Deze maand is het alweer de beurt aan de allerlaatste maand van dit schooljaar. Het goede nieuws is dat jullie bijna grote vakantie hebben en dat we bijna op kamp kunnen vertrekken. Het slechte nieuws is dat onze wekelijkse rendez-vous bijna op zijn einde loopt. Maar niet getreurd, ook deze maand voorzien wij weer geweldige activiteiten!

 

4 juni: éen tegen allen

Om deze mooie maand in te zetten, doen we éen tegen allen. Leuke, gekke, spannende en grappige opdrachtjes doen om zo van de leiding te kunnen winnen, we weten ondertussen wel dat jullie dat kunnen. Om deze dag nog specialer te maken zullen jullie ook enkele nieuwe gezichten zien bij de leiders. Als je wilt weten wie onze special guest is, moet je zeker komen. We spreken af om 13.45 aan het papenheem.

 

11 juni : sporthal

Een reuzegrote sporthal helemaal voor ons alleen, dat klinkt toch als muziek in de oren. We trekken met de hele scouts naar de sporthal van Sint-Pieter om daar alle matten, touwen, ballen en andere spullen uit het hok te halen om er een spetterende vergadering van te maken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem

18 juni : groepsvergadering

Juni is niet alleen de maand van mooi weer, buiten spelen en uitkijken naar de zomervakantie. Voor sommige leiders is dit ook de maand van examens. Omdat daarom niet alle leiders tijd hebben om naar de scouts te gaan, doen we een groepsvergadering. Alle takken spelen samen een groot spel, waarbij de kapoenen ook nog eens wat gezichten leren kennen van de oudere takken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

25 juni: Zilvermeer 

Vandaag is het de allerlaatste vergadering van het jaar. Om in schoonheid af te sluiten, gaan we met de hele scouts genieten van de zon en het water in het Zilvermeer in Mol. Vergeet zeker je zwemspullen, eventuele bandjes, zonnecrème en lunchpakket niet. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. In verband met het vervoer zullen we jullie nog tijdig contacteren, zodat iedereen in Mol geraakt, en liefst ook weer thuis. 

 

Dat was het dan, het laatste Franske. We kijken natuurlijk enorm hard uit naar het kamp. Mocht je nog vragen, twijfels, ongerustheden, mededelingen of suggesties hebben in verband met het kamp, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren en dan zullen wij ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk verder te helpen.

Alvast bedankt voor het vertrouwen in ons!

De kapoenenleiding

 

7 mei: Homo universalis

Dat er bij sint-Frans straffe kapoenen rondlopen is voor niemand een geheim. Maar welke kapoen is nu het aller strafste. Er is maar éen manier om hier achter te komen. Doormiddel van veelzijdige spelletjes en opdrachten gaan we zien wie zich mag bekronen tot Homo universalis. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

14 mei: koekjesverkoop

Enkele maanden geleden hebben we jullie verkooptalent mogen ontdekken bij de speculaasverkoop. Vandaag gaan we dat talent nog eens op punt zetten. We verplaatsen ons weer naar de Gasthuisstraat om iedere toevallige passant omver te blazen met jullie verkooptechnieken. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. Vergeet zeker geen middageten mee te nemen.

 

21 mei: waterspelletjes

De zomer komt stilaan dichterbij, dus de temperaturen gaan de lucht in. We halen de tuinslang en waterballonnen boven voor spetterende waterspelletjes. Ik heb persoonlijk met Frank Deboosere gebeld en hij heeft mij gegarandeerd dat het prachtig weer zal zijn. Het beloofd dus super leuk te worden! We spreken weer af om 13.45 aan het Papenheem.

 

28 mei: bulkvergadering

Vandaag draait alles rond het motto ‘tmoet nie goe zijn, ast ma veel is’. Alles wat we vandaag doen, doen we in bulkformaat of hoeveelheid. Wat precies veel en groot zal zijn, zullen jullie zelf moeten ontdekken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

Deze keer is het de beurt aan de maand april, misschien wel een van de mooiste maanden van het jaar. De paasvakantie, het mooie weer en natuurlijk de ongeëvenaarde scoutsactiviteiten zijn hier de oorzaak van. Hoog tijd om eens te bekijken wat we deze maand allemaal gaan beleven.

2 april

De paasvakantie is van start gegaan. Dat betekent dat jullie nog meer tijd hebben om uit te kijken naar de scouts. Om de paasvakantie goed in te zetten, doen we vandaag een paasvergadering. De klokken uit Rome zullen speciaal voor ons al wat vroeger naar België komen. Paaseitjes zullen er dus zeker niet aan ontbreken! We spreken om 13.45 af aan het papenheem.

 

9 april

Nadat we al enkele maanden samen met jullie van de scouts hebben mogen genieten, zijn we erachter gekomen dat jullie erg toffe, actieve en sociale kerels zijn. Daarom kan het ook niet anders dat jullie stuk voor stuk enorm veel vrienden hebben buiten de scouts. Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’, organiseren we een vriendjesdag. Iedereen mag al zijn vrienden meenemen naar de scouts. Tijdens de vergadering trekken we met z’n alle het bos in voor een kooktocht. We gaan zoals echte scoutsmannen koken op een vuur. De leiding zal al het eten en het nodige materiaal voorzien. We spreken weer af om 13.45 aan het papenheem.

 

16 april

Omdat het leven niet alleen leiding zijn is, gaat de leiding vandaag op ontspanningsdag. Voor de leiding is dit uiteraard erg leuk, maar voor de kapoenen is dat minder leuk aangezien het voor hun geen scouts is. We hopen dat jullie de week erna weer even enthousiast als anders zullen zijn!

 

23 april

Het jaarlijkse hoogtepunt van een kapoenenjaar is aangebroken. Vandaag is het kapoenendag. Samen met allemaal andere kapoenen uit de Kempen gaan we naar Grobbendonk om te laten zien dat de kapoenen van Sint-Frans de allerbeste zijn. Voor verdere praktische info in verband met locatie, tijdstip en vervoer contacteren we jullie later nog via mail of whatsapp.

 

Zo, de maand zit er weeral op. Het beloofd zoals gewoonlijk een topmaand te worden die jullie niet snel zullen vergeten!

Dikke kus

De kapoenenleiding

 

Een nieuwe maand betekent nieuwe activiteiten en nog meer plezier. De zon laat zich wat meer voelen en de lente is al in zicht. Het belooft een maand vol avontuur en plezier te worden.

 

5 maart: leidingswitch

Na maanden dezelfde leiders te hebben, denken sommigen dat jullie ons al beu zijn. Wij weten natuurlijk dat dat niet het geval is (; .Toch zullen wij voor één keer niet jullie leiders zijn. Jullie zullen andere leiders krijgen die natuurlijk minder leuk zijn dan wij, maar ze zullen zeker en vast hun best doen om er een spetterende vergadering van de maken. We spreken af aan het papenheem om 13.45.

 

12 maart: uitvindersvergadering

Wetenschap kan soms erg saai zijn, maar wij hebben een manier gevonden om dit spannend, leerrijk en cool te maken. Vandaag gaan we als echte wetenschappers en uitvinders verschillende experimenten en proefjes doen die je nog nooit gezien hebt. Op het einde van de dag zullen jullie versteld staan van wat we allemaal hebben uitgevonden en welke proefjes we gedaan zullen hebben. We spreken zoals gewoonlijk af aan het papenheem om 13.45.

 

19 maart: Oud-leidingsweekend

Deze week is het voor jullie helaas geen scouts. De leiders gaan namelijk op weekend met alle leiders die ooit bij sint-Frans gezeten hebben. Rust deze dag maar goed uit, zodat jullie de week erna weer paraat staan voor een nieuwe vergadering.

 

26 maart: bosspel

Vandaag trekken we er nog eens op uit. We trekken de bossen in voor een legendarisch bosspel. Welk spel we exact gaan doen is nog een groot geheim, maar we kunnen al wel verklappen dat het onvergetelijk gaat zijn.

 

Zo, de maand zit er al weer op. Wij kijken er natuurlijk weer super hard naar uit om met jullie te spelen en te ravotten!

Tot dan!

De kapoenenleiding.

 

Er staat weer een nieuwe maand voor de deur, dat betekent weer dat er een maand vol met plezier staat te wachten.

 

5 februari: geen scouts

De enthousiaste kapoenen onder jullie gaan toch nog een weekje moeten wachten want deze zaterdag is het geen scouts. De leiding gaan samen brainstormen voor nieuwe leuke activiteiten zodat het jaar nog dubbel zo leuk gaat worden. 

 

12 februari: winterwandeling

Er staat vandaag een wandeling op de planning voor zowel ouders als leden. Iedereen die is ingeschreven wordt om 13u verwacht in Merksplas, voor meer informatie kunt u terug kijken naar de reeds gestuurde mail. We hopen hier veel kapoenen met hun wandelschoenen aan te mogen ontvangen.

 

19 februari: zwemmen

Jullie kennen ongetwijfeld allemaal het lied “ik ga zwemmen”, dit lied past perfect bij wat we vandaag gaan doen. Je had het waarschijnlijk niet geraden maar vandaag gaan we zwemmen. We spreken graag af om 13 uur aan de lokalen, om 17 uur zijn we terug aan de lokalen. Vergeet zeker je zwembroek niet want anders ga je het met wat minder aan moeten doen.

 

26 februari: ganzenbord

Deze zaterdag spelen we een spel, niet zomaar een spel, we spelen een knotsgek ganzenbord met een twist aan! Als je wilt weten wat de twist nu precies inhoudt dan moet je zeker en vast komen! Wees competitief maar blijf toch ook heel lief. We verwachten jullie om 13u45 aan de lokalen.

Liefste kapoentjes, het nieuwe jaar is aangebroken en daar hebben we hopelijk allemaal van genoten. Nu is het belangrijkste en het aller leukste, natuurlijk de scouts. 

 

8 januari

Om het nieuwe jaar in te duiken gaan we eens proberen te zien wie de aller beste, sterkste, snelste,..., slimste kapoen is. En dit gaan we dan ook natuurlijk vast stellen door middel van records te verbreken. Inderdaad we gaan vandaag record vergadering doen. Bereid je al maar voor want het wordt een spannende dag. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

15 januari

Als je wilt weten wat we vandaag gaan doen zal je alle antwoorden op de vragen goed moeten beantwoorden. 1) In welk land spelen ze heel veel doedelzak? 2) In welk land dragen mannen vaak een rok? 3) als je de vorige vragen goed hebt, dan kan je dit beantwoorden. Wat is het nationale dier van dit land? Goed geraden! We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

22 januari

Vandaag gaan we eens zien wie de beste is, de kapoenen of de leiding. Om dit te weten te komen zal je ten eerste al zeker moeten komen naar de scouts, en dan gaan we door spelletjes en opdrachten zien of jullie winnen of wij. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

29 januari

De laatste dag van de maand is aangebroken. Hopelijk was het al weer leuk de afgelopen 3 weken. Maar wees niet getreurd vandaag is er nog een extra leuke vergadering. Wie kent er allemaal het spelletje wie is het? Wij hebben dit namelijk vroeger heel vaak gespeeld en dachten om dit nu eens wat grootser uit te pakken en het in het echt te doen. Dus wil je dit zeker niet missen dan zal je zeker moeten komen naar de scouts. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

Het is weeral een nieuwe maand, dat betekent dat er opnieuw allemaal leuke activiteiten ingepland staan voor jullie.

4 december: sinterklaas komt!!!

Jullie weten vast wel wie er jarig is op 6 december, de Sint natuurlijk! We hebben via geheime bronnen gehoord  dat hij vandaag weer eens naar de scouts komt. We willen natuurlijk dat hij volgend jaar terug komt, hiervoor gaan we zorgen door het lokaal heel mooi te versieren en tekeningen te maken. Misschien hebben de Sint en zijn pieten ook wel iets lekkers meer voor jullie! We spreken om 13.45 af op de scouts.

 

11 december: gezelschapsspelletjes spelen

We houden het simpel deze dag, we nemen allemaal onze leukste, tofste, grappigste of misschien wel zotste gezelschapsspelletjes mee en gaan zoals gewoonlijk weer super veel plezier maken. Vergeet dus zeker geen gezelschapsspelletje mee te nemen. We spreken om 13.45 af op de scouts.

 

18 december: verrassingsvergadering

Wat we gaan doen krijgen jullie op voorhand nog niet te horen, maar wat ik jullie alvast kan vertellen is dat het weeral super leuk gaat worden! Blijven we op de scouts of niet? Voor ons een weet, voor jullie een vraag.

Het uur wanneer we op de scouts afspreken wordt nog aan jullie doorgegeven via de whatsapp groep.

 

25 december: geen scouts

Vandaag is het Kerstmis, geen scouts jammer genoeg. Geniet maar lekker van deze dag met jullie familie en eet jullie buikjes maar lekker rond.

 

We hopen jullie weer allemaal te mogen zien deze maand!

Tot snel!

De kapoenenleiding

   Er is weer een nieuwe maand aangebroken, wat gaat de tijd toch snel als het plezant is! Het wordt weer een maand vol avontuur, plezier en vriendschap.

6 november: Mini Maxi-vergadering

Vandaag doen we eens goed gek. Alles wat je gewend bent zal veranderen. Alles wat groot is, wordt klein en alles wat klein is, wordt groot. Voetballen met een stuiterbal, tennissen met een strandbal en nog veel meer. Je kan het zo gek niet bedenken, vandaag kan dat allemaal. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

13 november: wieltjesvergadering

Vandaag doen we alles op wieltjes! Skateboard, step, rolschaatsen, éénwieler …, het kan allemaal. Neem maar mee wat je het liefste wilt, en we maken er een spetterende vergadering van. We spreken weer zoals gewoonlijk af om 13.45 aan het Papenheem.

 

20 november: legervergadering

Waarde landgenoten,

De tijd is gekomen… We moeten ons land beschermen tegen de binnendringende vijand. Voor we ten strijde trekken moeten we natuurlijk getraind zijn voor alle mogelijke situaties. Daarom gaan we vandaag leren marcheren, sluipen en schieten. Bereid je maar goed voor, want deze training is niet voor watjes!

Ook vandaag spreken we af om 13.45 aan het Papenheem.

 

27 november: speculaasverkoop

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…

De Sint is in het land, dus we zijn weer allemaal extra braaf. Omdat we graag een centje bijverdienen om op kamp te kunnen gaan, verkopen we vandaag met heel de scouts heerlijke speculaas. Natuurlijk mogen de kapoenen af en toe ook stiekem proeven van de heerlijke speculaas die ze als echte verkopers gaan aanbieden aan de mensen in Turnhout. Neem zeker voldoende warme kleding en een lunchpakket mee. We zullen namelijk bijna heel de dag buiten zijn. De scouts begint uitzonderlijk om 10 uur aan het Papenheem. 

 

We hopen dat het weer een supertoffe maand wordt!

4 stevige likkers

De kapoenenleiding

 

Dag kapoentjes, er is weer een nieuwe maand aangekomen. De leiding heeft al heel veel zin om deze met jullie mee te mogen maken. Wat we allemaal gaan doen kan je hieronder lezen.

2 oktober
Vandaag gaan we al onze fantasie gebruiken om de aller mooiste beeldjes te maken of kunstwerken van klei. Wat je dus zeker niet mag vergeten is ten eerste om je beste humeur mee te pakken en ten tweede om je creatieve brein aan te zetten zodat je het aller mooiste klei beeld kan maken. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.
9 oktober
Deze week gaan we met zen allen strijden tegen andere scoutsen. We willen allemaal natuurlijk winnen dus hopen we dat we ook met heel veel leden gaan zijn om de anderen in te maken. We sturen in de whatsapp groep om hoelaat we aan het lokaal afspreken.
16 oktober
Wie kan er allemaal heel goed bakken? En wie houdt er heel veel van koekjes? Ik zou het wel weten, jullie natuurlijk en stiekem ook de leiding. We gaan vandaag dus met zen allen de aller lekkerste koekjes bakken die er maar zijn. Nog lekkerder dan die van jullie oma’s. we spreken af om 13u45 op het lokaal.
Ps: eet maar niet al te veel thuis. En breng een doosje mee om koekjes aan jullie familie te geven.
23 oktober
Vandaag gaan we kijken wie de aller beste zou zijn en wie ook vooral de aller sterkste is van de kapoenen als we alleen op een onbewoond eiland zouden stranden. We gaan met zen allen survivallen. Pak al je moed bij elkaar zodat je kan laten zien of je de beste bent. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.
29 tot 31 oktober
Je denkt al, waarom staat daar 29 tot 31 oktober? Awel, ik zal het jullie allemaal eens vertellen. We gaan met de hele scouts op weekend om gezellig met zen allen spelletjes te spelen en ook om met zen allen al een beetje gewoon te worden om op kamp te gaan en natuurlijk willen we ook even weg zijn van onze ouders. Hoe en wat er allemaal gaat gebeuren volgt nog via mail, maar de leiding heeft zeker al zin om iedereen te zien.

Zo, dat was het al weer voor deze maand. Hopelijk gaan jullie het naar jullie zin hebben, want de leiding al wel. Tot in november kapoentjes!!!

Dag kapoenen,
Eindelijk is het zover jullie mogen terug of voor de eerste keer naar de scouts komen. Hopelijk kijken jullie er even hard naar uit als wij. 😉 Hier kunnen jullie zien wat we voor de maand september nog allemaal voor jullie in petto hebben.

11 september is de eerste vergadering, we gaan dan vooral kennismaakspelletjes doen met elkaar. We gaan ook zeker ontdekken waar jullie het komende jaar mogen spelen en ravotten door heel de scouts te verkennen.

18 september gaan we al direct op een van de leukste avonturen. We gaan op schattentocht. Hopelijk kunnen we de weg vinden door de eeuwen ouden schatkaart te ontcijferen. Maak jullie borst al maar nat voor de geweldige avontuur.

25 september, de laatste zaterdag van de maand, is het een speciale vergadering. Jullie mogen allemaal al jullie vrienden meenemen naar de scouts. Het is vriendjesdag! We gaan dan allemaal super duper leuke spelletjes spelen met jullie en jullie vrienden. (er staat geen limiet op het aantal vriendjes😉)

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be