De scouts kan weer beginnen! Een jaar gevuld met 32 leuke zaterdagen, 2 toffe weekends en een top kamp, wij hebben er al megaveel zin in, hopelijk jullie ook. Heb je nog vriendjes, broertjes of neefjes, die ouder zijn dan 6 jaar, mag je die altijd meepakken.

 

16 september:

De eerste vergadering wordt meteen een knaller van formaat, vandaag leren we elkaar beter kennen, veroveren we het springkasteel, verkennen we de boerderij van de sjorringsfeesten en leven we ons helemaal uit. Zoals elke week verwachten we jullie om 13h45 aan onze lokalen (Baron Frans du Fourstraat 30). 

 

23 september:

Nadat we de lokalen en onze terreinen hebben verkend, gaan we op avontuur rondom onze lokalen, opzoek naar de schat van Frant-Sins. Pak zeker je beste speurskills mee, zodat we hopelijk de schat vinden voor 17h. Natuurlijk spreken we weer af aan onze lokalen om 13h45.

 

30 september:

De laatste week van de eerste maand van dit toffe jaar, gaan we opzoek naar echt kapoenen records, wie kan zijn vlieger het verste gooien, wie kan zijn schoen het verste shotten, wie kan het meeste marshmallows in zijn mond steken, wie krijgt het meeste wasspelden op zijn gezicht en wie kan zich het beste verstoppen? Vandaag komen we er achter! We spreken net zoals vorige week af om 13h45 aan onze lokalen.

 

Als je vragen hebt, mag je ons altijd contacteren via whatsapp of email (scoutssintfrans@gmail.com). Stevige linker van jullie leiding,

 

Ward, Jan en Simon

Dag Kapoenennnn,

 

Het is juni, dat wil zeggen dat het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten, de bijtjes zoemen, de school bijna gedaan is en de zomervakantie in aantocht is. Dat klinkt allemaal heel leuk maar toch hebben we ook slecht nieuws… Het is de laatste maand van dit scoutsjaar :((( Maar niet getreurd want we gaan er met onderstaande knallers nog een TOP maand van maken!

 

Beginnen doen we met een klassieker, op zaterdag 3 juni spelen we een giga leuk bosspel. Ik kan er nog niet zo veel van verklappen maar het heeft te maken met een blad, een steen en een schaar. Ben je benieuwd wat we daarmee gaan doen? Kom dan om 13u45 naar de scoutslokalen.

 

Op 10 juni gaan we iets heel speciaal doen, we gaan alle spelletjes heel groot of heel klein spelen. Jawel, we houden een mini maxi vergadering! Dit wil zeggen dat we gaan voetballen met een tennisbal, jagersbal spelen met een springbal, honkballen met een knikker of basketballen met een botsbal. Kom om 13u45 ontdekken welke knotsgekke spelletjes we nog allemaal in het mini of maxi gaan spelen!

 

Zoals in de intro al gezegd, zal het deze maand ook weer lekker warm weer worden. En aangezien jullie razend enthousiast waren over de waterspelletjes van vorige maand, doen we het deze maand gewoon nog een keertje! De waterballonnen zullen op zaterdag 17 juni om 13u45 klaar liggen op het lokaal, dus allemaal afkomen!!

 

Naar jaarlijkse gewoonte houden we als laatste vergadering van het jaar een groepsvergadering. Zo gaan we telkens met heel de scouts naar het Zilvermeer in Mol om daar verkoeling te zoeken. We spreken daarvoor om 10u af op de scouts en zullen vervolgens al carpoolend naar het Zilvermeer gaan. We doen hiervoor weer beroep op enkele ouders die ons ernaartoe kunnen brengen. Hierover zal nog gecommuniceerd worden in de Whatsapp groep. Vergeet ook geen lunchpakket, drinken en eventueel een koekje mee te nemen! Ook zwemkledij en een handdoek kunnen van pas komen.

 

Ziezo dit was het dan voor Juni, vanaf nu is het volop uitkijken naar het kamp. Wij hebben er alvast super veel zin in! Om jullie al een beetje in de sfeer te brengen hebben we hieronder al kort ons kampthema uitgelegd. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons!

 

In de ban van De Ring

 

Een kwade geest wil de wereld overnemen met zijn magische ring! Lang geleden maakten de wezens van Midden-Aarde 4 ringen om de oppermachtige magische ring van de kwade geest te verslaan. Alleen als de ringen worden samengebracht kan de kwade geest van zijn krachten worden ontnomen. Om dit te vermijden werden de ringen verspreid over alle continenten. Sindsdien werden ze nooit gevonden, maar recent is de kwade geest begonnen aan een zoektocht naar alle ringen zodat hij heerser kan blijven van de wereld. Want als de ringen door iemand anders worden gevonden en samengebracht, wordt de kwade geest verslagen! Gelukkig komen wij hier achter en besluiten de kwade geest voor te zijn en naar de uithoeken van de wereld te reizen om de ringen eerder te vinden. Kom jij ons helpen om de ringen te vinden en de kwade geest te verslaan?

 

Voila dit was ons allerlaatste Franske van ons voor jullie. Wij hebben alvast enorm genoten van jullie enthousiasme het voorbije jaar en hopelijk hebben jullie je even hard geamuseerd! We zien jullie hopelijk volgend jaar terug!

 

Groeten,

 

De Kapoenenleiding

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Hoiiii Kapoentjesss,
Om te weten in welke maand we zijn aangekomen, doe je best het geluid van een geit na! Meiii!

6 mei gaan wij snoep verkopen in de Gasthuisstraat! Hiervoor hebben jullie je verkoopskills, mooie glimlach en goede verkooppraatjes nodig! We spreken af om 10:00 aan de lokalen en vergeet zeker niet om een lunchpakket mee te nemen!

13 mei gaat er jammer genoeg geen vergadering zijn voor de kapoenen. Dan organiseren wij namelijk een fuif in de futur, waar wij natuurlijk veel voor moeten voorbereiden. Maar niet getreurd! Als u namelijk zin heeft om naar de kinderfuif te komen dan bent u zeker welkom! Meer info volgt nog in de kapoenenchat. Hier zullen wij kleine activiteiten organiseren onder leuke en toffe muziek!

20 mei gaan wij lekker ravotten met water! Omdat het waarschijnlijk goed weer gaat zijn, gaan we dus waterspelletjes spelen. Waterballonnen en waterpistolen gaan dus hier zeker een mooie plaats kunnen hebben. We spreken af aan de lokalen om 13:45!

27 mei gaan wij een weekend op de scouts organiseren! We willen de kapoenen al een voorproefje geven van hoe kamp gaat zijn. Hierdoor gaan wij de dagen net zo inplannen alsof we op kamp zijn. Dus hou u al maar vast om leuke spelletjes te spelen, lekker te eten en een goede nachtrust te pakken in een knusse tent. Het kapoenenweekend zal starten zaterdag om 13:45 en we zullen afsluiten op zondag om 10:00. Het zal ook gewoon doorgaan op de lokalen.
Mee te nemen: Veldbed/matje, slaapzak & kopkussens, kleren voor de dagen, gamel en bestek, zonnecrème, tandpasta & tandenborstel en snoep mag zeker ook meegegeven worden! Een goed humeur en het zonnetje mag je ook meepakken.

Stevige linker Leiding kapoenen

Hoiiiii stoere kapoentjes,

 

We zijn alweer aanbeland in de volgende maand. De naam april komt vermoedelijk van het Latijnse werkwoord aperire, dat "openen" betekent. Daarom openen we deze maand met een Alles op Wieltjes vergadering. Jullie mogen dus naar de scouts komen met je step, skateboard, fiets, eenwieler, rolschaatsen en dergelijke. Hiervoor spreken we dus op zaterdag 1 april om 13u45 af aan de lokalen.

 

Op zaterdag 8 april zijn we een dag voor Pasen. Daarom is het die dag jammer genoeg geen scouts. 😣

 

Zo komen we al aan de derde zaterdag van de maand. Omdat het vorige week geen scouts was, gaan we dat deze week dubbel zo hard inhalen. We gaan namelijk samen met de welpen naar Mega Speelstad!!! Woehoeeee! Het uur en de plaats waarop wordt afgesproken zal tegen dan nog meegedeeld worden. Dit hangt af van de busregeling. 

 

Het weekend van zaterdag 22 april is het de Gouwspeeldag waarvoor sommige onder jullie zijn ingeschreven. De nodige info hierover is terug te vinden in de mail.

 

Zo zijn we al door deze maand gevlogen. Deze laatste vergadering van de maand is een verrassingsvergadering. Wat we dan gaan doen kunnen jullie komen ontdekken op zaterdag 29 april om 13u45 aan de lokalen.

 

Stevige Linkers,

 

De Kapoenenleiding

Beste Kapoenen en ouders van Kapoenen, 

 

We zijn al gearriveerd in de derde maand van het jaar, namelijk Maart. Deze maand is genoemd naar Mars, de Romeinse god van de oorlog. Gelukkig gaan we jullie hier geen geschiedenisles geven over de Romeinse goden maar wel ons fantastische franske voor deze maand!

Beginnen doen we deze maand met een REUZE ganzenbord! We gaan uitzoeken wie er het snelste het einde van het bord bereikt door jullie fysieke, mentale en behendigheidskunsten op de proef te stellen. Daarvoor zien we jullie graag in grote getalen komen op zaterdag 4 maart om 13u45 aan de scouts.

 

Op 11 maart gaan jullie vertrouwde leiding voor één keer vervangen worden door andere leiding. We voeren dus een leiding switch door. Wat jullie die dag precies gaan doen, zullen jullie dan te weten komen. We spreken gewoon om 13u45 af aan de scouts.


Wat we op zaterdag 18 maart gaan doen, kan je misschien raden aan de hand van volgend liedje…

https://www.youtube.com/watch?v=ViEfX1PRonM

Nee we gaan gelukkig geen pannenkoek in onze onderbroek steken! Maar de vergadering zal wel in het teken staan van pannenkoeken. Want jullie weten het misschien niet, maar een pannenkoek is heel functioneel. Je kan er mee gooien, opeten, knutselen, spelen, klaarmaken en nog veel meer. Dus om te ontdekken wat wij er allemaal mee gaan doen, kom je best gewoon om 13u45 naar de scouts voor deze heuse pannenkoekenvergadering!

Maart sluiten we af met een stadsspel dat in teken zal staan van politie en boef. Hoe het stadsspel in elkaar zal zitten kan ik nog niet verklappen, maar ik weet één ding. We zullen moeten oppassen voor de politie! We spreken hiervoor af op zaterdag 25 maart om 13u45 aan de scouts.

Stevige Linkers

 

Daan, Dennis, Pieter en Anton

Franske Februari: 

Beste kapoenen, februari is gearriveerd. De maand van de liefde, dat kan alleen maar goeds betekenen. Maak je op voor een maand vol verrassingen!!

 

4 februari:
Deze zaterdag is het geen scouts voor de leden. De leiding gaat een weekendje weg om de 2e helft van het jaar te plannen. Rust dus maar lekker uit en geniet van je weekend. 

 

11 Februari:

Deze week organiseren wij met de Gidsen Koningin Astrid onze jaarlijkse winterwandeling. We maken een mooie wandeling door de Ravelse bossen met onderweg een heerlijk kommetje soep. Heb je zin om mee te gaan, schrijf je dan nog snel in via onderstaande link:

Link: https://shop.stamhoofd.be/winterwandeling/

We spreken af tegen 13u in Ravels op de parking aan de kruising van de Arendonksesteenweg en de Marneffedreef (wij zullen er staan om dit aan te geven). Schoenen die tegen water kunnen zijn aangeraden. Verdere info vindt je terug in het fb-evenement zelf (https://www.facebook.com/events/1532912143895922

18 februari:
aiaiaiaiiaaiiaiai, pang pang!, whahh, whah, whaaaa. Je hoort het al, vandaag zijn we beland in het Wilde Westen. Heb je zin om de Indianen of de cowboys te helpen in hun strijd, kom dan zeker naar de scouts om 13:45 aan de lokalen!

25 februari: 

Vandaag trekken we eropuit, op naar het enige onbewoonde eiland in de Kempen. Waar dit echter ligt kunnen we jullie helaas niet vertellen. Er lezen immers mensen mee… En wat we daar denken te vinden is striktgeheim! Ben je ook benieuwd welke mythische wezens we zullen tegenkomen op deze onvergetelijke reis? Trek dan zeker je stoerste kousen aan kom met ons mee! We spreken af om 13:45 aan de lokalen. 

 

Stevige Linkers, 

Daan, Dennis, Pieter, Anton

 

FILMVERGADERING 7/1/2023

Vandaag doen we cinema sintfrans 

We hebben het lokaal om gebouwd tot een echte film zaal en gaan dus lekker in de zetel genieten van een goede film

De film start om 13:45 en is gedaan om 17:00

Locatie kapoenen lokaal sintfrans 

 

ZWEMMEN  14/1/2023

Door de op warming van de aarde stijgt het zee water en gaan we straks alles zwemmend moeten doen dus gaan we vandaag al oefenen in het zwembad van turnhout 

start om 13:45 en is gedaan om 17:00

Vergeet zeker geen Zwemkleding mee te nemen 

We spreken af aan 

 

STRATEGO VERGADERING  21/1/2023

Vandaag gaan we de historische slag van turnhout  naspelen .

die 200 jaar geleden afspeelden toen napoleon België binnen viel hebben de turnoutenaars dapper gevochten 

En napoleon verslagen dus we gaan laten zien dat wij dat ook kunnen door middel van stratego tespelen in het bos

Van 13:45 tot 17:00

Op het lokaal 

 

SPORTHAL VERGADERING 28/1/2023

Door gebrek aan leiding want die hebben examens en zijn dus aant leren gaan we met zen allen naar de sporthal van het heiliggraf om te spelen 

 

Van  13:45 tot 17:00

op het lokaal

 

Stevige linker van jullie leiding,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Zoals Sinterklaas het zou zeggen: “Dag lieve kinderen”

Zoals Ramon het zou zeggen: “Ay mooie mamaatjes”

Zoals Conchita het zou zeggen: “Dag papa’s van die lieve kindertjes”

En zoals Slecht Weer Vandaag zou zeggen: “Hiii-hi-hi-hi”

 

We zijn aangekomen aan de laatste maand van het jaar, maar gelukkig zitten we nog maar in de helft van het scoutsjaar!! Aangezien december toch een beetje een feestmaand is,  gaan wij ook knallen deze maand en dat doen we met de volgende activiteiten.

 

We weten dat jullie af en toe al eens een deugnietje durven zijn maar wij weten ook dat jullie heel braaf kunnen zijn. Daarom gaan we op 3 december hopen dat de sint naar de scouts komt. We zullen samen ons lokaal zo mooi mogelijk versieren om de Goedheiligman te ontvangen. En tussendoor zullen we ons wat opwarmen door toffe spelletjes te spelen. We spreken hiervoor gewoon om 13u45 af aan het lokaal.

 

Vorige maand hebben we met onze record vergadering getest hoe goed jullie fysieke krachten zijn. Deze week gaan we eens kijken hoe slim jullie zijn door een mega vette quiz te spelen. Kom op 10 december jezelf maar eens bewijzen dan dat jij de slimste kapoen bent! Zie maar dat je parate kennis is bijgeschaafd, je reactievermogen op scherp staat en je uitbeeldkunsten optimaal zijn want de beste quizzer moet op alle markten thuis zijn. Wil jij De Slimste Kapoen Ter Wereld worden, kom dan om 13u45 naar het lokaal.

 

Wie heeft er allemaal zin in een kerstfeestjeeeeuuuu!!! Jawel je hoort het goed, op 17 december houden we een kei tof kerstfeestje. We gaan er nog niet veel van verklappen maar ik kan jullie al beloven dat het met veel cadeautjes, kerstballen en kerstmannen gaat zijn! Om er voor te zorgen dat er veel kerstmannen zijn, mogen jullie (geheel vrijblijvend) met een kerstmuts naar de scouts komen. Ook voor deze vergadering spreken we gewoon om 13u45 af aan de lokalen.

 

Helaas pindakaas, zaterdag 24 en zaterdag 31 december is het geen scouts

Wel wensen we jullie allemaal prettige feestdagen en een vol buikje tegen het nieuwe jaar!

 

Stevige linker,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Heyyyy Kapoenen,

 

Hopelijk hebben jullie even hard genoten van het groepsweekend als wij! Wij vonden het alvast heel tof om deze dagen met jullie door te brengen en samen knotsgekke avonturen te beleven. Hopelijk zijn jullie al wat bekomen van het pompoen dragen en het achterna zitten van de tovenaar en helemaal klaar om terug met volle goesting de nieuwe maand vol met toffe activiteiten aan te vatten.

 

We beginnen de maand met een knaller van formaat en gaan meteen heel Italië verkennen op zoek naar de beste ingrediënten om op onze pizza te kunnen leggen. Ja ja je hoort het goed, we gaan zelf pizza's bakken! Geen diepvriespizza van Dr. Oetker of vettige pizza van de kebabzaak maar wel een heerlijke pizza à la Sint Frans. Kom dus op zaterdag 5/11 je kookkunsten etaleren om 13u45 aan het lokaal.

 

Nadat we vorige week onze lekker vol hebben gegeten met pizza is het deze week (12/11) tijd om die extra kilootjes er weer af te zweten. We gaan onszelf tot het uiterste pushen en proberen alle records te verbreken. We houden een heuse record vergadering! Ook deze week weer gewoon om 13u45 aan het lokaal.

 

Bim Bam Beieren, de klokken leggen eieren… Voor deze week (19/11)  hebben we ergens op de scouts een geheime voorraad eieren gevonden. Om te weten wat hiermee allemaal gaan doen, word je gewoon om 13u45 op de scouts verwacht.

 

Op zaterdag 26/11 vindt onze jaarlijkse speculaasverkoop plaats. Hiermee kunnen we al wat geld in het laatje krijgen voor de rest van het scoutsjaar en natuurlijk ook voor op kamp zodat we giga zotte activiteiten kunnen doen. Let op, we spreken hier al om 10u vooraf op de scouts. Vergeet ook geen lunchpakket en drinken mee te nemen voor ‘s middags, alsook jullie beste verkooptrucs en schattigste snoetjes.

 

Zie zo, volgens mij is november nog nooit zo leuk geweest dus we verwachten jullie dan ook in grote getale! 

 

Stevige linker van jullie leiding,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Hoooooiiii kapoenen van Sint Frans,

Dag beste ouders,

 

De eerste maand van dit fantastische scoutsjaar is alweer voorbij gevlogen. De leiding is alvast heel blij dat we heel wat nieuwe en heel wat vertrouwde gezichten hebben gezien op de zaterdagen. En wij staan dan ook te popelen om met jullie de volgende scoutsmaand in te springen! We hebben de koppen bijeen gestoken en volgende knotsgekke activiteiten voor jullie bedacht. Wij hebben er alvast zin in!!!

 

Op de eerste zaterdag van de maand (1 oktober) gaan we als echte soldaten troepen het bos onveilig maken want we gaan een heus bosspel spelen! Doe stevige bottinen aan en trek je coolste legeroutfit aan want het bos is niet voor watjes! We spreken gewoon om 13u45 af aan de lokalen.

 

Op 8 oktober organiseren we een vriendjesdag. Dan mag je je beste vriend of meerdere vrienden meenemen naar de scouts om mee spelletjes te spelen. Welke spelletjes we gaan spelen zul je dan moeten ontdekken, maar we kunnen alvast beloven dat het niet te missen is! Wij hopen alvast op een talrijke opkomst om 13u45 aan de lokalen.

 

Waar we de afgelopen 2 jaar net naast de beker hebben gegrepen, is het dit jaar weer tijd voor een overwinning op Zoom. Zoom hoor ik je vragen, wat is dat? Het fantastische programma om digitaal naar school te gaan? – nee, het is een spannende strijd tussen alle scoutsen uit Turnhout en omstreken om een grote beker en de eer van beste scouts. Vandaag (15 oktober) spreken we af op een andere locatie dan gewoonlijk. We spreken samen met de welpen af om 13h45 aan het Sint-Jozefcollege, kon. Astridlaan 33, 2300 Turnhout. Om 17h mag je je zoon daar ook weer ophalen.

 

Deze maand wordt nog toffer omdat het ook Dag van de Jeugdbeweging is! Op 21 oktober mogen jullie allemaal in scoutsuniform naar school gaan om de scouts te vertegenwoordigen en banden te smeden met andere jeugdverenigingen. Het elk jaar opnieuw een dag om niet te vergeten dus schrijf het alvast in jullie agenda!

 

Hopelijk hebben we vorige week de maxi beker mee naar huis mogen nemen, maar deze week (22 oktober) nemen we het anders aan. We gaan een mini-maxi vergadering doen! We gaan voetballen met een tennisbal, smashen met een yoga-bal, zakdoek leggen met een tafellaken en nog zoveel meer! We spreken hiervoor gewoon af om 13u45 aan het lokaal.

 

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we het laatste weekend van oktober op groepsweekend,  dus dat staat ook dit jaar weer op de planning. We gaan met z'n alle een weekend naar Kasterlee om ons daar rot te amuseren. Meer info volgt nog via een mail/brief!

 

Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons, want wij staan al te springen!

 

Stevige linker,

 

Anton (0488 81 89 03), Daan (0468 32 39 89), Pieter (0468 32 60 98) en Dennis

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com