Deze maand een kort maar krachtige maand, we doen namelijk veel geldacties om plezier te kunnen hebben op buitenlands kamp! 

4 Mei hebben we Box vergadering. We Boxen op een Xbox terwijl Senne BeatBoxt in een garageBox. We spreken af om 13u45 in het lokaal.

Een weekje later hebben we een eerste geldactie. Om 12u30 worden we verwacht aan de ingang van het stadhuis. We gaan met reusjes wandelen. Volgens onze informant is het gedaan om 15u ten laatste.

Omdat we het jammer vinden dat we zo weinig plezier kunnen hebben deze maand, doen we ‘s avonds ook nog een activiteit. We kijken een heel enge film en gaan achteraf een boswandeling maken. Het uur wordt nog gecommuniceerd.

18 Mei doen we koekjesverkoop met alle takken. 10u op de scouts met lunchpakket.

De laatste vergadering gaan we tappen bij Gustaaf Klimt. Info via whatsapp.

Hopelijk gaan we nog steeds veel plezier hebben ondanks de weinige activiteiten. Juni wordt gelukkig veel leuker en Juli heeft nog betere vooruitzichten!

Jullie leiding

Anton en Vladik

Korte maand betekent kort franske ;)

6 April: GEEN SCOUTS!!  de leiding kan eindelijk eens ontspannen van jullie en hoopt jullie niet te zien die dag

13 April: leiding switch. Je wordt normaal nog steeds om 13u45 op de scouts verwacht, maar wat jullie zullen doen weten wij niet, je krijgt namelijk andere leiding.

20 April: JINSTAGE. Jullie worden verwacht een activiteit uit te werken voor de toegewezen groep. Meer uitleg volgt via whatsapp of IRL.

26-28 April gaan we op Gouwweekend. de info staat hiervoor ook al in whatsapp en zal nog eens volgen :) inschrijvingen eindigen zondag 7 April.

Kort groet

Leiding

Het is weer een drukke maand met 5 Zaterdagen!

 

2 Maart beginnen we al direct met een knaller, want we zetten ons leven op de lijn om de gidsen te overtuigen dat we kei leuk zijn! Zorg dat je zeker om 13u45 op de scouts bent, want anders sterf je sneller.

 

Zaterdag 9 Maart doen we een heel groot super mega modern klassiek fenomenaal gezelschapsspel. Begin al maar te oefenen hoe je enkel zessen gooit, want deze skill ga je willen hebben vanaf 13u45 in ons lokaal.

 

16 Maart Is het onze fuif. We beginnen rond de middag met op te stellen waar je zeker welkom bent. Ook willen we dat jullie heel de avond de vestiaire bemannen waar we een centje mee kunnen verdienen voor ons buitenlands kamp.

 

Nu we uitgerust zijn van de fuifavond, gaan we ‘s avonds de engste horrorfilms kijken en nadien een top boswandeling maken. We verwachten jullie om 20 uur op de scouts om de engste nacht van je leven mee te maken.

 

De laatste zaterdag van de maand is ook nog eens een knaller van formaat. We spelen namelijk het lang gevraagde mega stadsspel in een van de meest onbekende steden van België. Zorg ervoor dat je uitgerust bent, want we zullen er al vroeg aan beginnen. Het exacte uur wordt nog gecommuniceerd.

 

Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als de leiding!

En zo zien we jullie elke zaterdag met een grote glimlach

 

Jullie meest geliefde leiding,

Anton en Vladik

3 februari 

Deze zaterdag geen scouts. De leiding gaat in de Ardennen de rest van het jaar plannen. Jammer maar helaas. 

 

10 februari

Vandaag gaan we op winterwandeling. We spreken om 13u af op de parking van de Lilse Bergen. Pak gerust je hele gezin mee. 


17 februari 

Vandaag sluiten we jullie op in een kamer. 13:45 aan het lokaal. 

 

24 februari

Vandaag herdoen we Valentijn die we op 14 februari gemist hebben. Wat er zal gebeuren is nog een verrassing, maar het heeft zeker iets met de Gidsen te maken. Ook weer 13:45 aan het lokaal. 

 

Was ik maar een tovenaar,

Dan toverde ik een prachtig jaar.

 

Ik ben jammer genoeg geen tovenaar,

Dus we beginnen met een jinstage en best zonder een schaar.

 

Op 13 januari gebruiken we een bal,

We gaan we naar de sporthal!

 

Februari is al bijna voor de deur,

Maar nog even geen getreur.

We doen nog iets met een eierengeur

 

Wie zijn de echte zwemmers,

Wie hebben de meeste glamours?

Dat zullen we ontdekken met de verkenners!

 

Jullie kapoentjes

Anton en Vladik

 

Turnhout, 1 Januari 2024

Er zijn dit jaar heel veel stoute jins! en daarom komt Sinterklaas niet langs bij ons 🙁

 

We beginnen met een verassingsvergadering. De Sint geeft geen cadeautjes aan ons, dus we pakken hem terug! Kom zeker op tijd naar de scouts. Zwemgerief kan handig zijn, maar dat weten we nog niet zeker.

 

Op 9 december gaan we de stad eens verkennen. Er is ook een spel aan gekoppeld, dus we spelen een stadsspel. Het uur waarop je wordt verwacht wordt nog verder gecommuniceerd.

 

Om de o zo korte scouts maand af te sluiten kijken we samen een film. Na het wenen van de emotionele rollercoaster zullen we samen het jaar al eens vieren. Met een goed 2023 achter de rug, kunnen we tijdens een kerstfeest enkel maar vooruit kijken naar het veelbelovende 2024. We verwachten jullie om 18u aan de scouts.

 

Jullie lieve lieve jinleiding

4 november: 

Ons rommelkot begint stilaan gênant te worden. Tijd om de boel om te gooien en te pimpeeuuhhh. Bedenk alvast de gekste, creatiefste ideeën en dan gaan we ermee aan de slag! Pak zeker je zwembroek meej. om 13:45 op de scouts

 

11 november:

Vandaag is het savonds Koninginnenhap van de Gidsen. Om dat er dan genoeg oestrogeen zal zijn, is het overdag met ballen, en veel! Het is stiekem nog een verassing wat we gaan doen maar 1 ding is zeker, het is met BULK. Altijd hilarisch, komen dus. Om 13:45 aan de lokalen lieverds.

 

18 november:
Tijd om onze kennis bij te schaven. Vandaag is het quiz,... met eeuunn TWIST. Wat hadde nou gedacht !?. Drink 's morgens een glaasje melk want je gaat het nodig hebben! Tot snel. Opnieuw om 13:45 op de lokalen.

 

25 november:
Om de kas te spijzen is het vandaag Speculaasverkoop!! Trek je knapste glimlach aan en vervoeg ons op de scouts vanaf 10u.

 

Het is oktober en Anton is nog steeds geen dag wijzer geworden!

 

We beginnen de maand met iets. Dit is nog wel een grote verrassing voor jou en voor mij! Wat ik al zeker weet is dat je om 13u45 op het lokaal wordt verwacht.

 

14 oktober gaan we nog eens vechten met alle andere scoutsen op zoom! We gaan laten zien dat we weer de beste zijn, en die avond zullen we het ook vieren met een galabal op de scouts ;).

 

Het is eens tijd om geld binnen te halen voor ons buitenlands kamp! waar we ook heen gaan, het zal wel wat geld kosten dat we nog niet hebben. We zien jullie graag om 10u op de scouts!

 

Het laatste weekend gaan we traditioneel op groepsweekend. Verdere info hierrond volgt nog later.

Een jin: “WWWWAAAAAAAAAATTTTTT????!!!!!! ZIJN DE 2 GROEPSLEIDERS GEWOON OOK JINLEIDING???!!! HOEVEEL COOLER KAN HET JAAR NOG WORDEN???????!!!!!!!”.

(met meer vraagtekens en meer hoofdletters)

 

Om het coolste jaar van jullie leven te beginnen, gaan we gewoon de Sjorringsfeesten helpen verder voorbereiden. “WWWAAAAATTTT???!!! MEEEGAAAAAA COOL!”, roept iemand heel luid in het lokaal.

Leider: “Jaja, wees er dus maar bij op zaterdag 16 september! En schrijf u zeker in voor de BBQ!”.

“Om wat uur mogen we dan al komen?”, vraagt een iets rustigere jin

“Goh, da moeten we nog zien, maar vanaf de middag is er zeker volk!”, zegt een leider.

 

“Ik kan al niet wachten voor 23 september!”. “Wat staat er dan gepland?”, vraagt de grote jin.

Een Leider roept de longen uit zijn lijf: “ WE GAAN OP VLOTTENTOCHT!!!”, waarop de andere leider zegt: “Maar we hebben nog niet beslist of we om 10 uur of 12 uur afspreken. we laten wel iets weten via Whatsapp *knipoog*.”.

“YEEEESSSSSSS VLOTTENTOCHT!!!!! "IK HOU VAN JULLIE!!”, roept de spontane jin!

 

“En de laatste week gaan we jullie alles aanleren dat je moet weten bij de scouts.”, zegt een leider, waarop de andere antwoord: “zo zijn jullie niet meer totaal nutteloos!”.

Al lachend zegt een jin: “ik ga nog steeds niet heel nuttig zijn met mijn 2 linker handen hoor.”. 

Alle andere jins kunnen zich ook vinden in deze statement.

Een leider: “Maar we zien jullie dan graag om 13u45 komen naar het papenheem.”.

“En de volgende maand is nog een geheim.”, zegt de andere leider geniepig. Beste Jins,

Met veel vreugde en dankbaarheid kijken we terug op een prachtig jaar vol avonturen, vriendschap en persoonlijke groei. Het is met een warm hart dat we jullie willen bedanken voor jullie onvermoeibare inzet, enthousiasme en toewijding die dit jaar tot zo'n succes hebben gemaakt. Samen hebben we herinneringen gecreëerd die een leven lang meegaan, en het is dankzij jullie dat onze scoutsgroep zo'n bijzondere gemeenschap is geworden.

Elke week hebben we samen nieuwe vaardigheden geleerd, uitdagingen overwonnen en grenzen verlegd. Jullie hebben laten zien dat jullie echte teamspelers zijn, altijd klaar om elkaar te ondersteunen en te helpen. Jullie positieve energie en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor ons allemaal.

Nu bevinden we ons in de laatste maand van het scoutsjaar, en we willen jullie aanmoedigen om nog meer te genieten van alles wat deze periode te bieden heeft. Dit is het moment om nog een keer volop in het avontuur te duiken, nieuwe vriendschappen te smeden en de banden met oude vrienden te versterken. Ga op ontdekkingstocht in de natuur, geniet van de warme zonnestralen en laat je hart vervuld raken met het geluid van lachende stemmen rondom het kampvuur.

Laat deze laatste maand een viering zijn van alles wat we hebben bereikt en een vooruitblik op wat er nog komen gaat. Samen kunnen we elk moment waardevol maken en het scoutsjaar op een hoogtepunt afsluiten. Dus laten we onze creativiteit de vrije loop laten, nieuwe uitdagingen aangaan en bovenal genieten van het gezelschap van elkaar.

Namens het hele leidingsteam willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie onvergetelijke bijdrage aan ons scoutsgroep. Jullie hebben dit jaar tot een buitengewoon succes gemaakt, en we zijn enorm trots op elk van jullie. Laten we samen de laatste maand van het scoutsjaar vol enthousiasme en plezier ingaan!

Veel plezier en geniet met volle teugen!

Met scoutsgroeten,

Robbe & Thomas

 

3 juni: Avondactiviteit 

Een blaaspijp is een eenvoudig werktuig dat wordt gebruikt om projectielen voort te stuwen met behulp van de kracht van de ademhaling. Het bestaat uit een buis, meestal gemaakt van metaal of kunststof, met aan één uiteinde een mondstuk en aan het andere uiteinde een opening waar het projectiel uit wordt geblazen.

 

Om een blaaspijp te gebruiken, plaatst de gebruiker het mondstuk in de mond en ademt krachtig uit, waardoor een stroom lucht ontstaat. Het projectiel, zoals een pijl of dart, wordt in de opening van de blaaspijp geplaatst en wordt door de uitgeademde lucht voortgestuwd met snelheid en precisie. Blaaspijpen worden vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals inheemse jacht- en spelactiviteiten, maar ook voor sportieve doeleinden, zoals bij sommige schietcompetities.

 

10 juni: Leiding geven - Workshop organiseren

Geef je vaardigheden als leider en organisator een boost door een workshop te organiseren. Kies een onderwerp waar je gepassioneerd over bent en deel je kennis en ervaringen met anderen. Help hen nieuwe vaardigheden te leren en inspireer hen om hun eigen talenten te ontwikkelen.

17 juni: Avondactiviteit - Filmavond in de achtertuin

Transformeer je achtertuin in een gezellige buitenbioscoop voor een ontspannen filmavond. Hang een wit laken op als scherm, zet comfortabele stoelen neer en voorzie popcorn en drankjes. Nodig je vrienden of familie uit en geniet van een film onder de sterren.

21 juni: Zilvermeer zwemmen - Dagje aan het meer

Koel af op een zonnige dag en geniet van de prachtige natuur bij het Zilvermeer. Neem je zwemkleding mee en duik in het verfrissende water. Vergeet niet om ook een picknickmand mee te nemen, zodat je kunt genieten van een heerlijke lunch aan het water.

 

Terwijl we ons klaarmaken voor een spannende en avontuurlijke zomer vol plezier en kameraadschap, willen we jullie een speciale boodschap sturen. We begrijpen dat jullie misschien midden in een belangrijke periode van studie en examens zitten. Daarom willen we jullie veel succes en doorzettingsvermogen toewensen in deze uitdagende tijd.

We weten dat jullie hard hebben gewerkt om een goede basis te leggen voor jullie toekomst en dat jullie vastbesloten zijn om jullie doelen te bereiken. Blijf gefocust, blijf geloven in jezelf en vertrouw op de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan. Jullie hebben alles in huis om deze examens met succes af te ronden, en we zijn ervan overtuigd dat jullie je best zullen doen.

Terwijl jullie je inzetten voor jullie academische doelen, willen we jullie ook laten weten dat we enorm uitkijken naar ons aankomende kamp. We hopen jullie allemaal daar te zien, klaar voor een onvergetelijke tijd samen. Het kamp zal een beloning zijn voor jullie harde werk en een kans om te ontspannen, te genieten van de natuur en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Onthoud dat jullie scoutsfamilie altijd achter jullie staat en jullie aanmoedigt, zowel tijdens de examens als op elk ander moment. We geloven in jullie capaciteiten en zijn er zeker van dat jullie met vlag en wimpel zullen slagen in jullie inspanningen.

Veel succes met jullie examens en laat jullie door niets ontmoedigen. We kijken er enorm naar uit om jullie te zien op kamp, waar we samen nieuwe avonturen zullen beleven en onze vriendschapsbanden nog sterker zullen maken.