Dag lieve kapoentjes,

Op 6 april gaat de leiding zich lekker ontspannen buiten in het zonnetje. Deze zaterdag is het dus geen scouts.

13 april is het leiding switch. Dit betekent dat jullie helaas leiding krijgen van andere takken en ons zult moeten missen... :( Als je het echt niet kan inhouden, mag je natuurlijk een traantje laten. ;) Maar, niet getreurd, volgende week zijn we daar weer, met meer sfeer :) 

De vergadering begint zoals gewoonlijk om 13:45 aan de lokalen

20 april is de vergadering een mysterie, voor zowel jullie als de leiding. We luisteren naar de avontuurlijke jins die deze dag de vergadering hebben voorbereid. We horen dat het een heus avontuur wordt! Zijn jullie ook al benieuwd? Kom dan zeker om 13:45 naar de lokalen!

27 april - 28 april is het kapoenenweekend! Dit weekend zit propvol leuke spelletjes, avonturen, plezier, sfeer, gezelligheid en lekker eten. Hier mogen we al eens kijken hoe het eraan toe gaat op een echt scoutskamp. Na een leuke dag spelen, mogen we slapen in een echte scouts tent met zijn allen. 

Dus, breng je kussen om 's nachts naar dromenland te sussen, stop je slaapzak al maar strak in de slaapzak zak, zo hebben we het zeker niet koud, in het kapoenenweekend in Turnhout ;)
Concreet gaat het weekend door op de lokalen van zaterdag 13:45 tot zondag 11:00

Verdere info volgt nog dichter bij de datum.

Zo, dat was het weer voor de maand april, 

Tot de volgende keer!

Stevige linkers,

Simon, Pieter, Ward en Jan

Praktisch

DatumUurVergadering
6 aprilXGeen scouts (ontspanningsdag)
13 april13:45 - 17:00Leiding switch
20 april13:45 - 17:00Jinstage
27-28 aprilZaterdag 13:45 -
Zondag 11:00
Kapoenenweekend

Dag slimme kapoentjes,

 

De eerste vergadering van maart trekken we onze wandelschoenen aan en gaan we op zoek naar de beste speeltuin in Turnhout. Hoe doen we dit? Op basis van de 5 vereisten voor een speeltuin; snelheid van de glijbaan, hoogte van het klimnet, en meer. We spreken zoals gewoonlijk af om 13h45 aan de lokalen.

 

Na ons veldonderzoek op 9 maart, duiken we de tweede zaterdag van maart in de chemie en fysica voor een knotsgekke experimenten vergadering. Deze zaterdag spreken we ook weer af om 13h45 aan de lokalen voor een drukke namiddag vol met verbazing.

 

Na chemie, fysica en speelologie, is het tijd om al eens voor de eerste keer kennis te maken met de kunsten van het uitgaan en feesten, daarom dat we jullie uitnodigen op onze kinderfuif van 18-20u. De officiële uitnodiging met gratis drankje volgt nog, smeer je dansbenen alvast in. We voorzien ook een gezellig oudercafé.

 

Drieëntwintig maart gaan we nog even geheim houden, in het belang van de wetenschap

 

De laatste zaterdag van maart combineren we al onze skills die we deze maand hebben geleerd om een heuse moordzaak op te lossen, we gaan samen op onderzoek rondom ons lokaal om 13h45.

 

Tot zaterdag,

 

Pieter, Ward, Jan en SimonDatum Uur Locatie Vergadering
2 maart 13h45 Lokalen Speeltuinen onderzoek
9 maart 13h45 Lokalen   Experimentenvergadering
16 maart    18h-20h    Futur Kinderfuif
23 maart 13h45 Lokalen Verrassing
30 maart 13h45 Lokalen CSI-FRA

 

Hey mama’s en papa’s en kapoenen!

 

De eerste maand van 2024 is al voorbij. Maar niet getreurd: deze maand zijn er weer een aantal topactiviteiten voorbereid, waardoor wij ons met zijn allen op zaterdag weer keihard kunnen amuseren op de scouts! 

 

Op 3 februari is het jammer genoeg geen scouts. Dan gaat namelijk jullie leiding eens goed vergaderen en nadenken hoe wij de scouts NOG leuker en fijner kunnen maken voor de kapoenen! 

 

Na goed de rest van het jaar te hebben gepland, is het op 10 februari de Winterwandeling. Dit is een jaarlijks evenement waarbij wij met de hele groep ergens in de Kempen gaan wandelen, waarbij we tussendoor leuke activiteiten doen voor jong en oud. Hierbij nodigen wij dus alle kapoenen, mama’s en papa’s uit, om mee te komen. U kan zich inschrijven op https://shop.stamhoofd.be/winterwandeling2024 . Vergeet ook zeker niet een beker mee te pakken en goede wandelschoenen om mee door de bossen te wandelen.  

Als u graag meer informatie wilt, kan u eens kijken op het facebook-evenement ( https://fb.me/e/1BECHIteK ). (Er wordt normaal gezien ook nog een mailtje gestuurd.)

 

17 februari is het dan nog eens een normale activiteit. De leiding wil eens heel graag zien of wij in deze groep veel creatievelingen hebben. Daarom gaan wij op deze zaterdag van alle leuke knutselactiviteiten doen. We spreken zoals gewoonlijk af om 13:45 aan de lokalen van de scouts. 

 

De laatste zaterdag van februari (op 24 februari), gaan wij eens ons verwennen en, tegelijkertijd, eens ons als echte waterratten gedragen in het zwembad van Turnhout. We gaan eens testen wie er zich al elegant door het water kan verplaatsen en wie het grootste bommetje kan doen. We spreken daarom af aan de parking van de sporthal bij het stadspark (Steenweg op Zevendonk 18, 2300 Turnhout) om 13:45. Hier zullen wij ook terug staan om 17:00.
Vergeet zeker ook geen zwembroek, handdoek (en bandjes als het nodig is) mee te geven.

 

Dit gaat zeker een topmaand worden!

 

Stevige Linker,

Simon, Jan, Ward en Pieter

 

Hey kapoentjes,

 

Hopelijk hebben jullie genoten van de feestdagen en de kerstvakantie. Wij hebben onze batterijen opnieuw opgeladen en zijn klaar om van 2024 een topjaar te maken. We starten meteen met een topspel.

 

Wie zes januari zegt, zegt drie koningen, wie drie koningen zegt, zegt zingen in de regen, …, maar daar doen we niet aan mee, vandaag spelen we het grote duel tussen de drie koningen. Wie van hen haalt als eerste de kerststal om de cadeaus te bezorgen. Ook in het nieuwe jaar spreken we om 13h45 af aan de lokalen. 

 

Vanwege de examens van de leiding, gaan we de tweede vergadering van januari naar de tweede tofste speeltuin van het land, de reis rond de wereld speeltuin. We spreken om 13h45 af aan onze lokalen met sportschoenen en een drinkbus.

 

De voorlaatste week van januari gaan we samen met de welpen op uitstap, naar de tofste binnenspeeltuin van het land. We spreken vroeger af om 13h00 aan de lokalen, pak zeker een rugzakje met een drinkbus mee.

 

Hebben de bossen in Turnhout de feestdagen overleefd? Wij zijn niet zeker, daarom dat we een grootscheepse expeditie opzetten naar de Turnhoutse bossen. Zijn alle bomen er nog, kunnen er nog kampen gebouwd worden, zitten er al wolven in de bossen? Vandaag komen we er achter, we spreken zoals gewoonlijk af om 13h45 aan onze lokalen.

 

Een stevige linker,

 

Jan, Ward, Pieter en Simon

Hoi hoi kapoentjes,

 

Tijd voor de laatste vergaderingen van het jaar (niet het scoutsjaar, dat duurt gelukkig nog vele maanden ;) ) December staat helemaal in het thema van feesten en plezier, zoals je hieronder kan zien gaan we met de kapoenen ook een maand van plezier tegemoet.

 

Op 2 december krijgen we bezoek van de goedheilig man, zet je braafste beentje voor en smeer die stembanden alvast in. Ben jij ook benieuwd wat de sint en zijn pieten op de scouts komen doen, zorg er dan voor dat je om 13h45 aan de lokalen bent.

 

Op 9 december is het tijd om onze kennis en vaardigheden eens te testen, vandaag spelen we de grote scoutsquiz-cup. Zo onthoud je best dat als je paars en oranje verf mengt, bruine verf krijgt en een koe maar liefst 4 magen heeft. We verwachten jullie en je hersenen om 13h45 aan onze lokalen. 

 

Op 16 december gaan we ons lichaam en onze mond voorbereiden op de komende feesten. Vandaag doen we sport, spel en spijzen. We eten deze namiddag de Sint-Frans feestmenu in combinatie met de sifra sporten. Zoals gewoonlijks starten we er om 13h45 weer mee. 

 

De laatste 2 zaterdagen  van het jaar gaat de scouts jammer genoeg niet door vanwege de feestdagen. We zien jullie heel graag terug op 6 januari, voor ongetwijfeld een topvergadering.

 

Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!

 

Een stevige linker,

 

Jan, Ward, Pieter en Simon

 

Fjoew! Wat een knaller van een groepsweekend was me dat… De leiding vond het in ieder geval héél leuk. Ik hoop dat jullie bekomen zijn van het grave bosspel en donkere sluiptocht en weer helemaal klaar zijn voor een nieuwe scoutsmaand!

 

4/11: BOE!

Ben je verschoten? Hopelijk, want dan gaat deze vergadering een pleziertje worden voor de leiding. Vandaag spelen we allerlei spookachtige en griezelige spelletjes en proberen we zo veel mogelijk andere scouters bang te maken :). Maar, er kan natuurlijk niet gegriezeld worden zonder wat lekkers... Vergeet niet om je angstaanjagendste kostuum aan te trekken!

 

We verwachten de spoken en vampieren om 13:45 aan de lokalen.

 

11/11: BOEM! TAKATAKATAK!!

Vandaag herdenken we de wapenstilstand die de Eerste Wereldoorlog beëindigde door zelf een kapoenenoorlog te voeren! Maak je klaar om je te camoufleren en te overleven in het grote oorlogspel!

 

We verwachten de kapoenensoldaten om 13:45 aan de lokalen.

 

18/11: MocoChelk

De winter is koud, dus we hebben iets nodig om ons mee op te warmen... CHOCOMELK NATUURLIJK. Vandaag proberen we alle nodige dingen te verzamelen om zelf ambachtelijke chocomelk te fabriceren. Ik heb al dorst en goesting. Vergeet je favoriete mok niet mee te nemen!

 

We verwachten de choco drinkers om 13:45 aan de lokalen

 

25/11: Speculaasjes Verkopen

Vandaag gaan we op pad om heerlijke speculaasjes te verkopen. Laten we samen de handen uit de mouwen steken en Sint-Frans ondersteunen!

 

Let op, we spreken hier al om 10u voor af op de scouts. Vergeet ook geen lunchpakket en drinken mee te nemen voor ‘s middags, alsook jullie beste verkooptrucs en schattigste snoetjes.

 

Dat was het dan voor de maand november, we zijn er volgende maand weer, met meer weer. 

Tot dan!

 

Stevige linkers,

Simon, Ward en Jan

 

Hupsakee, de eerste maand zit er al op, wij zijn helemaal klaar voor de volgende. Een maand waarin we voor de eerste keer op weekend gaan, meer info hierover vind je in de bijbehorende brief en op de infoavond van 7 oktober, net na de vergadering.

 

7 oktober:

Vandaag gaan we het wilde westen in, we gaan de cowboys achterna en veroveren het hele wilde westen. Maak je klaar voor een actieve namiddag vol avontuur en plezier!

Zoals elke week verwachten we jullie om 13h45 aan onze lokalen (Baron Frans du Fourstraat 30). 

 

14 oktober:

De tweede vergadering van oktober is een bijzondere namiddag, we gaan samen met alle scouts uit Turnhout spelen in de bossen aan het Sint-Jozef College. We spreken vandaag samen met de welpen af om 13h45 aan de hoofdingang van het college (Kon. Astridlaan 33, 2300 Turnhout). Om 17h kan je je zoon daar ook weer komen ophalen. 

 

21 oktober:

De herfst is al een goede maand bezig, dus gaan we het bos in. Samen bouwen we het coolste kamp en maken we onze eigen wapens van de takken. Doe zeker schoenen aan die vuil mogen worden. Natuurlijk spreken we weer af aan onze lokalen om 13h45.27-28-29 oktober:

Het laatste weekend van oktober gaan we traditiegtrouw met de hele scouts op groepsweekend. Meer info hierover krijg je in een apparte brief, we kunnen al wel verklappen dat we op vrijdag avond carpoolen naar het kamphuis in Lille, op zaterdagvoormiddag gaan we met de kapoenen een megagek spel spelen, in de namiddag spelen we met de hele groep een bosspel en na het avond eten doen we met de welpen een toffe avondactiveit, op zondag sluiten we het weekend af met vele scouteske spellen, om dan tegen 12h terug naar huis te gaan.Als je vragen hebt, mag je ons altijd contacteren via whatsapp of email scoutssintfrans@gmail.com). Stevige linker van jullie leiding,

 

Ward, Jan en Simon

De scouts kan weer beginnen! Een jaar gevuld met 32 leuke zaterdagen, 2 toffe weekends en een top kamp, wij hebben er al megaveel zin in, hopelijk jullie ook. Heb je nog vriendjes, broertjes of neefjes, die ouder zijn dan 6 jaar, mag je die altijd meepakken.

 

16 september:

De eerste vergadering wordt meteen een knaller van formaat, vandaag leren we elkaar beter kennen, veroveren we het springkasteel, verkennen we de boerderij van de sjorringsfeesten en leven we ons helemaal uit. Zoals elke week verwachten we jullie om 13h45 aan onze lokalen (Baron Frans du Fourstraat 30). 

 

23 september:

Nadat we de lokalen en onze terreinen hebben verkend, gaan we op avontuur rondom onze lokalen, opzoek naar de schat van Frant-Sins. Pak zeker je beste speurskills mee, zodat we hopelijk de schat vinden voor 17h. Natuurlijk spreken we weer af aan onze lokalen om 13h45.

 

30 september:

De laatste week van de eerste maand van dit toffe jaar, gaan we opzoek naar echt kapoenen records, wie kan zijn vlieger het verste gooien, wie kan zijn schoen het verste shotten, wie kan het meeste marshmallows in zijn mond steken, wie krijgt het meeste wasspelden op zijn gezicht en wie kan zich het beste verstoppen? Vandaag komen we er achter! We spreken net zoals vorige week af om 13h45 aan onze lokalen.

 

Als je vragen hebt, mag je ons altijd contacteren via whatsapp of email (scoutssintfrans@gmail.com). Stevige linker van jullie leiding,

 

Ward, Jan en Simon

Dag Kapoenennnn,

 

Het is juni, dat wil zeggen dat het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten, de bijtjes zoemen, de school bijna gedaan is en de zomervakantie in aantocht is. Dat klinkt allemaal heel leuk maar toch hebben we ook slecht nieuws… Het is de laatste maand van dit scoutsjaar :((( Maar niet getreurd want we gaan er met onderstaande knallers nog een TOP maand van maken!

 

Beginnen doen we met een klassieker, op zaterdag 3 juni spelen we een giga leuk bosspel. Ik kan er nog niet zo veel van verklappen maar het heeft te maken met een blad, een steen en een schaar. Ben je benieuwd wat we daarmee gaan doen? Kom dan om 13u45 naar de scoutslokalen.

 

Op 10 juni gaan we iets heel speciaal doen, we gaan alle spelletjes heel groot of heel klein spelen. Jawel, we houden een mini maxi vergadering! Dit wil zeggen dat we gaan voetballen met een tennisbal, jagersbal spelen met een springbal, honkballen met een knikker of basketballen met een botsbal. Kom om 13u45 ontdekken welke knotsgekke spelletjes we nog allemaal in het mini of maxi gaan spelen!

 

Zoals in de intro al gezegd, zal het deze maand ook weer lekker warm weer worden. En aangezien jullie razend enthousiast waren over de waterspelletjes van vorige maand, doen we het deze maand gewoon nog een keertje! De waterballonnen zullen op zaterdag 17 juni om 13u45 klaar liggen op het lokaal, dus allemaal afkomen!!

 

Naar jaarlijkse gewoonte houden we als laatste vergadering van het jaar een groepsvergadering. Zo gaan we telkens met heel de scouts naar het Zilvermeer in Mol om daar verkoeling te zoeken. We spreken daarvoor om 10u af op de scouts en zullen vervolgens al carpoolend naar het Zilvermeer gaan. We doen hiervoor weer beroep op enkele ouders die ons ernaartoe kunnen brengen. Hierover zal nog gecommuniceerd worden in de Whatsapp groep. Vergeet ook geen lunchpakket, drinken en eventueel een koekje mee te nemen! Ook zwemkledij en een handdoek kunnen van pas komen.

 

Ziezo dit was het dan voor Juni, vanaf nu is het volop uitkijken naar het kamp. Wij hebben er alvast super veel zin in! Om jullie al een beetje in de sfeer te brengen hebben we hieronder al kort ons kampthema uitgelegd. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons!

 

In de ban van De Ring

 

Een kwade geest wil de wereld overnemen met zijn magische ring! Lang geleden maakten de wezens van Midden-Aarde 4 ringen om de oppermachtige magische ring van de kwade geest te verslaan. Alleen als de ringen worden samengebracht kan de kwade geest van zijn krachten worden ontnomen. Om dit te vermijden werden de ringen verspreid over alle continenten. Sindsdien werden ze nooit gevonden, maar recent is de kwade geest begonnen aan een zoektocht naar alle ringen zodat hij heerser kan blijven van de wereld. Want als de ringen door iemand anders worden gevonden en samengebracht, wordt de kwade geest verslagen! Gelukkig komen wij hier achter en besluiten de kwade geest voor te zijn en naar de uithoeken van de wereld te reizen om de ringen eerder te vinden. Kom jij ons helpen om de ringen te vinden en de kwade geest te verslaan?

 

Voila dit was ons allerlaatste Franske van ons voor jullie. Wij hebben alvast enorm genoten van jullie enthousiasme het voorbije jaar en hopelijk hebben jullie je even hard geamuseerd! We zien jullie hopelijk volgend jaar terug!

 

Groeten,

 

De Kapoenenleiding

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Hoiiii Kapoentjesss,
Om te weten in welke maand we zijn aangekomen, doe je best het geluid van een geit na! Meiii!

6 mei gaan wij snoep verkopen in de Gasthuisstraat! Hiervoor hebben jullie je verkoopskills, mooie glimlach en goede verkooppraatjes nodig! We spreken af om 10:00 aan de lokalen en vergeet zeker niet om een lunchpakket mee te nemen!

13 mei gaat er jammer genoeg geen vergadering zijn voor de kapoenen. Dan organiseren wij namelijk een fuif in de futur, waar wij natuurlijk veel voor moeten voorbereiden. Maar niet getreurd! Als u namelijk zin heeft om naar de kinderfuif te komen dan bent u zeker welkom! Meer info volgt nog in de kapoenenchat. Hier zullen wij kleine activiteiten organiseren onder leuke en toffe muziek!

20 mei gaan wij lekker ravotten met water! Omdat het waarschijnlijk goed weer gaat zijn, gaan we dus waterspelletjes spelen. Waterballonnen en waterpistolen gaan dus hier zeker een mooie plaats kunnen hebben. We spreken af aan de lokalen om 13:45!

27 mei gaan wij een weekend op de scouts organiseren! We willen de kapoenen al een voorproefje geven van hoe kamp gaat zijn. Hierdoor gaan wij de dagen net zo inplannen alsof we op kamp zijn. Dus hou u al maar vast om leuke spelletjes te spelen, lekker te eten en een goede nachtrust te pakken in een knusse tent. Het kapoenenweekend zal starten zaterdag om 13:45 en we zullen afsluiten op zondag om 10:00. Het zal ook gewoon doorgaan op de lokalen.
Mee te nemen: Veldbed/matje, slaapzak & kopkussens, kleren voor de dagen, gamel en bestek, zonnecrème, tandpasta & tandenborstel en snoep mag zeker ook meegegeven worden! Een goed humeur en het zonnetje mag je ook meepakken.

Stevige linker Leiding kapoenen