al zin in? Want ik wel hoor. We verwachten jullie allemaal om 13.45u aan het lokaal.


24 april
Wie kan er het beste een sjorring leggen? Of wie kan er het beste zingen? Of wie is er hat beste in een vuur maken? Dat gaan we vandaag allemaal zien. We gaan een hele coole constructie maken die jullie nog nooit eerder hebben gezien. We verwachten jullie dan ook weer om 13.45u aan het lokaal.

Zo dat was het weer voor deze maand. Ik heb er al weer heel veel zin in om alle welpen te zien in april. En hopelijk zien we jullie ook weer in de komende maand.

Maart… eindelijk, de lente is in zicht!! Deze maand gaan we superhard genieten van de hopelijk brandende zon met een paar topvergaderingen! De leiding is alvast in hun broek aan het doen van de spanning. We hebben onze koppen nog eens bij elkaar gestoken om 4 megasuperleuke, fantastische en overdreven geweldige vergaderingen in elkaar te steken. 

6 maart

Elon Musk’s nieuwste Tesla kan blijkbaar sneller dan 600 kilometer per uur gaan. Uiteraard dachten wij: “Zwak! Dat kunnen wij beter!” Daarom gaan we deze vergadering zeepkisten maken! Waat?? Zeepkisten?!? Wasmedadde?! Awel... vandaag halen we onze timmerman skills naar boven en maken we de snelste/coolste raceautos die je maar kan bedenken! Wij zijn al benieuwd wie er de snelste is...

Kom dus zeker naar de scouts om 13:45!

13 maart

Via mijn geheime Russische contacten heb ik vernomen dat de derde wereldoorlog er misschien zit aan te komen… Daarom trekken we vandaag naar de bossen om onze legerkunsten nog eens in te oefenen met een super onbekend geheim spel. Ik kan jullie uiteraard niet de details geven maar het heeft te maken met strategie, spionnen en vlaggen… Ben je dapper, sluiperig of snel?

Kom dan zeker naar de scouts om 13:45!!

20 maart

Ik heb vernomen dat er al wel wat welpen vriendinnetjes hebben, dit is ideaal, want deze vergadering draait volledig rond kussen! Eum oeps, sorry, spelfoutje… Kussens!! Onlangs heb ik gemerkt dat de kapoenen superveel kussens hebben verstopt in een kasteel. Het enige wat we moeten doen is stiekem binnenglippen en ons er een hele vergadering mee amuseren.We gaan met de kussens vechten, gooien, draaien, glijden, lopen, vallen, opstaan en weer doorgaan! Hou je van kussens en van stelen van de kapoenen?

Kom dan zeker naar de scouts om 13:45!

27 maart

Ik heb eens gehoord bij de mamas en de papas en blijkbaar, moeten die nog elke avond koken voor jullie… Hier moet echt wel verandering in komen, dat is waarom we ons vandaag keihard gaan amuseren in de bossen met een kooktocht! Vandaag leren jullie koken van de bekendste chef koks in Turnhout en omstreken: Antoine Williame, Denise Adriane, Artiomme du Baux en Jean du Jardin. Neem zeker je gamel mee en het eten dat je wil klaarmaken (bij voorkeur een driegangenmenu met kreeft en kaviaar).

Vind je de spaghetti van de mama of papa maar niks en wil je zelf een topchef worden? 

Kom dan zeker naar de vergadering vandaag. Deze start wat VROEGER om 10:00.

Wat? Nu al gedaan? Maar ik wil nog nie naar huis… 

Ach, volgende week zijn we er weer met nief topvergaderingen (raar maar waar).

Je liefste kapoenen,

Marala, Ikki, Broer Wolf en Baloe

Jawel, jawel, javel… De scouts kan terug van start gaan! Eindelijk goed nieuws! Na al dat binnen zitten en gamen (wat we eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden) kunnen we er terug invliegen!!

28 november
Na die lange herfstvakantie zullen jullie breinen wel al begonnen zijn aan hun winterslaap. Gelukkig is jullie leiding er nog om daar een stokje voor te steken. Vandaag gaan we QUIZZZEN!! Ben je ook al vergeten hoeveel dagen er in een jaar zitten, wie de eerste man op de maan was, of hoe je de beweging van sterrenstelsels berekent aan de hand van het dopplereffect ??? Geen probleem!
Kom om 13:45 naar de scouts en ontdek wat je te wachten staat…

5 december
Vandaag staat in thema van een bijzonder iemand… Het gerucht doet de ronde dat deze persoon willekeurig op verschillende plaatsen verdachte pakjes achterlaat. De leiding vindt dit allemaal wel heel toevallig voor de tijd van het jaar en heeft dus besloten dit mysterie uit te pluizen tot op het bot.
Ook zo nieuwsgierig naar wat er allemaal aan de hand is? Kom dan zeker naar de scouts. Wij verwachten jullie om 13:45 op de scouts… 

12 december (** Een normale versie staat onderaan, maar je bent wel een beetje saai als je hier direct naar gaat kijken)
·uɐɐɓ ǝʇ ɟſᴉ ǝʇ ɓɐp ǝʞʞǝɓɹǝʇʇǝuʞ ǝzǝp ɯo ʇqǝɥ ɓǝouǝɓ uǝʇɥɔɐɹʞ ǝſ ʇɐpoz ʞɐǝʇs ʇǝɯ ʇǝᴉɹɟ ʇɐʍ ɓou ʇɯoʞ sʇnoɔs ǝp ɹɐɐu ǝſ ɹooʌ spuǝʇɥɔoˌs ʇǝǝ uǝ uǝɹoʌǝʇsɹǝʇɥɔɐ ʞǝoɹqɹǝpuo ǝſ ʻuǝɹo ǝſ puoɹ ɐ uǝʞʞos ǝſ ɹǝʞǝz snp ǝo ·uǝop ʞſᴉǝɓoɯ pɹǝǝʞǝɓɯo oz sǝๅๅɐ ʞſᴉǝɯɐu ǝʍ uɐɐɓ ɓɐɐpuɐ ·uǝʌǝɹɥɔsǝɓ pɹǝǝʞǝɓɯo puoʇs ʇsʞǝʇ ǝzǝp ʻpɐɐpɹǝpuᴉ ¡¡uǝpuoʌǝɓ pǝoɓ ʻʍɐoʍ ʻɐɐɯǝๅๅɐ ʎǝH
De leiding wacht jullie op om 13:45 aan het lokaal.

19 december
Brrr… december. Nu begint het wel echt koud te worden. N al dat gekke gedoe van vorige weken is hettijd voor iets rustigers vandaag. We maken ons lokaal gezellig en warm en kijken samen maar een hele mooie film. Je hebt er misschien al van gehoord.
Zin in film? Kom om 13:45 naar de scouts!!


Zo, dat was het weer voor deze maanden. Volgende keer zijn we er weer, met meer vergaderingen en meer weer.
Groetjes, jullie allerliefste leiding !**·uɐɐɓ ǝʇ ɟſᴉ ǝʇ ɓɐp ǝʞʞǝɓɹǝʇʇǝuʞ ǝzǝp ɯo ʇqǝɥ ɓǝouǝɓ uǝʇɥɔɐɹʞ ǝſ ʇɐpoz ʞɐǝʇs ʇǝɯ ʇǝᴉɹɟ ɓou ʇɯoʞ sʇnoɔs ǝp ɹɐɐu ǝſ ɹooʌ spuǝʇɥɔoˌs ʇǝǝ uǝ uǝɹoʌǝʇsɹǝʇɥɔɐ ʞǝoɹqɹǝpuo ǝſ ʻuǝɹo ǝſ puoɹ uǝʞʞos ɐ ǝſ ɹǝʞǝz snp ǝo ·uǝop ʞſᴉǝɓoɯ pɹǝǝʞǝɓɯo oz sǝๅๅɐ ʞſᴉǝɯɐu ǝʍ uɐɐɓ ɓɐɐpuɐ ·uǝʌǝɹɥɔsǝɓ pɹǝǝʞǝɓɯo puoʇs ʇsʞǝʇ ǝzǝp ʻpɐɐpɹǝpuᴉ ¡¡uǝpuoʌǝɓ pǝoɓ ʻʍɐoʍ ʻɐɐɯǝๅๅɐ ʎǝH

anton.willems@hotmail.com
0488818904

Corona update

De Nationale Veiligheidsraad heeft intussen beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei. Dit wil jammer genoeg zeggen dat onze scoutsterrein ook onbespeeld zullen blijven tot dan. Uiteraard zullen we onze online scouting wel voortzetten tot dan.

Maart, ossenstaart, slagroomtaart, Maria-Hemelvaart, legimitatiekaart, de prins op het witte paard, Leonaard, stempelkaart, stoppelbaard, uitgespaard, ik ben vandaag niets waard,… 

  • Zaterdag 7 maart: De internationale volksgezondheid heeft afgelopen nacht verschrikkelijk nieuws gemeld. Er is mega besmettelijk virus uitgebroken over heel de wereld. Het Zeekoe Virus genaamd. In Turnhout is voorlopig nog geen besmetting geconstateerd. De internationale volksgezondheid legt het lot van de mensheid in jullie handen. Dit wordt de grootste uitdaging van jullie leven. En dit alles is niet zonder risico’s! Interpol heeft de makers van dit virus opgespoord. Het is jullie taak om hen te localiseren en uit te schakelen. Het alles is of niets… De generaal van volksgezondheid geeft jullie een veiligheidsbriefing om 13u45 in het Welpenlokaal. 
  • Zaterdag 14 maart: Paasblijpen! 13u45 op de scouts met oogbescherming (zonnenbril,…). Kom af, ’t ga cool zijn! Supercool! Maar echt mega cool! Be there ore be niet zo cool. 
  • Zaterdag 21 maart: In deze barre tijden van klimaatopwarming zijn we erg begaan met het zeeleven. Daarom spelen we vandaag het Red-de-vis spel! We spreken om 13u45 af op de scouts. 
  • Zaterdag 28 maart: Ga even zitten en zet wat triestige muziek op. We hebben slecht nieuws te melden. De triestigste vergadering van het jaar komt eraan. De leidingswissel… TUM, TUM, TUUUM… Voor één dag zullie het zonder jullie favoriete leiding moeten stellen. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Bij Sint-Frans hebben we enkel superleuke leiding dus het gaat sowieso leuk worden! En bovendien zal jullie leiding wel een oogje in het zeil houden! 13u45 op de scouts! 

3 stevige linkers

 

Februari, de maand van de liefde! Vergeet zeker geen cadeautje te kopen voor je vriendinnetje. Je mag er ook altijd eentje kopen voor de leiding om jullie liefde voor ons te verklaren. 2020 is een schrikkeljaar. En 29 februari valt toevallig op een zaterdag! Het is al sinds 1992 geleden dat 29 februari nog eens op een zaterdag viel. Jullie kunnen dus vol trots zeggen dat jullie een scoutsdag gehad hebben op 29 februari, dat kunnen niet veel mensen zeggen! Deze maand kan al niet meer stuk!

  • Zaterdag 1 februari: Geen scouts! De leiding gaat dit weekend op planweekend om het tweede deel van het scoutsjaar tot in detail te plannen. Ooh jammer! 
  • Zaterdag 8 februari: Spert & Spol! Weet je wat één van (de vele) voordelen is van LO-leerkracht zijn? Gratis sporthalleeeeeeuuuhh!!!!! 13u45 aan ‘t lokaal, be there or be a vierkantje! Take some indoor sportshoes en sportkledij meeej. Joee dag héé! 
  • 14, 15 en 16 februari: Belofteweekend! We trekken er met onze welpenroedel op uit. Ravotten, spelen, vuil worden, eten, snoepen,... Alles komt aan bod! Maar het belangrijkste is nog niet verteld, onze belofte natuurlijk! Meer informatie hebben jullie normaalgezien reeds verkregen via mail en/of brief. 
  • Zaterdag 22 februari: Vorige week maakten jullie allemaal een belofte in verband met engagement en de groep. Om dit nog te versterken gaan we vandaag op dagtocht! Op deze manier kunnen jullie al eens proeven van een stevige tocht, de ideale voorbereiding voor de beruchte tweedaagses die jullie vanaf de Jongverkenners zullen meemaken. We spreken om 10u ’s morgens af aan het lokaal. We trekken naar de Liereman, een natuurreservaat in Oud-Turnhout. Daar maken we een avontuurlijke wandeling in de mooie natuur. Voor de echte doorzetters wacht er op het einde een warme verrassing! Omdat terugstappen misschien net iets teveel van het goede is voor welpen willen we aan de ouders vragen om hen rond 16u30 op te halen aan de Liereman. We moedigen carpoolen aan! De leiding zal ook een auto ter beschikking stellen in geval van plaatsgebrek. Adres Liereman: Schuurhovenberg 43, 2360 Oud-Turnhout.
  • Zaterdag 29 februari: Vandaag VIERen we het schrikkeljaar! Met toeters, bellen en VIERwerk stellen wij u voor… De plezVIERigste VIERgadering van het jaar. Concreet: ZeeVIER eten, klavertjes VIER zoeken, VIERhoeksloop spelen, papVIERen bootjes bouwen, VIERool leren spelen, VIERkanten tekenen, spVIERen showen, pVIERen VIERendelen, stVIERen temmen, mVIERenhoop… je VIERmoedt het al, alles is mogelijk. Kom om kwartVIER voor twee (13u45) naar de scouts om te zegeVIERen!!

3 stevige linkers

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be