4 februari: Vandaag is het geen scouts omdat de leiders de rest van het jaar en het kamp gaan plannen zodat de rest van het jaar vol met leuke activiteiten gaat zitten en het het beste kamp ooit wordt.

 

11 februari: Trek je wandelschoenen al maar aan want vandaag is het winterwandeling de wandeling in totaal is 7km lang. Dit is een samen met de met de gidsen dus vraag je ouders en familie maar mee. Na het wandelen gaan we door met jins-weekend, we doen een film en gamemarathon! Meer informatie zie mail/ Whatsapp.

 

18 februari: Ei (dier), een dierlijk product waaruit nakomelingen ontstaan. Ei (voeding), een dierlijk product dat dient als voedingsmiddel voor de mens. Eicel, de vrouwelijke geslachtscel die na samensmelting met de (mannelijke) zaadcel uitgroeit tot een nieuw organisme. Zoals je leest gaan we vandaag alles met eieren doen. 13:45 op lokaal

 

25 februari: Lef komt via het Jiddisch in het Nederlands terecht. Het stamt af van het Hebreeuwse "lev" (hart) en betekent in het Nederlands "moed". Gozer komt via het Jiddische chosen, wat "bruidegom" of "schoonzoon" betekent, uiteindelijk in het Bargoens terecht met de betekenis van "vent". Met lefgozer wordt dus "een moedig man" bedoeld.[2] In het Nederlands wordt het woord gebruikt in de betekenis van opschepper of druktemaker maar in een wat positievere connotatie ook als durfal.[3] Het woord wordt regelmatig in spreektaal gebruikt op straat maar ook in andere gremia. In 1995 gebruikte Tweede Kamerlid Dick de Cloe het om de VVD-fractievoorzitter te beschrijven tijdens een vergadering, door te zeggen: "De vroegere lefgozer Dijkstal is nu wat bang uitgevallen."[4]

 

4 februari: Geen scouts

11 februari: Winterwandeling

18 februari: EI & patat

25 februari: Lefgozer

 

xxx liefste leiding

7 januari is de eerste vergadering van het nieuwe jaar 2023, hopelijk hebben jullie allemaal goede feestdagen achter de rug en zijn jullie nu helemaal klaar om de tweede helft van de scoutsjaar te beginnen. Op 7 januari gaan we beginnen met een escaperoom. Jullie worden om 13:45 verwacht op lokaal.  

 

14 januari: Voor de tweede vergadering van 2023 hebben jullie jinstage. Voor de 2de jaar jins is dit al bekend maar voor de 1ste jaar nog iets nieuws. Jullie gaan nu zelf eens zien wat leiding zijn allemaal inhoud. De jins worden over de 3 jongste takken verdeeld en moeten samen met de huidige leiding ervoor zorgen dat de activiteit goed verloopt. 

 

Verdeling

Kapoenen: Casper & Loic

Welpen: Tiemen & Mathias

Jong-verkenners: Andre & Klaas

 

Het is de bedoeling dat jullie zelf contact met de leiding van uw toegewezen tak opnemen.

Bij vragen (geen domme vragen @Tiemen & Mathias) mag je ons altijd contacteren.

 

21 januari: Verrassingsvergadering. Deze activiteit wordt verder besproken via whatsapp.  

 

28 januari: Verbuigingen: sporthallen (meerv.) 1) Gebouw voor binnensport 2) Gebouw voor sport 3) Grote sportzaal 4) Gymzaal 5) Plek voor een balsport 6) Sportaccommodatie 7) Sportpaleis 8) Sportplaats 9) Voor zaalspo... [tramhalte] - Sporthal is een tramhalte die deel uitmaakt van het Antwerpse tramnetwerk.

13u45 op lokaal & neem sportschoenen mee.

 

7 januari: Escaperoom

14 januari: Jinstage

21 januari: Verrassingsvergadering 

28 januari: Sporthal vergadering 

zaterdag 3 december komt er een heel speciale man naar scouts Sint-Frans. We hopen dat jullie braaf zijn geweest, anders geen snoep voor jullie. We spreken op het lokaal af op het normale uur.

 

10 december hebben jullie examens, tijd voor studeren dus. Daarom hebben we een avond activiteit voorzien. wat we gaan doen is nog een verrassing en het uur wordt nog met jullie besproken.

 

17 december zijn jullie nog steeds ijverig aan het studeren. Er staat dus weer een avondactiviteit gepland. We wachten het weer af en maken er een geweldige laatste avond op de scouts van 2022. 

 

de volgende zaterdagen is er geen scouts!

 

stevige linker 

Thomas en Robbe

Zaterdag 5/11 is het kartonslag. We maken uit karton wapens en schilden om ons zelf mee te kunnen verdedigen. We spelen verschillende game modes om te bepalen wie de beste jin is. Jullie mogen thuis alvast beginnen maar dit is zeker niet verplicht. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag 12/11 staat er een verrassing gepland. Thomas zal deze week helaas niet aanwezig zijn. Niet getreurd, hij zal worden vervangen door een supertoffe oud-leider. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag  19/11 spelen we op aanvraag van de jins nog eens een groot stadsspel. We spreken af om 13u45 op het lokaal. Zorg zeker dat je een fiets mee hebt. 

 

Voor de laatste zaterdag van november 26/11 gaan we onze jin kas nog eens bij spijzen. Onze jaarlijkse speculaas verkoop vindt weer plaats. Jullie worden om 10u00 aan het lokaal verwacht met een lunchpakket of centen om zelf iets te kopen. Breng zeker jullie schattige gezichtjes mee en spannende T-shirts voor de mama’s. 

 

Stevige linker 

Thomas en Robbe

 

1 oktober: 1 van jullie leiders is jarig geweest afgelopen week (ondertussen 2 weken). Vandaag zullen we dat dus vieren met een leuke uitstap. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. We verwachten jullie op het normale uur aan de scouts. Als er iets speciaals is wat jullie moeten meenemen zal dit gecommuniceerd worden via de Whatsapp groep.

 

8 oktober: Tis tijd dat we jullie wat opvoeden en is deftig leren koken. Daarom trekken we vandaag naar een bos, met een verroeste pan zonder kookgerief en nat hout. Das bijna hetzelfde als in de keuken, alleen veel leuker. Zin om te ondervinden wat er nu eigenlijk leuk is aan koken? Kom dan zeker af!  om 11u op de scouts! 

 

15 oktober: Waar we de afgelopen 2 jaar net naast de beker hebben gegrepen, is het dit jaar weer tijd voor een overwinning op Zoom. Zoom hoor ik je vragen, wat is dat? Het fantastische programma om digitaal naar school te gaan? – nee, het is een spannende strijd tussen alle scoutsen uit Turnhout en omstreken om een grote beker en de eer van beste scouts. Vandaag spreken we af om 13:30! Dus een kwartiertje eerder dan normaal!

 

22 oktober: Vandaag staat er recordvergadering op het programma. We testen verschillende aspecten bij de jins. Een grote variatie aan proeven zal voorzien zijn. Aan het einde van de vergadering zal er beslist worden wie de meest complete jin is.

 

28 tot 30 oktober: Naar jaarlijkse gewoonte gaan we het laatste weekend van oktober op groepsweekend,  dus dat staat ook dit jaar weer op de planning. We gaan met z'n alle een weekend naar Kasterlee om ons daar rot te amuseren. Meer info volgt nog via een mail/brief/whatsapp!

 

We hopen jullie elke week te zien met blije gezichten

Dikke kusjes

Robbe en Thomas x

 

10 september:
Als jins wordt er verwacht dat jullie komen helpen met de voorbereiding van en ook tijdens de sjorringsfeesten. We vragen om zeker om 11u aanwezig te zijn op de scouts. Indien je al vroeger kan is dat zeer welkom. Er zullen zeker al leiders druk in de weer zijn zaterdag.

17 september:
Vandaag staat er in de late namiddag en ‘s avonds een geldactie gepland. Het verdiende geld van deze week gaan we elders in het jaar besteden aan coole en toffe dingen. Verdere info over waar, wanneer jullie moeten zijn wordt nog meegedeeld via de Whatsapp groep.

24 september:
1 van jullie leiders is jarig geweest afgelopen week. Vandaag zullen we dat dus vieren met een leuke uitstap. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. We verwachten jullie op het normale uur aan de scouts. Als er iets speciaals is wat jullie moeten meenemen zal dit gecommuniceerd worden via de Whatsapp groep.

30 september:
Vandaag staat er recordvergadering op het programma. We testen verschillende aspecten bij de jins. Een grote variatie aan proeven zal voorzien zijn. Aan het einde van de vergadering zal er beslist worden wie de meest complete jin is.

4 juni: We will do another jinstage. Together with the leaders of your tak, you will prepare an activity and explain it to the kids. Please contact the leaders yourself & further info will follow via whatsapp.

11 juni: 因为快到考试时间了,我们今天要去体育馆。在这里,我们将与不同的分支机构玩不同的游戏。13:45 在教室里

18 juni: C'est déjà l'avant-dernière réunion de l'année, tout est passé si vite. Comme nous sommes tous au milieu de notre période d'examens, il y a une activité en soirée. À 19 heures, dans la salle de classe.

25 juni: Пришло время... Сегодня последняя встреча скаутского года. Все сдали экзамены (наконец-то). Приготовьте плавки, потому что в честь этого праздника мы идем купаться. Мы идем со всеми ветками в Лилсе Берген. Дальнейшая информация - через WhatsApp.

7 mei: LEDENswitch

Vandaag is het leden switch, dit wil zeggen dat de laatstejaars van elke groep doorschuiven naar de volgende groepen. Voor deze week ontvangen wij dus de 2de jaars verkenners. Er staat een supercool “spel” op het programma. We hopen dat er deze week veel jins zijn om de verkenners te overtuigen van hoe tof het wel niet is bij de jins.

14 mei: Koekjesverkoop

Voor de 2de zaterdag van mei staat er koekjesverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om koekjes te kopen. We spreken af aan de lokalen om 10u00. Vergeet geen lunchpakket, genoeg drinken, snacks en goed weer mee te brengen!!!

21 mei: Bulkvergadering

Voor de 3de zaterdag van mei staat er bulkvergadering op de planning. Het is nog een verassing wat het allemaal inhoudt, maar 1 ding is al zeker. Een tip is niet al te veel eten in de middag. Zaterdag om 13:45 op het lokaal. 

28 mei: Eieren vergadering

Ei (dier), een dierlijk product waaruit nakomelingen ontstaan. Ei (voeding), een dierlijk product dat dient als voedingsmiddel voor de mens. Eicel, de vrouwelijke geslachtscel die na samensmelting met de (mannelijke) zaadcel uitgroeit tot een nieuw organisme. Zoals je leest gaan we vandaag alles met eieren doen. 13:45 op lokaal

xxx liefste leiding

We beginnen de paasvakantie met een knaller! de leiding heeft namelijk een aantal leuke dingen afgehuurd waarmee we op elkaar kunnen knallen. We zullen dus paintballen! We spreken af om 19u aan het lokaal.

 

9 April is het nog eens een knal vergadering. We gaan klimmen bij ene Gustaaf. Ik heb vernomen dat we daar ook kunnen testen wie de sterkste is in de gym! Wees zeker op tijd, anders zal je wat missen. 13u45 aan het lokaal.

 

Jammer genoeg moeten we na een aantal top weekenden wat uitrusten. Het is dus geen scouts want de leiding zal deze zaterdag ontspannen.

 

Bijna al de laatste week van de maand. Nu de vakantie gedaan is en we al meer zicht krijgen naar een top kamp in Portugal, gaan we nog eens kijken of iedereen wel kan zwemmen. Het exacte uur van vertrek zullen we nog laten weten, maar 23 April zullen we in de voormiddag met de auto’s vertrekken naar een super zwembad!

 

En het laatste weekend sluiten we af met een echt weekend. We gaan op Kempekuren! Hiervoor vertrekken we vrijdag en komen we pas zondag terug aan. Meer info volgt nog via een brief.

 

Zo, dat was het dan alweer voor deze maand. We gaan er iets leuks van maken en zien jullie graag terug in Mei!

 

Bij deze ook een korte samenvatting:

  • 2 April: Paintball om 19:00
  • 9 April: Klimmen om 13u45
  • 16 April: geen scouts
  • 23 April: Zwemmen
  • 29, 30 April en 1 Mei: Kampekuren

 

Jullie favoriete leiding

Thomas en Vladik

We kunnen eindelijk beginnen denken over warmere periodes en dus leukere vergaderingen!. 

 

De eerste vergadering zullen we jullie jammer genoeg niet vergezellen, want het is leidingswitch! Er komt dus andere leiding een vergadering met jullie doen, maar wees gerust, het is iemand die je kent en geen cowboy ;) Nog steeds om 13u45 op het lokaal.

 

12 Maart doen we nog eens een jinstage. Je zal samen met de leiding van de tak waar je bij staat een vergadering voorbereiden en uitleggen aan de kids. Verdere info zal volgen via whatsapp.

 

19 Maart is het oud-leidingsweekend. Het is dus geen scouts, maar dit weekend kunnen de jins een centje bijverdienen door wat te helpen op het weekend. Verdere info volgt weeral via whatsapp :)

 

De laatste vergadering van de maand moet natuurlijk mega leuk zijn, daarom kiezen jullie wat we doen! Bereidt samen iets voor dat we deze zaterdag kunnen doen. We kijken al uit naar de super coole jindag!

 

Dikke kussen van jullie leiding

Thomas en Vladik

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com