Dag kapoenen,
Eindelijk is het zover jullie mogen terug of voor de eerste keer naar de scouts komen. Hopelijk kijken jullie er even hard naar uit als wij. 😉 Hier kunnen jullie zien wat we voor de maand september nog allemaal voor jullie in petto hebben.

11 september is de eerste vergadering, we gaan dan vooral kennismaakspelletjes doen met elkaar. We gaan ook zeker ontdekken waar jullie het komende jaar mogen spelen en ravotten door heel de scouts te verkennen.

18 september gaan we al direct op een van de leukste avonturen. We gaan op schattentocht. Hopelijk kunnen we de weg vinden door de eeuwen ouden schatkaart te ontcijferen. Maak jullie borst al maar nat voor de geweldige avontuur.

25 september, de laatste zaterdag van de maand, is het een speciale vergadering. Jullie mogen allemaal al jullie vrienden meenemen naar de scouts. Het is vriendjesdag! We gaan dan allemaal super duper leuke spelletjes spelen met jullie en jullie vrienden. (er staat geen limiet op het aantal vriendjes😉)

 

Corona update

De Nationale Veiligheidsraad heeft intussen beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei. Dit wil jammer genoeg zeggen dat onze scoutsterrein ook onbespeeld zullen blijven tot dan. Uiteraard zullen we onze online scouting wel voortzetten tot dan.

Aha! Het zijn de zotte kapoenen! Volgens mij zijn jullie klaar voor weer een knalmaand, nu de lente terug in zicht is! Wij zeker en vast wel, en dat zie je aan alle top activiteiten van deze maand.

7 maart: bosspel
Vandaag gaan we nog eens een échte scoutsactiviteit doen: een tof bosspel natuurlijk! Veel voorbereidingswerk voor jullie houdt dat niet in, maar je kan best wel een jas meenemen want in een bos kan je de verwarming niet hoger draaien (anders komt de boswachter)!
Om 13:45 aan het lokaal!

14 maart: oermensenspel
2020 is nu al een topjaar, met onze smartphones, computers, warm water, een stuk of 5 stormen,… vergeten we echter dat het 10000 jaar geleden ook al heel plezant was. Vandaag reizen we met een teletijdmachine die we op de rommelmarkt hebben kunnen kopen terug naar deze geweldige periode!
Om 13:45 vertrekt onze teletijdmachine, dus kom op tijd! Dan zijn we om 5 uur hopelijk terug in 2020.

21 maart: indianenspel
Als we de teletijdmachine niet te hard beschadigd hebben vorige week, dan kunnen we vandaag naar het favoriete tijdperk van de leiding: de tijd van de indianen! Denk: totempalen, wilde bizons, coole veren en natuurlijk de vijand: de cowboys! Strijd vandaag met ons mee tegen deze schurken die enkel uit zijn op onze dieren en ons land!
Om 13:45 aan het lokaal.

28 maart: vliegtuigcrashspel
Oeioei! Op de scouts zijn enkele vreemde snuiters neergestort met hun vliegtuig. Al bij al viel hun crash nog mee, maar ze hebben hulp nodig om terug op weg te geraken naar hun bestemming luilekkerland. Zonder de kapoenen zou hen dat nooit lukken, maar als we een handje toesteken moet het hen lukken!
Om 13:45 aan het lokaal.

Franske kapoenen februari

Ola capones! De maand febrero staat weer voor la puerta! Dat betekent vooral dat alle leiding gedaan heeft met de examens en dat onze laatste kansen voor wat stevige sneeuw aan het wegsmelten zijn! Sneeuw of geen sneeuw, de leiding heeft er zin in, hopelijk jullie ook!

 

1 februari: GEEN SCOUTS
De leiding gaat vandaag op planweekend om de rest van het jaar in goede banen te kunnen leiden, dus jammer genoeg is er vandaag geen scouts. Maar, niet getreurd: 2020 is een schrikkeljaar en 29 februari is een zaterdag, dus we krijgen een vervangdag cadeau!

 

8 februari: Hoe tem je een draak
Hopelijk hebben jullie op de filmvergadering goed opgelet, want het is tijd om onze kennis om te zetten naar de praktijk! Vandaag temmen we een draak als echte Vikings! Kom dus zeker naar de scouts. (13:45 – 17:00)

 

15 februari: Kamp waes: kapoenen edition

Kapitein zegt spring! Kapitein zegt doe een dansje! Hupelen!
Als je nu niet aan het huppelen bent, dan ben je helemaal klaar voor de activiteit van vandaag, anders moet je nog eventjes oefenen. Vandaag worden jullie omgetoverd tot echte Sint-Frans cadetten die geen uitdaging uit de weg gaan! Kom dus zeker allemaal naar de scouts! (van 13:45 tpt 17:00)

 

22 februari: Piratentocht

Wij zijn piraten van de zee en elke schat die pakken we mee! Vandaag spelen we een groot piratenspel en gaan we op zoek naar de eeuwenoude tempel van Neopak. Hopelijk treffen we daar een fantastische schat aan! Het beloofd een echt kapoenenavontuur te worden! (van 13:45 tot 17:00)

 

29 februari: Quiz:

Waar staat de Eifeltoren? Wie is de koning van België? Hoe heet het paard van Sinterklaas? Hoelang is een Chinees! 

Dat dit de beste quiz wordt die je ooit gespeeld hebt, dat staat al vast. Dan rest er dus enkel nog de belangrijkste vraag: kom jij ook? Hopelijk wel, en hopelijk heb je dan ook al nagedacht over een supercoole of megagrappige quizteamnaam! Tot dan! (van 13:45 tot 17:00)

 

Dag lieve kapoenen!! 

Hopelijk zijn jullie wat uitgerust na de feesten en hebben jullie jullie nieuwjaarsbrief goed voorgelezen (Even voor de duidelijkheid: als het sneeuwt op een van de vergaderingen gaan we namelijk met zen alle naar de konijnenberg dus dit kan altijd veranderen hou daar zeker rekening mee!!) 

We beginnen de maand januari met iets supermegacool 

11 januari gaan we namelijk….

ZWEMMEN!!! 

Even praktisch: Jullie worden om 13u verwacht aan het zwembad van Turnhout en jullie worden daar opgehaald 17u (dus niet aan het lokaal) en vergeet ook geen bandjes mee te nemen

18 januari: Vandaag gaan we één filmvergadering doen. Dus neem zeker 2films mee en dan kunnen dan nog zien welke films we gaan zien. We voorzien ook enkele lekkere hapjes en drankjes. 

We spreken af op het gewone uur op het lokaal 

24 januari: Vandaag doen we een piratenvergadering! Dus breng jullie beste ooglapjes, zwaarden,  houtenbeen en haak mee. En oefen op jullie beste arrgh! Want jullie worden getraind tot de stoutste piraten van de zee! 

Veel groetjes

Daan, Toon & Jan.

Ha die kapoenen! Het is weeral december, ook wel bekend als de maand van de cadeautjes, gebraden kip, en als we een beetje geluk hebben: sneeuw! Hopelijk kregen jullie al veel leuks en lekkers van de sint, en reed hij niet stilletjes jullie huisje voorbij! Op de scouts blijft het natuurlijk ook super plezant, kijk maar naar ons programma:

7 december:
Vandaag gaan we ons onderdompelen in de wereld van Harry Potter en andere magische wezens. Op de scouts wordt er namelijk een heuse toveracademie georganiseerd! We oefenen op onze spreuken, brouwen toverdrankjes en verslaan natuurlijk alle vijanden van de toverwereld!
Van 13:45 tot 17 uur.

14 december: 

Elke kapoen heeft wel iets waar hij het beste in is. Wat jullie talenten zijn, gaan we onderzoeken in deze knotsgekke recordvergadering! We strijden om de vreemdste records, om te laten zien waar we allemaal in uitblinken! Uiteraard wordt alles opgenomen in het Guinness book van Sifra records!
Van 13:45 tot 17 uur.

21 december: 

Dit wordt de laatste scoutsvergadering van dit jaar, aangezien in de vakantie zelf geen scouts wordt georganiseerd. Dat kan maar 1 ding betekenen: dat we er nog eens een kei harde lap op gaan geven met een fantastisch kapoenenkerstfeest!! De leiding voorziet lekkere hapjes, drankjes en natuurlijk ook enkele (kleine) cadeautjes zodat iedereen een leuk aandenken heeft aan dit knalfeest!
Van 13:45 tot 17 uur.

 

2 stevige linkers van jullie leiding!

Tot op de scouts!

Jowjowjow Kapoenen, er is weer een nieuwe maand en de leiding is klaar voor er weer een topmaand van te maken! Als jullie er ook allemaal bij zijn in deze magische maand, dan wordt het een november om nooit te vergeten.
2 november: WOOOOOOOO, het is Halloween en om in het thema te blijven gaan we het een superspannende vergadering maken. Halloween draait natuurlijk ook om verkleden en snoepjes dus als jullie braaf zijn… We verwachten jullie om 13:45 aan de scouts en om 17:00 hebben we gedaan zoals altijd.
9 november Oh nee, Gargamel komt het smurfendorp aanvallen en wij moeten ervoor zorgen dat dat niet gaat lukken. Als je dapper en stoer bent wees dan zeker om 13:45 op de scouts. En anders ook, we hebben alle Kapoenen nodig die we kunnen gebruiken.
16 november TRIIIIIING, allemaal flink in de rij want vandaag is het schoolvergadering. We gaan samen een schooldag beleven op de scouts, maar dan uiteraard veel leuker. Kom om 13:45 naar de scouts, en breng je leukste schoolrugzakje mee!
23 november Vandaag verkopen we koekjes, dit is heel belangrijk want dit zorgt ervoor dat we door het jaar heen en op het kamp leuke dingen kunnen doen. Als je braaf bent en je best doet dan kan je de Sint misschien bewonderen. We verwachten jullie om 10:00 aan de scouts. Als je niet of iets later kan komen laat dat dan zeker weten aan ons. 30 november Vandaag verwachten we hoog bezoek. We stellen alles in het werk om deze man en knaap tevreden te stellen. Hopelijk worden we dan ook rijkelijk beloond voor ons braaf zijn. Kom zeker allemaal, want deze man willen jullie niet missen! Om 13:45 op de scouts!

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be