Yodiyo verkenners, het scoutsjaar is weeral van start gegaan, dit keer met minder corona en meer sfeer. Deze maand hebben we enkel knalvergaderingen zodat na deze maand enkel nog bergafwaarts kunnen!

11 September:
Wegens een tekort aan sfeer en geld organiseren we vandaag de Sjorringsfeesten! Vandaag is dus dikke hype want we gaan: Kapoenen rondgooien in het springkasteel, rondslingeren in constructies, een beetje de festiviteiten mee voorbereiden en vooral gezellig zijn.
Vandaag starten we om 13u45 en eindigen we om 3 uur ’s nachts voor de echte mannen zonder bedtijd.

18 September:
Schieten, blazen, dekking zoeken en nog meer schieten. Vandaag staat er een Battle Royale op het programma midden in een bos. Ben je eerder een Katniss Everdeen, of toch eerder een Ninja met alle Fortnite skills? Één ding is zeker, er zal maar één winnaar zijn aan het einde van de dag!
De voorbereidingen voor het gevecht zullen starten om 13u45 en tegen 17u00 zullen we de winnaar gevonden hebben.

25 September:
Ter land, ter zee of in de lucht? Vandaag zal het toch vooral in het kanaal zijn. We zullen ons eigen schip maken dat voorzien zal zijn van: een kajuit, een metershoge vlaggenmast, echt werkende zeilen, ervaren zeelui…
Of misschien toch eerder uit balken, tonnen en wat klungelende verkenners, we zien het wel!
Dit spektakel zal plaatsvinden om 13u00 aan het MATERIAALKOT en zal eindigen om 17u00.

Dag Verkennertjes

Onze voorlaatste maand zullen we nog eens extra leuk maken maar toch niet veel te leuk zodat we in Juni alle activiteiten nog eens kunnen overtreffen.

Op 1 Mei, de dag van de Arbeid, zullen we het grote feest vieren! We vieren de achturige werkdagen door niet te werken. Deze vergadering zit dus vol verrassingen! Gaan we acht uren werken, of gaan we staken en niet werken? Kom het te weten op de fameuze verrassingsvergadering!

8 Mei openen de cafés weer en dus gaan we ook zeker niet op café. Ook een belangrijke datum want 76 jaar geleden, is de 2de Wereld oorlog ten einde gekomen. Dit was nog eens 1 van mijn leuke weetjes. De oorlog werd overal gevochten en ook in bossen, dus wie weet trekken we vandaag het bos wel eens in...

Deze week belooft het mooi weer te worden. We gaan dus nog eens gezellig op kooktocht. We zullen het niet te klassiek doen en bespreken verdere info nog met jullie via Whatsapp. 

22 Mei is het tijd voor wat rust, ik ben het beu en ga op vakantie. Maar niet getreurd, Bram zal er nog zijn met een super leuke stammer! Wat jullie gaan doen kan ik niet eens in mijn magische bol zien, maar het wordt zeker en vast een van de meest spectaculairste vergaderingen ooit. Als dit het niet is, ligt het niet aan mij maar aan Bram ;)

De laatste week van de maand, hopelijk zien we jullie nog eens voor we in ons kot kruipen om te blokken voor de examens. We doen nog eens een geweldige vergadering waarbij jullie beslissen wat we exact doen. Bereiden jullie een super gek stadsspel voor? Of hebben jullie zin in veel te sporten en spelen? Ik ben alvast benieuwd!

Kusjes van jullie idolen Bram en Vladik.

Dag leuke verkennertjes!

 

Jammer genoeg is de corona nog niet huiswaarts vertrokken dus moeten we nog steeds onze vergaderingen op andere manieren organiseren.

3 April doen we een trip met een stick, en mogelijks battlen we nog tegen slechteriken. Als je niet weet wat we hiermee bedoelen, dan mag je op het gewone uur komen naar de locatie die later nog zal worden meegedeeld!

 

10 April, al meer dan 100 jaar geleden verliet de Titanic de haven Southampton, dit is basiskennis natuurlijk! Mogelijks doen we iets rond dit thema, misschien is dit gewoon een prank en gaan we niets doen rond de titanic. Het is aan jullie om het te ontdekken door zeker naar de scouts te komen ;).

 

17 April, de dag waarop Sean Bean werd geboren. exact 52 jaar later ging Game of Thrones in premiere, Coincidence?? I think not! wat ook gek is, is dat 52 niet deelbaar is door 3 waardoor ik kan bewijzen dat iedereen die aan Game of Thrones meewerkte, deel is van de Illuminati. Illuminati confirmed! *mic dropped*

 

De paasvakantie is gedaan en ik hoop dat we uit deze lockdown zijn. Ik kan jullie niet vertellen wat we gaan doen, maar het wordt mogelijks de zotste vergadering die we ooit hebben gedaan. Om jullie toch nog een idee te geven over vandaag, zal ik een leuk weetje vertellen. Barbra streisand is geboren, en we kennen haar allemaal van het bekende nummer geproduceerd door Duck sauce.

 

Ik word gelukkig als al 2 personen dit lezen. Zo niet, dan weet ik dat ik nog meer plezier mag hebben in het schrijven van de franskes!

 

Jullie geweldige leiding

Brambo en Vladimir

De eerste week van oktober gaan we iets doen dat jullie toch in de whatsapp zullen vragen omdat jullie dit niet lezen! je komt het dus zo te weten! het exacte uur wordt dan ook nog vermeld

 

10/10/2020 de dag dat we Zoom weer winnen! Je bent welkom op de scouts op het gewone Oktober uur met een goed humeur en nog meer niet gelezen franskes!!!!

 

17 Oktober doen we een mega fantastische kooktocht! we maken een 5-gangen menu en hopen dat dit te eten is. we verwachten jullie om 10:00 op het papenheem

 

24 Oktober zullen we nog eens zien wie het franske heeft gelezen! Wie als eerste een bericht naar Vladik stuurt begint bovenaan, de 2de tweed enzovoort…

 

31 Oktober gaan we eindelijk op weekend! en nee, jammer genoeg niet in de Hoge Rielen. We fietsen naar Ravels en gaan daar tot 1 November plezier beleven met al onze vriendjes! Meer info volgt via brief en mail. Wie al zover heeft gelezen en voor 10 Oktober als eerste naar Vladik stuurt, krijgt een consumptie op mijn kosten!

 

Dikke kussen aan Gino!

 

Bram (+32 497 18 46 96) en Vladik (+32 495 54 18 50)

Eindelijk is het zover, het nieuwe scoutsjaar is daar! We vliegen er ineens in met 2 geweldige, extra lange vergaderingen. Om de maatregelen tegen Corona beter te kunnen handhaven spreken we namelijk telkens al af om 13u15 en vertrekken pas om 17u15.

 

De eerste week (19 september) starten we met een klassieke vlottentocht, neem dus zeker reservekleren mee. We zullen ook al wat vergaderen over wat we allemaal willen doen dit jaar, dus probeer naar de Scouts te komen met al een aantal goede ideeën.

 

We eindigen september met een op 10-kamp gebaseerd spel, hoe het precies werkt zien jullie dan wel!

 

Stevige linkers,

 

Bram (+32 497 18 46 96) en Vladik (+32 495 54 18 50)

Corona update

De Nationale Veiligheidsraad heeft intussen beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei. Dit wil jammer genoeg zeggen dat onze scoutsterrein ook onbespeeld zullen blijven tot dan. Uiteraard zullen we onze online scouting wel voortzetten tot dan.

Dag verkenners

 

We zijn 2020 ingegaan, wat een feest! We hopen dat jullie goed hebben gevierd en dat jullie klaar zijn voor het nieuwe jaar!

 

We beginnen even met een mededeling. Mocht het hebben gesneeuwd word de vergadering van die week geschrapt en gaan we met de hele scouts wat sneeuwpret beleven. Meer informatie in geval dat dit zo is vinden jullie terug op de facebook pagina.

 

De eerste vergadering van 2020 gaan we nog eens een goed en ouderwetse quiz doen! We verwachten jullie en jullie kennis om 13.45 uur op de scouts!

 

De tweede vergadering gaan we met zen allen nog eens zwemmen. Hoe dit in zijn werk gaat horen jullie nog op de facebook pagina! 

 

De 25ste januari gaan we een castus houden! Dus warm jullie stem maar op en oefen de scouts liederen nog maar eens in. Om 13.45 uur op de scouts. 

 

Stevige linker 

Shasha en Nick

 

Liefste verkenners,

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, wat betekent examens en feestdagen. Naarmate jullie examens dus in deze periode vallen, zullen er vergaderingen in de avond gepland worden.

Zaterdag 7 december beginnen we met een quiz om jullie leren wat te testen. Deze zal in de avond vallen, dus spreken we af om 19u. De vergadering zal tegen 21u gedaan zijn zodat jullie lieftallige ouders gerust kunnen zijn van een veilig en een niet laat terugkeer.

14 december doen we casinoavond, we spreken weer af om 19u en sluiten ook af om 21u. Neem jullie subtielste en meest mysterieuze looks mee zodat je zeker gaat winnen!

21 december is het gedaan met die nonsens examens en gaan we er weer tegenaan! Naar het nabij komen Kerstmis, doen we een kerstfeest. Deze keer wel op het gewone uur aan het lokaal. De leiding voorziet vanalles lekkers. Een secret Santa zal ook aanwezig zijn tijdens deze vergadering! Briefing hierover zal nog zeker volgen. Houd de facebookgroep hiervoor in het oog om zeker niets te missen.

En dan wensen wij jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!
Stevige linker,
jullie leiding Nick en Sasha

Aanschouw het 2e heilige franske van het jaar.
Mogen wij u dankbaar zijn deze bijzondere en wonderbaarlijke gebeurtenis te lezen. Vanuit de kerk zullen de woorden van Uw Heilige Heer klinken. Wees getuige van een tekst dat dateert van 4/10/2019. Een tekst met duidelijke boodschappen en verscheidene betekenissen. U mag spreken van geluk, geluk dat enkel kan worden gecreëerd mits participatie van elk van u en van ons. Om u goed te voelen in het bijzijn van anderen wordt er daarom ook gevraagd om meer vreugde te vinden in het spel en meer vriendschappen te ervaren in het samenzijn. Want enkel zo, en niet anders, zal er iets groeien van uw droom, een nieuwe hemel en een nieuw franske. Amen
Geliefde homo sapiens sapiens,
Wij zijn hier met zijn allen terug aangekomen aan de maand oktober. Voor ons heeft deze maand weinig betekenis, maar voor de geschapen elite mensen in Duitsland weerklinkt deze maand als de maand van dorstigheid. Das Oktoberfest is eine grosse fest ware die deutsche menshen micht eine bitske biere danshen. Meer Belgisch Duits kan ik niet verwoorden. En aangezien de meesten nog geen 16+ zijn, is alcohol ten zeerste verboden.
Desalniettemin, zijn er tijdens de maand oktober nog wel vergaderingen gepland.
Zaterdag 05/10 spreken we af om 13u45 aan het lokaal voor een 1 tegen allen.
Zaterdag 12/10 is het de welbefaamde ZOOM. Het exacte uur voor verzamelen zal nog wel komen, maar verwacht wel dat het een kwartiertje vroeger zal moeten zijn.
Zaterdag 19/10 gaan we spelen met vuur en andere leuke spulletjes. 13u45 aan het lokaal.
Zaterdag 26/10 is het groepsweekend. Er is al een mail verstuurd voor exacte data. Moest iemand deze niet gekregen hebben mogen jullie altijd contact opnemen met iemand van de leiding.
Wij groeten u met onze stevige linkers,
Nick en Sasha
Gegroet verkenners
Nu dat jullie zijn uitgerust van het kamp en eindelijk weten wie dan uiteindelijk de mol was, zijn we weer klaar voor een nieuw scoutsjaar. Jullie hebben alvast wat er in kunnen komen met de openingsvergadering en hebben kunnen genieten van het springkasteel en van de constructie dat daar de leiding was gesjord. 
Nu gaan we op 21 september terug van start met een klassieker of dat denken jullie toch. We gaan namelijk een dag sporten en spelen maar we hangen hier een twist aan vast. Hoe dat dit juist in zijn werk gaan mogen jullie komen ontdekken om 13.45 uur aan het Papenheem. Wij zorgen er in ieder geval voor dat we gestretched hebben. 
Na een week goed te hebben uitgerust van al dat sporten kunnen we er op 28 september er eens goed invliegen. Hierbij is het belangrijk dat jullie je denkvermogen aan het werk zetten want we gaan namelijk een heuse zoektocht doen door turnhout. Bereid jullie alvast maar voor door wat raadsels op te lossen want deze skill zal zeker van pas komen tijdens deze zoektocht. We verwachten jullie op 13.45 uur aan het lokaal om op zoek te gaan naar het mysterie aan het einde van de tocht. 
Hopelijk zijn jullie er klaar voor. 
stevige linker
Sasha en Nick
 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be