September. De maand die voor jullie de start van alweer een schooljaar met zich meebrengt. Nog maar eens 10 maanden elke dag huilend thuis komen omdat de leerkrachten je pesten. We kennen het! Maar niet getreurd, september gaat ook gepaard met een nieuw scoutsjaar. Niet zomaar een scoutsjaar, het allerbeste scoutsjaar! Wij, de Jins gaan dit jaar namelijk op buitenlands kamp. (komt daar nog eens bij kijken dat ge nog nooit zo’n toffe leiding hebt gehad)! De 3 scoutsweken van september gaan dan ook het jaar perfect inleiden.

11 september:

Na enkele jaren zijn het EINDELIJK terug sjorringsfeesten. Vandaag gaan we nog eens kijken hoe onze scouts er nu ook alweer uitziet als de leiding er een week keihard heeft opgeruimd. De vogeltjes fluiten, het gras staat kort en het springkasteel staat klaar om in te ravotten! We spreken op FaceBook/Whatapp af hoe laat jullie verwacht worden op het lokaal om de laatste dingen in orde te maken. Hopelijk hebben jullie iedereen van de familie aangesproken om mee te komen barbecueën en drinken aan de super coole bar.

18 september:

Naast de gebruikelijke festiviteiten van het nieuwe jaar gaan we samen met jullie eens nadenken over hoe jullie willen dat dit scoutsjaar eruit gaat zien. We gaan plannen, brainstormen, chips eten en er een topjaar van maken. Bonuspunten als ge een laserpointer bijhebt om te doen of we een powerpointpresentatie gaan bekijken. Kijk ook zeker eens bij de verloren voorwerpen en koop in Simon zijn scoutswinkel je ontbrekende uniformdelen terug aan. Kwart voor 2 aan het lokaal.

25 september:

Aangezien het leven gewoon veel makkelijker gaat met een dikke portefeuille in je achterzak, gaan wij die van de Jins vandaag goed vullen met een geldactie. Ge moet maar zo denken, per geldactie geraken we verder en cooler op buitenlandskamp en voorlopig wordt het zelfs krap om Kasterlee te halen. De details van deze geldactie krijgen jullie nog mee via de sociale media en rooksignalen van jullie leiding. Ziet dat ge er bent!

          April

Hey, was zum Teufel ist los Jins!

Zaterdag 3 april

Watercantus with a twist! We spreken om 14u af bij Robbe thuis (Kastelein 24). Neem zeker een kampeerstoeltje mee.

Zaterdag 10 april

Jinstage! Vandaag worden jullie nog eens ingeschakeld bij het leidingskorps. Het is de bedoeling dat jullie de activiteit actief mee voorbereiden. Je krijgt weldra van ons te horen bij welke tak je zal staan. Neem nadien zo snel mogelijk contact op met de leiding van die desbetreffende tak om de nodige afspraken te maken.

Zaterdag 17 april

Avondvergadering! Vandaag spreken we eens ’s avonds af om met zijn allen gezellig te kletsen rond een kampvuurtje. Dit maakt het ook mogelijk om nog eens een activiteit te doen aan de lokalen. We spreken 19u30 en zorgen ervoor dat iedereen netjes voor de avondklok terug thuis is.

Zaterdag 24 april

De knotsgekke megafantastische SIFRA-CHALLENGE staat vandaag op het programma. Bereid je al maar voor! We spreken om 14u af. De locatie wordt vooraf nog meegedeeld. 

2 stevige linkerellenbogen 

Toon en Robbe 

Zaterdag 6 maart

Op Safari in de betonjungle van Turnhout! Voor de activiteit van vandaag worden jullie vooraf in 3 teams verdeeld. Elk team krijgt een ander startpunt. In welk team je zit en waar je startpunt is wordt vooraf door de leiding gecommuniceerd met een smsje. Na een spannende en uitdagende tocht kunnen jullie rijkelijk beloond worden. Neem je zeker je FIETS mee, jij ook Toon met uwe kutscooter. 

Zaterdag 13 maart

Vandaag gaan we op VINK (vorming in de Noorderkempen). Jullie scoutsskills zullen op de proef gesteld worden door een geanimeerde wandeling van District Noorderkempen. Waar en hoe laat jullie verwacht worden laten we nog weten! 

Zaterdag 20 maart

Om jullie sixpack klaar te stomen voor het somerseizoen en de hitsige dames in bikine gaan we Sport & Spel doen! We spreken af 14u aan het Stadspark. 

Zaterdag 27 maart

Begin al maar karton te verzamelen want we gaan Kartonslag doen! Wie kroont zichzelf tot de kartonkoning, we ontdekken het dan? Waar en hoe laat we de degens kruisen laten we nog weten. 

2 stevige linkerellenbogen 

Toon en Robbe 

Hé, quoi de neuf Jins, putain!

 

Dag Jins

 

Als je dit leest heb je de Coronapandemie overleefd, proficiat! Heb je momenteel Corona of ben je aan het zoenen geweest met onbekende meisjes, lees dan niet verder en blijf alsjeblief thuis! Voor de rest voorzien we zoals elk jaar een leuk wekelijks tijdverdrijf. 

 

 

  • Zaterdag 19 september

 

Vandaag gaan we lekker knetteren! We gaan naar POP-muziek luisteren, strijden tegen elkaar, waarschijnlijk onze fikken verbranden en ondertussen misschien ook nog de wereld veroveren. We zien jullie graag 13u15 aan het lokaal. 

 

 

  • Zaterdag 26 september

 

Vandaag spelen we een super graaf nachtspel met alles d’r op en eraan. Dit speelt zich grotendeels buiten af dus voorzie warme kledij en een regenjas. We spreken om 19u30 af aan het lokaal, het einde is voorzien rond 23u. Nadien is er de mogelijkheid om even te blijven plakken om iets te drinken. 

 

2 stevige linkers van jullie kersverse leiding

Toon en Robbe 

Corona update

De Nationale Veiligheidsraad heeft intussen beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei. Dit wil jammer genoeg zeggen dat onze scoutsterrein ook onbespeeld zullen blijven tot dan. Uiteraard zullen we onze online scouting wel voortzetten tot dan.

 
Op zaterdag 5 oktober doen we geen koekjesverkoop aangezien het groepsraad is. We doen daarom nu al de eerste jinstage. Jullie hebben normaal een berichtje gekregen waarin staat met welke tak je mee moet gaan. Het is gewoon de bedoeling om al eens een dagje mee te lopen met de andere leiding om al eens te proeven wat het is om een leider te zijn. Je moet dus niet echt mee voorbereiden, maar als je hier toch voor geëngageerd bent, kan je dit altijd laten weten aan de leiding van de tak waar je bij staat. Na de scouts gaan we nog even reflecteren samen met andere leiding, dus hou er rekening mee dat je pas rond 17u15 huiswaarts kan vertrekken
12 oktober is een drukke zaterdag! We spreken al om 13u af op de scouts om dan om 13u30 aan de knettergekke en supertoffe activiteiten te beginnen! Eens dat verplichte plezier gedaan is om 17u gaan we onze vergadering transformeren naar een super chique casino avond! Het is namelijk bal van de groepsleiding, dus dan moeten jullie strak in het pak zijn om niet uit de boot te vallen ;) Er zijn genoeg plaatsen op onze lokalen, dus een nachtje op de scouts blijven slapen is aangeraden! Neem dus zeker slaapspullen en een net pak mee!
Na dat weekje plezier is het tijd voor nog meer plezier! We gaan namelijk geld verdienen, dat is ook plezant! We gaan koekjes verkopen in het XXL park, wat dit concreet inhoud zijn 2 dingen: vrijdagavond (20u30) spreken we af op de scouts om de koekjes schattig in te pakken, en vervolgens spreken we om 11u af op de scouts om deze te gaan verkopen in het XXL park! Dit zijn de eerste centjes die binnenkomen voor het buitenlands kamp, whoop whoop! 
27 oktober tot 28 oktober is het megacoole fantastisch wonderbaarlijk plezante groepsweekend waar jullie hopelijk al een brief van hebben ontvangen.
Gegroet jins,
Het franske van september is hier super op tijd, daarom dat er nog de volledige 2 activiteiten in vermeld staan.
Op zaterdag 21 september is terminator tim the third titihunter er helaas niet bij om de records uit het vorig jaar opgemaakte Guinnes Book of Sifra Records te verbreken. Gelukkig is Bert er om jullie om 13u45 op het lokaal te verwelkomen.
De laatste vergadering is de geweldige (w)rap-vergadering! Wie kan er de beste wrap maken? Wie kan er het beste rappen? Wie is de rapste? Wie kan het rapste rappen over het wrappen van de beste wrap? Wie kan er nog rapper rappen over de zojuist vernoemde rap waarin er rap wordt gerapt over het wrappen van de beste wrap? Eén ding is duidelijk, de absolute (w)rapkoning zal op het einde van de dag (die trouwens gewoon op het normale uur op het lokaal doorgaat) gekend zijn ! We zullen de vergadering wrappen met ons 'debat' over het beste land om op kamp te gaan.
Stevige linker,
Tim en Bram
1 juni : De verkiezingen zijn achter de rug! De jins hebben gekozen voor: Waterspelletjes! Allée dan Jakke, ge krijgt uw zin! Dit is een simpel vergaderingkje, dus het zijn de gewoonlijke uurtjes. Dat wordt lekker veel pret!   8 juni: De laatste vergadering van het jaar met enkel de jins! Om dit te vieren, gaan we gewoon een hele vergadering bartimen en dingen doen die jullie willen! Als jullie iets specifiek willen doen, dan hoor ik het van jullie de week ervoor! Pret gegarandeerd!   15 juni: Vandaag is het jinstage! Jullie krijgen de verdeling via Facebook door. Er wordt ook verwacht dat gullie de vergadering mee organiseert, aangezien het jaartje bijna gedaan is!   22 juni: De leiders hebben nu examens, dus het wordt een plezante groepsvergadering! Gewoonlijke uur op de scouts, wie leest deze dingen zelfs nog, kijk eens gewoon op facebook!   29 juni: De allerlaatste vergadering van het jaar! We gaan waarschijnlijk met zijn allen naar het zilvermeer of bobbejaanland ofzo. Opnieuw, meer informatie volgt op facebook!
Meneer F. Deboosere heeft me laten weten dat het fantastisch weer wordt deze maand. Hij gaat dan ook een leuke trip maken met Sabine naar onze mooie ardennen. Wij weten dus alvast waar we niet heen moeten trekken! Niet de ardennen dus, maar voor de rest wel een super leuke maand vol verrassingen (tenzij je dit leest) voor de boeg! Voor het meeste leesplezier kan je dit franske best lezen met uw beste imitatie van een zatte presentator op een paardenrace, amuseerduweigen!  Les go! 4 mei: Wabbalabedubdub, we starten de maand direct met een weekend in den abdij van West-Malle. Dat is een leugen, maar het is er wel in de buurt! Ik weet dat er maar 3 van jullie paljassen meegaan, maar toch wordt het plezant! Wat moet je alvast weten? -we vertrekken vrijdagavond en komen zondag namiddag (rond 1 uur) terug -je hebt een slaapzak, matje, propere kleren (zorg zeker ook voor een extra setje moest alles vuil worden), tandenborstel, parfum voor de dames te lokken en wat geld (om ginder een hapje en drankje te kunnen aankopen) nodig. Neem toch ook maar andere dingen mee, want ik vergeet altijd iets (kzen ooowek mor ne meeeens eei) -Eigen drank of andere rotzooi waarmee we in trouble gaan geraken laat je maar thuis, bende marginalen -voor andere vragen zoals vertrekuur, verwijs ik jullie naar de facebookgroep, waar zo snel mogelijk antwoorden gaan verschijnen 11 mei: Goei weer, dat wel, maar dat wil niet zeggen dat het plezant gaat worden! We gaan namelijk koekjes verkopen zodat Sifra voor altijd de rijkste scouts met de schoonste balken en strakste shelters kan blijven! Wat moet je alvast weten? -vrijdag 10 mei moeten die lekkere koekjes ‘gebakken’ worden en in zakjes worden gestopt. Als je eens wil weten hoe de Sint-Frans koekjesfabriek eruit ziet, of houdt van repetitief werk en vuile moppen, kom dan zeker ’s avonds helpen! Met en een beetje chance breekt er een koekje en is dat  helemaal voor uzelf! -we starten zaterdag om 10 uur in het volledigste uniform dat je ooit al hebt gezien en met ne glimlach tot ver voorbij uw oksels, dan gaan we er snel vanaf zijn! Als ge niet kunt komen ben ik boos ende verdrietig! 18 mei: sjongejonge wat hebben wij voor een toffe vergadering gepland! Terwijl de frank en sabine het ervan nemen in den Ardesh, gaan wij dik vlotten sjorren op onzen eigenste vaart! De loebassen van een verkenners gaan ook mee, en er moet natuurlijk iemand zijn om heel diejen boel te saboteren! Wat moet je alvast weten? -breng zwemgerief mee want het wordt gegarandeerd lekker zwemmen in het water spetterdespat -aangezien die vlotten huneigen niet sjorren spreken we al in de vroege uurtjes af (10 uur) 25 mei: dikke prank, tis helemaal niet op 25 mei te doen, maar wel op vrijdag 24 mei! Waarom deze uurshift hoor ik u al denken, wel gij moet niet denken, de scouts denkt voor u! Luisteren zulde! En als ge goed luistert, dan weet ge nu ook dat het dan city kickx is, georganiseerd door de Groepsmeester R. Starckx! Wij gaan daar winnen en anders toch onseigen amuseren! De uren krijgde later nog cadeau van mij, maar weet dus alvast dat het op zaterdagscoutsdag helemaal geen scouts is deze week!  

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be