Beste Kapoenen en ouders van Kapoenen, 

 

We zijn al gearriveerd in de derde maand van het jaar, namelijk Maart. Deze maand is genoemd naar Mars, de Romeinse god van de oorlog. Gelukkig gaan we jullie hier geen geschiedenisles geven over de Romeinse goden maar wel ons fantastische franske voor deze maand!

Beginnen doen we deze maand met een REUZE ganzenbord! We gaan uitzoeken wie er het snelste het einde van het bord bereikt door jullie fysieke, mentale en behendigheidskunsten op de proef te stellen. Daarvoor zien we jullie graag in grote getalen komen op zaterdag 4 maart om 13u45 aan de scouts.

 

Op 11 maart gaan jullie vertrouwde leiding voor één keer vervangen worden door andere leiding. We voeren dus een leiding switch door. Wat jullie die dag precies gaan doen, zullen jullie dan te weten komen. We spreken gewoon om 13u45 af aan de scouts.


Wat we op zaterdag 18 maart gaan doen, kan je misschien raden aan de hand van volgend liedje…

https://www.youtube.com/watch?v=ViEfX1PRonM

Nee we gaan gelukkig geen pannenkoek in onze onderbroek steken! Maar de vergadering zal wel in het teken staan van pannenkoeken. Want jullie weten het misschien niet, maar een pannenkoek is heel functioneel. Je kan er mee gooien, opeten, knutselen, spelen, klaarmaken en nog veel meer. Dus om te ontdekken wat wij er allemaal mee gaan doen, kom je best gewoon om 13u45 naar de scouts voor deze heuse pannenkoekenvergadering!

Maart sluiten we af met een stadsspel dat in teken zal staan van politie en boef. Hoe het stadsspel in elkaar zal zitten kan ik nog niet verklappen, maar ik weet één ding. We zullen moeten oppassen voor de politie! We spreken hiervoor af op zaterdag 25 maart om 13u45 aan de scouts.

Stevige Linkers

 

Daan, Dennis, Pieter en Anton

Franske Februari: 

Beste kapoenen, februari is gearriveerd. De maand van de liefde, dat kan alleen maar goeds betekenen. Maak je op voor een maand vol verrassingen!!

 

4 februari:
Deze zaterdag is het geen scouts voor de leden. De leiding gaat een weekendje weg om de 2e helft van het jaar te plannen. Rust dus maar lekker uit en geniet van je weekend. 

 

11 Februari:

Deze week organiseren wij met de Gidsen Koningin Astrid onze jaarlijkse winterwandeling. We maken een mooie wandeling door de Ravelse bossen met onderweg een heerlijk kommetje soep. Heb je zin om mee te gaan, schrijf je dan nog snel in via onderstaande link:

Link: https://shop.stamhoofd.be/winterwandeling/

We spreken af tegen 13u in Ravels op de parking aan de kruising van de Arendonksesteenweg en de Marneffedreef (wij zullen er staan om dit aan te geven). Schoenen die tegen water kunnen zijn aangeraden. Verdere info vindt je terug in het fb-evenement zelf (https://www.facebook.com/events/1532912143895922

18 februari:
aiaiaiaiiaaiiaiai, pang pang!, whahh, whah, whaaaa. Je hoort het al, vandaag zijn we beland in het Wilde Westen. Heb je zin om de Indianen of de cowboys te helpen in hun strijd, kom dan zeker naar de scouts om 13:45 aan de lokalen!

25 februari: 

Vandaag trekken we eropuit, op naar het enige onbewoonde eiland in de Kempen. Waar dit echter ligt kunnen we jullie helaas niet vertellen. Er lezen immers mensen mee… En wat we daar denken te vinden is striktgeheim! Ben je ook benieuwd welke mythische wezens we zullen tegenkomen op deze onvergetelijke reis? Trek dan zeker je stoerste kousen aan kom met ons mee! We spreken af om 13:45 aan de lokalen. 

 

Stevige Linkers, 

Daan, Dennis, Pieter, Anton

 

FILMVERGADERING 7/1/2023

Vandaag doen we cinema sintfrans 

We hebben het lokaal om gebouwd tot een echte film zaal en gaan dus lekker in de zetel genieten van een goede film

De film start om 13:45 en is gedaan om 17:00

Locatie kapoenen lokaal sintfrans 

 

ZWEMMEN  14/1/2023

Door de op warming van de aarde stijgt het zee water en gaan we straks alles zwemmend moeten doen dus gaan we vandaag al oefenen in het zwembad van turnhout 

start om 13:45 en is gedaan om 17:00

Vergeet zeker geen Zwemkleding mee te nemen 

We spreken af aan 

 

STRATEGO VERGADERING  21/1/2023

Vandaag gaan we de historische slag van turnhout  naspelen .

die 200 jaar geleden afspeelden toen napoleon België binnen viel hebben de turnoutenaars dapper gevochten 

En napoleon verslagen dus we gaan laten zien dat wij dat ook kunnen door middel van stratego tespelen in het bos

Van 13:45 tot 17:00

Op het lokaal 

 

SPORTHAL VERGADERING 28/1/2023

Door gebrek aan leiding want die hebben examens en zijn dus aant leren gaan we met zen allen naar de sporthal van het heiliggraf om te spelen 

 

Van  13:45 tot 17:00

op het lokaal

 

Stevige linker van jullie leiding,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Zoals Sinterklaas het zou zeggen: “Dag lieve kinderen”

Zoals Ramon het zou zeggen: “Ay mooie mamaatjes”

Zoals Conchita het zou zeggen: “Dag papa’s van die lieve kindertjes”

En zoals Slecht Weer Vandaag zou zeggen: “Hiii-hi-hi-hi”

 

We zijn aangekomen aan de laatste maand van het jaar, maar gelukkig zitten we nog maar in de helft van het scoutsjaar!! Aangezien december toch een beetje een feestmaand is,  gaan wij ook knallen deze maand en dat doen we met de volgende activiteiten.

 

We weten dat jullie af en toe al eens een deugnietje durven zijn maar wij weten ook dat jullie heel braaf kunnen zijn. Daarom gaan we op 3 december hopen dat de sint naar de scouts komt. We zullen samen ons lokaal zo mooi mogelijk versieren om de Goedheiligman te ontvangen. En tussendoor zullen we ons wat opwarmen door toffe spelletjes te spelen. We spreken hiervoor gewoon om 13u45 af aan het lokaal.

 

Vorige maand hebben we met onze record vergadering getest hoe goed jullie fysieke krachten zijn. Deze week gaan we eens kijken hoe slim jullie zijn door een mega vette quiz te spelen. Kom op 10 december jezelf maar eens bewijzen dan dat jij de slimste kapoen bent! Zie maar dat je parate kennis is bijgeschaafd, je reactievermogen op scherp staat en je uitbeeldkunsten optimaal zijn want de beste quizzer moet op alle markten thuis zijn. Wil jij De Slimste Kapoen Ter Wereld worden, kom dan om 13u45 naar het lokaal.

 

Wie heeft er allemaal zin in een kerstfeestjeeeeuuuu!!! Jawel je hoort het goed, op 17 december houden we een kei tof kerstfeestje. We gaan er nog niet veel van verklappen maar ik kan jullie al beloven dat het met veel cadeautjes, kerstballen en kerstmannen gaat zijn! Om er voor te zorgen dat er veel kerstmannen zijn, mogen jullie (geheel vrijblijvend) met een kerstmuts naar de scouts komen. Ook voor deze vergadering spreken we gewoon om 13u45 af aan de lokalen.

 

Helaas pindakaas, zaterdag 24 en zaterdag 31 december is het geen scouts

Wel wensen we jullie allemaal prettige feestdagen en een vol buikje tegen het nieuwe jaar!

 

Stevige linker,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Heyyyy Kapoenen,

 

Hopelijk hebben jullie even hard genoten van het groepsweekend als wij! Wij vonden het alvast heel tof om deze dagen met jullie door te brengen en samen knotsgekke avonturen te beleven. Hopelijk zijn jullie al wat bekomen van het pompoen dragen en het achterna zitten van de tovenaar en helemaal klaar om terug met volle goesting de nieuwe maand vol met toffe activiteiten aan te vatten.

 

We beginnen de maand met een knaller van formaat en gaan meteen heel Italië verkennen op zoek naar de beste ingrediënten om op onze pizza te kunnen leggen. Ja ja je hoort het goed, we gaan zelf pizza's bakken! Geen diepvriespizza van Dr. Oetker of vettige pizza van de kebabzaak maar wel een heerlijke pizza à la Sint Frans. Kom dus op zaterdag 5/11 je kookkunsten etaleren om 13u45 aan het lokaal.

 

Nadat we vorige week onze lekker vol hebben gegeten met pizza is het deze week (12/11) tijd om die extra kilootjes er weer af te zweten. We gaan onszelf tot het uiterste pushen en proberen alle records te verbreken. We houden een heuse record vergadering! Ook deze week weer gewoon om 13u45 aan het lokaal.

 

Bim Bam Beieren, de klokken leggen eieren… Voor deze week (19/11)  hebben we ergens op de scouts een geheime voorraad eieren gevonden. Om te weten wat hiermee allemaal gaan doen, word je gewoon om 13u45 op de scouts verwacht.

 

Op zaterdag 26/11 vindt onze jaarlijkse speculaasverkoop plaats. Hiermee kunnen we al wat geld in het laatje krijgen voor de rest van het scoutsjaar en natuurlijk ook voor op kamp zodat we giga zotte activiteiten kunnen doen. Let op, we spreken hier al om 10u vooraf op de scouts. Vergeet ook geen lunchpakket en drinken mee te nemen voor ‘s middags, alsook jullie beste verkooptrucs en schattigste snoetjes.

 

Zie zo, volgens mij is november nog nooit zo leuk geweest dus we verwachten jullie dan ook in grote getale! 

 

Stevige linker van jullie leiding,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Hoooooiiii kapoenen van Sint Frans,

Dag beste ouders,

 

De eerste maand van dit fantastische scoutsjaar is alweer voorbij gevlogen. De leiding is alvast heel blij dat we heel wat nieuwe en heel wat vertrouwde gezichten hebben gezien op de zaterdagen. En wij staan dan ook te popelen om met jullie de volgende scoutsmaand in te springen! We hebben de koppen bijeen gestoken en volgende knotsgekke activiteiten voor jullie bedacht. Wij hebben er alvast zin in!!!

 

Op de eerste zaterdag van de maand (1 oktober) gaan we als echte soldaten troepen het bos onveilig maken want we gaan een heus bosspel spelen! Doe stevige bottinen aan en trek je coolste legeroutfit aan want het bos is niet voor watjes! We spreken gewoon om 13u45 af aan de lokalen.

 

Op 8 oktober organiseren we een vriendjesdag. Dan mag je je beste vriend of meerdere vrienden meenemen naar de scouts om mee spelletjes te spelen. Welke spelletjes we gaan spelen zul je dan moeten ontdekken, maar we kunnen alvast beloven dat het niet te missen is! Wij hopen alvast op een talrijke opkomst om 13u45 aan de lokalen.

 

Waar we de afgelopen 2 jaar net naast de beker hebben gegrepen, is het dit jaar weer tijd voor een overwinning op Zoom. Zoom hoor ik je vragen, wat is dat? Het fantastische programma om digitaal naar school te gaan? – nee, het is een spannende strijd tussen alle scoutsen uit Turnhout en omstreken om een grote beker en de eer van beste scouts. Vandaag (15 oktober) spreken we af op een andere locatie dan gewoonlijk. We spreken samen met de welpen af om 13h45 aan het Sint-Jozefcollege, kon. Astridlaan 33, 2300 Turnhout. Om 17h mag je je zoon daar ook weer ophalen.

 

Deze maand wordt nog toffer omdat het ook Dag van de Jeugdbeweging is! Op 21 oktober mogen jullie allemaal in scoutsuniform naar school gaan om de scouts te vertegenwoordigen en banden te smeden met andere jeugdverenigingen. Het elk jaar opnieuw een dag om niet te vergeten dus schrijf het alvast in jullie agenda!

 

Hopelijk hebben we vorige week de maxi beker mee naar huis mogen nemen, maar deze week (22 oktober) nemen we het anders aan. We gaan een mini-maxi vergadering doen! We gaan voetballen met een tennisbal, smashen met een yoga-bal, zakdoek leggen met een tafellaken en nog zoveel meer! We spreken hiervoor gewoon af om 13u45 aan het lokaal.

 

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we het laatste weekend van oktober op groepsweekend,  dus dat staat ook dit jaar weer op de planning. We gaan met z'n alle een weekend naar Kasterlee om ons daar rot te amuseren. Meer info volgt nog via een mail/brief!

 

Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons, want wij staan al te springen!

 

Stevige linker,

 

Anton (0488 81 89 03), Daan (0468 32 39 89), Pieter (0468 32 60 98) en Dennis

Septembeerrrr. De eerste maand van dit prachtig scoutsjaar. Wij als leiding staan te popelen om jullie te mogen ontvangen op deze eerste reeks knalvergaderingen. Benieuwd naar wat we allemaal in petto hebben voor jullie. Lees dan zeker verder.

10 september:
Vandaag zijn we echte Vikingen. Met baarden zo lang als Gandalf en vrouwen zo knap als zeemeerminnen trekken we de wijde oceaan over. Onze nieuwsgierigheid drijft ons steeds verder en verder op zoek naar nieuwe gebieden. Benieuwd of we ooit land tegenkomen tijdens deze spannende zeetocht? Haal dan snel nog die Vikinghelm van de zolder en vervoeg ons.
De leiding verwacht jullie om 13:45 aan de Scouts. (Baron Frans du Fourstraat 30)

17 september:
Tijdens het kuisen van de lokalen vond jullie leiding een vreemde kaart. Het is er zo eentje met een stippellijn en een kruis. Weet je al wat dat betekent? Inderdaad! Een heuse schatkaart. De piraten die we zijn, gaan we vandaag op schattenjacht. Wie weet welke rijkdommen er ons staan te wachten. Ook zin om te baden in goud en juwelen? Kom dan zeker af!

Afspreken doen we om 13:45 op de scouts. Tot dan!

24 september:
KABOOEEEMMMM!! Ik bedoel, kapoenen!! Groot nieuws, vandaag leiden we ons zelf op tot echte genieën. Het plan is om slimmer te worden dan Einstein, Darwin, Newton en al die zever. Aan de hand van echte experimenten zullen we hun grote theorieën wel eens snel weerleggen.
Zin om ook baanbrekende ontdekkingen te doen? Kom dan zeker naar de scouts.

Afspraak 13:45 aan de lokalen.

Zo, dat was het voor deze maand. Wij brainstormen alvast verder voor oktober.
Stevige linkers,
Jullie liefste leiding!

Deze maand is het alweer de beurt aan de allerlaatste maand van dit schooljaar. Het goede nieuws is dat jullie bijna grote vakantie hebben en dat we bijna op kamp kunnen vertrekken. Het slechte nieuws is dat onze wekelijkse rendez-vous bijna op zijn einde loopt. Maar niet getreurd, ook deze maand voorzien wij weer geweldige activiteiten!

 

4 juni: éen tegen allen

Om deze mooie maand in te zetten, doen we éen tegen allen. Leuke, gekke, spannende en grappige opdrachtjes doen om zo van de leiding te kunnen winnen, we weten ondertussen wel dat jullie dat kunnen. Om deze dag nog specialer te maken zullen jullie ook enkele nieuwe gezichten zien bij de leiders. Als je wilt weten wie onze special guest is, moet je zeker komen. We spreken af om 13.45 aan het papenheem.

 

11 juni : sporthal

Een reuzegrote sporthal helemaal voor ons alleen, dat klinkt toch als muziek in de oren. We trekken met de hele scouts naar de sporthal van Sint-Pieter om daar alle matten, touwen, ballen en andere spullen uit het hok te halen om er een spetterende vergadering van te maken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem

18 juni : groepsvergadering

Juni is niet alleen de maand van mooi weer, buiten spelen en uitkijken naar de zomervakantie. Voor sommige leiders is dit ook de maand van examens. Omdat daarom niet alle leiders tijd hebben om naar de scouts te gaan, doen we een groepsvergadering. Alle takken spelen samen een groot spel, waarbij de kapoenen ook nog eens wat gezichten leren kennen van de oudere takken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

25 juni: Zilvermeer 

Vandaag is het de allerlaatste vergadering van het jaar. Om in schoonheid af te sluiten, gaan we met de hele scouts genieten van de zon en het water in het Zilvermeer in Mol. Vergeet zeker je zwemspullen, eventuele bandjes, zonnecrème en lunchpakket niet. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. In verband met het vervoer zullen we jullie nog tijdig contacteren, zodat iedereen in Mol geraakt, en liefst ook weer thuis. 

 

Dat was het dan, het laatste Franske. We kijken natuurlijk enorm hard uit naar het kamp. Mocht je nog vragen, twijfels, ongerustheden, mededelingen of suggesties hebben in verband met het kamp, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren en dan zullen wij ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk verder te helpen.

Alvast bedankt voor het vertrouwen in ons!

De kapoenenleiding

 

7 mei: Homo universalis

Dat er bij sint-Frans straffe kapoenen rondlopen is voor niemand een geheim. Maar welke kapoen is nu het aller strafste. Er is maar éen manier om hier achter te komen. Doormiddel van veelzijdige spelletjes en opdrachten gaan we zien wie zich mag bekronen tot Homo universalis. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

14 mei: koekjesverkoop

Enkele maanden geleden hebben we jullie verkooptalent mogen ontdekken bij de speculaasverkoop. Vandaag gaan we dat talent nog eens op punt zetten. We verplaatsen ons weer naar de Gasthuisstraat om iedere toevallige passant omver te blazen met jullie verkooptechnieken. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. Vergeet zeker geen middageten mee te nemen.

 

21 mei: waterspelletjes

De zomer komt stilaan dichterbij, dus de temperaturen gaan de lucht in. We halen de tuinslang en waterballonnen boven voor spetterende waterspelletjes. Ik heb persoonlijk met Frank Deboosere gebeld en hij heeft mij gegarandeerd dat het prachtig weer zal zijn. Het beloofd dus super leuk te worden! We spreken weer af om 13.45 aan het Papenheem.

 

28 mei: bulkvergadering

Vandaag draait alles rond het motto ‘tmoet nie goe zijn, ast ma veel is’. Alles wat we vandaag doen, doen we in bulkformaat of hoeveelheid. Wat precies veel en groot zal zijn, zullen jullie zelf moeten ontdekken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

Deze keer is het de beurt aan de maand april, misschien wel een van de mooiste maanden van het jaar. De paasvakantie, het mooie weer en natuurlijk de ongeëvenaarde scoutsactiviteiten zijn hier de oorzaak van. Hoog tijd om eens te bekijken wat we deze maand allemaal gaan beleven.

2 april

De paasvakantie is van start gegaan. Dat betekent dat jullie nog meer tijd hebben om uit te kijken naar de scouts. Om de paasvakantie goed in te zetten, doen we vandaag een paasvergadering. De klokken uit Rome zullen speciaal voor ons al wat vroeger naar België komen. Paaseitjes zullen er dus zeker niet aan ontbreken! We spreken om 13.45 af aan het papenheem.

 

9 april

Nadat we al enkele maanden samen met jullie van de scouts hebben mogen genieten, zijn we erachter gekomen dat jullie erg toffe, actieve en sociale kerels zijn. Daarom kan het ook niet anders dat jullie stuk voor stuk enorm veel vrienden hebben buiten de scouts. Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’, organiseren we een vriendjesdag. Iedereen mag al zijn vrienden meenemen naar de scouts. Tijdens de vergadering trekken we met z’n alle het bos in voor een kooktocht. We gaan zoals echte scoutsmannen koken op een vuur. De leiding zal al het eten en het nodige materiaal voorzien. We spreken weer af om 13.45 aan het papenheem.

 

16 april

Omdat het leven niet alleen leiding zijn is, gaat de leiding vandaag op ontspanningsdag. Voor de leiding is dit uiteraard erg leuk, maar voor de kapoenen is dat minder leuk aangezien het voor hun geen scouts is. We hopen dat jullie de week erna weer even enthousiast als anders zullen zijn!

 

23 april

Het jaarlijkse hoogtepunt van een kapoenenjaar is aangebroken. Vandaag is het kapoenendag. Samen met allemaal andere kapoenen uit de Kempen gaan we naar Grobbendonk om te laten zien dat de kapoenen van Sint-Frans de allerbeste zijn. Voor verdere praktische info in verband met locatie, tijdstip en vervoer contacteren we jullie later nog via mail of whatsapp.

 

Zo, de maand zit er weeral op. Het beloofd zoals gewoonlijk een topmaand te worden die jullie niet snel zullen vergeten!

Dikke kus

De kapoenenleiding

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com