Heyyyy Kapoenen,

 

Hopelijk hebben jullie even hard genoten van het groepsweekend als wij! Wij vonden het alvast heel tof om deze dagen met jullie door te brengen en samen knotsgekke avonturen te beleven. Hopelijk zijn jullie al wat bekomen van het pompoen dragen en het achterna zitten van de tovenaar en helemaal klaar om terug met volle goesting de nieuwe maand vol met toffe activiteiten aan te vatten.

 

We beginnen de maand met een knaller van formaat en gaan meteen heel Italië verkennen op zoek naar de beste ingrediënten om op onze pizza te kunnen leggen. Ja ja je hoort het goed, we gaan zelf pizza's bakken! Geen diepvriespizza van Dr. Oetker of vettige pizza van de kebabzaak maar wel een heerlijke pizza à la Sint Frans. Kom dus op zaterdag 5/11 je kookkunsten etaleren om 13u45 aan het lokaal.

 

Nadat we vorige week onze lekker vol hebben gegeten met pizza is het deze week (12/11) tijd om die extra kilootjes er weer af te zweten. We gaan onszelf tot het uiterste pushen en proberen alle records te verbreken. We houden een heuse record vergadering! Ook deze week weer gewoon om 13u45 aan het lokaal.

 

Bim Bam Beieren, de klokken leggen eieren… Voor deze week (19/11)  hebben we ergens op de scouts een geheime voorraad eieren gevonden. Om te weten wat hiermee allemaal gaan doen, word je gewoon om 13u45 op de scouts verwacht.

 

Op zaterdag 26/11 vindt onze jaarlijkse speculaasverkoop plaats. Hiermee kunnen we al wat geld in het laatje krijgen voor de rest van het scoutsjaar en natuurlijk ook voor op kamp zodat we giga zotte activiteiten kunnen doen. Let op, we spreken hier al om 10u vooraf op de scouts. Vergeet ook geen lunchpakket en drinken mee te nemen voor ‘s middags, alsook jullie beste verkooptrucs en schattigste snoetjes.

 

Zie zo, volgens mij is november nog nooit zo leuk geweest dus we verwachten jullie dan ook in grote getale! 

 

Stevige linker van jullie leiding,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Hoooooiiii kapoenen van Sint Frans,

Dag beste ouders,

 

De eerste maand van dit fantastische scoutsjaar is alweer voorbij gevlogen. De leiding is alvast heel blij dat we heel wat nieuwe en heel wat vertrouwde gezichten hebben gezien op de zaterdagen. En wij staan dan ook te popelen om met jullie de volgende scoutsmaand in te springen! We hebben de koppen bijeen gestoken en volgende knotsgekke activiteiten voor jullie bedacht. Wij hebben er alvast zin in!!!

 

Op de eerste zaterdag van de maand (1 oktober) gaan we als echte soldaten troepen het bos onveilig maken want we gaan een heus bosspel spelen! Doe stevige bottinen aan en trek je coolste legeroutfit aan want het bos is niet voor watjes! We spreken gewoon om 13u45 af aan de lokalen.

 

Op 8 oktober organiseren we een vriendjesdag. Dan mag je je beste vriend of meerdere vrienden meenemen naar de scouts om mee spelletjes te spelen. Welke spelletjes we gaan spelen zul je dan moeten ontdekken, maar we kunnen alvast beloven dat het niet te missen is! Wij hopen alvast op een talrijke opkomst om 13u45 aan de lokalen.

 

Waar we de afgelopen 2 jaar net naast de beker hebben gegrepen, is het dit jaar weer tijd voor een overwinning op Zoom. Zoom hoor ik je vragen, wat is dat? Het fantastische programma om digitaal naar school te gaan? – nee, het is een spannende strijd tussen alle scoutsen uit Turnhout en omstreken om een grote beker en de eer van beste scouts. Vandaag (15 oktober) spreken we af op een andere locatie dan gewoonlijk. We spreken samen met de welpen af om 13h45 aan het Sint-Jozefcollege, kon. Astridlaan 33, 2300 Turnhout. Om 17h mag je je zoon daar ook weer ophalen.

 

Deze maand wordt nog toffer omdat het ook Dag van de Jeugdbeweging is! Op 21 oktober mogen jullie allemaal in scoutsuniform naar school gaan om de scouts te vertegenwoordigen en banden te smeden met andere jeugdverenigingen. Het elk jaar opnieuw een dag om niet te vergeten dus schrijf het alvast in jullie agenda!

 

Hopelijk hebben we vorige week de maxi beker mee naar huis mogen nemen, maar deze week (22 oktober) nemen we het anders aan. We gaan een mini-maxi vergadering doen! We gaan voetballen met een tennisbal, smashen met een yoga-bal, zakdoek leggen met een tafellaken en nog zoveel meer! We spreken hiervoor gewoon af om 13u45 aan het lokaal.

 

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we het laatste weekend van oktober op groepsweekend,  dus dat staat ook dit jaar weer op de planning. We gaan met z'n alle een weekend naar Kasterlee om ons daar rot te amuseren. Meer info volgt nog via een mail/brief!

 

Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons, want wij staan al te springen!

 

Stevige linker,

 

Anton (0488 81 89 03), Daan (0468 32 39 89), Pieter (0468 32 60 98) en Dennis

Septembeerrrr. De eerste maand van dit prachtig scoutsjaar. Wij als leiding staan te popelen om jullie te mogen ontvangen op deze eerste reeks knalvergaderingen. Benieuwd naar wat we allemaal in petto hebben voor jullie. Lees dan zeker verder.

10 september:
Vandaag zijn we echte Vikingen. Met baarden zo lang als Gandalf en vrouwen zo knap als zeemeerminnen trekken we de wijde oceaan over. Onze nieuwsgierigheid drijft ons steeds verder en verder op zoek naar nieuwe gebieden. Benieuwd of we ooit land tegenkomen tijdens deze spannende zeetocht? Haal dan snel nog die Vikinghelm van de zolder en vervoeg ons.
De leiding verwacht jullie om 13:45 aan de Scouts. (Baron Frans du Fourstraat 30)

17 september:
Tijdens het kuisen van de lokalen vond jullie leiding een vreemde kaart. Het is er zo eentje met een stippellijn en een kruis. Weet je al wat dat betekent? Inderdaad! Een heuse schatkaart. De piraten die we zijn, gaan we vandaag op schattenjacht. Wie weet welke rijkdommen er ons staan te wachten. Ook zin om te baden in goud en juwelen? Kom dan zeker af!

Afspreken doen we om 13:45 op de scouts. Tot dan!

24 september:
KABOOEEEMMMM!! Ik bedoel, kapoenen!! Groot nieuws, vandaag leiden we ons zelf op tot echte genieën. Het plan is om slimmer te worden dan Einstein, Darwin, Newton en al die zever. Aan de hand van echte experimenten zullen we hun grote theorieën wel eens snel weerleggen.
Zin om ook baanbrekende ontdekkingen te doen? Kom dan zeker naar de scouts.

Afspraak 13:45 aan de lokalen.

Zo, dat was het voor deze maand. Wij brainstormen alvast verder voor oktober.
Stevige linkers,
Jullie liefste leiding!

Deze maand is het alweer de beurt aan de allerlaatste maand van dit schooljaar. Het goede nieuws is dat jullie bijna grote vakantie hebben en dat we bijna op kamp kunnen vertrekken. Het slechte nieuws is dat onze wekelijkse rendez-vous bijna op zijn einde loopt. Maar niet getreurd, ook deze maand voorzien wij weer geweldige activiteiten!

 

4 juni: éen tegen allen

Om deze mooie maand in te zetten, doen we éen tegen allen. Leuke, gekke, spannende en grappige opdrachtjes doen om zo van de leiding te kunnen winnen, we weten ondertussen wel dat jullie dat kunnen. Om deze dag nog specialer te maken zullen jullie ook enkele nieuwe gezichten zien bij de leiders. Als je wilt weten wie onze special guest is, moet je zeker komen. We spreken af om 13.45 aan het papenheem.

 

11 juni : sporthal

Een reuzegrote sporthal helemaal voor ons alleen, dat klinkt toch als muziek in de oren. We trekken met de hele scouts naar de sporthal van Sint-Pieter om daar alle matten, touwen, ballen en andere spullen uit het hok te halen om er een spetterende vergadering van te maken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem

18 juni : groepsvergadering

Juni is niet alleen de maand van mooi weer, buiten spelen en uitkijken naar de zomervakantie. Voor sommige leiders is dit ook de maand van examens. Omdat daarom niet alle leiders tijd hebben om naar de scouts te gaan, doen we een groepsvergadering. Alle takken spelen samen een groot spel, waarbij de kapoenen ook nog eens wat gezichten leren kennen van de oudere takken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

25 juni: Zilvermeer 

Vandaag is het de allerlaatste vergadering van het jaar. Om in schoonheid af te sluiten, gaan we met de hele scouts genieten van de zon en het water in het Zilvermeer in Mol. Vergeet zeker je zwemspullen, eventuele bandjes, zonnecrème en lunchpakket niet. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. In verband met het vervoer zullen we jullie nog tijdig contacteren, zodat iedereen in Mol geraakt, en liefst ook weer thuis. 

 

Dat was het dan, het laatste Franske. We kijken natuurlijk enorm hard uit naar het kamp. Mocht je nog vragen, twijfels, ongerustheden, mededelingen of suggesties hebben in verband met het kamp, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren en dan zullen wij ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk verder te helpen.

Alvast bedankt voor het vertrouwen in ons!

De kapoenenleiding

 

7 mei: Homo universalis

Dat er bij sint-Frans straffe kapoenen rondlopen is voor niemand een geheim. Maar welke kapoen is nu het aller strafste. Er is maar éen manier om hier achter te komen. Doormiddel van veelzijdige spelletjes en opdrachten gaan we zien wie zich mag bekronen tot Homo universalis. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

14 mei: koekjesverkoop

Enkele maanden geleden hebben we jullie verkooptalent mogen ontdekken bij de speculaasverkoop. Vandaag gaan we dat talent nog eens op punt zetten. We verplaatsen ons weer naar de Gasthuisstraat om iedere toevallige passant omver te blazen met jullie verkooptechnieken. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. Vergeet zeker geen middageten mee te nemen.

 

21 mei: waterspelletjes

De zomer komt stilaan dichterbij, dus de temperaturen gaan de lucht in. We halen de tuinslang en waterballonnen boven voor spetterende waterspelletjes. Ik heb persoonlijk met Frank Deboosere gebeld en hij heeft mij gegarandeerd dat het prachtig weer zal zijn. Het beloofd dus super leuk te worden! We spreken weer af om 13.45 aan het Papenheem.

 

28 mei: bulkvergadering

Vandaag draait alles rond het motto ‘tmoet nie goe zijn, ast ma veel is’. Alles wat we vandaag doen, doen we in bulkformaat of hoeveelheid. Wat precies veel en groot zal zijn, zullen jullie zelf moeten ontdekken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

Deze keer is het de beurt aan de maand april, misschien wel een van de mooiste maanden van het jaar. De paasvakantie, het mooie weer en natuurlijk de ongeëvenaarde scoutsactiviteiten zijn hier de oorzaak van. Hoog tijd om eens te bekijken wat we deze maand allemaal gaan beleven.

2 april

De paasvakantie is van start gegaan. Dat betekent dat jullie nog meer tijd hebben om uit te kijken naar de scouts. Om de paasvakantie goed in te zetten, doen we vandaag een paasvergadering. De klokken uit Rome zullen speciaal voor ons al wat vroeger naar België komen. Paaseitjes zullen er dus zeker niet aan ontbreken! We spreken om 13.45 af aan het papenheem.

 

9 april

Nadat we al enkele maanden samen met jullie van de scouts hebben mogen genieten, zijn we erachter gekomen dat jullie erg toffe, actieve en sociale kerels zijn. Daarom kan het ook niet anders dat jullie stuk voor stuk enorm veel vrienden hebben buiten de scouts. Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’, organiseren we een vriendjesdag. Iedereen mag al zijn vrienden meenemen naar de scouts. Tijdens de vergadering trekken we met z’n alle het bos in voor een kooktocht. We gaan zoals echte scoutsmannen koken op een vuur. De leiding zal al het eten en het nodige materiaal voorzien. We spreken weer af om 13.45 aan het papenheem.

 

16 april

Omdat het leven niet alleen leiding zijn is, gaat de leiding vandaag op ontspanningsdag. Voor de leiding is dit uiteraard erg leuk, maar voor de kapoenen is dat minder leuk aangezien het voor hun geen scouts is. We hopen dat jullie de week erna weer even enthousiast als anders zullen zijn!

 

23 april

Het jaarlijkse hoogtepunt van een kapoenenjaar is aangebroken. Vandaag is het kapoenendag. Samen met allemaal andere kapoenen uit de Kempen gaan we naar Grobbendonk om te laten zien dat de kapoenen van Sint-Frans de allerbeste zijn. Voor verdere praktische info in verband met locatie, tijdstip en vervoer contacteren we jullie later nog via mail of whatsapp.

 

Zo, de maand zit er weeral op. Het beloofd zoals gewoonlijk een topmaand te worden die jullie niet snel zullen vergeten!

Dikke kus

De kapoenenleiding

 

Een nieuwe maand betekent nieuwe activiteiten en nog meer plezier. De zon laat zich wat meer voelen en de lente is al in zicht. Het belooft een maand vol avontuur en plezier te worden.

 

5 maart: leidingswitch

Na maanden dezelfde leiders te hebben, denken sommigen dat jullie ons al beu zijn. Wij weten natuurlijk dat dat niet het geval is (; .Toch zullen wij voor één keer niet jullie leiders zijn. Jullie zullen andere leiders krijgen die natuurlijk minder leuk zijn dan wij, maar ze zullen zeker en vast hun best doen om er een spetterende vergadering van de maken. We spreken af aan het papenheem om 13.45.

 

12 maart: uitvindersvergadering

Wetenschap kan soms erg saai zijn, maar wij hebben een manier gevonden om dit spannend, leerrijk en cool te maken. Vandaag gaan we als echte wetenschappers en uitvinders verschillende experimenten en proefjes doen die je nog nooit gezien hebt. Op het einde van de dag zullen jullie versteld staan van wat we allemaal hebben uitgevonden en welke proefjes we gedaan zullen hebben. We spreken zoals gewoonlijk af aan het papenheem om 13.45.

 

19 maart: Oud-leidingsweekend

Deze week is het voor jullie helaas geen scouts. De leiders gaan namelijk op weekend met alle leiders die ooit bij sint-Frans gezeten hebben. Rust deze dag maar goed uit, zodat jullie de week erna weer paraat staan voor een nieuwe vergadering.

 

26 maart: bosspel

Vandaag trekken we er nog eens op uit. We trekken de bossen in voor een legendarisch bosspel. Welk spel we exact gaan doen is nog een groot geheim, maar we kunnen al wel verklappen dat het onvergetelijk gaat zijn.

 

Zo, de maand zit er al weer op. Wij kijken er natuurlijk weer super hard naar uit om met jullie te spelen en te ravotten!

Tot dan!

De kapoenenleiding.

 

Er staat weer een nieuwe maand voor de deur, dat betekent weer dat er een maand vol met plezier staat te wachten.

 

5 februari: geen scouts

De enthousiaste kapoenen onder jullie gaan toch nog een weekje moeten wachten want deze zaterdag is het geen scouts. De leiding gaan samen brainstormen voor nieuwe leuke activiteiten zodat het jaar nog dubbel zo leuk gaat worden. 

 

12 februari: winterwandeling

Er staat vandaag een wandeling op de planning voor zowel ouders als leden. Iedereen die is ingeschreven wordt om 13u verwacht in Merksplas, voor meer informatie kunt u terug kijken naar de reeds gestuurde mail. We hopen hier veel kapoenen met hun wandelschoenen aan te mogen ontvangen.

 

19 februari: zwemmen

Jullie kennen ongetwijfeld allemaal het lied “ik ga zwemmen”, dit lied past perfect bij wat we vandaag gaan doen. Je had het waarschijnlijk niet geraden maar vandaag gaan we zwemmen. We spreken graag af om 13 uur aan de lokalen, om 17 uur zijn we terug aan de lokalen. Vergeet zeker je zwembroek niet want anders ga je het met wat minder aan moeten doen.

 

26 februari: ganzenbord

Deze zaterdag spelen we een spel, niet zomaar een spel, we spelen een knotsgek ganzenbord met een twist aan! Als je wilt weten wat de twist nu precies inhoudt dan moet je zeker en vast komen! Wees competitief maar blijf toch ook heel lief. We verwachten jullie om 13u45 aan de lokalen.

Liefste kapoentjes, het nieuwe jaar is aangebroken en daar hebben we hopelijk allemaal van genoten. Nu is het belangrijkste en het aller leukste, natuurlijk de scouts. 

 

8 januari

Om het nieuwe jaar in te duiken gaan we eens proberen te zien wie de aller beste, sterkste, snelste,..., slimste kapoen is. En dit gaan we dan ook natuurlijk vast stellen door middel van records te verbreken. Inderdaad we gaan vandaag record vergadering doen. Bereid je al maar voor want het wordt een spannende dag. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

15 januari

Als je wilt weten wat we vandaag gaan doen zal je alle antwoorden op de vragen goed moeten beantwoorden. 1) In welk land spelen ze heel veel doedelzak? 2) In welk land dragen mannen vaak een rok? 3) als je de vorige vragen goed hebt, dan kan je dit beantwoorden. Wat is het nationale dier van dit land? Goed geraden! We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

22 januari

Vandaag gaan we eens zien wie de beste is, de kapoenen of de leiding. Om dit te weten te komen zal je ten eerste al zeker moeten komen naar de scouts, en dan gaan we door spelletjes en opdrachten zien of jullie winnen of wij. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

29 januari

De laatste dag van de maand is aangebroken. Hopelijk was het al weer leuk de afgelopen 3 weken. Maar wees niet getreurd vandaag is er nog een extra leuke vergadering. Wie kent er allemaal het spelletje wie is het? Wij hebben dit namelijk vroeger heel vaak gespeeld en dachten om dit nu eens wat grootser uit te pakken en het in het echt te doen. Dus wil je dit zeker niet missen dan zal je zeker moeten komen naar de scouts. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

Het is weeral een nieuwe maand, dat betekent dat er opnieuw allemaal leuke activiteiten ingepland staan voor jullie.

4 december: sinterklaas komt!!!

Jullie weten vast wel wie er jarig is op 6 december, de Sint natuurlijk! We hebben via geheime bronnen gehoord  dat hij vandaag weer eens naar de scouts komt. We willen natuurlijk dat hij volgend jaar terug komt, hiervoor gaan we zorgen door het lokaal heel mooi te versieren en tekeningen te maken. Misschien hebben de Sint en zijn pieten ook wel iets lekkers meer voor jullie! We spreken om 13.45 af op de scouts.

 

11 december: gezelschapsspelletjes spelen

We houden het simpel deze dag, we nemen allemaal onze leukste, tofste, grappigste of misschien wel zotste gezelschapsspelletjes mee en gaan zoals gewoonlijk weer super veel plezier maken. Vergeet dus zeker geen gezelschapsspelletje mee te nemen. We spreken om 13.45 af op de scouts.

 

18 december: verrassingsvergadering

Wat we gaan doen krijgen jullie op voorhand nog niet te horen, maar wat ik jullie alvast kan vertellen is dat het weeral super leuk gaat worden! Blijven we op de scouts of niet? Voor ons een weet, voor jullie een vraag.

Het uur wanneer we op de scouts afspreken wordt nog aan jullie doorgegeven via de whatsapp groep.

 

25 december: geen scouts

Vandaag is het Kerstmis, geen scouts jammer genoeg. Geniet maar lekker van deze dag met jullie familie en eet jullie buikjes maar lekker rond.

 

We hopen jullie weer allemaal te mogen zien deze maand!

Tot snel!

De kapoenenleiding

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com