Yodiyo verkenners, het scoutsjaar is weeral van start gegaan, dit keer met minder corona en meer sfeer. Deze maand hebben we enkel knalvergaderingen zodat na deze maand enkel nog bergafwaarts kunnen!

11 September:
Wegens een tekort aan sfeer en geld organiseren we vandaag de Sjorringsfeesten! Vandaag is dus dikke hype want we gaan: Kapoenen rondgooien in het springkasteel, rondslingeren in constructies, een beetje de festiviteiten mee voorbereiden en vooral gezellig zijn.
Vandaag starten we om 13u45 en eindigen we om 3 uur ’s nachts voor de echte mannen zonder bedtijd.

18 September:
Schieten, blazen, dekking zoeken en nog meer schieten. Vandaag staat er een Battle Royale op het programma midden in een bos. Ben je eerder een Katniss Everdeen, of toch eerder een Ninja met alle Fortnite skills? Één ding is zeker, er zal maar één winnaar zijn aan het einde van de dag!
De voorbereidingen voor het gevecht zullen starten om 13u45 en tegen 17u00 zullen we de winnaar gevonden hebben.

25 September:
Ter land, ter zee of in de lucht? Vandaag zal het toch vooral in het kanaal zijn. We zullen ons eigen schip maken dat voorzien zal zijn van: een kajuit, een metershoge vlaggenmast, echt werkende zeilen, ervaren zeelui…
Of misschien toch eerder uit balken, tonnen en wat klungelende verkenners, we zien het wel!
Dit spektakel zal plaatsvinden om 13u00 aan het MATERIAALKOT en zal eindigen om 17u00.

Dag kapoenen,
Eindelijk is het zover jullie mogen terug of voor de eerste keer naar de scouts komen. Hopelijk kijken jullie er even hard naar uit als wij. 😉 Hier kunnen jullie zien wat we voor de maand september nog allemaal voor jullie in petto hebben.

11 september is de eerste vergadering, we gaan dan vooral kennismaakspelletjes doen met elkaar. We gaan ook zeker ontdekken waar jullie het komende jaar mogen spelen en ravotten door heel de scouts te verkennen.

18 september gaan we al direct op een van de leukste avonturen. We gaan op schattentocht. Hopelijk kunnen we de weg vinden door de eeuwen ouden schatkaart te ontcijferen. Maak jullie borst al maar nat voor de geweldige avontuur.

25 september, de laatste zaterdag van de maand, is het een speciale vergadering. Jullie mogen allemaal al jullie vrienden meenemen naar de scouts. Het is vriendjesdag! We gaan dan allemaal super duper leuke spelletjes spelen met jullie en jullie vrienden. (er staat geen limiet op het aantal vriendjes😉)

September. De maand die voor jullie de start van alweer een schooljaar met zich meebrengt. Nog maar eens 10 maanden elke dag huilend thuis komen omdat de leerkrachten je pesten. We kennen het! Maar niet getreurd, september gaat ook gepaard met een nieuw scoutsjaar. Niet zomaar een scoutsjaar, het allerbeste scoutsjaar! Wij, de Jins gaan dit jaar namelijk op buitenlands kamp. (komt daar nog eens bij kijken dat ge nog nooit zo’n toffe leiding hebt gehad)! De 3 scoutsweken van september gaan dan ook het jaar perfect inleiden.

11 september:

Na enkele jaren zijn het EINDELIJK terug sjorringsfeesten. Vandaag gaan we nog eens kijken hoe onze scouts er nu ook alweer uitziet als de leiding er een week keihard heeft opgeruimd. De vogeltjes fluiten, het gras staat kort en het springkasteel staat klaar om in te ravotten! We spreken op FaceBook/Whatapp af hoe laat jullie verwacht worden op het lokaal om de laatste dingen in orde te maken. Hopelijk hebben jullie iedereen van de familie aangesproken om mee te komen barbecueën en drinken aan de super coole bar.

18 september:

Naast de gebruikelijke festiviteiten van het nieuwe jaar gaan we samen met jullie eens nadenken over hoe jullie willen dat dit scoutsjaar eruit gaat zien. We gaan plannen, brainstormen, chips eten en er een topjaar van maken. Bonuspunten als ge een laserpointer bijhebt om te doen of we een powerpointpresentatie gaan bekijken. Kijk ook zeker eens bij de verloren voorwerpen en koop in Simon zijn scoutswinkel je ontbrekende uniformdelen terug aan. Kwart voor 2 aan het lokaal.

25 september:

Aangezien het leven gewoon veel makkelijker gaat met een dikke portefeuille in je achterzak, gaan wij die van de Jins vandaag goed vullen met een geldactie. Ge moet maar zo denken, per geldactie geraken we verder en cooler op buitenlandskamp en voorlopig wordt het zelfs krap om Kasterlee te halen. De details van deze geldactie krijgen jullie nog mee via de sociale media en rooksignalen van jullie leiding. Ziet dat ge er bent!

Dag jongeverkenners

Hier vinden jullie het franske van de maand september.

11 september 

Vandaag starten we onze scoutsjaar. We beginnen ons jaar ineens met een  fantastisch mega groot leuk popcorn Riskspel. Het is de bedoeling dat jullie de landen van de wereld veroveren door spellen tegen elkaar te spelen. Vervolgens zal een pot popcorn in het midden bepalen welke landen veel troepen hebben en welke landen minder.

18 september

Voor de tweede week van september staat er recordvergadering op de planning. We gaan deze week meten wie de sterkste, slimste, snelste,... jongverkenner is. Het is dan de bedoeling om op het einde van het jaar dit terug te doen en jullie records te breken.

25 september

Deze week spelen we een groot spel waarbij we jullie verdelen in verschillende patrouilles. Doe dus zeker jullie best want deze zijn op kamp nog belangrijk.

 

Stevige rechter

Daan, Castor, Robbe en Robbe

EINDELIJK is het weer scouts!! We hebben veel te lang stil moeten zitten, maar nu zijn we klaar om er weer volop voor te gaan! De leiding heeft al veel leuke plannen voor het jaar en heeft er super veel zin in!!! Op 11 september is de openingsdag en we hopen dan ook jullie allemaal terug te zien om 13u45. Trek je stevige schoenen maar aan, en doe je das rond je nek want we vliegen er weer in met volle goesting!

als je dit leest zeg dan tegen ikki :appelroomtaart

18 september: Schattenzoektocht

Vandaag gaan we sport en spel spelen want dat is veel te lang geleden na een grote vakantie zonder scouts. De leiding heeft er alvast super veel zin in, we hopen jullie te zien om 13u45 aan het lokaal.

 

25 september

Vandaag trekken we nog eens naar het bos! Daar spelen we een gaaf bosspel waarin we om ter grootste rijk zullen opbouwen. Wie zal er uiteindelijk de wereld veroveren en wie zal ten onder gaan aan de verwoesting van een machtige overheerser? Er is maar één manier om erachter te komen en dat is om kwart voor 2 naar het lokaal komen!

Onze activiteiten kan je ook altijd terugvinden op de website: www.sintfrans.be/welpen/

Stevige linker,

 

Akela (Bram): +32 4 97 184696, Bram@vanhove.eu

5 Juni: 

Regen of geen regen, nat worden we toch. Vandaag spelen we allemaal verschillende waterspelletjes. Watervrees? Geen stress, na vandaag ben je ervan af. Neem een handdoek en eventueel propere, droge kleren mee! We spreken af om 13:45u. 

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

12 Juni 

Omdat leden en leiding ondertussen al volop bezig zijn met hun examens, zullen we vandaag afspreken om 18u30. We zorgen voor een ontspannende casino avond. Wie kan het beste bluffen? Wie is de gelukkigste? We zullen er deze avond achter komen! 

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

19 Juni 

Omdat jullie examens hebben deze week, doen we een toffe avondvergadering. We spreken om 18u30 af aan het lokaal. We zeggen nog niet wat we gaan doen, maar pak zeker een veiligheidsbril of zonnebril me.

26 Juni 

Hopelijk zijn jullie al goed uitgerust na de tocht van vorige week, want vandaag maken we er weer één! Deze keer niet met de fiets op de baan, maar met een eigen gemaakt vlot op het water! Omdat dit de laatste vergadering is voordat we op kamp gaan, maken we er een extra lange dag van. We spreken af om 11u00

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

Stevige linker Thomas, Simon, Robbe & Zidann 

5 juni

Kom massaal af we hebben het lokaal om gebouwd tot een echte cinema. Dus we doen het vandaag eens rustig aan en gaan languit in de zetels liggen om naar een goed filmpje te kijken. Als je thuis een goede film hebt liggen dan mag je die meenemen samen met veel goesting.

 We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.        

12 juni

Vandaag worden we piraten en gaan we op het kanaal boten plunderen met ons zelfgemaakte vlot. Aaarg! Dus piraatjes, haal je beste sjorringstechnieken boven want we zullen het nodig hebben voor onze boot te bouwen.

We verwachten jullie om 13:45 aan het matriaalkot in de Tichelarijstraat 68, 2300 Turnhout.

19 juni

Een wiel is een cilindrisch object dat samen met een as voor lage weerstand zorgt bij het voortrollen. Kenmerkend voor het wiel is dat het als vorm van voortbeweging twee losse delen nodig heeft met daartussen een lager.

Zo'n 5000 jaar geleden is het wiel uitgevonden, maar wat kan je er nu allemaal mee doen? Dat gaan we uitzoeken vandaag dus neem alles mee met wielen b.v. step, fiets, auto's, vliegtuigen en zo verder.

  We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

26 juni

Het einde is aangebroken, dit wordt de laatste vergadering voor het kamp... We gaan dus nog één keer knallen en écht alles geven. Vandaag is het een speciale vergadering, maar wat we precies gaan doen is nog een verrassing.

Vandaag neem je een lunchpakket mee en kom je VROEGER naar de scoutslokalen om 10:00!

Kom dus zeker en ontdek deze topactiviteit! 

 

Ziezo, dat was het weer voor deze maand, tot op kamp maar weer!

Stevige linkers,

Dag Verkennertjes

Onze voorlaatste maand zullen we nog eens extra leuk maken maar toch niet veel te leuk zodat we in Juni alle activiteiten nog eens kunnen overtreffen.

Op 1 Mei, de dag van de Arbeid, zullen we het grote feest vieren! We vieren de achturige werkdagen door niet te werken. Deze vergadering zit dus vol verrassingen! Gaan we acht uren werken, of gaan we staken en niet werken? Kom het te weten op de fameuze verrassingsvergadering!

8 Mei openen de cafés weer en dus gaan we ook zeker niet op café. Ook een belangrijke datum want 76 jaar geleden, is de 2de Wereld oorlog ten einde gekomen. Dit was nog eens 1 van mijn leuke weetjes. De oorlog werd overal gevochten en ook in bossen, dus wie weet trekken we vandaag het bos wel eens in...

Deze week belooft het mooi weer te worden. We gaan dus nog eens gezellig op kooktocht. We zullen het niet te klassiek doen en bespreken verdere info nog met jullie via Whatsapp. 

22 Mei is het tijd voor wat rust, ik ben het beu en ga op vakantie. Maar niet getreurd, Bram zal er nog zijn met een super leuke stammer! Wat jullie gaan doen kan ik niet eens in mijn magische bol zien, maar het wordt zeker en vast een van de meest spectaculairste vergaderingen ooit. Als dit het niet is, ligt het niet aan mij maar aan Bram ;)

De laatste week van de maand, hopelijk zien we jullie nog eens voor we in ons kot kruipen om te blokken voor de examens. We doen nog eens een geweldige vergadering waarbij jullie beslissen wat we exact doen. Bereiden jullie een super gek stadsspel voor? Of hebben jullie zin in veel te sporten en spelen? Ik ben alvast benieuwd!

Kusjes van jullie idolen Bram en Vladik.

Doorheen de maand mei, laten we elke vrijdag weten waar we afspreken. We spreken wel elke week af om 13h45.

De eerste zaterdag van mei, ook de eerste dag van de maand. Vandaag spelen we het klassieke bordspel risk, maar dan een aantal formaten groter. Geen schrik als je het spel nog nooit gespeeld hebt, het wordt zeker een top vergadering.

Deze zaterdag (8/5) spelen we een grotere versie van monopoly. Wie is de monopolist die alle straten van turnhout voor zichzelf claimt en op het einde van de vergadering ‘hte papenheem’ bezit? Pak ook zeker een potje valsspelen mee!

De derde zaterdag van mei 15/05 staat er 1 tegen allen op het programma. Jullie moeten bewijzen dat jullie Jong-Verkenners zijn van Sint-Frans en proberen alle (moeilijke) opdrachten die jullie worden opgegeven te voltooien. Lukt dit jullie staat hier natuurlijk ook iets tegenover. zet dus jullie beste beentje voor en laat zien wat het is om een echt JV te zijn.

Op zaterdag 22/05 staat alles op wieltjes gepland. Jullie mogen gerust skateboards, steppen, skeelers, … meenemen. Wat je zeker moet meenemen voor de activiteit is je fiets. Aangezien veel van de spelletjes op de fiets gaan zijn.

Voor de laatste zaterdag van mei 29/05 staat er chicken nugget vergadering op het programma. We doen een quiz waarbij de punten worden omgezet in nuggets. voor deze activiteit is dus zowel intelligentie als eetlust nodig. we kijken wie de slimste Jong-Verkenner is en wie er het meeste kan eten. het is een quiz met uiteenlopende vragen van aardrijkskunde tot geschiedenis van sport tot media, maar ook met doe en luister vragen.

MEI

How begot, het is al mei! Gedaan met zomertemperaturen de ene week, en sneeuw en hagel de andere week. Nu de aprilse grillen achter de rug zijn kunnen we deze maand lekker gaan genieten van heerlijke zon. We hopen dat jullie er even veel zin in hebben als wij!

1 mei

Vandaag leer je wat je moet kunnen om een echte scout te zijn. We leren jullie de handigste technieken aan die je waarschijnlijk nog heel je leven kan gebruiken. Denk maar aan vuur maken, constructies sjorren, handige knopen leggen… 

Vandaag is dus een HEEL belangrijke dag, we verwachten jullie deze zaterdag dan ook allemaal om 13:45 aan ons lokaal!

8 mei

Om jullie lichaam helemaal klaar te stomen voor de zomer en al de knappe meisjes spelen we vandaag Sport en Spel! Super leuke spelletjes en super leuke sporten, de naam verklaart zichzelf. Sporten zoals voetbal, basketbal, bungeejumpen, skydiven, over hete kolen lopen… Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!

We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

15 mei

Omdat het kamp redelijk spannend is en omdat er veel nieuwe leden zijn die het nog nooit hebben gedaan, doen we vandaag een kampdag! We zetten een tent op, maken een kampvuur en proberen de kampsfeer zo goed mogelijk na te bootsen zodat de nieuwen onder jullie al eens kunnen ontdekken wat “op kamp gaan” nu echt betekent. Vandaag wordt dus mega gezellig en leuk (op kamp gaan is nu eenmaal fantastisch).

We starten vandaag VROEGER om 10:00 tot 20:00 (je blijft dus zowel ‘s middags als ‘s avonds eten).

22 mei

De leiding heeft het gehad met altijd maar op ons terrein te zitten, vandaag zeggen we foert! We trekken erop uit en gaan op avontuur! Het afgelopen jaar heeft de leiding eens zitten rondkijken, wat ons opviel is dat er bar weinig piraten te vinden zijn. Uiteraard weten jullie wat dit betekent… …veel meer schatten voor ons natuurlijk! 

We verwachten jullie op het gewoonlijke uur 13:45 aan ons lokaal.

29 mei

Hoe hoog is het hoogste gebouw, hoe lang is een chinees, hoeveel kilo weegt het zwaarste stokstaartje, hoeveel chicken nuggets kan een gemiddelde mens eten,... Dit én meer tijdens deze krankzinnige quiz! Vandaag bewijs je of je nu daadwerkelijk een genie bent of een pannenkoek.

We verwachten jullie aan de lokalen om 13:45.

Ziezo, dat was het weer voor deze maand, tot de volgende keer maar weer!

Stevige linkers,

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be