November, tijd om weer te leven, want amai met al dat Allerzielen, Allerheiligen, Allezever. Deze maand laten we onszelf weer bruisen van het leven, ons goed voelen en bla bla bla… Komen is de boodschap. Tis tijd om die goeie warme scoutsfeer weer te voelen tijdens deze winterdagen. Chocomel en sandwishen? Baa neee, broeken vol slijk voor de mama of voor de papa’s natuurlijk.

6 november:
Vandaag gaan we terug naar de basics. Hoe dachten we, als kapoen? hoe speelden we toen we zo jong waren? wie waren we? Wat dreef ons? Allemaal vragen waar we dit weekend zullen achterkomen. Graaf dus nog is diep in je geheugen en ontwaar die verborgen kapoen in jou.
Jullie worden om 13:45 aan het lokaal verwacht.

13 november:
Oké, volgende fase. Krapuul van achter de botsotto’s op de kermis. Ideale stad hiervoor: ons marginale Antwaaarpen. Nog idealer: onze goeie ouwe Zidanne himself leeft daar gewoon!! Kijk, ideale combinatie voor een ultra hayek dag. Haal u straattaal dus maar naar boven want anders gaan we daar stevig op ons bakkes krijgen. Neee, mopke. Jullie super verantwoordelijke leiding houdt een oogje in het zeil. Het begint wel vroeger.
Dus om 10:00 aan het lokaal! Tot dan!

20 november:
Vandaag is het QUIIIIZZZZZ. Jawel, eindelijk! Jullie hebben er lang op moeten wachten maar hier is hij dan. Eigenlijk stopt jullie miezerige puberleventje na krapuul fase, ma omdat we nog vergaderingen moeten verzinnen voor deze maand doen we vandaag alsof jullie toch al wijsheid hebben bereikt. Ma ni te vroeg juichen. Eerst zien, dan geloven. Wij maken alvast knalteams die tegen elkaar zullen strijden tot de dood. Mentaal dan toch.
We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

27 november:
Na al dat geleef deze maand zijn we waarschijnlijk broke, dus… Tijd om onze kas weer is te spijzen. Nog is die innerlijke kapoen bovenhalen en met jullie breedste glimlach komen. We maken der nog een spel van zodat speculazenverkoop nog nooit zo leuk was.
Opnieuw vroeg aan het lokaal, 10u! tot dan!

 

Stevige linker, 

Jullie leiding.

Hupla se, voordat we het beseffen ist al oktober. Ohhh wat een maand. Regen, motregen, stortregen en veel traantjes. Maar niet getreurd. Wij hebben speciaal daarvoor extra hard ons best gedaan zodat oktober pure hype is en niks anders.

2 oktober:
Deze week leren we hoe snel we een ei kunnen omtoveren tot barbecue. Je zal zien, met een glad praatje en een mooie lach gaat dat gelijk niks. Lees dus nog maar wat poëzie vanavond. Wij zorgen alvast voor bleekmiddel zodat jullie alleen nog maar stralend kunnen glimlachen. Jullie zullen het nodig hebben 😉
Jullie worden om 13:45 aan het lokaal verwacht.

9 oktober:
Vandaag is het ZOOOMMMM!! Saaaiii…. Nu moeten wij potverdikke weer gaan bewijzen dat we gewoon onverslaanbaar zijn. Dat is hier elk jaar hetzelfde…kijk niks aan te doen. En daarbij winnen van iedereen is nooit echt erg.
Wij verwachten jullie om 13:45 aan het lokaal met een gigantische portie niet tegen u verlies kunnen.
Tot dan!

16 oktober:
Tis tijd dat we jullie wat opvoeden en is deftig leren koken. Daarom trekken we vandaag naar een bos, met een verroeste pan zonder kookgerief en nat hout. Das bijna hetzelfde als in de keuken, alleen veel leuker. Zin om te ondervinden wat er nu eigenlijk leuk is aan koken?
kom dan zeker af!  om 10u op de scouts! 

23 oktober:
Dit weekend draait alles rond één object. Misschien raden jullie wel wat het is aan de hand van deze 3 quizvragen.

  1. Als je het uit een vliegtuig gooit is het kapot
  2. Het gewicht dat er jaarlijkse van wordt geproduceerd weegt net geen 8 Eifeltorens
  3. en als je het puur natuur ( dus recht van den tap) opeet scheurt je dunne darm. Allé, toch zeker na een paar. 

Totaal geen idee?
Kom dan zeker af! Om 13:45 op de scouts.

30 oktober:
Om oktober te eindigen organiseren we GROOEEPSWEEKEEUUUNNNDD!! Met heel de scouts gaan we een gans weekend weg. Meer informatie hierover volgt nog!! Maar hoogstwaarschijnlijk vertrekken wij om 10u op de scouts met de fiets!!

 

Yodiyo verkenners, het scoutsjaar is weeral van start gegaan, dit keer met minder corona en meer sfeer. Deze maand hebben we enkel knalvergaderingen zodat na deze maand enkel nog bergafwaarts kunnen!

11 September:
Wegens een tekort aan sfeer en geld organiseren we vandaag de Sjorringsfeesten! Vandaag is dus dikke hype want we gaan: Kapoenen rondgooien in het springkasteel, rondslingeren in constructies, een beetje de festiviteiten mee voorbereiden en vooral gezellig zijn.
Vandaag starten we om 13u45 en eindigen we om 3 uur ’s nachts voor de echte mannen zonder bedtijd.

18 September:
Schieten, blazen, dekking zoeken en nog meer schieten. Vandaag staat er een Battle Royale op het programma midden in een bos. Ben je eerder een Katniss Everdeen, of toch eerder een Ninja met alle Fortnite skills? Één ding is zeker, er zal maar één winnaar zijn aan het einde van de dag!
De voorbereidingen voor het gevecht zullen starten om 13u45 en tegen 17u00 zullen we de winnaar gevonden hebben.

25 September:
Ter land, ter zee of in de lucht? Vandaag zal het toch vooral in het kanaal zijn. We zullen ons eigen schip maken dat voorzien zal zijn van: een kajuit, een metershoge vlaggenmast, echt werkende zeilen, ervaren zeelui…
Of misschien toch eerder uit balken, tonnen en wat klungelende verkenners, we zien het wel!
Dit spektakel zal plaatsvinden om 13u00 aan het MATERIAALKOT en zal eindigen om 17u00.

Dag Verkennertjes

Onze voorlaatste maand zullen we nog eens extra leuk maken maar toch niet veel te leuk zodat we in Juni alle activiteiten nog eens kunnen overtreffen.

Op 1 Mei, de dag van de Arbeid, zullen we het grote feest vieren! We vieren de achturige werkdagen door niet te werken. Deze vergadering zit dus vol verrassingen! Gaan we acht uren werken, of gaan we staken en niet werken? Kom het te weten op de fameuze verrassingsvergadering!

8 Mei openen de cafés weer en dus gaan we ook zeker niet op café. Ook een belangrijke datum want 76 jaar geleden, is de 2de Wereld oorlog ten einde gekomen. Dit was nog eens 1 van mijn leuke weetjes. De oorlog werd overal gevochten en ook in bossen, dus wie weet trekken we vandaag het bos wel eens in...

Deze week belooft het mooi weer te worden. We gaan dus nog eens gezellig op kooktocht. We zullen het niet te klassiek doen en bespreken verdere info nog met jullie via Whatsapp. 

22 Mei is het tijd voor wat rust, ik ben het beu en ga op vakantie. Maar niet getreurd, Bram zal er nog zijn met een super leuke stammer! Wat jullie gaan doen kan ik niet eens in mijn magische bol zien, maar het wordt zeker en vast een van de meest spectaculairste vergaderingen ooit. Als dit het niet is, ligt het niet aan mij maar aan Bram ;)

De laatste week van de maand, hopelijk zien we jullie nog eens voor we in ons kot kruipen om te blokken voor de examens. We doen nog eens een geweldige vergadering waarbij jullie beslissen wat we exact doen. Bereiden jullie een super gek stadsspel voor? Of hebben jullie zin in veel te sporten en spelen? Ik ben alvast benieuwd!

Kusjes van jullie idolen Bram en Vladik.

Dag leuke verkennertjes!

 

Jammer genoeg is de corona nog niet huiswaarts vertrokken dus moeten we nog steeds onze vergaderingen op andere manieren organiseren.

3 April doen we een trip met een stick, en mogelijks battlen we nog tegen slechteriken. Als je niet weet wat we hiermee bedoelen, dan mag je op het gewone uur komen naar de locatie die later nog zal worden meegedeeld!

 

10 April, al meer dan 100 jaar geleden verliet de Titanic de haven Southampton, dit is basiskennis natuurlijk! Mogelijks doen we iets rond dit thema, misschien is dit gewoon een prank en gaan we niets doen rond de titanic. Het is aan jullie om het te ontdekken door zeker naar de scouts te komen ;).

 

17 April, de dag waarop Sean Bean werd geboren. exact 52 jaar later ging Game of Thrones in premiere, Coincidence?? I think not! wat ook gek is, is dat 52 niet deelbaar is door 3 waardoor ik kan bewijzen dat iedereen die aan Game of Thrones meewerkte, deel is van de Illuminati. Illuminati confirmed! *mic dropped*

 

De paasvakantie is gedaan en ik hoop dat we uit deze lockdown zijn. Ik kan jullie niet vertellen wat we gaan doen, maar het wordt mogelijks de zotste vergadering die we ooit hebben gedaan. Om jullie toch nog een idee te geven over vandaag, zal ik een leuk weetje vertellen. Barbra streisand is geboren, en we kennen haar allemaal van het bekende nummer geproduceerd door Duck sauce.

 

Ik word gelukkig als al 2 personen dit lezen. Zo niet, dan weet ik dat ik nog meer plezier mag hebben in het schrijven van de franskes!

 

Jullie geweldige leiding

Brambo en Vladimir

De eerste week van oktober gaan we iets doen dat jullie toch in de whatsapp zullen vragen omdat jullie dit niet lezen! je komt het dus zo te weten! het exacte uur wordt dan ook nog vermeld

 

10/10/2020 de dag dat we Zoom weer winnen! Je bent welkom op de scouts op het gewone Oktober uur met een goed humeur en nog meer niet gelezen franskes!!!!

 

17 Oktober doen we een mega fantastische kooktocht! we maken een 5-gangen menu en hopen dat dit te eten is. we verwachten jullie om 10:00 op het papenheem

 

24 Oktober zullen we nog eens zien wie het franske heeft gelezen! Wie als eerste een bericht naar Vladik stuurt begint bovenaan, de 2de tweed enzovoort…

 

31 Oktober gaan we eindelijk op weekend! en nee, jammer genoeg niet in de Hoge Rielen. We fietsen naar Ravels en gaan daar tot 1 November plezier beleven met al onze vriendjes! Meer info volgt via brief en mail. Wie al zover heeft gelezen en voor 10 Oktober als eerste naar Vladik stuurt, krijgt een consumptie op mijn kosten!

 

Dikke kussen aan Gino!

 

Bram (+32 497 18 46 96) en Vladik (+32 495 54 18 50)

Eindelijk is het zover, het nieuwe scoutsjaar is daar! We vliegen er ineens in met 2 geweldige, extra lange vergaderingen. Om de maatregelen tegen Corona beter te kunnen handhaven spreken we namelijk telkens al af om 13u15 en vertrekken pas om 17u15.

 

De eerste week (19 september) starten we met een klassieke vlottentocht, neem dus zeker reservekleren mee. We zullen ook al wat vergaderen over wat we allemaal willen doen dit jaar, dus probeer naar de Scouts te komen met al een aantal goede ideeën.

 

We eindigen september met een op 10-kamp gebaseerd spel, hoe het precies werkt zien jullie dan wel!

 

Stevige linkers,

 

Bram (+32 497 18 46 96) en Vladik (+32 495 54 18 50)

Corona update

De Nationale Veiligheidsraad heeft intussen beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei. Dit wil jammer genoeg zeggen dat onze scoutsterrein ook onbespeeld zullen blijven tot dan. Uiteraard zullen we onze online scouting wel voortzetten tot dan.

Dag verkenners

 

We zijn 2020 ingegaan, wat een feest! We hopen dat jullie goed hebben gevierd en dat jullie klaar zijn voor het nieuwe jaar!

 

We beginnen even met een mededeling. Mocht het hebben gesneeuwd word de vergadering van die week geschrapt en gaan we met de hele scouts wat sneeuwpret beleven. Meer informatie in geval dat dit zo is vinden jullie terug op de facebook pagina.

 

De eerste vergadering van 2020 gaan we nog eens een goed en ouderwetse quiz doen! We verwachten jullie en jullie kennis om 13.45 uur op de scouts!

 

De tweede vergadering gaan we met zen allen nog eens zwemmen. Hoe dit in zijn werk gaat horen jullie nog op de facebook pagina! 

 

De 25ste januari gaan we een castus houden! Dus warm jullie stem maar op en oefen de scouts liederen nog maar eens in. Om 13.45 uur op de scouts. 

 

Stevige linker 

Shasha en Nick

 

Liefste verkenners,

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, wat betekent examens en feestdagen. Naarmate jullie examens dus in deze periode vallen, zullen er vergaderingen in de avond gepland worden.

Zaterdag 7 december beginnen we met een quiz om jullie leren wat te testen. Deze zal in de avond vallen, dus spreken we af om 19u. De vergadering zal tegen 21u gedaan zijn zodat jullie lieftallige ouders gerust kunnen zijn van een veilig en een niet laat terugkeer.

14 december doen we casinoavond, we spreken weer af om 19u en sluiten ook af om 21u. Neem jullie subtielste en meest mysterieuze looks mee zodat je zeker gaat winnen!

21 december is het gedaan met die nonsens examens en gaan we er weer tegenaan! Naar het nabij komen Kerstmis, doen we een kerstfeest. Deze keer wel op het gewone uur aan het lokaal. De leiding voorziet vanalles lekkers. Een secret Santa zal ook aanwezig zijn tijdens deze vergadering! Briefing hierover zal nog zeker volgen. Houd de facebookgroep hiervoor in het oog om zeker niets te missen.

En dan wensen wij jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!
Stevige linker,
jullie leiding Nick en Sasha

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be