6/04

Vandaag is het jammer genoeg geen scouts. De leiding heeft nood aan kleine pauze en gaat zich lekker ontspannen in het zonnetje. Zorg maar dat jullie goed uitgerust zijn tegen volgende week.

13/04

Deze zaterdag is het leidingswitch, dit wil zeggen dat jullie volledig andere leiding gaan krijgen, maar geen zorgen, zij gaan natuurlijk even goed voor jullie zorgen als wij. Wat jullie gaan doen, is nog een verrassing. Zoals gewoonlijk om 13:45 aan de scouts.

20/04

Deze week is het jinstage. Dit betekent dat de jins voor ons een super leuke vergadering gaan voorbereiden. Wat we gaan doen is voor jullie (en voor ons) wederom nog een mysterie. De verrassing begint om 13:45 aan het lokaal.

27/04 - 28/04

Dit weekend gaan we op gouwweekend met de welpen! Het weekend zit gevuld met leuke spelletjes, avonturen, kampvuren, lekker eten en plezier. Het is een beetje een voorbereiding op het grote scoutskamp deze zomer. ’s Avonds slapen we met z’n allen in een echte scoutstent. Neem zeker een kussen en slaapzak mee. Het weekend begint zaterdagochtend om 9:30 en eindigt zondagmiddag om 12:00. Jullie ouders gaan één van deze dagen nog een mail krijgen met alle practische informatie zodat jullie zeker op de juiste plek zijn. 

De leiding heeft er alvast heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

Dag welpjesss

De maand maart staat voor de deur en daar hoort natuurlijk een nieuw franske bij. In deze topmaand zijn er maar liefst 5 vergaderingen, dat belooft alleen maar goeds!

2 maart

Op de eerste zaterdag van de maand trekken we naar het Stadspark, waar we de speeltuin op stelten gaan zetten, we een spannend potje honkbal, voetbal, trefbal,… gaan spelen en eens gaan kijken wie zich het beste kan verstoppen of wie het beste kan wegrennen van de tikker. Je hoort het al, een klassieke sport & spel in het Stadspark, dat kan alleen maar leuk worden. We spreken gewoon om 13u45 af op het papenheem. (voor deze ene keer mag je je bottinnen vervangen door sportschoenen)

9 maart

Wie is de grootste fabrikant van wielen? Dit is natuurlijk lego! Deze miniwieltjes kan je best gewoon thuislaten, maar in plaats daarvan mag je wel iets meenemen met wat grotere wielen. Vandaag doen we namelijk alles op wieltjes. Pak dus zeker je fiets, skateboard, step, auto, hoverboard, of iets anders met wielen mee! We spreken af om 13u45 op het papenheem.

16 maart

Vandaag is het de grote fuif van Sint-Frans. Aangezien deze knaller van een feest wel wat voorbereiding vraagt, is het deze namiddag geen scouts. Wel zijn jullie vanaf 18u welkom in de futur (Wezenstraat 6, Turnhout) om een appelsapje te drinken en jullie dancemoves te laten zien op de kinderfuif.

23 maart

Het kamp begint al wat te naderen, en daar gaan jullie natuurlijk moeten proberen om jullie sterren te behalen. Geen paniek, vandaag gaan we al eens een keertje oefenen op deze verschillende technieken. Wees er dus zeker bij, want wie wilt er nu niet leren sjorren! We spreken om 13u45 af aan het materiaalkot (Tichelarijstraat 87, Turnhout).

30 – 31 maart

Op het laatste weekend van maart gaan we met de welpen op belofteweekend. Denk al maar eens goed na over wat je belofte zal zijn aan de goede heer voor het komende jaar (tip: niet iedereen kan zeggen “goed naar de leiding luisteren”, want we weten allemaal dat daar niets van in huis gaat komen). Het weekend zal gewoon doorgaan op het papenheem, verdere informatie volgt nog!

 

Zo dat was het alweer, wat ziet het er opnieuw een topmaand uit! Tot zaterdag!!

Chill, Bagheera, Marala, Jakala & Hathi 


3 februari

Dag welpen deze maand begint jammer genoeg met een zaterdag waarop het geen scouts is. De leiding heeft planweekend in de ardenne waar ze de rest van het jaar gaan plannen.

 

10 februari

Doe vandaag stevige wandelschoenen aan en zorg dat je goed uitgeslapen bent want vandaag is het winterwandeling. Er is normaal gezien een mail rondgestuurd met de rest van de informatie en ook een link waar je je moet inschrijven.

 

17 februari

Ik hoop dat jullie deze week heel veel naar het nieuws hebben gekeken en allemaal goed hebt bijgehouden wat er allemaal gebeurd is we gaan quizen. We spreken op het normale uur af op de scouts.

 

24 februari

Zorg dat je goed uitgerust bent en dat je super hard kan blazen. We gaan vandaag blaaspijpen. Zie dat je klaar bent voor een groot blaaspijp gevecht. We spreken af op het normale uur op de scouts.

Dag lieve welpjes, jullie leiding wilt jullie alvast een mooi en leerrijk 2024 wensen, en we hopen dat jullie een leuke kerst en nieuwjaar hebben kunnen vieren met heel veel cadeautjes. We hopen natuurlijk ook dat jullie er weer heel veel zin in hebben. Wij in ieder geval al wel! Laten we maar niet al te lang praten want anders komt er niet veel van in huis.

 

6 januari: Om het jaar te beginnen gaan we al direct mysterieus zijn en vertellen we niet exact wat we gaan doen. We kunnen al wel één hint de wereld in helpen, en dat is dat jullie thuis jouw leukste spelletjes moeten bedenken die we op de scouts ooit hebben gedaan. Dus denk goed na en wees creatief. Dit breng je dan maar naar de scouts om 13u45. We zien jullie daar!

 

13 januari: Deze week gaan we al de overgebleven kilo’s van de feestdagen wegbranden door middel van heel erg veel verschillende sporten uit te oefenen. Dit wil zeggen dat we met heel de scouts nog eens naar een sporthal gaan om daar alle sporten uit te oefenen. We spreken af om 13u45 aan het papenheem.

 

20 januari: Vandaag gaan we samen met de kapoenen naar de binnen speeltuin van Turnhout. Jullie lezen dat goed, we gaan naar Raf&Otje! We spreken deze keer iets vroeger af. We verwachten jullie om 13u op de parkeerplaats van Raf&Otje zelf. Daar zullen we met de leiding staan om jullie allemaal op te vangen en te gaan spelen.

 

27 januari: Om de maand af te sluiten willen we nog eens proberen om met de welpen op kooktocht te gaan. Maar zoals jullie al door hebben, lukt dit niet altijd even goed. Toch gaan we het deze week nog eens proberen. We spreken af om 11u op locatie, deze zal nog worden doorgestuurd via Whatsapp. Als dit weer niet door zal gaan dan zullen we dit nog laten weten, en dan gaan we iets anders verzinnen om met de welpjes te gaan doen. 

 

Zo dat was het dan weer voor deze maand, hopelijk zien we jullie allemaal weer terug in de maand februari!

Ho Ho Ho lieve welpjes, december is aangebroken en dat betekent natuurlijk feest, pakjes, 2 mannen met een witte baard, dennenbomen en hopelijk wat sneeuw. Bij deze feestelijke maand horen natuurlijk ook feestelijke activiteiten en dat is nu precies wat er gepland staat! 

 

2 december

Hij komt, hij komt, … rarara wie komt er op 2 december langs op de scouts. Het is 1 van de 2 mannen met een lange baard en niet diegene die met zijn slee vliegt. Dan zal het wel de Sint zijn zeker! Oefen je tekenkunsten al eens thuis, bereid je voor om een echte piet te worden en warm je stembanden al maar op om de Sint te verwelkomen met zijn lievelingsliedjes! Dan zien wij jou om 13u45 aan het Papenheem.

 

9 december

Tweede keer, goede keer. Wie kerst zegt, zegt natuurlijk ook onze buikjes rond eten en aangezien we niet al vol willen zitten na de hapjes, gaan we ons daar vandaag al eens op voorbereiden. Neem je kalkoen gevuld of ongevuld mee of voorzie een heerlijke hertenragout, dan maken we een vuur waarop we onze gerechten kunnen klaarmaken en dat ons terwijl zal verwarmen tegen de decemberkoude. We spreken af om 11u aan het bos. De exacte locatie zullen we delen via de whatsapp groep.

 

16 december

De kerstvakantie nadert en dus zal dit de laatste vergadering van het jaar zijn. Deze moeten we natuurlijk wel feestelijk afsluiten. We houden dan ook ons eigen kerstfeestje. Doe je foute kersttrui aan, zet een mooie kerstmuts op, leer de tekst van jingle bells uit je hoofd of laat je baard groeien zoals de kerstman om helemaal in thema te zijn. We spreken af om 13u45 aan het Papenheem.

 

23 & 30 december

Deze 2 zaterdagen zitten we middenin de vakantie vol met super gezellige familiefeesten die wij natuurlijk niet willen verstoren. Vandaar zal het dan ook geen scouts zijn.  

 

Een stevige linker en tot volgend jaar!

Marala, Bagheera, Chill, Jacala & Hathi 

 

Heyhey welpjes. De maand oktober is alweer gepasseerd en kijken we er al weer al te graag naar uit om jullie allemaal te zien in de maand november. Dus lees het franske maar goed door zodat je al een beetje te weten komt wat we allemaal gaan doen.

 

4 november: Doordat het er vandaag al niet al te goed uitziet met het weer zullen we iets binnen in het lokaal doen. De leiding heeft eindelijk het hele lokaal op orde gesteld waardoor we nu lekker droog kunnen zitten. We willen al niet al te veel verklappen wat we zullen doen. Maar één ding is zeker het wordt heel leuk en super lekker. Trek je mooie kostuum al maar aan want dat zal zeker nodig zijn. We verwachten jullie om 14u45 aan het papenheem. Ps; je krijgt iets extra als je je kostuum aan hebt.

 

11 november: Deze week zullen we iets doen waar we allemaal wat topografie voor nodig hebben. Als je niet weet wat dit betekent dan moet je het maar aan je mama of papa vragen. Bestudeer de map van Turnhout al maar wat zodat je al de kortste routes al in je hoofd hebt. We verwachten jullie om 14u45 aan het papenheem.

 

18 november: Wie o wie is de sportiefste welp van ons allemaal? Of wie is er de beste in spelletjes spelen? Dit zullen we allemaal te weten komen tijdens ons mega grote sport en spel spel. Trek je beste sportschoenen al maar aan want die zal je zeker nodig hebben. We verwachten jullie om 14u45 aan het papenheem.

 

25 november: De laatste week van november is al weer aangebroken. Dit betekent: SPECULAAS VERKOOP. De jaarlijkse traditie zal weer plaats vinden, en de hele scouts zal vandaag weer hun speculaas verkopen voor de Sint (Frans). De welpen worden om 10u verwacht op het papenheem, zodat we gezamenlijk met de kapoenen naar de gasthuisstraat kunnen wandelen om onze super lekkere (zelf gemaakte) speculaas te verkopen. De welp die hier het meeste verkoopt krijgt de beker van beste verkoper van de welpen. + een extraatje.

 

Zo dit was het al weer voor deze maand, hopelijk vonden jullie het weer leuk. We kijken er al naar uit om jullie bij de laatste maand van 2023 te mogen verwelkomen!  

Hey hoi welpjes. We zijn al weer eens september voorbij en kunnen weer eens met volle energie oktober ingaan. Wij hebben er allemaal al weer ontzettend veel zin in, en hopen natuurlijk dat jullie er ook allemaal veel zin in hebben!

 

7 oktober: De eerste week van oktober gaan we de welpen in nesten verdelen door een gek spel. Nesten zijn kleine groepjes welpen, die doorheen het jaar samenwerken in een quiz, bosspel of stadsspel. Ben jij benieuwd met wie je het komende jaar gaat samenwerken, en spelen? We spreken af om 13u45 aan het papenheem.

 

14 oktober: Deze week gaan we eens kijken wie de beste scherpschutter kan zijn van de welpen. We zullen kijken wie er nog zal overleven als er een zombie Apocalyps zal zijn, of wanneer de mieren met zoveel zijn dat ze ons zullen overnemen. Hiervoor zullen we veel moeten trainen, wil je weten wat we exact zullen doen? Kom dan zeker om 13u45 naar de scouts.

 

21 oktober: Amai wat een weekend zal dit zijn, iedereen verkleed in zijn scouts kleren en allemaal zeer trots dat ze bij de enige echte scouts sint frans zitten. Hopelijk zijn jullie allemaal gisteren naar het ontbijt gegaan en hebben jullie er ook van genoten. Maar dat heeft eigenlijk niet veel te maken met onze vergadering vandaag. We gaan namelijk op kooktocht, dit houd in dat iedere welp zijn eigen eten voorziet en dit zelf zal moeten koken op een vuur. Je mag een 3 gangen menu voorzien, maar pak iets mee dat je ook zelf kan maken. We spreken af om 11u aan het bos. De exacte locatie zullen we delen via de whatsapp groep.

 

27-29 oktober: Dit weekend zullen we op groepsweekend gaan met de scouts. We gaan dus met iedereen van de scouts naar een locatie in Lille om daar met iedereen de aller leukste spelletjes ooit te spelen. Alle informatie zal nog volgen via mail.

 

Dit was het dan al weer voor deze maand. Hopelijk hebben jullie genoten, of zullen jullie er van genieten (hangt er vanaf wanneer je dit leest, als je het toch leest). We zien jullie graag elke maand van het jaar (buiten augustus), maar nu kijk ik al uit naar de volgende maand. 

 

Stevige linker

16/09/2023

De eerste vergadering van het jaar. Deze week leren we elkaar nog een beetje beter kennen. En doen we een vergadering rond kennismaking. Met hele leuke verassingsspelletjes gaan we elkaar vragen stellen en elkaar zo beter te leren kennen. De vergadering start om 13:45 aan de baron frans du fourstraat op het lokaal van scouts sint frans.

23/09/2023

Deze week gaan we een spel spelen met heerlijk eten. Het POPCORN spel. Natuurlijk willen jullie deze heerlijke vergadering niet missen en komen jullie allemaal naar de scouts. Wij zien jullie om 13:45 op het lokaal 

30/09/2023

Deze week staat de vergadering in thema van ridders. We gaan strijden tot we de ridder van alle ridders hebben kunnen onderscheiden. Als je iets van verkleedkleren hebt mag je deze altijd meepakken (op eigen risico) wij zien jullie om 13:45 op lokaal 

Beste welpen en ouders,

 

Het is alweer juni, een maand vol leuke activiteiten en avonturen! We hebben een gevarieerd programma voor jullie klaarstaan, dus zorg ervoor dat je erbij bent. Hieronder vind je de planning voor deze maand:

 

Op 3 juni gaan we de uitdaging aan in het grote “Tour de Sint-France spel". In verschillende etappes racet het welpen peloton naar de Franse hoofdstad Parijs. Raken we in 3h15 over de finishlijn onder de arc de triomphe? Kom om 13h45 naar de lokalen en ontdek het zelf!

 

Op 10 juni staat alles in het teken van wieltjes! We gaan allerlei activiteiten doen met skateboards, fietsen, rolschaatsen en meer. Zorg ervoor dat je je favoriete voertuig met wieltjes meeneemt en kom om 13h45 naar de lokalen.

 

Op 17 juni gaan we een spannende vlottentocht beleven! We zullen onze eigen vlotten bouwen en daarmee een avontuurlijke tocht maken. Vergeet niet om kleding aan te trekken die nat mag worden en kom om 13h30 naar het materiaalkot.

 

Op 24 juni staat er een groepsactiviteit gepland in het prachtige Zilvermeer. We zullen samen met de hele scoutsgroep leuke spellen en activiteiten doen. Vergeet je lunchpakket niet mee te nemen en we verzamelen om 10h aan de lokalen om al carpoolend naar het zilvermeer te gaan. Meer info volgt via whatsapp.

 

Zo, dat is onze maandplanning voor juni! We hopen jullie allemaal te zien bij deze spannende activiteiten. Mocht er nog extra informatie volgen, dan zullen we jullie op de hoogte brengen via WhatsApp. Als jullie vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. Vergeet je niet in te schrijven voor het kamp!

 

Stevige linkers,

3/6, 13h45, één tegen allen, lokalen

10/6, 13h45, alles op wieltjes, lokalen

17/6, 13h30, vlottentocht, materiaalkot

24/6, 10h, groepsactiviteit, zilvermeer

Dag welpjes, het is weer tijd voor een nieuwe maand en deze keer is dat niet minder dan de maand mei!! Naast dat mei de maand is van het mooie weer, de vele feestdagen en de vogels die allemaal een ei leggen, is het ook nog eens een maand vol met superleuke vergaderingen!!

6 mei
Op de eerste vergadering van deze maand gaan we snoep verkopen in de Gasthuisstraat om toffe dingen te doen op kamp. Pak dus zeker jullie verkooppraatjes, puppy oogjes en mooiste glimlach mee. We spreken om 10u af aan het lokaal en vergeet geen lunchpakket mee te nemen.

13 mei
Vandaag moet de leiding alles klaarzetten voor de fuif in de avond, dus zal er geen vergadering zijn in de namiddag. Maar niet getreurd, wij nodigen jullie wel allemaal uit om jullie beste dansmoves te komen laten zien op de kinderfuif. Deze zal van start gaan om 17u30 in de Futur en zal duren tot 20u. De ouders kunnen natuurlijk ook blijven voor een verfrissend drankje en mogen zeker in de avond ook terugkomen!

20 mei
Op deze mooie dag is het tijd om nog eens jullie kookskills boven te halen. We trekken naar een bos, waar we onze heerlijke maaltijden zullen klaarmaken. Wordt het een hertenragout met pomme duchesse of toch eerder balletjes in tomatensaus uit blik? We zullen nog verdere informatie doorgeven wat betreft de locatie en het uur via whats app.

Wat neem je mee op kooktocht?

  1. Gamel(len) (kan je kopen op de scouts als je er geen hebt)
  2. Bestek
  3. Pannenlap of ovenwant zodat je je handen niet verbrandt
  4. Slechte keukenhanddoek
  5. Ingrediënten om een eenvoudige maaltijd mee te bereiden (bijvoorbeeld worst, gebakken aardappelen, eieren... Voor de onervaren koks is een op voorhand klaargemaakte maaltijd die alleen nog moet worden opgewarmd ook altijd een optie) onthoudt dat je hier ook water voor nodig hebt als je je eten wilt koken.
  6. Een stuk fruit of koek voor de vroege honger
  7. Bakboter
  8. Bord als je maar 1 gamel hebt
  9. Kruiden

27 mei
De laatste vergadering van deze maand gaan we het coole Among us spel doen. Sommige van jullie kennen het waarschijnlijk al wel van vorig jaar, maar dit jaar zal het nog leuker zijn. Ben jij klaar om de imposter te ontmaskeren? Kom dan zeker tegen 13u45 naar het Papenheem.
Stevige linker, Vader Wolf, Baloe, Jacala, Chill en Hathi

6/5 snoepverkoop van 10-17
13/5 kinderfuif van 17h30-20h20/5 kooktocht 11h30 27/5 among us 13h45