10 september:
Als jins wordt er verwacht dat jullie komen helpen met de voorbereiding van en ook tijdens de sjorringsfeesten. We vragen om zeker om 11u aanwezig te zijn op de scouts. Indien je al vroeger kan is dat zeer welkom. Er zullen zeker al leiders druk in de weer zijn zaterdag.

17 september:
Vandaag staat er in de late namiddag en ‘s avonds een geldactie gepland. Het verdiende geld van deze week gaan we elders in het jaar besteden aan coole en toffe dingen. Verdere info over waar, wanneer jullie moeten zijn wordt nog meegedeeld via de Whatsapp groep.

24 september:
1 van jullie leiders is jarig geweest afgelopen week. Vandaag zullen we dat dus vieren met een leuke uitstap. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. We verwachten jullie op het normale uur aan de scouts. Als er iets speciaals is wat jullie moeten meenemen zal dit gecommuniceerd worden via de Whatsapp groep.

30 september:
Vandaag staat er recordvergadering op het programma. We testen verschillende aspecten bij de jins. Een grote variatie aan proeven zal voorzien zijn. Aan het einde van de vergadering zal er beslist worden wie de meest complete jin is.

4 juni: We will do another jinstage. Together with the leaders of your tak, you will prepare an activity and explain it to the kids. Please contact the leaders yourself & further info will follow via whatsapp.

11 juni: 因为快到考试时间了,我们今天要去体育馆。在这里,我们将与不同的分支机构玩不同的游戏。13:45 在教室里

18 juni: C'est déjà l'avant-dernière réunion de l'année, tout est passé si vite. Comme nous sommes tous au milieu de notre période d'examens, il y a une activité en soirée. À 19 heures, dans la salle de classe.

25 juni: Пришло время... Сегодня последняя встреча скаутского года. Все сдали экзамены (наконец-то). Приготовьте плавки, потому что в честь этого праздника мы идем купаться. Мы идем со всеми ветками в Лилсе Берген. Дальнейшая информация - через WhatsApp.

7 mei: LEDENswitch

Vandaag is het leden switch, dit wil zeggen dat de laatstejaars van elke groep doorschuiven naar de volgende groepen. Voor deze week ontvangen wij dus de 2de jaars verkenners. Er staat een supercool “spel” op het programma. We hopen dat er deze week veel jins zijn om de verkenners te overtuigen van hoe tof het wel niet is bij de jins.

14 mei: Koekjesverkoop

Voor de 2de zaterdag van mei staat er koekjesverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om koekjes te kopen. We spreken af aan de lokalen om 10u00. Vergeet geen lunchpakket, genoeg drinken, snacks en goed weer mee te brengen!!!

21 mei: Bulkvergadering

Voor de 3de zaterdag van mei staat er bulkvergadering op de planning. Het is nog een verassing wat het allemaal inhoudt, maar 1 ding is al zeker. Een tip is niet al te veel eten in de middag. Zaterdag om 13:45 op het lokaal. 

28 mei: Eieren vergadering

Ei (dier), een dierlijk product waaruit nakomelingen ontstaan. Ei (voeding), een dierlijk product dat dient als voedingsmiddel voor de mens. Eicel, de vrouwelijke geslachtscel die na samensmelting met de (mannelijke) zaadcel uitgroeit tot een nieuw organisme. Zoals je leest gaan we vandaag alles met eieren doen. 13:45 op lokaal

xxx liefste leiding

We beginnen de paasvakantie met een knaller! de leiding heeft namelijk een aantal leuke dingen afgehuurd waarmee we op elkaar kunnen knallen. We zullen dus paintballen! We spreken af om 19u aan het lokaal.

 

9 April is het nog eens een knal vergadering. We gaan klimmen bij ene Gustaaf. Ik heb vernomen dat we daar ook kunnen testen wie de sterkste is in de gym! Wees zeker op tijd, anders zal je wat missen. 13u45 aan het lokaal.

 

Jammer genoeg moeten we na een aantal top weekenden wat uitrusten. Het is dus geen scouts want de leiding zal deze zaterdag ontspannen.

 

Bijna al de laatste week van de maand. Nu de vakantie gedaan is en we al meer zicht krijgen naar een top kamp in Portugal, gaan we nog eens kijken of iedereen wel kan zwemmen. Het exacte uur van vertrek zullen we nog laten weten, maar 23 April zullen we in de voormiddag met de auto’s vertrekken naar een super zwembad!

 

En het laatste weekend sluiten we af met een echt weekend. We gaan op Kempekuren! Hiervoor vertrekken we vrijdag en komen we pas zondag terug aan. Meer info volgt nog via een brief.

 

Zo, dat was het dan alweer voor deze maand. We gaan er iets leuks van maken en zien jullie graag terug in Mei!

 

Bij deze ook een korte samenvatting:

  • 2 April: Paintball om 19:00
  • 9 April: Klimmen om 13u45
  • 16 April: geen scouts
  • 23 April: Zwemmen
  • 29, 30 April en 1 Mei: Kampekuren

 

Jullie favoriete leiding

Thomas en Vladik

We kunnen eindelijk beginnen denken over warmere periodes en dus leukere vergaderingen!. 

 

De eerste vergadering zullen we jullie jammer genoeg niet vergezellen, want het is leidingswitch! Er komt dus andere leiding een vergadering met jullie doen, maar wees gerust, het is iemand die je kent en geen cowboy ;) Nog steeds om 13u45 op het lokaal.

 

12 Maart doen we nog eens een jinstage. Je zal samen met de leiding van de tak waar je bij staat een vergadering voorbereiden en uitleggen aan de kids. Verdere info zal volgen via whatsapp.

 

19 Maart is het oud-leidingsweekend. Het is dus geen scouts, maar dit weekend kunnen de jins een centje bijverdienen door wat te helpen op het weekend. Verdere info volgt weeral via whatsapp :)

 

De laatste vergadering van de maand moet natuurlijk mega leuk zijn, daarom kiezen jullie wat we doen! Bereidt samen iets voor dat we deze zaterdag kunnen doen. We kijken al uit naar de super coole jindag!

 

Dikke kussen van jullie leiding

Thomas en Vladik

ola papi’s

 

5 februari: geen scouts

Vandaag is het geen scouts omdat de leiders de rest van het jaar en het kamp gaan plannen zodat de rest van het jaar vol met leuke activiteiten gaat zitten en het het beste kamp ooit wordt.

 

12 februari: winterwandeling

Trek je wandelschoenen al maar aan want vandaag is het winterwandeling de wandeling in totaal is 7km lang. Dit is een samen met de met de gidsen dus vraag je ouders en familie maar mee. We spreken af om 13u in Merksplas, Geheul, Kapel O.-L.-V.-der Stilte. Inschrijven kan via een mail die jullie ouders hebben ontvangen.

 

19 februari: En om wat te rusten van de vorige weken, doen we een film en gamemarathon! Dit zal doorgaan vanaf zaterdag 13u45 tot zondag! neem dus slaapgerief mee en, als je dat hebt en mag meenemen, je game consoles! 

 

26 februari: “In “…” worden vooral organische verbindingen zoals sacharose, dextrose, houtskool of rode gom gebruikt. Soms worden ook anorganische verbindingen zoals metaalpoeders gebruikt: aluminium, magnesium, koper en titanium. Ook niet-metalen als zwavel en (rode) fosfor worden weleens gebruikt” Wie kan raden wat er ipv  “...” moet staan weet welke vergadering we hebben. Om 13:45 op het lokaal. 

 

Lezen de jins eigenlijk nog franskes? We zullen het eens testen. Als een jins tegen de lieftallige leiding “appelflap” zeggen, krijgen ze een chipszakje.

 

& zouden de welpenleiding het op tijd doorhebben dat ze een fout hebben gemaakt met hun franske van februari? 

 

Yo yo yoooo!

 

Eindelijk een nieuw jaar waarin we ook meer dingen mogen. We zullen wat minder geldacties doen en nog meer plezier hebben!

 

1 Januari is het natuurlijk geen scouts. Dan kan je gezellig met familie en vrienden een glaasje drinken om het nieuwe jaar goed in te zetten

 

8 januari zullen jullie plezier met de stam hebben! Thomas en ikzelf hebben namelijk examens en willen dit jaar de laatste keer studeren… Wat ze in petto hebben, weten we zelf niet. Ik heb al wel te horen gekregen dat je om 13u45 op het papenheem zal moeten staan!

 

Vandaag, 15 januari, komen er 2 toffe gasten uit de gouw een spel met ons spelen! Wat het exact zal zijn, weet nog niemand. Kom dus zeker om kwart voor 2 naar het lokaal om iets mee te maken wat je normaal nooit meemaakt!

 

Eindelijk is jullie eerste jinstage er. Je zal vandaag dus meelopen met de 3 jongste takken om te zien hoe je nu leiding moet zijn. Wie bij welke tak staat, zal je nog wel te horen krijgen via Whatsapp. Breng je goed humeur dus al zeker mee en doe eens zot!

 

De laatste week van de maand is aangekomen. En om wat te rusten van deze lange maand, doen we een film en gamemarathon! Dit zal doorgaan vanaf zaterdag 13u45 tot zondag! neem dus slaapgerief mee en, als je dat hebt en mag meenemen, je game consoles! 

 

Hopelijk zien we jullie allemaal vaak verschijnen!

Jullie Kapoentjes

Thomas en Vladik

 

Turnhout   1 januari 2022

 

Geachte jins

 

Deze maand uiteraard wederom niets dan leuks. De maand december is de beste maand van het jaar. December is erg speciaal en wel om deze redenen.

 

4 december: Begin al maar karton te verzamelen want we gaan Kartonslag doen! Wie kroont zichzelf tot de kartonkoning, we ontdekken het dan? Waar en hoe laat we de degens kruisen laten we nog weten + Sinterklaas komt, dus hopelijk zijn jullie braaf geweest! We spreken om 13:45 op het lokaal af.

 

11 december: Vandaag spelen we een super graaf nachtspel met alles d’r op en eraan. Dit speelt zich grotendeels buiten af dus voorzie warme kledij en een regenjas. We spreken om 19:00 af aan het lokaal, het einde is voorzien rond. Nadien is er de mogelijkheid om even te blijven plakken om iets te drinken.

 

18 december: avondvergadering (vanaf 19:00u) , kerstfeestje + secret santa van 5 euro

 

25 december: Vandaag is het Kerstmis, geen scouts jammer genoeg. Geniet maar lekker van deze dag met jullie familie en eet jullie buikjes maar lekker rond. fijne kerstdagen!

 

Dikste zoenen van de beste leiders die jullie kennen…

Ja dat zijn wij

Toffe Vladik en Wijze Thomas

 

6 november: De negen afleveringen tellende serie, met Lee Jung-jae, Park Hae-soo en Jung Ho-yeon in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel, waarmee er 45,6 miljard won (ruwweg 33 miljoen euro) gewonnen kan worden. Nu gaan we zien of deze overlevingsspelletjes echt zo gevaarlijk zijn. We spreken om 13:45 op het lokaal af.

 

13 november: Tis tijd dat we jullie wat opvoeden en is deftig leren koken. Daarom trekken we vandaag naar een bos, met een verroeste pan zonder kookgerief en nat hout. Das bijna hetzelfde als in de keuken, alleen veel leuker. Zin om te ondervinden wat er nu eigenlijk leuk is aan koken?

kom dan zeker af!  Om 12u op de scouts! 

 

20 november: Begin al maar karton te verzamelen want we gaan Kartonslag doen! Wie kroont zichzelf tot de kartonkoning, we ontdekken het dan? Waar en hoe laat we de degens kruisen laten we nog weten. We spreken om 13:45 op het lokaal af.

 

27 november: Na dat weekje plezier is het tijd voor nog meer plezier! We gaan namelijk geld verdienen (ja ik weet het weeral), dat is ook plezant! We gaan speculaas/ wafels verkopen in het XXL park. We spreken we om 10u af op de scouts om deze te gaan verkopen in het XXL park! Dit zijn de centjes die binnenkomen voor groepskas en voor het buitenlands kamp, whoop whoop! (dit gaat een laatste keer zijn voor een hele tijd want tis nu pittig koud)

Yo yo yooo

Eindelijk een nieuwe maand vol plezier!

We beginnen direct met een klassieker, kooktocht! We spreken af om het gewone uur op het papenheem. Dan maken we iets ssuuuuuper lekker klaar en eten we dit op moest het nog eetbaar zijn.

9 Oktober vechten we nog eens met andere scoutsen om te bewijzen dat we weeral de beste zijn. Sint-Frans heeft natuurlijk nog nooit verloren! Omdat we op tijd op Zoom moeten zijn, zullen we een kwartiertje vroeger dan anders afspreken. Om 13u30 dus aan het lokaal! 

De 16 gaan we nog eens wat geld verdienen. Momenteel geraken we al juist aan de luchthaven van Zaventem, nu moeten we nog in Portugal zelf geraken. We spreken om 10u af met een goed humeur en onze beste verkoop zinnetjes zodat de bomma’s geen nee kunnen zeggen tegen de overheerlijke wafels.

Al ooit gedroomd van de casino’s in Las Vegas? Nee? In ook niet! Enkel van het casino in de Baron frans du fourstraat. We zullen om 17u afspreken, dan eten we ook nog samen iets en spelen we door tot de bank failliet is! Na de vergadering volgt er een gezellig scoutsfeestje waar je normaal ok al voor bent uitgenodigd, dus blijf zeker lang genoeg!

Het laatste weekend van de maand sluiten we af met een groepsweekend! Dit jaar zullen we vanaf vrijdag avond al vertrekken richting Gierle en blijven we daar tot Zondag. Meer info volgt via een brief en een mail.

 

We hopen jullie elke week te zien met blije gezichten

Dikke kusjes

Thomas en Vladik

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com