Uw tickets verschijnen binnen ongeveer 5 minuten in je mailbox.

Hey verkennertjes,

het zijn nog maar 2 maanden voordat we op kamp vertrekken. Er moet hier en daar nog wat geregeld worden dus vliegen we erin.

6 mei
Verkoop

13 mei
Fuif

20 mei
Kooktocht

27 mei
Verkoop

Zo dit was het dan weer, hopelijk tot de volgende keer.

Dames,
De voorlaatste maand van het scoutsjaar is weeral aangebroken. Wat gaat de tijd toch snel als het plezant is. Ook deze maand gaan we jullie weer overrompelen met spetterende activiteiten.

6 mei: snoepjesverkoop
Tis crisis voor iedereen! Om ons kamp lekker goedkoop te houden gaan we met de hele scouts snoepjes verkopen. We gaan alles wat rondloopt in Turnhout charmeren met onze verkooppraatjes. En zoals altijd zal onze beste verkoper op gepaste wijze beloond worden. Jullie worden om 10 uur verwacht aan de scouts. Neem zeker je lunchpakket mee.

13 mei: FOAFF
13 mei staat al maanden met uitroeptekens in onze agenda. De scouts organiseert namelijk haar eerste futurfuif ooit. Omdat we eerst alles willen controleren mogen de jongere takken een grote controle doen voor onze fuif. Daarom organiseren we tussen 18h en 20h een kinderfuif. De fanta en cola zal talrijk vloeien en de muziek zal iedereen doen dansen zoals nooit te voren.

20 mei: boerengolf
We doen nog eens een vergadering op verplaatsing. We begeven ons richting het platteland voor een potje boerengolf. Dit is een sport waarbij je een klomp en een stok gebruikt als golfstick en een voetbal gebruikt als golfbal. Plezier verzekerd!! Voor meer praktische info houden we jullie tijdig op de hoogte.

27 mei: vergadering op wieltjes
Vandaag laten we onze benen thuis. Alles wat we doen vandaag is op wieltjes. Een skateboard, rolschaatsen of een step, alles kan. We spreken zoals gewoonlijk af om 13.45u op de scouts.

We kijken weer uit naar een spetterende maand. We hebben nog even de tijd om het scoutsjaar op een geweldige manier af te sluiten

Dikke smakkerd
Jan, Vladik, Danny, Quinten

6 mei: Voor de 1ste zaterdag van mei staat er snoepverkoop op de planning. Haal dus allemaal jullie beste verkooppraatjes boven en zet jullie puppy oogjes maar op. Probeer zeker te komen want hoeveelste meer jullie verkopen hoe meer coole en toffe dingen we op kamp kunnen doen. Trommel ook zeker mama, papa, grootouders, broers en zussen op om snoepjes te kopen. We spreken af aan de lokalen om 10u00. Vergeet geen lunchpakket, genoeg drinken, snacks en goed weer mee te brengen!!!

13 mei: Zoals jullie al weten geven we met de scouts een fuif in de futur! Leuk! hiervoor moet er nog veel klaargezet worden. Jullie worden om 10 uur verwacht aan het lokaal om de laatste zaken in orde te brengen zodat er vanaf 21 uur gefeest kan worden! Meer informatie wordt via whatsapp gedeeld.

20 mei: Het is ondertussen al wat warmer weer geworden. Om dit te vieren gaan we allemaal onze kookkunsten laten zien! We gaan tochten en koken. Iedereen pakt zelf zijn eten mee. De leiding zorgt voor een locatie. We spreken hiervoor om 12uur op lokaal.

27 mei: Het is al de laatste vergadering van mei, alles is zo snel gegaan. Omdat we allemaal midden in onze examenperiode zitten, is er een avondactiviteit. Om 19.00 uur op lokaal.

6 mei: Verkoop
13 mei: fuif
20 mei: kooktocht
27 mei: avondvergadering

Dag welpjes, het is weer tijd voor een nieuwe maand en deze keer is dat niet minder dan de maand mei!! Naast dat mei de maand is van het mooie weer, de vele feestdagen en de vogels die allemaal een ei leggen, is het ook nog eens een maand vol met superleuke vergaderingen!!

6 mei
Op de eerste vergadering van deze maand gaan we snoep verkopen in de Gasthuisstraat om toffe dingen te doen op kamp. Pak dus zeker jullie verkooppraatjes, puppy oogjes en mooiste glimlach mee. We spreken om 10u af aan het lokaal en vergeet geen lunchpakket mee te nemen.

13 mei
Vandaag moet de leiding alles klaarzetten voor de fuif in de avond, dus zal er geen vergadering zijn in de namiddag. Maar niet getreurd, wij nodigen jullie wel allemaal uit om jullie beste dansmoves te komen laten zien op de kinderfuif. Deze zal van start gaan om 17u30 in de Futur en zal duren tot 20u. De ouders kunnen natuurlijk ook blijven voor een verfrissend drankje en mogen zeker in de avond ook terugkomen!

20 mei
Op deze mooie dag is het tijd om nog eens jullie kookskills boven te halen. We trekken naar een bos, waar we onze heerlijke maaltijden zullen klaarmaken. Wordt het een hertenragout met pomme duchesse of toch eerder balletjes in tomatensaus uit blik? We zullen nog verdere informatie doorgeven wat betreft de locatie en het uur via whats app.

Wat neem je mee op kooktocht?

 1. Gamel(len) (kan je kopen op de scouts als je er geen hebt)
 2. Bestek
 3. Pannenlap of ovenwant zodat je je handen niet verbrandt
 4. Slechte keukenhanddoek
 5. Ingrediënten om een eenvoudige maaltijd mee te bereiden (bijvoorbeeld worst, gebakken aardappelen, eieren... Voor de onervaren koks is een op voorhand klaargemaakte maaltijd die alleen nog moet worden opgewarmd ook altijd een optie) onthoudt dat je hier ook water voor nodig hebt als je je eten wilt koken.
 6. Een stuk fruit of koek voor de vroege honger
 7. Bakboter
 8. Bord als je maar 1 gamel hebt
 9. Kruiden

27 mei
De laatste vergadering van deze maand gaan we het coole Among us spel doen. Sommige van jullie kennen het waarschijnlijk al wel van vorig jaar, maar dit jaar zal het nog leuker zijn. Ben jij klaar om de imposter te ontmaskeren? Kom dan zeker tegen 13u45 naar het Papenheem.
Stevige linker, Vader Wolf, Baloe, Jacala, Chill en Hathi

6/5 snoepverkoop van 10-17
13/5 kinderfuif van 17h30-20h20/5 kooktocht 11h30 27/5 among us 13h45

Hoiiii Kapoentjesss,
Om te weten in welke maand we zijn aangekomen, doe je best het geluid van een geit na! Meiii!

6 mei gaan wij snoep verkopen in de Gasthuisstraat! Hiervoor hebben jullie je verkoopskills, mooie glimlach en goede verkooppraatjes nodig! We spreken af om 10:00 aan de lokalen en vergeet zeker niet om een lunchpakket mee te nemen!

13 mei gaat er jammer genoeg geen vergadering zijn voor de kapoenen. Dan organiseren wij namelijk een fuif in de futur, waar wij natuurlijk veel voor moeten voorbereiden. Maar niet getreurd! Als u namelijk zin heeft om naar de kinderfuif te komen dan bent u zeker welkom! Meer info volgt nog in de kapoenenchat. Hier zullen wij kleine activiteiten organiseren onder leuke en toffe muziek!

20 mei gaan wij lekker ravotten met water! Omdat het waarschijnlijk goed weer gaat zijn, gaan we dus waterspelletjes spelen. Waterballonnen en waterpistolen gaan dus hier zeker een mooie plaats kunnen hebben. We spreken af aan de lokalen om 13:45!

27 mei gaan wij een weekend op de scouts organiseren! We willen de kapoenen al een voorproefje geven van hoe kamp gaat zijn. Hierdoor gaan wij de dagen net zo inplannen alsof we op kamp zijn. Dus hou u al maar vast om leuke spelletjes te spelen, lekker te eten en een goede nachtrust te pakken in een knusse tent. Het kapoenenweekend zal starten zaterdag om 13:45 en we zullen afsluiten op zondag om 10:00. Het zal ook gewoon doorgaan op de lokalen.
Mee te nemen: Veldbed/matje, slaapzak & kopkussens, kleren voor de dagen, gamel en bestek, zonnecrème, tandpasta & tandenborstel en snoep mag zeker ook meegegeven worden! Een goed humeur en het zonnetje mag je ook meepakken.

Stevige linker Leiding kapoenen

De eerste zaterdag van april houden we een huizentoer. Wat dit precies inhoudt wordt nog via de Whatsapp gecommuniceerd. Breng zeker jullie fiets mee. Robbe Starckx zal vandaag mee leider zijn. 

 

zaterdag 8 april heeft de leiding ontspanningsdag. Het is vandaag geen scouts. 

 

zaterdag 15 april is Robbe er niet. Thomas zal jullie laten weten welke vergadering gepland staat. 

 

Zaterdag 22 april gaan we kijken wie de beste jin is. We spreken af op het normale uur. Breng voor de zekerheid jullie fiets mee.

 

Zaterdag 29 april is het kooktocht. We spreken af om 12 uur aan het lokaal met de fiets. Moest het slecht weer zijn, dan wordt dit verzet en laten we dit weten. 

De namen onthouden lukt ondertussen al iets beter, jammer nummers is leuker. April wordt mega leuk. Schrijf je zeker in voor het weekend!!!!!!

1april

Verassing 

 

8 april

Geen 

 

15 april

Antwerpen

 

21-23 april

Weekend

 

29 april 

nat

Beste mini Verkenners,

De lente is in volle gang en dat betekent dat het eindelijk tijd is voor geen sneeuw en wel warmte en uiteraard ook geweldige activiteiten.

Jullie wonderbaarlyke leiding heeft de navolgende geneuchten voor u op de planning staan:

1 april: Paasvergadering - Schattentocht

Op deze heilige dag van de paashaas gaan we op zoek naar zijn verborgen schatten. Bereid je voor op een speurtocht vol uitdagingen en puzzels. Vergeet niet je beste speurneus mee te brengen! We verzamelen om 13:45 aan het Papenheem.

8 april: GEEN SCOUTS (ontspanningsdag voor leiding)

Vandaag is het helaas tijd voor ontspanning, maar enkel voor jullie almachtige leiding. De leiding zal eropuit trekken om nieuwe, spectaculaire activiteiten te bedenken in een heel goed uitgedacht teambuildingspel. Vandaag om 11:95 aan de lokalen (thuis blijven dus)

15 april: Kooktocht

Vandaag gaan we culinair genieten tijdens onze kooktocht. We gaan op zoek naar de beste ingrediënten om onze gerechten zo smikkelsmakkelig mogelijk te maken. We spreken af om 10:00 aan het Pfaffenheim (de lokalen).

22 april: Kempenkuren - Scoutsweekend in de Hoge Rielen

Op deze datum staat er een weekend vol avontuur en gezelligheid op het programma. We trekken naar de Hoge Rielen voor Kempenkuren, waar we ons onderdompelen in het echte scoutingleven. Verwacht je aan groepsbonding, het ruwe buitenleven en veel gezelligheid. Meer info volgt nog (via mail)!

29 april: Jinstage - Jins bereiden de vergadering voor

De laatste vergadering van de maand is in handen van onze eigenste Jins. Zij gaan ons verrassen met hun activiteiten en zullen de leiding ondersteunen waar nodig. We zijn alvast benieuwd naar wat ze voor ons in petto hebben! We spreken af om 13:45 aan het Papenheem.

Tot op de vergaderingen,

Jullie fantastisch geweldige leiding,

Volodymyr, Spaniël, Jonko en Que?

Hey welpen en ouders,

 

 

De eerste zaterdag van april gaan we kantklossen. Vandaag leren we alles over bobijnen, draden, kantkloskussens, en motiefjes. We gaan zeker en vast niet al onze energie kwijtraken in een combinatie van verschillende sporten en spelen die aan elkaar gebreid worden door flauwe woordgrapjes. 

 

Op 8 april is het jammer genoeg geen scouts, jullie leiding gaat samen met de rest van de leidingsploeg een dagje uitrusten. Maar je kan alvast uitkijken naar de volgende zaterdag, want dan gaan we een gekke uitstap doen.

 

Na een weekje rust, gaan we nog eens op uitstap! We gaan samen met de kapoenen op een uitstap naar de leukste stad van België, het is niet Antwerpen, Brussel of Gent, maar mega speelstad in Lille! Aangezien mega speelstad ver van onze lokalen is, gaan we met de bus. Samen met de kapoenen spreken we om 11h30 af aan het lokaal, zodat we samen naar de bushalte kunnen wandelen. Wat pak je mee, een rugzakje met daarin: middageten en een drinkbus. 

 

Na onze uitstap naar de leukste stad van België, gaan we op weekend naar het tofste bos van de Kempen. We gaan op gouwweekend naar de Hoge Rielen in Kasterlee. Jullie zijn talrijk ingeschreven, houd zeker rekening met onderstaande puntjes bij vertrek en aankomst

 

Wanneer: Zaterdag 22/04 om 9u tot en met zondag 23/04 om 13u30

 

Aankomst: 

Bij de aankomst van de leden op zaterdagochtend, hanteren we onderstaande regels. Probeer deze zo goed mogelijk te volgen, er komen in de voormiddag 1200 plus kinderen aan, dus is het strak volgen van de regels belangrijk.

 • Aankomst leden om 9u op de parking tegenover de hoofdingang
 • Kiss & Ride, dus ouders stappen niet mee uit en gaan niet mee naar de kampplaats
 • Leiding verzamelt eigen leden en gaat van parking in groep naar kampplaats
 • Leden zijn in staat om eigen bagage naar kampplaats te dragen
 • Om het aantal auto’s te beperken moedigen we carpoolen aan

 

Vertrek

De leden vertrekken per district op een ander moment. Dit om te veel ouders aan de hoofdingang van de Hoge Rielen te vermijden. Op volgende uren worden de ouders verwacht aan het onthaalplein, Noorderkempen 13u30

 

Over de laatste vergadering van april kunnen we nog niet heel veel zeggen, want we weten het zelf ook nog niet. 2 jins gaan samen met jullie vertrouwde leiding een tof spel in elkaar steken. Om er achter te komen welk gek spel we in elkaar hebben gestoken, verwachten we jullie om 13h45 aan de lokalen.

 

Stevige linkers,

 

Datum Vergadering Start uur
1 april   Kantklossen   13h45
8 april   Geen scouts   ///
15 april   Mega speelstad   11h30
22 april- 23 april   Gouwweekend   9h -13h30
29 april   Jin vergadering   13h45

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com