7 mei: LEDENswitch

Vandaag is het leden switch, dit wil zeggen dat de laatstejaars van elke groep doorschuiven naar de volgende groepen. Voor deze week ontvangen wij dus de 2de jaars verkenners. Er staat een supercool “spel” op het programma. We hopen dat er deze week veel jins zijn om de verkenners te overtuigen van hoe tof het wel niet is bij de jins.

14 mei: Koekjesverkoop

Voor de 2de zaterdag van mei staat er koekjesverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om koekjes te kopen. We spreken af aan de lokalen om 10u00. Vergeet geen lunchpakket, genoeg drinken, snacks en goed weer mee te brengen!!!

21 mei: Bulkvergadering

Voor de 3de zaterdag van mei staat er bulkvergadering op de planning. Het is nog een verassing wat het allemaal inhoudt, maar 1 ding is al zeker. Een tip is niet al te veel eten in de middag. Zaterdag om 13:45 op het lokaal. 

28 mei: Eieren vergadering

Ei (dier), een dierlijk product waaruit nakomelingen ontstaan. Ei (voeding), een dierlijk product dat dient als voedingsmiddel voor de mens. Eicel, de vrouwelijke geslachtscel die na samensmelting met de (mannelijke) zaadcel uitgroeit tot een nieuw organisme. Zoals je leest gaan we vandaag alles met eieren doen. 13:45 op lokaal

xxx liefste leiding

7 mei: Homo universalis

Dat er bij sint-Frans straffe kapoenen rondlopen is voor niemand een geheim. Maar welke kapoen is nu het aller strafste. Er is maar éen manier om hier achter te komen. Doormiddel van veelzijdige spelletjes en opdrachten gaan we zien wie zich mag bekronen tot Homo universalis. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

14 mei: koekjesverkoop

Enkele maanden geleden hebben we jullie verkooptalent mogen ontdekken bij de speculaasverkoop. Vandaag gaan we dat talent nog eens op punt zetten. We verplaatsen ons weer naar de Gasthuisstraat om iedere toevallige passant omver te blazen met jullie verkooptechnieken. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. Vergeet zeker geen middageten mee te nemen.

 

21 mei: waterspelletjes

De zomer komt stilaan dichterbij, dus de temperaturen gaan de lucht in. We halen de tuinslang en waterballonnen boven voor spetterende waterspelletjes. Ik heb persoonlijk met Frank Deboosere gebeld en hij heeft mij gegarandeerd dat het prachtig weer zal zijn. Het beloofd dus super leuk te worden! We spreken weer af om 13.45 aan het Papenheem.

 

28 mei: bulkvergadering

Vandaag draait alles rond het motto ‘tmoet nie goe zijn, ast ma veel is’. Alles wat we vandaag doen, doen we in bulkformaat of hoeveelheid. Wat precies veel en groot zal zijn, zullen jullie zelf moeten ontdekken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

Jooww boyzzz,
Mei, chill maandje. Wat genieten van de zon, wat avondvergaderingen, rustig, allemaal oept gemakske.

6 mei:
Vandaag is het ledenswitch. Dat betekent dat we even onze tweedejaars moeten missen aangezien elk
laatste jaar van een tak doorschuift voor 1 vergadering naar een tak hoger. We krijgen er dus 3e jaars
JV’s bij. Leuk wel. Samen doen we iets crazy namelijk some badass Bak-olympics. Wat dat allemaal
inhoudt zal je zeker voelen wnr je met je blote scheen tegen een lege bak trapt tijdens een potje
bakkenvoetbal. Kortom, pure plezier. Om 13:45 aan het lokaal.

13 mei:
Eeuhhhj, vandaag is weer een dag van mensen laten lachen, heuse theatervoorstellingen op te voeren
en vooral ni af te geven. Tis verkooooppp, lesgooo. Deze keer is het om de gezamenlijke groepskas te
spijzen zodat we graaf niet materiaal kunnen aankopen voor kamp. So we need you en je charmante
lach. Rik oefent gij daar nog wa op? allejj, tot dan! We spreken om 10u af op de lokalen.

20 mei:
Vandaag zoeken we de warme oorden op van het woeste minderhout. Samen fietsen we naar de
Zidanne thuis om daar nen dikke vettige mexicano naar binnen te werken. Dat kan alleen maar leuk zijn.
Kom dus zeker af en pak je fiets meej want tis MEXICANOOOWW MINDERHOUUUTD. Om 13:35 aan
het lokaal met zwembroek en fiets xx.

27 mei
Prank, deze maand blijkt helemaal niet zo rustig te zijn hahaha en we sluiten dan ook af met een knaller.
Vandaag worden jullie savonds gedropt. Meer kunnen we jullie nog niet vertellen. Je wordt verwacht aan
de lokalen om 19u!

Stevige linkers, jullie leiding.

Heyyyyy welpen,

 

Hier zijn we weer aan het begin van een nieuwe maand vol met spetterende activiteiten. Doe je bottinen al maar aan, zet je welpenpet op en smeer je in want we vliegen er in!

 

Op de eerste vergadering van de maand (7/05) is het ledenswitch. Wat houdt dat precies in? De derdejaars welpen gaan voor een keertje meespelen bij de Jongverkenners en de oudste kapoenen komen al eens een vergadering meedoen bij de welpen. Zo weet iedereen al met wie hij volgend scoutsjaar bij in de groep zit en hoe het daar aan toe gaat. Afspraak 13u45 aan het Papenheem.

 

Op 14 mei gaan we met de hele scouts nog eens wat geld in het laatje brengen zodat we een fantastisch kamp kunnen hebben. Het is namelijk koekjesverkoop! Train je verkooptechnieken dus al maar om de meeste koekjes te verkopen. We spreken om 10u af aan het Papenheem en vergeet geen lunchpakket en drinken mee te nemen.

 

Op 21 mei gaan we de kampsfeer al eens opsnuiven. We gaan namelijk al eens een kampdag nadoen. Zo ontdekken we hoe een dag op het kamp er ongeveer aan toe gaat en wat voor activiteiten we gaan spelen. We spreken hiervoor wel gewoon af om 13u45 aan het Papenheem.

Voor de laatste zaterdag van mei (28/5) hopen we op goed weer want we gaan op vlottentocht. Denk al maar na over het coolste ontwerp van jullie vlot zodat we meteen kunnen beginnen sjorren. We spreken hiervoor om 12u30 af aan het materiaalkot (Tichelarijstraat 87). Vergeet geen handdoek en zwemgerief! Jullie worden ook weer om 17u afgehaald door jullie ouders aan het materiaalkot.

 

Dit was het alweer voor de voorlaatste maand van het scoutsjaar, hopelijk zien we jullie talrijk aanwezig op de scouts! Wij kijken er alvast naar uit!

 

Stevige linker,

Wanneer?   Wat?   Hoelaat?   Waar?   Wat meebrengen?  
07/05   Ledenswitch   13u45    Papenheem  
14/05   Koekjesverkoop   10u00   Papenheem   Lunchpakket en drinken  
21/05   Kamp vergadering   13u45    Papenheem  
28/05   Vlottentocht   12u30    materiaalkot   Handdoek en zwemgerief  

 

Zaterdag 7 mei:

Vandaag is het leden switch, dit wil zeggen dat de laatstejaars van elke groep doorschuiven naar de volgende groepen. Voor deze week ontvangen wij dus de 3de jaars welpen. Er staat een super cool bosspel op het programma. We hopen dat er deze week veel Jong-verkenners zijn om de welpen te overtuigen van hoe tof het wel niet is bij de Jong-verkenners.

 

Zaterdag 14 mei:

voor de 2de zaterdag van mei staat er koekjesverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om koekjes te kopen.

 

Zaterdag 21 mei:

Aangezien het in mei toch al wel redelijk warm kan zijn staan er voor vandaag waterspelletjes op het programma. Jullie mogen van thuis zeker waterpistolen of andere dingen gerelateerd aan waterspelletjes meenemen. Laat voor deze zaterdag jullie GSM misschien beter thuis of zeg vooraf tegen de leiding dat je deze bij hebt. De GSM zal dan op een veilige plaats worden weggelegd.

(Als het geen schitterend weer zou zijn deze dag dan wordt deze activiteit verschoven naar een andere datum.)

 

Zaterdag 28 mei:

Vandaag worden jullie pas om 17u30 aan het lokaal verwacht. Dit komt omdat het bijna examens zijn voor de leiding en zij zo overdag kunnen studeren. Het is de bedoeling dat jullie thuis al wel hebben gegeten, er zullen wel wat snacks worden voorzien door de leiding. Het lokaal wordt omgebouwd tot een gameroom dus als jullie zelf nog extra controllers hebben mag je deze altijd meenemen. De activiteit stopt om 22u00.

 

Stevige linker 

Robbe, Daan, Castor en Robbe 

 

Dag lieveschatten! Er breekt weer een nieuwe maand aan. Een maand vol nieuwe avonturen. Een
maand dichter bij het kamp.

Zaterdag 2 april
Blaaspijpen! Van deze topactiviteit kan je gewoon geen genoeg krijgen. We halen onze bakkerskunsten
nog eens boven om het beste deeg te kneden. Onze kleine motoriek wordt weer getraind door het rollen
van bolletjes. En ook onze longinhoud zal op de proef gesteld worden bij de hardste afstandsschoten.
Neem zeker een veiligheidsbril of zonnebril mee! We spreken om 13u45 af aan het lokaal MET FIETS,
we gaan namelijk naar een slagveld op locatie.

Zaterdag 9 april
Minimaxi spelen! Pingpongen met een fitnessbal, bowlen met een knikker, skaten met een winkelkar,...
Alles wat groot was wordt klein en alles dat klein is wordt groot. We spreken om 13u45 af aan het lokaal.

Zaterdag 16 april
GEEN SCOUTS! De leiding heeft dringend wat ontspanning nodig na het wekelijks optrekken met zo’n
vermoeiende leden als jullie. Daarom gaan ze op ontspanningsdag!

Vrijdag 22 april tot en met zondag 24 april
GOUWWEEKEND!!! Eindelijk mag deze topactiviteit weer doorgaan. We gaan op weekend naar de
Hoge Rielen met alle jongverkenners van Gouw Kempen. Het thema van dit jaar is Avatar. Haal je
Appakostuum dus al maar boven! Meer info krijgen jullie weldra via een officiële brief van Gouw
Kempen.

Zaterdag 30 april
Dit keer kaan we echt zwemmen! Tijs is uit de gips en de examens zijn achter de rug. We spreken om
10u af aan het lokaal. Vergeet je zwembroek niet!

Wij doen hem eruit! Houdoe!
Robbe, Castor, Dakke en Starckx

Dag liefste verkennertjes,

 

Welkom in het franske van de maand April, deze maand hebben we VIJF vergaderingen!

UITDAGING 1: Elke vergadering bartime

UITDAGING 2: Geen wenende verkennertjes (Mathias Rik)

 

2 April:

De dag na 1 april, vandaag gaan we zien wie er het fitste van allemaal is. We gaan rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, onder andere… Wie kan raden wat deze game changer van een vergadering is krijgt een koenkie.

Kom dus zeker om 13:45 naar het pfaffenheim (de scouts);

 

9 April:

Vandaag doen we de veel gevraagde geldactie, hierdoor zullen we wat epischere vergaderingen kunnen doen zoals (ik zeg maar iets) “Cassandra van India” vergadering, Zero-G vergadering met Elon Musk, Pokeren met Putin… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze vergadering is verplicht boys, om 13:45 verwachten we u op de lokalen, anders ist vrije slag van iedereen.

 

16 April:

Vandaag is enkel scouts voor de grote jongens, het is namelijk ontspanningsweekend voor de leiding. We begrijpen het als je een traantje laat, dit is volledig toegestaan. Je mag ons natuurlijk ook bellen als je het thuis niet meer uithoud.

Vandaag verwachten we jullie niet op de lokalen :(

 

23 April:

Vandaag gaan we de echte kunst van Bu-Ka’Ke meesteren. Alleen dit keer met water, and lots of it. Ik stel voor de je al research doet over de kunst zodat je een voorsprong hebt over de rest van de verkenners. Neem je beste waterpistool mee en maak je klaar voor te spuiten.  

(Hamers zijn off limits, fy Rik xx)

We verwachten jullie aan de lokalen om 13:45

 

29, 30 April en 1 Mei

Dit weekend is het gouwweekend boys, we gaan ons dus dik amuseren en verkenners molesteren als ze alcohol meesmokkelen. Over praktische details zoals bijvoorbeeld wanneer we op de scouts afspreken en wat je moet meenemen, sturen we nog in de whatsapp. 

 

Van jullie lieve Kapoen,

Jan, en de rest I guess

We beginnen de paasvakantie met een knaller! de leiding heeft namelijk een aantal leuke dingen afgehuurd waarmee we op elkaar kunnen knallen. We zullen dus paintballen! We spreken af om 19u aan het lokaal.

 

9 April is het nog eens een knal vergadering. We gaan klimmen bij ene Gustaaf. Ik heb vernomen dat we daar ook kunnen testen wie de sterkste is in de gym! Wees zeker op tijd, anders zal je wat missen. 13u45 aan het lokaal.

 

Jammer genoeg moeten we na een aantal top weekenden wat uitrusten. Het is dus geen scouts want de leiding zal deze zaterdag ontspannen.

 

Bijna al de laatste week van de maand. Nu de vakantie gedaan is en we al meer zicht krijgen naar een top kamp in Portugal, gaan we nog eens kijken of iedereen wel kan zwemmen. Het exacte uur van vertrek zullen we nog laten weten, maar 23 April zullen we in de voormiddag met de auto’s vertrekken naar een super zwembad!

 

En het laatste weekend sluiten we af met een echt weekend. We gaan op Kempekuren! Hiervoor vertrekken we vrijdag en komen we pas zondag terug aan. Meer info volgt nog via een brief.

 

Zo, dat was het dan alweer voor deze maand. We gaan er iets leuks van maken en zien jullie graag terug in Mei!

 

Bij deze ook een korte samenvatting:

 • 2 April: Paintball om 19:00
 • 9 April: Klimmen om 13u45
 • 16 April: geen scouts
 • 23 April: Zwemmen
 • 29, 30 April en 1 Mei: Kampekuren

 

Jullie favoriete leiding

Thomas en Vladik

Deze keer is het de beurt aan de maand april, misschien wel een van de mooiste maanden van het jaar. De paasvakantie, het mooie weer en natuurlijk de ongeëvenaarde scoutsactiviteiten zijn hier de oorzaak van. Hoog tijd om eens te bekijken wat we deze maand allemaal gaan beleven.

2 april

De paasvakantie is van start gegaan. Dat betekent dat jullie nog meer tijd hebben om uit te kijken naar de scouts. Om de paasvakantie goed in te zetten, doen we vandaag een paasvergadering. De klokken uit Rome zullen speciaal voor ons al wat vroeger naar België komen. Paaseitjes zullen er dus zeker niet aan ontbreken! We spreken om 13.45 af aan het papenheem.

 

9 april

Nadat we al enkele maanden samen met jullie van de scouts hebben mogen genieten, zijn we erachter gekomen dat jullie erg toffe, actieve en sociale kerels zijn. Daarom kan het ook niet anders dat jullie stuk voor stuk enorm veel vrienden hebben buiten de scouts. Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’, organiseren we een vriendjesdag. Iedereen mag al zijn vrienden meenemen naar de scouts. Tijdens de vergadering trekken we met z’n alle het bos in voor een kooktocht. We gaan zoals echte scoutsmannen koken op een vuur. De leiding zal al het eten en het nodige materiaal voorzien. We spreken weer af om 13.45 aan het papenheem.

 

16 april

Omdat het leven niet alleen leiding zijn is, gaat de leiding vandaag op ontspanningsdag. Voor de leiding is dit uiteraard erg leuk, maar voor de kapoenen is dat minder leuk aangezien het voor hun geen scouts is. We hopen dat jullie de week erna weer even enthousiast als anders zullen zijn!

 

23 april

Het jaarlijkse hoogtepunt van een kapoenenjaar is aangebroken. Vandaag is het kapoenendag. Samen met allemaal andere kapoenen uit de Kempen gaan we naar Grobbendonk om te laten zien dat de kapoenen van Sint-Frans de allerbeste zijn. Voor verdere praktische info in verband met locatie, tijdstip en vervoer contacteren we jullie later nog via mail of whatsapp.

 

Zo, de maand zit er weeral op. Het beloofd zoals gewoonlijk een topmaand te worden die jullie niet snel zullen vergeten!

Dikke kus

De kapoenenleiding

 

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey welpen,

 

Bizar genoeg naderen we het einde van het scoutsjaar stil aan, wat betekent dat het beste kamp in de buurt komt. Een kamp heeft elk jaar een thema, vorig jaar hebben de welpen doorheen de tijd gereisd en daarvoor was het kamp in thema van stratego. De vraag is nu met welk thema overtreffen we de vorige jaren? We gaan deze zaterdag samen uitzoeken wat ons thema wordt! We spreken af om 13h45 aan de lokalen.

 

Wat heeft akela net gedaan bij de engine room? Suuuussss! Vandaag spelen we het razend populaire spel Amongus in het echt. We hebben alvast veel ideeën voor verschillende ruimtes en opdrachten, hopelijk zijn jullie in grote getallen aanwezig! We spreken om 13h45 af aan de lokalen!

 

Op 16 april hebben we slecht nieuws voor jullie, het is jammer genoeg geen scouts. De leiding neeemt er een dagje tussenuit voor teambuilding en even te bekomen voor ze de laatste puntjes op de i zetten voor het kamp.

 

De 23e en 24e gaan we op gouwweekend met alle andere welpen uit de noorderkempen! Check zeker je mailbox, of hier de opsomming.

 

 • Waar? Domein Esberg, Hoekeinde 74, 2330 Merksplas
 • Wanneer? Zaterdag 23/04 om 9u30 tot en met zondag 24/04 om 12u
 • Wat kost dat? 15€ te storten naar de groepskas op BE93 7350 6095 3067 (nieuwe rekeningnummer, info volgt)
 • Wat moet ik allemaal meepakken/ meegeven? Gamel, bestek, beker, veldbed/matras, slaapzak, kussen, knuffel, pyjama, toiletgerief, kleren, uniform, schoenen, medicatie
 • Waar kan ik me inschrijven voor dit top weekend? Hier

De 30ste april halen we onze masterchef kunsten nog eens boven, we gaan voor de tweede keer dit jaar op kooktocht! Deze publieksfavoriet gaat deze keer door in het raadsherenpark waar ze een heuse vuurkring hebben en heel veel hout, we spreken aan het Raadsherenpark af om 11h, daar mag je je welp ook weer ophalen om 17h.

 

Wat neem je mee op kooktocht?

 1. Gamel(len) (kan je kopen op de scouts als je er geen hebt)
 2. Bestek
 3. Pannenlap of ovenwant zodat je je handen niet verbrandt
 4. Slechte keukenhanddoek
 5. Ingrediënten om een eenvoudige maaltijd mee te bereiden (bijvoorbeeld worst, gebakken aardappelen, eieren... Voor de onervaren koks is een op voorhand klaargemaakte maaltijd die alleen nog moet worden opgewarmd ook altijd een optie)
 6. Voldoende Water, als je bijvoorbeeld aardappelen of pasta wilt koken, hou er dan rekening mee dat je hier ook water voor nodig hebt
 7. Een stuk fruit of koek voor de vroege honger
 8. Bakboter
 9. Bord als je maar 1 gamel hebt
 10. Kruiden

Een stevige linker,

Datum  Vergadering  Uur  Waar
2/4  Kampthema  13h45  Papenheem
9/4  Amongus  13h45  Papenheem
16/4  Geen scouts  nvt  Thuis
23/4-24/4  Gouwweekend  9h30→12u  Esberg in Merksplas
30/4  Kooktocht  11h  Raadsherenpark

 

Ps. de welpen gaan op kamp van 9-15 juli

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be