Hey hoi lelijke leuke verkenners. We gaan het jaar weer leuk beginnen met nieuwe leiding en weer nieuwe zielen. Dit jaar houden we het kort en bondig dus houd je al maar goed vast want het gaat weer fantastisch worden.

3 september
Niks
10 september
Sjor
17 september
Plant
24 september
Pimp

Dat is het dan weer en tot de volgende keer!

Dag Verkennertjes, jammer genoeg moet we jullie mededelen dat dit het laatste Franske is van dit jaar…

Maar wees niet getreurd! Het laatste Franske wilt ook zeggen dat het nog maar één maand wachten is tot we eindelijk weer op kamp vertrekken!

We maken er nog een schitterende laatste maand van. Als jullie ervoor zorgen dat jullie door de week goed studeren voor al die veel te moeilijke examens, zorgen wij voor de ontspanning op zaterdag!

 

Zaterdag 4 juni

Iedereen kent wel het beeld van een gespierde, vol met smeer en zwetende wapensmid uit de middeleeuwen dat we vroeger te zien kregen tijdens de lessen geschiedenis. Vandaag doen wij hetzelfde maar dan minder gespierd, meer zwetend en liefst zonder smeer! We gaan metaal smelten! Denk al maar eens goed na over welke ‘originele’ vormen jullie willen vereeuwigen in metaal!

 

We spreken af om 19u00 aan de lokalen.

 

Zaterdag 11 juni

Afgelopen weken kregen we regelmatig de vraag of we nog eens een casinoavond zouden hebben in juni. Wij horen jullie en vinden het natuurlijk ook een geweldig idee om jullie gokverslaving nog verder te vergroten! Voor zij die liever ver wegblijven van geplunderde rekeningen en zware gokverslaafden zullen er ook gezelschapsspelletjes gespeeld worden deze avond!

 

We spreken af om 19u00 aan de lokalen.

Zaterdag 18 juni

Dit zal de laatste dag zijn die we samen doorbrengen aan de scoutslokalen voor dit jaar. We zorgen voor een ‘laatste avondmaal’ in de vorm van een bar(becue) – time vergadering! Je leest het goed, vandaag staat de vergadering in teken van bar-time! Dus wees er zeker bij en ga naar huis met een overdosis aan suiker door al die cola’s die nog opgedronken moeten worden!

Oohja! Er wordt ook een barbecue gedaan.

 

We spreken af om 18u00 aan de lokalen.

Zaterdag 25 juni

Vandaag is het de officiële laatste dag van dit scoutsjaar. Om de traditie in ere te houden gaan we vandaag weer met de hele scouts naar een diepe put gevuld met water en met zand en speeltuigen errond. We gaan naar het Zilvermeer!

We spreken af om 10u00!! aan de lokalen, MET FIETS!!

 

Tot de volgende!

Jan, Anton & Zidann

Jooww boyzzz,
Mei, chill maandje. Wat genieten van de zon, wat avondvergaderingen, rustig, allemaal oept gemakske.

6 mei:
Vandaag is het ledenswitch. Dat betekent dat we even onze tweedejaars moeten missen aangezien elk
laatste jaar van een tak doorschuift voor 1 vergadering naar een tak hoger. We krijgen er dus 3e jaars
JV’s bij. Leuk wel. Samen doen we iets crazy namelijk some badass Bak-olympics. Wat dat allemaal
inhoudt zal je zeker voelen wnr je met je blote scheen tegen een lege bak trapt tijdens een potje
bakkenvoetbal. Kortom, pure plezier. Om 13:45 aan het lokaal.

13 mei:
Eeuhhhj, vandaag is weer een dag van mensen laten lachen, heuse theatervoorstellingen op te voeren
en vooral ni af te geven. Tis verkooooppp, lesgooo. Deze keer is het om de gezamenlijke groepskas te
spijzen zodat we graaf niet materiaal kunnen aankopen voor kamp. So we need you en je charmante
lach. Rik oefent gij daar nog wa op? allejj, tot dan! We spreken om 10u af op de lokalen.

20 mei:
Vandaag zoeken we de warme oorden op van het woeste minderhout. Samen fietsen we naar de
Zidanne thuis om daar nen dikke vettige mexicano naar binnen te werken. Dat kan alleen maar leuk zijn.
Kom dus zeker af en pak je fiets meej want tis MEXICANOOOWW MINDERHOUUUTD. Om 13:35 aan
het lokaal met zwembroek en fiets xx.

27 mei
Prank, deze maand blijkt helemaal niet zo rustig te zijn hahaha en we sluiten dan ook af met een knaller.
Vandaag worden jullie savonds gedropt. Meer kunnen we jullie nog niet vertellen. Je wordt verwacht aan
de lokalen om 19u!

Stevige linkers, jullie leiding.

Dag liefste verkennertjes,

 

Welkom in het franske van de maand April, deze maand hebben we VIJF vergaderingen!

UITDAGING 1: Elke vergadering bartime

UITDAGING 2: Geen wenende verkennertjes (Mathias Rik)

 

2 April:

De dag na 1 april, vandaag gaan we zien wie er het fitste van allemaal is. We gaan rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, onder andere… Wie kan raden wat deze game changer van een vergadering is krijgt een koenkie.

Kom dus zeker om 13:45 naar het pfaffenheim (de scouts);

 

9 April:

Vandaag doen we de veel gevraagde geldactie, hierdoor zullen we wat epischere vergaderingen kunnen doen zoals (ik zeg maar iets) “Cassandra van India” vergadering, Zero-G vergadering met Elon Musk, Pokeren met Putin… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze vergadering is verplicht boys, om 13:45 verwachten we u op de lokalen, anders ist vrije slag van iedereen.

 

16 April:

Vandaag is enkel scouts voor de grote jongens, het is namelijk ontspanningsweekend voor de leiding. We begrijpen het als je een traantje laat, dit is volledig toegestaan. Je mag ons natuurlijk ook bellen als je het thuis niet meer uithoud.

Vandaag verwachten we jullie niet op de lokalen :(

 

23 April:

Vandaag gaan we de echte kunst van Bu-Ka’Ke meesteren. Alleen dit keer met water, and lots of it. Ik stel voor de je al research doet over de kunst zodat je een voorsprong hebt over de rest van de verkenners. Neem je beste waterpistool mee en maak je klaar voor te spuiten.  

(Hamers zijn off limits, fy Rik xx)

We verwachten jullie aan de lokalen om 13:45

 

29, 30 April en 1 Mei

Dit weekend is het gouwweekend boys, we gaan ons dus dik amuseren en verkenners molesteren als ze alcohol meesmokkelen. Over praktische details zoals bijvoorbeeld wanneer we op de scouts afspreken en wat je moet meenemen, sturen we nog in de whatsapp. 

 

Van jullie lieve Kapoen,

Jan, en de rest I guess

Dag verkenners! Een nieuwe maand zonder een nieuw Franske is als een dom blondje zonder haar, onmogelijk dus. Daarom dat we er weer een hebben voor jullie. 

 

Zaterdag 5 maart 

De laatste weken merken we dat sommige leiders enorm jaloers zijn op de leuke vergaderingen die we dit jaar al met jullie gedaan hebben. Ze denken dat ze het beter kunnen dan ons en denken dat jullie je nog meer gaan amuseren. Vandaag wordt de dag dat ze mogen bewijzen dat ze het kunnen. We wisselen van leiding. Jullie krijgen andere leiders die hun best gaan doen om ons te evenaren! 

 

Aan de lokalen om 13u45

 

Zaterdag 12 maart 

Een bos is een begroeiing die voornamelijk uit bomen in een dominante boomlaag bestaat met daarbij een ondergroei van kruiden en struiken. De kruidlaag is de laag planten tot 135 cm hoog en de struiklaag is die van 135 tot 800 cm hoog. Daarboven spreekt men van de boomlaag.

Dit zegt genoeg. We gaan naar het bos!
Kom met de fiets om 13u45 naar de lokalen. 

 

Zaterdag 19 maart 

Omdat het vandaag vaderdag is en we misschien allemaal wel toekomstige vaders zijn, nemen we vandaag al een dagje verlof! De leiding gaat op oudleidingsweekend en jullie kunnen vaderdag doorbrengen met de papa! 

Het is dus GEEN SCOUTS

 

Zaterdag 26 maart 

Omdat het vorige week geen scouts was hebben we onze frustraties van de afgelopen weken niet kunnen uiten. Daarom krijgen we vandaag de kans om deze frustratie uit ons lijf te slagen aan de hand van kartonnen wapens. We zullen ze zelf maken en testen ze nadien uit in verschillende gevechtsvormen! 

De leiding zal proberen om zoveel mogelijk karton te verzamelen, maar natuurlijk mogen jullie ook altijd zoveel mogelijk karton meenemen naar de scouts! 

We spreken af om 13u45 aan de lokalen. 

 

Tot de volgende! 

Jan, Anton & Zidann 

 

Jooo de manneeuuhn. Februari. Tis tijd om verliefd te worden onderhand en voor bloemen en romantisch gezever en bla, bla bla. Fak da!! De twee vergaderingen die ons nog resteren gaan we gewoon helemaal shtukk. 

5 feruari:
Vandaag geen scouts. De leiding moet vergaderen hoe we de rest van het jaar gaan halen met elke week opgezadeld te zitten met jullie. Nee mopke, juist omdat we jullie zo graag zien doe we een planningsweekend om de tweede helft van het jaar nog crazier te maken. 

12 februari:
Hopelijk ligt er vandaag sneeuw want we gaan wandelen, eeuuuuhhhhhhjjj, lesgooooo. Hoor nog eens bij de ouders of je zeker bent ingeschreven voor de winterwandeling en dan verwachten we jullie tegen 13u in Merksplas. Adres vind je in de verstuurde mail naar de ouders. Pak zeker waterdichte schoenen mee!
Tot dan!

19  februari:
Vandaag gaan we testen hoe lang we naar een scherm kunnen kijken voordat onze oogbollen deruit vallen. Tis dus film en game-marathooon. Afspraak om zaterdag 10u op het lokaal tot de volgende 10U, zondag dus. Neem dus slaapgerief mee en een goed humeur.

26 februari:
Crazy vergadering deze week. We doen een zelfgemaakte escaperoom waar jullie onmogelijk uit geraken. Lachen ze!!! Think you can prove us wrong? Kom dan zeker tegen 13:45 naar de lokalen!!

Kusjes van jullie dikste vrienden, 

De leiding!

Dag lieve verkennertjes,

 

het is alweer een nieuw jaar en we hebben weer even het vuurwerk en stout zijn achter de rug. Nu is het weer tijd voor braaf zijn en goede voornemens. We verwachten dan ook dat jullie moe van de fitness naar de scouts komen. Dat gezegd zijnde, dit zijn de 4 eerste activiteiten van 2022.

 

8 januari

Knikkeren met zatsuballen en golfen met een skippybal, we got it all! Vandaag steken we alle balsporten in een pot en schudden we er eens goed mee. Laat jullie creatief brein al maar denken, de mogelijkheden kennen geen einde!

Tis te doen aan de lokalen om 13:45

 

15 januari

Leiding zijn is allemaal leuk en wel, maar hoe moet dat dan eigenlijk? Zeg je gewoon start en laat je de kinders doen tot 17u of geef je ze messen en kijk je hoe het afloopt? Dit lijken misschien allemaal perfect normale en gezonde gedachten, maar om hier wat extra duidelijkheid over te krijgen hebben we vandaag een VORMING van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Na deze zaterdag zullen jullie ons niet meer nodig hebben! (buiten Mathias misschien)

Van het exacte startuur laten we nog weten.

 

22 januari

Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, dat is het niet, het zijn een groep verkenners die je moe op wieltjes ziet! Vandaag gaan we driften met loopfietsjes en backflips doen met heelys. Haal de skaterboy in je boven, laat Avril Lavigne zien dat je goed genoeg voor haar bent en kom vooral naar de lokalen om 13:45!

 

29 januari

Vandaag is het tijd onze “hard earned cash” te spenderen! We gaan namelijk op cultureel bezoek in Turnhout en tegelijkertijd onze klimskills bovenhalen. Nee, we gaan niet de grote kerk beklimmen om vervolgens van de top in een hooibaal te springen, we gaan naar een man genaamt Gustaaf. Blijkbaar echt nen topkerel…

Tot om 13:45! (denk ik, als het uur aanpast whatsappen we wel ;) )

4 stevige likkers van je kapoentjes,

Zidann, Anton en die andere hete vent

 

Dag verkenners! We gaan alweer de laatste maand van het jaar in en daarom hebben we nog enkele top vergaderingen in petto voor jullie! 

 

4 december 

Welcome to my crib.. oftewel lokaal. Vandaag staan er grootse verbouwingen gepland in het verkennerlokaal, we pimpen ons lokaal! Want wees nu eerlijk zo een afgegane vuile muur of een balkon dat op instorten staat is toch eigenlijk niks voor ons… Hoe we dit juist aanpakken is nog niet zeker, neem daarom zeker suggesties mee wat jullie willen doen! De muren in een of andere flashy fluo groene kleur? Een vissegraat parketvloer? Het hele lokaal vol met posters van natuurlijk schoon.. Laat jullie fantasie maar de vrije loop! 

 

We spreken af aan het lokaal om 13u45.

 

11 december 

“p-p-p-poker face, p-p-poker face” De legendarische tekst van Lady Gaga die we allemaal kennen. Maar wat heeft dit nu te maken met de vergadering van vandaag? Wel, jullie zullen je beste pokerface moeten opzetten want we toveren het lokaal om in een heus casino. Kom je nog wat geld te kort voor kerstcadeau’s voor de mama of papa? Misschien is dit dan wel je kans om met zakken vol geld naar huis te wandelen!

We spreken s’avonds af aan het lokaal om 19u00

 

18 December 

Binnen een goede week zitten we ons weer allemaal te vervelen op de verplichte familiefeestjes, waar de zatte nonkel weer een of andere slechte mop verteld, waar de oma vraagt of ge nu nog steeds geen vriendin hebt, waar de opa ligt te slapen in zijn bord soep. Maar wees niet getreurd we brengen deze geweldige festiviteiten gewoon al een week eerder naar de scouts! Want vandaag vieren we Kerstmis! Wie is de zatte nonkel? Wie is de slapende opa of wie stelt de vervelende vragen? Kom er vandaag achter tijdens dit feestmaal! 

 

We spreken s’avonds af aan het lokaal om 19u00

 

25 december 

Oohnee de familiefeestjes zijn daar, vandaag is het geen scouts, tot volgend jaar! 

 

Drie stevige linkers 

Jan, Anton & Zidann

November, tijd om weer te leven, want amai met al dat Allerzielen, Allerheiligen, Allezever. Deze maand laten we onszelf weer bruisen van het leven, ons goed voelen en bla bla bla… Komen is de boodschap. Tis tijd om die goeie warme scoutsfeer weer te voelen tijdens deze winterdagen. Chocomel en sandwishen? Baa neee, broeken vol slijk voor de mama of voor de papa’s natuurlijk.

6 november:
Vandaag gaan we terug naar de basics. Hoe dachten we, als kapoen? hoe speelden we toen we zo jong waren? wie waren we? Wat dreef ons? Allemaal vragen waar we dit weekend zullen achterkomen. Graaf dus nog is diep in je geheugen en ontwaar die verborgen kapoen in jou.
Jullie worden om 13:45 aan het lokaal verwacht.

13 november:
Oké, volgende fase. Krapuul van achter de botsotto’s op de kermis. Ideale stad hiervoor: ons marginale Antwaaarpen. Nog idealer: onze goeie ouwe Zidanne himself leeft daar gewoon!! Kijk, ideale combinatie voor een ultra hayek dag. Haal u straattaal dus maar naar boven want anders gaan we daar stevig op ons bakkes krijgen. Neee, mopke. Jullie super verantwoordelijke leiding houdt een oogje in het zeil. Het begint wel vroeger.
Dus om 10:00 aan het lokaal! Tot dan!

20 november:
Vandaag is het QUIIIIZZZZZ. Jawel, eindelijk! Jullie hebben er lang op moeten wachten maar hier is hij dan. Eigenlijk stopt jullie miezerige puberleventje na krapuul fase, ma omdat we nog vergaderingen moeten verzinnen voor deze maand doen we vandaag alsof jullie toch al wijsheid hebben bereikt. Ma ni te vroeg juichen. Eerst zien, dan geloven. Wij maken alvast knalteams die tegen elkaar zullen strijden tot de dood. Mentaal dan toch.
We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

27 november:
Na al dat geleef deze maand zijn we waarschijnlijk broke, dus… Tijd om onze kas weer is te spijzen. Nog is die innerlijke kapoen bovenhalen en met jullie breedste glimlach komen. We maken der nog een spel van zodat speculazenverkoop nog nooit zo leuk was.
Opnieuw vroeg aan het lokaal, 10u! tot dan!

 

Stevige linker, 

Jullie leiding.

Hupla se, voordat we het beseffen ist al oktober. Ohhh wat een maand. Regen, motregen, stortregen en veel traantjes. Maar niet getreurd. Wij hebben speciaal daarvoor extra hard ons best gedaan zodat oktober pure hype is en niks anders.

2 oktober:
Deze week leren we hoe snel we een ei kunnen omtoveren tot barbecue. Je zal zien, met een glad praatje en een mooie lach gaat dat gelijk niks. Lees dus nog maar wat poëzie vanavond. Wij zorgen alvast voor bleekmiddel zodat jullie alleen nog maar stralend kunnen glimlachen. Jullie zullen het nodig hebben 😉
Jullie worden om 13:45 aan het lokaal verwacht.

9 oktober:
Vandaag is het ZOOOMMMM!! Saaaiii…. Nu moeten wij potverdikke weer gaan bewijzen dat we gewoon onverslaanbaar zijn. Dat is hier elk jaar hetzelfde…kijk niks aan te doen. En daarbij winnen van iedereen is nooit echt erg.
Wij verwachten jullie om 13:45 aan het lokaal met een gigantische portie niet tegen u verlies kunnen.
Tot dan!

16 oktober:
Tis tijd dat we jullie wat opvoeden en is deftig leren koken. Daarom trekken we vandaag naar een bos, met een verroeste pan zonder kookgerief en nat hout. Das bijna hetzelfde als in de keuken, alleen veel leuker. Zin om te ondervinden wat er nu eigenlijk leuk is aan koken?
kom dan zeker af!  om 10u op de scouts! 

23 oktober:
Dit weekend draait alles rond één object. Misschien raden jullie wel wat het is aan de hand van deze 3 quizvragen.

  1. Als je het uit een vliegtuig gooit is het kapot
  2. Het gewicht dat er jaarlijkse van wordt geproduceerd weegt net geen 8 Eifeltorens
  3. en als je het puur natuur ( dus recht van den tap) opeet scheurt je dunne darm. Allé, toch zeker na een paar. 

Totaal geen idee?
Kom dan zeker af! Om 13:45 op de scouts.

30 oktober:
Om oktober te eindigen organiseren we GROOEEPSWEEKEEUUUNNNDD!! Met heel de scouts gaan we een gans weekend weg. Meer informatie hierover volgt nog!! Maar hoogstwaarschijnlijk vertrekken wij om 10u op de scouts met de fiets!!

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com