Beste JV’s,

Het is weer een nieuwe maand, weer een maand dichter tot kamp!

3,4,5 mei, het is gouwweekend. Met dit jaar als thema barbenheimer. Verdere info over dit weekend krijgen jullie via mail. (ps: er zijn dames 😉)

11 mei, in mei leggen alle vogeltjes een ei. en dat is dus nog is de reden om eieren te gooien naar mekaar zeker? we gaan allerhande spelletjes spelen zoals: spin the bottle, zeeslag en nog veel meer! 13:45 aan de lokalen

18 mei, vandaag is het koekjesverkoop. Train je puppyface al maar vast want hoe meer we verkopen, des te meer geld we hebben voor op kamp toffe dingen te doen. 10:00 aan de lokalen

25 mei, het is mooi weer vandaag dus dit is de dag dat we jullie sjortechnieken is gaan inspecteren, maar hoe kunnen we dit zo tof mogelijk doen? mmmm… mooi weer = zon = water nodig = zwemmen?

AHA! vlottentocht!  12:00 aan de lokalen

Een dikke kus van jullie liefste leiding! 

Tejo, Daan, Thomas, Tiemen

Dag Jongverkenners en jong verkenner ouders,

We hopen dat jullie al een leuk paasweekend achter de rug hebben en dat er nog veel leuke dingen staan gepland in de rest van de vakantie, zolang dat het maar niet op zaterdag is he 😉. Want we hebben deze maand weer kei leuke activiteiten gepland zodat je niet meer op vakantie wilt gaan met je ouders. Maar nu is nog de vraag wat deze topactiviteiten inhouden dus lees zeker verder om erachter te komen.

6 April: We hebben helaas al slecht nieuws voor het begin van deze maand, want het is geen scouts vandaag omdat de leiding op ontspanningsdag is. Dit doen we om de rest van het scoutsjaar lekker ontspannen verder te kunnen zetten en al een beetje met het kamp in het achterhoofd te zitten. Maar wees niet getreurd, volgende week is het wel terug scouts dus je gaat ons niet te lang moeten missen.

13 April: Omdat jullie waarschijnlijk nog steeds boos op ons zijn omdat er vorige week geen scouts was, is er vandaag een leidingsswitch ingepland. Dit houdt in dat jullie voor deze vergadering een heel nieuwe leidingsploeg gaan krijgen, samengesteld uit leiding vanuit andere takken. Wie deze leiding zijn en wat jullie deze vergadering gaan doen blijft nog een mysterie, maar één ding is zeker, ze gaan sterk hun best moeten doen om jullie huidige leidingsploeg te overtreffen. ;) We spreken af om 13:45u aan de lokalen.

20 April: Vandaag is het weer een speciale vergadering want we gaan de toekomstige leiders van onze scouts op de proef stellen. Dus deze activiteit zal worden voorbereid worden door Jins en ondersteund worden door jullie leiding. Maar dit betekent helaas ook dat jullie deze vergadering naar de jins zullen moeten luisteren omdat ze voor deze dag leiding zijn. Wat de activiteit is, daar kom je die dag nog wel achter maar we spreken wel af om 13:45u aan de lokalen.

27 April: We hebben vernomen dat Valentijn dit jaar niet zo’n groot succes was voor sommige van jullie dus voorzien we samen met onze goede vriendinnen van Koningin Astrid een gemengde vergadering om toch te zien dat er nergens een vonk tussen de 2 jeugdbewegingen kan ontstaan. We spreken af om 13:45u aan de lokalen om te zien wat er deze dag allemaal gaat gebeuren.

Indien er toch nog aanpassingen gebeuren aan het schema zullen we jullie dit tijdig laten weten!

4 heel stevige linkers van jullie top leiding,

Thomas, Tiemen, Daan, Tejo

Dag Jong-Verkenners,

 

Na de kortste maand van het jaar gaan we over naar een maand met maar liefst 5 zaterdagen. Kei veel scouts dus! Hoe goed is dat?! We gaan dan ook enkele knal activiteiten doen deze maand. Lees verder en ontdek wat we allemaal gaan doen!

 

2-3 maart, het is een JV weekend, het gaat door bij ons op de scouts.Jullie ouders krijgen meer info via mail over dit weekend.(fiets ZEKER nodig) Zaterdag worden jullie verwacht om 10:00 s’ochtends aan de lokalen.

 

9 maart,  Turnhout, gelegen in de prachtige Kempen, is een stad die bruist van leven en tegelijkertijd een oase van rust biedt. De stad heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen, wat te zien is aan de prachtige architectuur, met als pronkstuk het kasteel van de hertogen van Brabant. En de Grote Markt is het kloppende hart van Turnhout, met gezellige terrassen en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de smalle straatjes rondom de Markt vind je unieke boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes.En jullie mogen die verkennen tijdens een stadsspel, hoe tof!!! Wat jullie exact moeten doen krijgen jullie dan nog te horen! 13:45 aan de lokalen (met fiets)

 

16 maart, Het is onze jaarlijkse black out fuif! 

Het is dan ook geen vergadering vandaag… De leiding gaat volop alles klaarzetten voor de fuif in de avond. maar jullie zijn ook welkom van 18:00-20:00 om eens mee te feesten!

 

23 maart, Smeer jullie benen al maar goed in want vandaag gaan we nog eens met de fiets op stap. we gaan namelijk naar Tilburg fietsen en daar onze lege maag vullen met een heerlijke hamburger. Ik krijg er al honger van! (10:00 aan de lokalen, zorg dat je fiets met alles in orde is)

 

30 maart, 'S e Geamannan na h-Alba a th' ann an-diugh, chì sinn cò as fheàrr anns na geamaichean sin uile. Tha e a’ gealltainn gur e feasgar spòrsail is gnìomhach a bhios ann. 1:45f san togalach

 

voor degeen die geen schots kunnen🙄 hier is de vertaling:

het is vandaag schotse spelen, we gaan eens zien wie er de beste is in al deze spelen. het beloofd een toffe en actieve namiddag te worden. 13:45 aan de lokalen

 

Wij hopen van harte dat u in grote getale aanwezig zult zijn op de komende weekeinden.

Uw komst wordt zeer gewaardeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

 De uiterst bekwame en briljante leidinggevende

 figuren die jullie met onmiskenbare kunde en

 scherpzinnigheid naar ongekende hoogten stuwen.

 

xoxo Tejo, Thomas, Daan, Tiemen

 

2-3 maart: jv weekend

9 maart:    stadsspel

16 maart:  black out fuif

23 maart:  bickey til

30 maart:  schotse spelen

 

Dag lieve jong-verkennertjes van Sint-Frans,

Het is de kortste maand van het jaar dus we gaan het ook kort houden. Ontdek aan de hand van de rebussen welke vergaderingen er gepland staan.

3 februari:


10 februari:


17 februari:


24 februari:

In het kort:

3/2: Geen scouts.

10/2: Winterwandeling, zie mail.

17/2: Valentijn, 13u45 aan het lokaal

24/2: Jin-stage, 13u45 aan het lokaal

Een stevige linker,

Thomas, Tejo, Tiemen en Taan

Oplossingen:

˙suo uɐʌ ɹǝʌo ƃɐɐpuɐʌ ʇǝɥ uǝɯǝu suıɾ ǝp :ıɹɐnɹqǝɟ 42 

˙uɾıʇuǝlɐʌ uɐʌ uǝʞǝʇ uı ʇɐɐʇs ƃuıɹǝpɐƃɹǝʌ ǝp :ıɹɐnɹqǝɟ 71 

˙lıɐɯ uǝǝ ɐıʌ oɟuı ɹǝǝɯ uǝƃɾıɹʞ ǝıllnɾ ,ƃuılǝpuɐʍɹǝʇuıʍ sı ʇǝɥ :ıɹɐnɹǝɟ 01 

˙puǝʞǝǝʍuɐld do sı ƃuıpıǝl ǝp ʇuɐʍ sʇnoɔs uǝǝƃ sı ʇǝɥ :ıɹɐnɹqǝɟ 3

Dag Jong-Verkenners,

 

Een kusje hier,

Een kusje daar,

Wij wensen jullie een gelukkig nieuwjaar!

 

1 januari 2024, een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuwe dag, maar vooral het begin van weer een knotsgekke scoutsmaand. Hopelijk zijn de kroketten al verteerd en het slaaptekort na oudejaarsavond al ingehaald want we vliegen er weer in!

 

Beginnen doen we op 6 januari met een aloude klassieker, we gaan blaaspijpen. Na al dat vuurwerk is het tijd om iets anders in de lucht te schieten. Afspreken doen we zoals gewoonlijk om 13u45 aan het lokaal.

 

Op 13 januari gaan we met heel de scouts de sporthal van het Heilig Graf onveilig maken. Van voetbal tot reisje rond de wereld, alle sporten komen aan bod! Neem hiervoor zeker binnensportschoenen mee, anders zal het sporten op blote voeten worden. Ook een drinkbus mag altijd worden meegenomen. Wederom spreken we om 13u45 aan het lokaal af.

 

De 20ste dag van de maand gaan we jullie hersenen horen kraken. We gaan ontdekken welk team er de meeste hoofdsteden kent of het beste is in liedjes herkennen, we ontdekken het op onze kei toffe jong-verkennerquiz!! Ook hiervoor spreken we gewoon om 13u45 af aan het lokaal.

 

Aangezien de vorige keer de vuurvergadering niet is kunnen doorgaan door het slechte weer, halen we deze vandaag in! Op 27 januari gaan we testen wat allemaal brandbaar is, of je zou kunnen voetballen met een brandende bal, maar vooral hoe goed jullie vuurtechnieken nog zijn? Efin, vlammen gaan we doen!! Afspraak om 13u45 op het lokaal.

 

Jullie kapoenen,

 

Thomas, Tejo, Tiemen en Daan

 

Papenheem, 1 januari 2024

Beste jong verkenners,

 

Het is weeral December, bijna tijd voor het nieuwe jaar maar voor we 2024 in gaan, gaan we december nog met een knaller afsluiten!!

2 December

Hij komt,Hij komt, die kartonslag! jaja t’is vandaag kartonslag. Dus maak je al maar klaar om aan te vallen mannen! we gaan wapens en schilden maken en vechten zoals in de middeleeuwen, ik krijg er nu al goesting in!

O en voor ik het vergeet… de sint komt langs dus ik hoop dat jullie braaf zijn geweest ;) we spreken af om 13:45 aan het lokaal.

9 december

Het is filmavoooond!! we gaan eens niks doen en gewoon genieten van een goeie film. Actie, comedy of eerder een romantische film? Welke film we gaan kijken spreken we samen af op het moment zelf. “We zullen wel ZIEN”. Om 13:45 aan het lokaal.

16 december

Its beginning to look a lot like christmas, everywhere you go! Kerst, DE leukste tijd van het jaar vind ik. Wat we gaan doen is nog een verassing maar dat het leuk word dat is al zeker. Als jullie een kersttrui hebben mogen jullie die zeker aandoen, en ho ho hopelijk zien we jullie allemaal verschijnen. om 13:45 aan het lokaal

23 en 30 december

De laatste 2 zaterdagen van de maand is het geen scouts, helaas… tijd om met jullie geliefde, familie en vrienden kerst en nieuwjaar te vieren. Alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar van jullie leiding. Tot 2024 boys!

 

Drie dikke kussen xxx

Thomas, Tejo, Daan, Tiemen

Beste jong-verkenners,

 

Welkom in de maand november, een tijd van gezelligheid en avontuur in de natuur. We hebben een spannende maand voor de boeg, vol leuke activiteiten om naar uit te kijken. Maar laten we beginnen met een interessant weetje over november: wist je dat de naam "november" afkomstig is van het Latijnse woord "novem," wat "negen" betekent? Oorspronkelijk was november namelijk de negende maand van het jaar in de oude Romeinse kalender.

 

Hier is een overzicht van onze geplande activiteiten voor de maand november:

4 november – Ruiltocht (13u45-17u00)

We starten de maand met een ruiltocht! Je krijgt een voorwerp mee van de scouts dat je kunt ruilen met andere. Het doel is om aan het einde van de tocht met iets waardevollers terug te keren. Vergeet je creativiteit niet, want slimme ruilstrategieën kunnen je ver brengen.

 

11 november – Kooktocht (11u00-17u00)

Bereid je voor op een smakelijke avontuurlijke ervaring. Tijdens de kooktocht zullen we onze kookvaardigheden testen en genieten van heerlijke maaltijden die we in de natuur bereiden. Vergeet niet om warm gekleed te zijn! Vergeet niet om je kookgerei en ingrediënten mee te nemen, en laat je culinaire talenten zien! Kom met de fiets!

Om niet te vergeten: Gamellen, krantenpapier, bestek, beker, gerief dat je nodig ga hebben om je gerecht te koken en de ingrediënten.

 

18 november – Vuurvergadering (13u45-17u00)

Vuur is een essentieel onderdeel van het scoutingleven. Tijdens de vuurvergadering zullen we leren hoe we een veilig kampvuur kunnen bouwen en onderhouden. We bespreken ook belangrijke veiligheidsinstructies en delen verhalen rond het knapperende vuur. Vergeet niet om warm gekleed te zijn!

 

25 november - Koekjesverkoop(10u00-17u00)

Het is tijd om onze jaarlijkse koekjesverkoop te lanceren! We zullen in groepen koekjes verkopen om geld in te zamelen voor onze scoutsgroep. Denk aan verkoopstrategieën en zorg dat je glimlach klaar is om klanten te overtuigen. Vergeet zeker geen lunchpakket mee te nemen voor tijdens de middag.

 

We hopen dat jullie allemaal enthousiast zijn voor deze activiteiten. Vergeet niet om je uniform en de benodigde uitrusting mee te nemen voor elke activiteit. Samen gaan we een geweldige maand november beleven!

 

Veel plezier en avontuur gewenst!

 

Met vriendelijke groet,

Tejo, Daan, Tiemen en Thomas

Dag Jong-Verkenners van Sint Frans,

 

De eerste maand zit er weeral op, tijd voor een nieuwe maand vol toffe activiteiten. 

Op 7 oktober beginnen we met nesten verdelen. We gaan bepaalde spellen spelen om zo te kijken welke personen samen de beste ploegen kunnen vormen, plezier gegarandeerd!! we spreken af om 13:45 aan de lokalen.

 

Dan zijn we alweer 14 oktober, maak jullie klaar om andere scoutsen te domineren want het is namelijk weeral  ZOOM dus smeer jullie benen al maar in, maak je borst al maar nat en haal die strijdkreet al maar naar boven want het word weer alles geven om te winnen!! we spreken eerder af om 13:30 aan de lokalen.(neem zeker jullie fietsen mee)

 

Amai het is al 21 oktober  hopelijk zijn jullie benen nog warm van vorige week en kunnen jullie direct beginnen aan de volgende activiteit, het is namelijk stadsspel, verdere uitleg volgt nog. We spreken af om 13:45  aan de lokalen.(neem zeker jullie fietsen mee)

 

27, 28 en 29 oktober, het is groepsweekend, we spreken vrijdag af om 19:00  aan de lokalen.Daarna fietsen we gezamenlijk naar Lille waar groepsweekend gaat doorgaan, dus vergeet je fiets niet mee te pakken! Verdere info krijgen jullie via mail/brief. Ik kan al 1 ding zeggen… het gaat plezant worden!


Dikke kus van jullie leiding ;)

 

Thomas (0470 34 31 83), Tejo (0484 28 20 53), Tiemen (0492 06 64 37) en Daan (0468 32 39 89)
Dag Jong-Verkenners van Sint Frans,

 

Het kamp is verteerd, de batterijen zijn opgeladen, de snoetjes zijn gebruind en de school is al terug begonnen. En dat wil zeggen dat het scoutsjaar ook weer van start gaat! Wij kijken er al enorm naar uit om er met jullie een jaar vol avontuur, spel, vrienden en amusement van te maken. Laten we er maar direct in vliegen dan, of zoals Herman van Veen zou zeggen: “We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen nu niet blijven, we kunnen nu niet langer blijven staan.”

 

Beginnen doen we deze maand op 16 september. Aangezien er waarschijnlijk een paar nieuwe gezichten bij zijn en omdat jullie de leiding misschien nog niet zo goed kennen gaan we kei leuke kennismakingsspelletjes spelen zoals de kapoenen. Maak je maar klaar voor een citroen citroen, pang pang en andere sport en spellen! Verder gaan we nog het springkasteel terroriseren en de constructies van de sjorringsfeesten* bewonderen. We spreken af om 13u45 aan de lokalen.

 

*Jullie en je ouders zijn natuurlijk ook allemaal welkom die avond op onze Sjorringsfeesten 2023 om te genieten van de bbq (inschrijvingslink staat op de facebookpagina: Sjorringsfeesten 2023 ) of gezellig iets te komen drinken in onze zomerbar en ondertussen te genieten van live optredens!

 

Zo komen we aan bij de tweede scoutsdag van het jaar op zaterdag 23 september. We kennen mekaar nu al een beetje en daarom is het tijd om jullie blaaspijp skills te showen aan elkaar! Wie kan er het verste schieten? Wie raakt de roos? Wie captured the flag? En welk team is het sterkste? Kom in grote getalen naar deze blaaspijp vergadering en blaas ons omver met jullie skills ;) We spreken om 13u45 af aan het lokaal.

 

Jullie hebben misschien ook al wel gezien dat ons lokaal er een beetje saai uitziet en de tweede- en derdejaars zijn dit na enkele jaren misschien al wel beu. Daarom zit er niks anders op dan ons lokaal te pimpen! Dit doen we op zaterdag 30 september. Laat jullie creatieve geesten maar eens de vrije loop en verbaas ons met jullie ideeën. Of heb je thuis nog iets liggen dat in het lokaal mag staan of hangen, breng het dan gerust mee! Zo maken we er geweldig JV-lokaal van. Ook vandaag spreken we gewoon af om 13u45 aan het lokaal.

 

Voila, de eerste maand zit er alweer op, de namen zijn gekend, de vlag is veroverd en het lokaal is gepimpt! Wij kunnen ons al geen beter begin van het jaar inbeelden! Hopelijk zien we jullie dan ook elke week voltallig opdagen. 

 

Stevige linker,

 

Thomas (0470 34 31 83), Tejo (0484 28 20 53), Tiemen (0492 06 64 37) en Daan (0468 32 39 89)

Hey daar, avontuurlijke scouts!

Het is weer tijd voor een maand vol geweldige activiteiten, en juni staat klaar om jullie te verrassen! We hebben een aantal spannende vergaderingen gepland. Hier is het 

programma:

 

3 juni: "Mountainbike parcours verbouwen" - We gaan ons mountainbike parcours onder handen nemen en het nog uitdagender maken! Verzamel om 13:45 uur bij het lokaal en zorg ervoor dat je een schop meeneemt, indien mogelijk, vergeet natuurlijk ook zeker je fiets niet. Samen maken we er een fantastisch parcours van!

 

10 juni: "Vlottentocht" - Het is tijd om onze bouwkunsten te tonen en het water op te gaan met zelfgemaakte vlotten. Verzamel om 12:00 uur op de scouts en zorg ervoor dat je zwemkleding en een handdoek bij je hebt. We gaan een spetterende middag tegemoet!

 

17 juni: "Waterspelletjes" - Bereid je voor op een dag vol waterpret! We gaan verschillende waterspelletjes spelen, dus zorg ervoor dat je zwemkleding en een handdoek meeneemt. Verzamel om 13:45 uur bij het lokaal en laat het waterplezier beginnen!

 

24 juni: "Groepsvergadering in het Zilvermeer" - We sluiten de maand af met een geweldige groepsvergadering in het prachtige Zilvermeer. We verzamelen om 10:00 uur bij het lokaal en vertrekken samen naar de locatie. Neem je zwemkleding, zonnebrandcrème en een picknicklunch mee. Het wordt een onvergetelijke dag!

 

We hopen jullie allemaal te zien bij deze fantastische vergaderingen in juni. Laten we samen plezier maken en avonturen beleven!

 

Stevige linker,

Jullie leiding