Beste Jins,

Met veel vreugde en dankbaarheid kijken we terug op een prachtig jaar vol avonturen, vriendschap en persoonlijke groei. Het is met een warm hart dat we jullie willen bedanken voor jullie onvermoeibare inzet, enthousiasme en toewijding die dit jaar tot zo'n succes hebben gemaakt. Samen hebben we herinneringen gecreëerd die een leven lang meegaan, en het is dankzij jullie dat onze scoutsgroep zo'n bijzondere gemeenschap is geworden.

Elke week hebben we samen nieuwe vaardigheden geleerd, uitdagingen overwonnen en grenzen verlegd. Jullie hebben laten zien dat jullie echte teamspelers zijn, altijd klaar om elkaar te ondersteunen en te helpen. Jullie positieve energie en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor ons allemaal.

Nu bevinden we ons in de laatste maand van het scoutsjaar, en we willen jullie aanmoedigen om nog meer te genieten van alles wat deze periode te bieden heeft. Dit is het moment om nog een keer volop in het avontuur te duiken, nieuwe vriendschappen te smeden en de banden met oude vrienden te versterken. Ga op ontdekkingstocht in de natuur, geniet van de warme zonnestralen en laat je hart vervuld raken met het geluid van lachende stemmen rondom het kampvuur.

Laat deze laatste maand een viering zijn van alles wat we hebben bereikt en een vooruitblik op wat er nog komen gaat. Samen kunnen we elk moment waardevol maken en het scoutsjaar op een hoogtepunt afsluiten. Dus laten we onze creativiteit de vrije loop laten, nieuwe uitdagingen aangaan en bovenal genieten van het gezelschap van elkaar.

Namens het hele leidingsteam willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie onvergetelijke bijdrage aan ons scoutsgroep. Jullie hebben dit jaar tot een buitengewoon succes gemaakt, en we zijn enorm trots op elk van jullie. Laten we samen de laatste maand van het scoutsjaar vol enthousiasme en plezier ingaan!

Veel plezier en geniet met volle teugen!

Met scoutsgroeten,

Robbe & Thomas

 

3 juni: Avondactiviteit 

Een blaaspijp is een eenvoudig werktuig dat wordt gebruikt om projectielen voort te stuwen met behulp van de kracht van de ademhaling. Het bestaat uit een buis, meestal gemaakt van metaal of kunststof, met aan één uiteinde een mondstuk en aan het andere uiteinde een opening waar het projectiel uit wordt geblazen.

 

Om een blaaspijp te gebruiken, plaatst de gebruiker het mondstuk in de mond en ademt krachtig uit, waardoor een stroom lucht ontstaat. Het projectiel, zoals een pijl of dart, wordt in de opening van de blaaspijp geplaatst en wordt door de uitgeademde lucht voortgestuwd met snelheid en precisie. Blaaspijpen worden vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals inheemse jacht- en spelactiviteiten, maar ook voor sportieve doeleinden, zoals bij sommige schietcompetities.

 

10 juni: Leiding geven - Workshop organiseren

Geef je vaardigheden als leider en organisator een boost door een workshop te organiseren. Kies een onderwerp waar je gepassioneerd over bent en deel je kennis en ervaringen met anderen. Help hen nieuwe vaardigheden te leren en inspireer hen om hun eigen talenten te ontwikkelen.

17 juni: Avondactiviteit - Filmavond in de achtertuin

Transformeer je achtertuin in een gezellige buitenbioscoop voor een ontspannen filmavond. Hang een wit laken op als scherm, zet comfortabele stoelen neer en voorzie popcorn en drankjes. Nodig je vrienden of familie uit en geniet van een film onder de sterren.

21 juni: Zilvermeer zwemmen - Dagje aan het meer

Koel af op een zonnige dag en geniet van de prachtige natuur bij het Zilvermeer. Neem je zwemkleding mee en duik in het verfrissende water. Vergeet niet om ook een picknickmand mee te nemen, zodat je kunt genieten van een heerlijke lunch aan het water.

 

Terwijl we ons klaarmaken voor een spannende en avontuurlijke zomer vol plezier en kameraadschap, willen we jullie een speciale boodschap sturen. We begrijpen dat jullie misschien midden in een belangrijke periode van studie en examens zitten. Daarom willen we jullie veel succes en doorzettingsvermogen toewensen in deze uitdagende tijd.

We weten dat jullie hard hebben gewerkt om een goede basis te leggen voor jullie toekomst en dat jullie vastbesloten zijn om jullie doelen te bereiken. Blijf gefocust, blijf geloven in jezelf en vertrouw op de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan. Jullie hebben alles in huis om deze examens met succes af te ronden, en we zijn ervan overtuigd dat jullie je best zullen doen.

Terwijl jullie je inzetten voor jullie academische doelen, willen we jullie ook laten weten dat we enorm uitkijken naar ons aankomende kamp. We hopen jullie allemaal daar te zien, klaar voor een onvergetelijke tijd samen. Het kamp zal een beloning zijn voor jullie harde werk en een kans om te ontspannen, te genieten van de natuur en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Onthoud dat jullie scoutsfamilie altijd achter jullie staat en jullie aanmoedigt, zowel tijdens de examens als op elk ander moment. We geloven in jullie capaciteiten en zijn er zeker van dat jullie met vlag en wimpel zullen slagen in jullie inspanningen.

Veel succes met jullie examens en laat jullie door niets ontmoedigen. We kijken er enorm naar uit om jullie te zien op kamp, waar we samen nieuwe avonturen zullen beleven en onze vriendschapsbanden nog sterker zullen maken.

 

6 mei: Voor de 1ste zaterdag van mei staat er snoepverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om snoepjes te kopen. We spreken af aan de lokalen om 10u00. Vergeet geen lunchpakket, genoeg drinken, snacks en goed weer mee te brengen!!!

13 mei: Zoals jullie al weten geven we met de scouts een fuif in de futur! Leuk! hiervoor moet er nog veel klaargezet worden. Jullie worden om 10 uur verwacht aan het lokaal om de laatste zaken in orde te brengen zodat er vanaf 21 uur gefeest kan worden! Meer informatie wordt via whatsapp gedeeld.

20 mei: Het is ondertussen al wat warmer weer geworden. Om dit te vieren gaan we allemaal onze kookkunsten laten zien! We gaan tochten en koken. Iedereen pakt zelf zijn eten mee. De leiding zorgt voor een locatie. We spreken hiervoor om 12uur op lokaal.

27 mei: Het is al de laatste vergadering van mei, alles is zo snel gegaan. Omdat we allemaal midden in onze examenperiode zitten, is er een avondactiviteit. Om 19.00 uur op lokaal.

6 mei: Verkoop
13 mei: fuif
20 mei: kooktocht
27 mei: avondvergadering

De eerste zaterdag van april houden we een huizentoer. Wat dit precies inhoudt wordt nog via de Whatsapp gecommuniceerd. Breng zeker jullie fiets mee. Robbe Starckx zal vandaag mee leider zijn. 

 

zaterdag 8 april heeft de leiding ontspanningsdag. Het is vandaag geen scouts. 

 

zaterdag 15 april is Robbe er niet. Thomas zal jullie laten weten welke vergadering gepland staat. 

 

Zaterdag 22 april gaan we kijken wie de beste jin is. We spreken af op het normale uur. Breng voor de zekerheid jullie fiets mee.

 

Zaterdag 29 april is het kooktocht. We spreken af om 12 uur aan het lokaal met de fiets. Moest het slecht weer zijn, dan wordt dit verzet en laten we dit weten. 

Zaterdag 4 maart is het verrassingsactiviteit. Neem zeker je fiets mee. We spreken af op het normale uur.

Zaterdag 11 maart is het leiding switch. Jullie krijgen dus andere leiding.

Zaterdag 19 maart is het jinstage. Via whatsapp zal er gecommuniceerd worden bij welke
groep je staat.

Zaterdag 26 maart is het stadsspel. Neem zeker je fiets mee. We spreken af op het normale
uur.

4 februari: Vandaag is het geen scouts omdat de leiders de rest van het jaar en het kamp gaan plannen zodat de rest van het jaar vol met leuke activiteiten gaat zitten en het het beste kamp ooit wordt.

 

11 februari: Trek je wandelschoenen al maar aan want vandaag is het winterwandeling de wandeling in totaal is 7km lang. Dit is een samen met de met de gidsen dus vraag je ouders en familie maar mee. Na het wandelen gaan we door met jins-weekend, we doen een film en gamemarathon! Meer informatie zie mail/ Whatsapp.

 

18 februari: Ei (dier), een dierlijk product waaruit nakomelingen ontstaan. Ei (voeding), een dierlijk product dat dient als voedingsmiddel voor de mens. Eicel, de vrouwelijke geslachtscel die na samensmelting met de (mannelijke) zaadcel uitgroeit tot een nieuw organisme. Zoals je leest gaan we vandaag alles met eieren doen. 13:45 op lokaal

 

25 februari: Lef komt via het Jiddisch in het Nederlands terecht. Het stamt af van het Hebreeuwse "lev" (hart) en betekent in het Nederlands "moed". Gozer komt via het Jiddische chosen, wat "bruidegom" of "schoonzoon" betekent, uiteindelijk in het Bargoens terecht met de betekenis van "vent". Met lefgozer wordt dus "een moedig man" bedoeld.[2] In het Nederlands wordt het woord gebruikt in de betekenis van opschepper of druktemaker maar in een wat positievere connotatie ook als durfal.[3] Het woord wordt regelmatig in spreektaal gebruikt op straat maar ook in andere gremia. In 1995 gebruikte Tweede Kamerlid Dick de Cloe het om de VVD-fractievoorzitter te beschrijven tijdens een vergadering, door te zeggen: "De vroegere lefgozer Dijkstal is nu wat bang uitgevallen."[4]

 

4 februari: Geen scouts

11 februari: Winterwandeling

18 februari: EI & patat

25 februari: Lefgozer

 

xxx liefste leiding

7 januari is de eerste vergadering van het nieuwe jaar 2023, hopelijk hebben jullie allemaal goede feestdagen achter de rug en zijn jullie nu helemaal klaar om de tweede helft van de scoutsjaar te beginnen. Op 7 januari gaan we beginnen met een escaperoom. Jullie worden om 13:45 verwacht op lokaal.  

 

14 januari: Voor de tweede vergadering van 2023 hebben jullie jinstage. Voor de 2de jaar jins is dit al bekend maar voor de 1ste jaar nog iets nieuws. Jullie gaan nu zelf eens zien wat leiding zijn allemaal inhoud. De jins worden over de 3 jongste takken verdeeld en moeten samen met de huidige leiding ervoor zorgen dat de activiteit goed verloopt. 

 

Verdeling

Kapoenen: Casper & Loic

Welpen: Tiemen & Mathias

Jong-verkenners: Andre & Klaas

 

Het is de bedoeling dat jullie zelf contact met de leiding van uw toegewezen tak opnemen.

Bij vragen (geen domme vragen @Tiemen & Mathias) mag je ons altijd contacteren.

 

21 januari: Verrassingsvergadering. Deze activiteit wordt verder besproken via whatsapp.  

 

28 januari: Verbuigingen: sporthallen (meerv.) 1) Gebouw voor binnensport 2) Gebouw voor sport 3) Grote sportzaal 4) Gymzaal 5) Plek voor een balsport 6) Sportaccommodatie 7) Sportpaleis 8) Sportplaats 9) Voor zaalspo... [tramhalte] - Sporthal is een tramhalte die deel uitmaakt van het Antwerpse tramnetwerk.

13u45 op lokaal & neem sportschoenen mee.

 

7 januari: Escaperoom

14 januari: Jinstage

21 januari: Verrassingsvergadering 

28 januari: Sporthal vergadering 

zaterdag 3 december komt er een heel speciale man naar scouts Sint-Frans. We hopen dat jullie braaf zijn geweest, anders geen snoep voor jullie. We spreken op het lokaal af op het normale uur.

 

10 december hebben jullie examens, tijd voor studeren dus. Daarom hebben we een avond activiteit voorzien. wat we gaan doen is nog een verrassing en het uur wordt nog met jullie besproken.

 

17 december zijn jullie nog steeds ijverig aan het studeren. Er staat dus weer een avondactiviteit gepland. We wachten het weer af en maken er een geweldige laatste avond op de scouts van 2022. 

 

de volgende zaterdagen is er geen scouts!

 

stevige linker 

Thomas en Robbe

Zaterdag 5/11 is het kartonslag. We maken uit karton wapens en schilden om ons zelf mee te kunnen verdedigen. We spelen verschillende game modes om te bepalen wie de beste jin is. Jullie mogen thuis alvast beginnen maar dit is zeker niet verplicht. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag 12/11 staat er een verrassing gepland. Thomas zal deze week helaas niet aanwezig zijn. Niet getreurd, hij zal worden vervangen door een supertoffe oud-leider. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag  19/11 spelen we op aanvraag van de jins nog eens een groot stadsspel. We spreken af om 13u45 op het lokaal. Zorg zeker dat je een fiets mee hebt. 

 

Voor de laatste zaterdag van november 26/11 gaan we onze jin kas nog eens bij spijzen. Onze jaarlijkse speculaas verkoop vindt weer plaats. Jullie worden om 10u00 aan het lokaal verwacht met een lunchpakket of centen om zelf iets te kopen. Breng zeker jullie schattige gezichtjes mee en spannende T-shirts voor de mama’s. 

 

Stevige linker 

Thomas en Robbe

 

1 oktober: 1 van jullie leiders is jarig geweest afgelopen week (ondertussen 2 weken). Vandaag zullen we dat dus vieren met een leuke uitstap. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. We verwachten jullie op het normale uur aan de scouts. Als er iets speciaals is wat jullie moeten meenemen zal dit gecommuniceerd worden via de Whatsapp groep.

 

8 oktober: Tis tijd dat we jullie wat opvoeden en is deftig leren koken. Daarom trekken we vandaag naar een bos, met een verroeste pan zonder kookgerief en nat hout. Das bijna hetzelfde als in de keuken, alleen veel leuker. Zin om te ondervinden wat er nu eigenlijk leuk is aan koken? Kom dan zeker af!  om 11u op de scouts! 

 

15 oktober: Waar we de afgelopen 2 jaar net naast de beker hebben gegrepen, is het dit jaar weer tijd voor een overwinning op Zoom. Zoom hoor ik je vragen, wat is dat? Het fantastische programma om digitaal naar school te gaan? – nee, het is een spannende strijd tussen alle scoutsen uit Turnhout en omstreken om een grote beker en de eer van beste scouts. Vandaag spreken we af om 13:30! Dus een kwartiertje eerder dan normaal!

 

22 oktober: Vandaag staat er recordvergadering op het programma. We testen verschillende aspecten bij de jins. Een grote variatie aan proeven zal voorzien zijn. Aan het einde van de vergadering zal er beslist worden wie de meest complete jin is.

 

28 tot 30 oktober: Naar jaarlijkse gewoonte gaan we het laatste weekend van oktober op groepsweekend,  dus dat staat ook dit jaar weer op de planning. We gaan met z'n alle een weekend naar Kasterlee om ons daar rot te amuseren. Meer info volgt nog via een mail/brief/whatsapp!

 

We hopen jullie elke week te zien met blije gezichten

Dikke kusjes

Robbe en Thomas x

 

10 september:
Als jins wordt er verwacht dat jullie komen helpen met de voorbereiding van en ook tijdens de sjorringsfeesten. We vragen om zeker om 11u aanwezig te zijn op de scouts. Indien je al vroeger kan is dat zeer welkom. Er zullen zeker al leiders druk in de weer zijn zaterdag.

17 september:
Vandaag staat er in de late namiddag en ‘s avonds een geldactie gepland. Het verdiende geld van deze week gaan we elders in het jaar besteden aan coole en toffe dingen. Verdere info over waar, wanneer jullie moeten zijn wordt nog meegedeeld via de Whatsapp groep.

24 september:
1 van jullie leiders is jarig geweest afgelopen week. Vandaag zullen we dat dus vieren met een leuke uitstap. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. We verwachten jullie op het normale uur aan de scouts. Als er iets speciaals is wat jullie moeten meenemen zal dit gecommuniceerd worden via de Whatsapp groep.

30 september:
Vandaag staat er recordvergadering op het programma. We testen verschillende aspecten bij de jins. Een grote variatie aan proeven zal voorzien zijn. Aan het einde van de vergadering zal er beslist worden wie de meest complete jin is.

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com