Er is weer een nieuwe maand aangebroken, wat gaat de tijd toch snel als het plezant is! Het wordt weer een maand vol avontuur, plezier en vriendschap.

6 november: Mini Maxi-vergadering

Vandaag doen we eens goed gek. Alles wat je gewend bent zal veranderen. Alles wat groot is, wordt klein en alles wat klein is, wordt groot. Voetballen met een stuiterbal, tennissen met een strandbal en nog veel meer. Je kan het zo gek niet bedenken, vandaag kan dat allemaal. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

13 november: wieltjesvergadering

Vandaag doen we alles op wieltjes! Skateboard, step, rolschaatsen, éénwieler …, het kan allemaal. Neem maar mee wat je het liefste wilt, en we maken er een spetterende vergadering van. We spreken weer zoals gewoonlijk af om 13.45 aan het Papenheem.

 

20 november: legervergadering

Waarde landgenoten,

De tijd is gekomen… We moeten ons land beschermen tegen de binnendringende vijand. Voor we ten strijde trekken moeten we natuurlijk getraind zijn voor alle mogelijke situaties. Daarom gaan we vandaag leren marcheren, sluipen en schieten. Bereid je maar goed voor, want deze training is niet voor watjes!

Ook vandaag spreken we af om 13.45 aan het Papenheem.

 

27 november: speculaasverkoop

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…

De Sint is in het land, dus we zijn weer allemaal extra braaf. Omdat we graag een centje bijverdienen om op kamp te kunnen gaan, verkopen we vandaag met heel de scouts heerlijke speculaas. Natuurlijk mogen de kapoenen af en toe ook stiekem proeven van de heerlijke speculaas die ze als echte verkopers gaan aanbieden aan de mensen in Turnhout. Neem zeker voldoende warme kleding en een lunchpakket mee. We zullen namelijk bijna heel de dag buiten zijn. De scouts begint uitzonderlijk om 10 uur aan het Papenheem. 

 

We hopen dat het weer een supertoffe maand wordt!

4 stevige likkers

De kapoenenleiding

 

Dag kapoentjes, er is weer een nieuwe maand aangekomen. De leiding heeft al heel veel zin om deze met jullie mee te mogen maken. Wat we allemaal gaan doen kan je hieronder lezen.

2 oktober
Vandaag gaan we al onze fantasie gebruiken om de aller mooiste beeldjes te maken of kunstwerken van klei. Wat je dus zeker niet mag vergeten is ten eerste om je beste humeur mee te pakken en ten tweede om je creatieve brein aan te zetten zodat je het aller mooiste klei beeld kan maken. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.
9 oktober
Deze week gaan we met zen allen strijden tegen andere scoutsen. We willen allemaal natuurlijk winnen dus hopen we dat we ook met heel veel leden gaan zijn om de anderen in te maken. We sturen in de whatsapp groep om hoelaat we aan het lokaal afspreken.
16 oktober
Wie kan er allemaal heel goed bakken? En wie houdt er heel veel van koekjes? Ik zou het wel weten, jullie natuurlijk en stiekem ook de leiding. We gaan vandaag dus met zen allen de aller lekkerste koekjes bakken die er maar zijn. Nog lekkerder dan die van jullie oma’s. we spreken af om 13u45 op het lokaal.
Ps: eet maar niet al te veel thuis. En breng een doosje mee om koekjes aan jullie familie te geven.
23 oktober
Vandaag gaan we kijken wie de aller beste zou zijn en wie ook vooral de aller sterkste is van de kapoenen als we alleen op een onbewoond eiland zouden stranden. We gaan met zen allen survivallen. Pak al je moed bij elkaar zodat je kan laten zien of je de beste bent. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.
29 tot 31 oktober
Je denkt al, waarom staat daar 29 tot 31 oktober? Awel, ik zal het jullie allemaal eens vertellen. We gaan met de hele scouts op weekend om gezellig met zen allen spelletjes te spelen en ook om met zen allen al een beetje gewoon te worden om op kamp te gaan en natuurlijk willen we ook even weg zijn van onze ouders. Hoe en wat er allemaal gaat gebeuren volgt nog via mail, maar de leiding heeft zeker al zin om iedereen te zien.

Zo, dat was het al weer voor deze maand. Hopelijk gaan jullie het naar jullie zin hebben, want de leiding al wel. Tot in november kapoentjes!!!

Dag kapoenen,
Eindelijk is het zover jullie mogen terug of voor de eerste keer naar de scouts komen. Hopelijk kijken jullie er even hard naar uit als wij. 😉 Hier kunnen jullie zien wat we voor de maand september nog allemaal voor jullie in petto hebben.

11 september is de eerste vergadering, we gaan dan vooral kennismaakspelletjes doen met elkaar. We gaan ook zeker ontdekken waar jullie het komende jaar mogen spelen en ravotten door heel de scouts te verkennen.

18 september gaan we al direct op een van de leukste avonturen. We gaan op schattentocht. Hopelijk kunnen we de weg vinden door de eeuwen ouden schatkaart te ontcijferen. Maak jullie borst al maar nat voor de geweldige avontuur.

25 september, de laatste zaterdag van de maand, is het een speciale vergadering. Jullie mogen allemaal al jullie vrienden meenemen naar de scouts. Het is vriendjesdag! We gaan dan allemaal super duper leuke spelletjes spelen met jullie en jullie vrienden. (er staat geen limiet op het aantal vriendjes😉)

 

Corona update

De Nationale Veiligheidsraad heeft intussen beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei. Dit wil jammer genoeg zeggen dat onze scoutsterrein ook onbespeeld zullen blijven tot dan. Uiteraard zullen we onze online scouting wel voortzetten tot dan.

Aha! Het zijn de zotte kapoenen! Volgens mij zijn jullie klaar voor weer een knalmaand, nu de lente terug in zicht is! Wij zeker en vast wel, en dat zie je aan alle top activiteiten van deze maand.

7 maart: bosspel
Vandaag gaan we nog eens een échte scoutsactiviteit doen: een tof bosspel natuurlijk! Veel voorbereidingswerk voor jullie houdt dat niet in, maar je kan best wel een jas meenemen want in een bos kan je de verwarming niet hoger draaien (anders komt de boswachter)!
Om 13:45 aan het lokaal!

14 maart: oermensenspel
2020 is nu al een topjaar, met onze smartphones, computers, warm water, een stuk of 5 stormen,… vergeten we echter dat het 10000 jaar geleden ook al heel plezant was. Vandaag reizen we met een teletijdmachine die we op de rommelmarkt hebben kunnen kopen terug naar deze geweldige periode!
Om 13:45 vertrekt onze teletijdmachine, dus kom op tijd! Dan zijn we om 5 uur hopelijk terug in 2020.

21 maart: indianenspel
Als we de teletijdmachine niet te hard beschadigd hebben vorige week, dan kunnen we vandaag naar het favoriete tijdperk van de leiding: de tijd van de indianen! Denk: totempalen, wilde bizons, coole veren en natuurlijk de vijand: de cowboys! Strijd vandaag met ons mee tegen deze schurken die enkel uit zijn op onze dieren en ons land!
Om 13:45 aan het lokaal.

28 maart: vliegtuigcrashspel
Oeioei! Op de scouts zijn enkele vreemde snuiters neergestort met hun vliegtuig. Al bij al viel hun crash nog mee, maar ze hebben hulp nodig om terug op weg te geraken naar hun bestemming luilekkerland. Zonder de kapoenen zou hen dat nooit lukken, maar als we een handje toesteken moet het hen lukken!
Om 13:45 aan het lokaal.

Franske kapoenen februari

Ola capones! De maand febrero staat weer voor la puerta! Dat betekent vooral dat alle leiding gedaan heeft met de examens en dat onze laatste kansen voor wat stevige sneeuw aan het wegsmelten zijn! Sneeuw of geen sneeuw, de leiding heeft er zin in, hopelijk jullie ook!

 

1 februari: GEEN SCOUTS
De leiding gaat vandaag op planweekend om de rest van het jaar in goede banen te kunnen leiden, dus jammer genoeg is er vandaag geen scouts. Maar, niet getreurd: 2020 is een schrikkeljaar en 29 februari is een zaterdag, dus we krijgen een vervangdag cadeau!

 

8 februari: Hoe tem je een draak
Hopelijk hebben jullie op de filmvergadering goed opgelet, want het is tijd om onze kennis om te zetten naar de praktijk! Vandaag temmen we een draak als echte Vikings! Kom dus zeker naar de scouts. (13:45 – 17:00)

 

15 februari: Kamp waes: kapoenen edition

Kapitein zegt spring! Kapitein zegt doe een dansje! Hupelen!
Als je nu niet aan het huppelen bent, dan ben je helemaal klaar voor de activiteit van vandaag, anders moet je nog eventjes oefenen. Vandaag worden jullie omgetoverd tot echte Sint-Frans cadetten die geen uitdaging uit de weg gaan! Kom dus zeker allemaal naar de scouts! (van 13:45 tpt 17:00)

 

22 februari: Piratentocht

Wij zijn piraten van de zee en elke schat die pakken we mee! Vandaag spelen we een groot piratenspel en gaan we op zoek naar de eeuwenoude tempel van Neopak. Hopelijk treffen we daar een fantastische schat aan! Het beloofd een echt kapoenenavontuur te worden! (van 13:45 tot 17:00)

 

29 februari: Quiz:

Waar staat de Eifeltoren? Wie is de koning van België? Hoe heet het paard van Sinterklaas? Hoelang is een Chinees! 

Dat dit de beste quiz wordt die je ooit gespeeld hebt, dat staat al vast. Dan rest er dus enkel nog de belangrijkste vraag: kom jij ook? Hopelijk wel, en hopelijk heb je dan ook al nagedacht over een supercoole of megagrappige quizteamnaam! Tot dan! (van 13:45 tot 17:00)

 

Dag lieve kapoenen!! 

Hopelijk zijn jullie wat uitgerust na de feesten en hebben jullie jullie nieuwjaarsbrief goed voorgelezen (Even voor de duidelijkheid: als het sneeuwt op een van de vergaderingen gaan we namelijk met zen alle naar de konijnenberg dus dit kan altijd veranderen hou daar zeker rekening mee!!) 

We beginnen de maand januari met iets supermegacool 

11 januari gaan we namelijk….

ZWEMMEN!!! 

Even praktisch: Jullie worden om 13u verwacht aan het zwembad van Turnhout en jullie worden daar opgehaald 17u (dus niet aan het lokaal) en vergeet ook geen bandjes mee te nemen

18 januari: Vandaag gaan we één filmvergadering doen. Dus neem zeker 2films mee en dan kunnen dan nog zien welke films we gaan zien. We voorzien ook enkele lekkere hapjes en drankjes. 

We spreken af op het gewone uur op het lokaal 

24 januari: Vandaag doen we een piratenvergadering! Dus breng jullie beste ooglapjes, zwaarden,  houtenbeen en haak mee. En oefen op jullie beste arrgh! Want jullie worden getraind tot de stoutste piraten van de zee! 

Veel groetjes

Daan, Toon & Jan.

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be