10 september:
Als jins wordt er verwacht dat jullie komen helpen met de voorbereiding van en ook tijdens de sjorringsfeesten. We vragen om zeker om 11u aanwezig te zijn op de scouts. Indien je al vroeger kan is dat zeer welkom. Er zullen zeker al leiders druk in de weer zijn zaterdag.

17 september:
Vandaag staat er in de late namiddag en ‘s avonds een geldactie gepland. Het verdiende geld van deze week gaan we elders in het jaar besteden aan coole en toffe dingen. Verdere info over waar, wanneer jullie moeten zijn wordt nog meegedeeld via de Whatsapp groep.

24 september:
1 van jullie leiders is jarig geweest afgelopen week. Vandaag zullen we dat dus vieren met een leuke uitstap. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. We verwachten jullie op het normale uur aan de scouts. Als er iets speciaals is wat jullie moeten meenemen zal dit gecommuniceerd worden via de Whatsapp groep.

30 september:
Vandaag staat er recordvergadering op het programma. We testen verschillende aspecten bij de jins. Een grote variatie aan proeven zal voorzien zijn. Aan het einde van de vergadering zal er beslist worden wie de meest complete jin is.

Hey hoi lelijke leuke verkenners. We gaan het jaar weer leuk beginnen met nieuwe leiding en weer nieuwe zielen. Dit jaar houden we het kort en bondig dus houd je al maar goed vast want het gaat weer fantastisch worden.

3 september
Niks
10 september
Sjor
17 september
Plant
24 september
Pimp

Dat is het dan weer en tot de volgende keer!

Beste Jongverkenners!

De schoonste tijd van het jaar is aangebroken. Namelijk het nieuwe scoutsjaar met als thema “Scouting? DAS Goesting!” hopelijk hebben jullie er even veel goesting in als ons?  

Zegt 10 September jullie iets? Nee? Awel 10 September Begint het nieuwe scoutsjaar! En beginnen doen we met het verdelen van de patrouilles. Benieuwd bij wie jij zit? Kom dan gerust af om 13u45. Nadien kan je ook blijven plakken voor de bbq want het is namelijk die dag ook Sjorringsfeesten (ik ga niks verklappen maar het gaat leuk worden)

 

17 September: Amai wat was dat voor een feestje seg! Ik ben er nog niet goed van!! Omdat het weer niet ideaal zou zijn deze zaterdag, verplaatsen we de vlottentocht naar een latere datum. Als vervanging wordt het verrassingsvergadering. Mogelijks met koekjes en/of snoepjes...

We verwachten jullie om 13u45 aan de lokalen! :)

 

24 September: Vandaag gaan we iets met een stad en een spel doen? Kan je al raden wat het is? Benieuwd? Kom dan zeker af om 13u45

 

Stevige Likker of was het linker? Danny, Quinten, Vladik, Jan

Heeeej welpjess, misschien dat je het al had gemerkt maar de maand september is weer aangebroken. Dat betekent natuurlijk 2 dingen: de vakantie is voorbij (ohhhh) en het scoutsjaar begint terug (heujjjjj). Nadat de leiding het eerste weekend van september op planweekend is geweest, zijn zij er helemaal klaar voor om er een knotsgek en supervet jaar van te maken.

10 september:
Op de eerste vergadering van het jaar beginnen we met enkele kennismakingsspelletjes zodat we de nieuwe leden en de nieuwe leiding direct goed leren kennen. Ik zal alvast beginnen: ik ben Hathi, ik ben 19 jaar, mijn hobby’s zijn voetbal en scouts en ik heb superveel zin in het nieuwe scoutsjaar. Zo, nu is het jullie beurt, dus kom dat maar eens vertellen om 13:45 op het papenheem. Omdat wij natuurlijk geen Chiro zijn, houden we het voorstellen lekker kort en gaan we direct over naar wat citroen citroen en verschillende andere leuke spelletjes.
In de avond vinden de befaamde sjorringsfeetsen plaats. Dus als je zin hebt in een overheerlijke BBQ met live muziek en drankjes aan zeer democratische prijzen, kom dan zeker af!

17 september:

Deze zaterdag gaan we ons eens goed uitleven in het bos en dat met een spannend bosspel. Ben jij klaar om het andere team te besluipen en te verslaan in allerlei minigames? Kom dan zeker tegen 13:45 naar het papenheem, waar we te voet zullen vertrekken naar het bos.

24 september
Misschien weten jullie het al, maar de garageboxen op ons terrein zijn in augustus jammer genoeg voor een deel afgebrand :(( Toen we gingen kijken lag er niet veel meer, behalve een mysterieuze enveloppe. In die enveloppe zat een kaart met een vreemde code op die zou leiden tot een schat. We twijfelden om er met de leiding op af te gaan, maar het leek ons toch net iets te gevaarlijk. Wij zijn immers ook maar met 5 natuurlijk. Zijn jullie dapper genoeg om met ons deze geheimzinnige schat te vinden? We vertrekken samen op 13:45 op het papenheem.

 

 

 

Stevige linker,
Vader Wolf, Baloe, Jacala, Chill en Hathi

Septembeerrrr. De eerste maand van dit prachtig scoutsjaar. Wij als leiding staan te popelen om jullie te mogen ontvangen op deze eerste reeks knalvergaderingen. Benieuwd naar wat we allemaal in petto hebben voor jullie. Lees dan zeker verder.

10 september:
Vandaag zijn we echte Vikingen. Met baarden zo lang als Gandalf en vrouwen zo knap als zeemeerminnen trekken we de wijde oceaan over. Onze nieuwsgierigheid drijft ons steeds verder en verder op zoek naar nieuwe gebieden. Benieuwd of we ooit land tegenkomen tijdens deze spannende zeetocht? Haal dan snel nog die Vikinghelm van de zolder en vervoeg ons.
De leiding verwacht jullie om 13:45 aan de Scouts. (Baron Frans du Fourstraat 30)

17 september:
Tijdens het kuisen van de lokalen vond jullie leiding een vreemde kaart. Het is er zo eentje met een stippellijn en een kruis. Weet je al wat dat betekent? Inderdaad! Een heuse schatkaart. De piraten die we zijn, gaan we vandaag op schattenjacht. Wie weet welke rijkdommen er ons staan te wachten. Ook zin om te baden in goud en juwelen? Kom dan zeker af!

Afspreken doen we om 13:45 op de scouts. Tot dan!

24 september:
KABOOEEEMMMM!! Ik bedoel, kapoenen!! Groot nieuws, vandaag leiden we ons zelf op tot echte genieën. Het plan is om slimmer te worden dan Einstein, Darwin, Newton en al die zever. Aan de hand van echte experimenten zullen we hun grote theorieën wel eens snel weerleggen.
Zin om ook baanbrekende ontdekkingen te doen? Kom dan zeker naar de scouts.

Afspraak 13:45 aan de lokalen.

Zo, dat was het voor deze maand. Wij brainstormen alvast verder voor oktober.
Stevige linkers,
Jullie liefste leiding!

Wagwan! Wat is het jaar weer snel gegaan. De laatste maand van het schooljaar is weeral aangebroken. Nog twee weken les, twee weken examens knallen en dan vertrekken we op kamp. Heerlijk toch! 

Zaterdag 4 juni

Recordvergadering! In het begin van het scoutsjaar hebben we een recordvergadering gedaan. De leiding heeft deze records bijgehouden. Nu, op het einde van het scoutsjaar gaan we ons nog eens aan deze records wagen om te zien of jullie verbeterd zijn. We zien jullie om 13u45 aan het lokaal!

 

Zaterdag 11 juni

Sporthallen!!! Vandaag hebben we met heel de scouts een sporthal afgehuurd. Tijd dus voor zaalvoetbal, reisje rond de wereld, basketbal en veel meer! Voorzie zeker sportkledij en schoenen waarmee je een sporthal mag betreden (anders is het op blote voeten). We zien jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag 18 juni

Vandaag gaan we al eens oefenen voor het kamp. Jullie worden om 13u45 verwacht met de fiets. Zo kan de leiding eens nakijken of alle fietsen in orde zijn om in De Limburg te geraken binnenkort. We maken vervolgens een kleine fietstocht en sluiten de dag af bij de ouders van Starckx. Daar kunnen we lekker zwemmen in het zwembad! 

 

Zaterdag 25 juni

Zilvermeer! Ja hoor, traditiegetrouw gaan we zwemmen in het Zilvermeer. We spreken om 10u af aan het lokaal MET FIETS. Zorg ook zeker voor zwemkledij, een badhanddoek en een lunchpakket. Zonnecréme is ook geen overbodige luxe. De leiding zal voor de zekerheid ook zonnecréme voorzien. 

 

Wagwan! 

Robbe, Castor, Dakke en Starckx

Dag Verkennertjes, jammer genoeg moet we jullie mededelen dat dit het laatste Franske is van dit jaar…

Maar wees niet getreurd! Het laatste Franske wilt ook zeggen dat het nog maar één maand wachten is tot we eindelijk weer op kamp vertrekken!

We maken er nog een schitterende laatste maand van. Als jullie ervoor zorgen dat jullie door de week goed studeren voor al die veel te moeilijke examens, zorgen wij voor de ontspanning op zaterdag!

 

Zaterdag 4 juni

Iedereen kent wel het beeld van een gespierde, vol met smeer en zwetende wapensmid uit de middeleeuwen dat we vroeger te zien kregen tijdens de lessen geschiedenis. Vandaag doen wij hetzelfde maar dan minder gespierd, meer zwetend en liefst zonder smeer! We gaan metaal smelten! Denk al maar eens goed na over welke ‘originele’ vormen jullie willen vereeuwigen in metaal!

 

We spreken af om 19u00 aan de lokalen.

 

Zaterdag 11 juni

Afgelopen weken kregen we regelmatig de vraag of we nog eens een casinoavond zouden hebben in juni. Wij horen jullie en vinden het natuurlijk ook een geweldig idee om jullie gokverslaving nog verder te vergroten! Voor zij die liever ver wegblijven van geplunderde rekeningen en zware gokverslaafden zullen er ook gezelschapsspelletjes gespeeld worden deze avond!

 

We spreken af om 19u00 aan de lokalen.

Zaterdag 18 juni

Dit zal de laatste dag zijn die we samen doorbrengen aan de scoutslokalen voor dit jaar. We zorgen voor een ‘laatste avondmaal’ in de vorm van een bar(becue) – time vergadering! Je leest het goed, vandaag staat de vergadering in teken van bar-time! Dus wees er zeker bij en ga naar huis met een overdosis aan suiker door al die cola’s die nog opgedronken moeten worden!

Oohja! Er wordt ook een barbecue gedaan.

 

We spreken af om 18u00 aan de lokalen.

Zaterdag 25 juni

Vandaag is het de officiële laatste dag van dit scoutsjaar. Om de traditie in ere te houden gaan we vandaag weer met de hele scouts naar een diepe put gevuld met water en met zand en speeltuigen errond. We gaan naar het Zilvermeer!

We spreken af om 10u00!! aan de lokalen, MET FIETS!!

 

Tot de volgende!

Jan, Anton & Zidann

Deze maand is het alweer de beurt aan de allerlaatste maand van dit schooljaar. Het goede nieuws is dat jullie bijna grote vakantie hebben en dat we bijna op kamp kunnen vertrekken. Het slechte nieuws is dat onze wekelijkse rendez-vous bijna op zijn einde loopt. Maar niet getreurd, ook deze maand voorzien wij weer geweldige activiteiten!

 

4 juni: éen tegen allen

Om deze mooie maand in te zetten, doen we éen tegen allen. Leuke, gekke, spannende en grappige opdrachtjes doen om zo van de leiding te kunnen winnen, we weten ondertussen wel dat jullie dat kunnen. Om deze dag nog specialer te maken zullen jullie ook enkele nieuwe gezichten zien bij de leiders. Als je wilt weten wie onze special guest is, moet je zeker komen. We spreken af om 13.45 aan het papenheem.

 

11 juni : sporthal

Een reuzegrote sporthal helemaal voor ons alleen, dat klinkt toch als muziek in de oren. We trekken met de hele scouts naar de sporthal van Sint-Pieter om daar alle matten, touwen, ballen en andere spullen uit het hok te halen om er een spetterende vergadering van te maken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem

18 juni : groepsvergadering

Juni is niet alleen de maand van mooi weer, buiten spelen en uitkijken naar de zomervakantie. Voor sommige leiders is dit ook de maand van examens. Omdat daarom niet alle leiders tijd hebben om naar de scouts te gaan, doen we een groepsvergadering. Alle takken spelen samen een groot spel, waarbij de kapoenen ook nog eens wat gezichten leren kennen van de oudere takken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

25 juni: Zilvermeer 

Vandaag is het de allerlaatste vergadering van het jaar. Om in schoonheid af te sluiten, gaan we met de hele scouts genieten van de zon en het water in het Zilvermeer in Mol. Vergeet zeker je zwemspullen, eventuele bandjes, zonnecrème en lunchpakket niet. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. In verband met het vervoer zullen we jullie nog tijdig contacteren, zodat iedereen in Mol geraakt, en liefst ook weer thuis. 

 

Dat was het dan, het laatste Franske. We kijken natuurlijk enorm hard uit naar het kamp. Mocht je nog vragen, twijfels, ongerustheden, mededelingen of suggesties hebben in verband met het kamp, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren en dan zullen wij ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk verder te helpen.

Alvast bedankt voor het vertrouwen in ons!

De kapoenenleiding

 

4 juni: We will do another jinstage. Together with the leaders of your tak, you will prepare an activity and explain it to the kids. Please contact the leaders yourself & further info will follow via whatsapp.

11 juni: 因为快到考试时间了,我们今天要去体育馆。在这里,我们将与不同的分支机构玩不同的游戏。13:45 在教室里

18 juni: C'est déjà l'avant-dernière réunion de l'année, tout est passé si vite. Comme nous sommes tous au milieu de notre période d'examens, il y a une activité en soirée. À 19 heures, dans la salle de classe.

25 juni: Пришло время... Сегодня последняя встреча скаутского года. Все сдали экзамены (наконец-то). Приготовьте плавки, потому что в честь этого праздника мы идем купаться. Мы идем со всеми ветками в Лилсе Берген. Дальнейшая информация - через WhatsApp.

Dag welpen! Het is jammer genoeg weeral de laatste maand van het scoutsjaar… Gelukkig wil dat ook zeggen dat we bijna op kamp gaan, dus er is veel om naar uit te kijken!

 

Op zaterdag 2 juni komen de jins nog eens mee als extra leiders. Wat we precies gaan doen zullen zij beslissen, maar één ding is zeker: voor een zee van plezier moet je om 13u45 naar het lokaal komen!

 

Op 11 juni gaan we met de hele scouts naar een sporthal om eens te spelen met sportmateriaal dat we niet op de scouts hebben liggen. We spreken gewoon om 13u45 af aan de lokalen. Aangezien we naar een sporthal gaan, is het aangeraden om schoenen mee te nemen die mogen gebruikt worden in een sporthal. Blote voeten zijn natuurlijk ook een optie als je thuis geen geschikte schoenen hebt liggen.

 

Op zaterdag 18 juni verwacht de leiding jullie om 13u45 aan het lokaal. De tekst hieronder geeft een hint van wat we gaan doen:

 

·uɐɐɓ ǝʇ ɟſᴉ ǝʇ ɓɐp ǝʞʞǝɓɹǝʇʇǝuʞ ǝzǝp ɯo ʇqǝɥ ɓǝouǝɓ uǝʇɥɔɐɹʞ ǝſ ʇɐpoz ʞɐǝʇs ʇǝɯ ʇǝᴉɹɟ ʇɐʍ ɓou ʇɯoʞ sʇnoɔs ǝp ɹɐɐu ǝſ ɹooʌ spuǝʇɥɔoˌs ʇǝǝ uǝ uǝɹoʌǝʇsɹǝʇɥɔɐ ʞǝoɹqɹǝpuo ǝſ ʻuǝɹo ǝſ puoɹ ɐ uǝʞʞos ǝſ ɹǝʞǝz snp ǝo ·uǝop ʞſᴉǝɓoɯ pɹǝǝʞǝɓɯo oz sǝๅๅɐ ʞſᴉǝɯɐu ǝʍ uɐɐɓ ɓɐɐpuɐ ·uǝʌǝɹɥɔsǝɓ pɹǝǝʞǝɓɯo puoʇs ʇsʞǝʇ ǝzǝp ʻpɐɐpɹǝpuᴉ ¡¡uǝpuoʌǝɓ pǝoɓ ʻʍɐoʍ ʻɐɐɯǝๅๅɐ ʎǝH

De laatste vergadering van het jaar (25 juni) gaan we naar het zilvermeer! We spreken hiervoor af om 10u aan het lokaal met zwemgerief en lunchpakket.We zullen naar daar proberen te carpoolen, dus het is misschien handig als je al in de whatsapp groep laat weten of je kan rijden.

 

Dat was het scoutsjaar dan weeral! De leiding heeft hard genoten van het voorbije jaar en we hopen natuurlijk dat jullie allemaal mee op kamp gaan! 

 

Stevige linkers,

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com