Deze maand een kort maar krachtige maand, we doen namelijk veel geldacties om plezier te kunnen hebben op buitenlands kamp! 

4 Mei hebben we Box vergadering. We Boxen op een Xbox terwijl Senne BeatBoxt in een garageBox. We spreken af om 13u45 in het lokaal.

Een weekje later hebben we een eerste geldactie. Om 12u30 worden we verwacht aan de ingang van het stadhuis. We gaan met reusjes wandelen. Volgens onze informant is het gedaan om 15u ten laatste.

Omdat we het jammer vinden dat we zo weinig plezier kunnen hebben deze maand, doen we ‘s avonds ook nog een activiteit. We kijken een heel enge film en gaan achteraf een boswandeling maken. Het uur wordt nog gecommuniceerd.

18 Mei doen we koekjesverkoop met alle takken. 10u op de scouts met lunchpakket.

De laatste vergadering gaan we tappen bij Gustaaf Klimt. Info via whatsapp.

Hopelijk gaan we nog steeds veel plezier hebben ondanks de weinige activiteiten. Juni wordt gelukkig veel leuker en Juli heeft nog betere vooruitzichten!

Jullie leiding

Anton en Vladik

Dag vriendjes

Het goede weer komt er weer aan, net zoals een nieuwe maand vol top activiteiten zoals jullie ondertussen al gewend zijn hé.

4 mei

We gaan nog is ouderwets blaaspijpen. Dit niet zomaar op de scouts maar op een super speciale, coole leuke plek! Voor de mietjes onder ons, neem gerust een bril mee voor je ogen te kunnen beschermen. We spreken om 13u45 af aan de scouts.

11 mei

We trekken naar het stadspark en we zetten jullie nog is in beweging. We spelen jullie favorieten sporten en spellen met een warm glanzend zonnetje op onze snoetjes. We spreken om 13u45 af aan de scouts.

18 mei

Onze jaarlijkse koekjesverkoop staat weer op de planning. Zet je mooiste gezicht maar op zodat we veel koekjes verkocht krijgen. We spreken af om 10u aan het papenheem.

25 mei

We zijn vandaag gevraagd om te komen helpen bij Gustaaf klimt. Hier gaan we onder anderen tappen en afwassen. Wanneer jullie verwacht worden, laten we jullie allemaal nog weten.

Dikke smakkers Quinten en Joos x

Beste JV’s,

Het is weer een nieuwe maand, weer een maand dichter tot kamp!

3,4,5 mei, het is gouwweekend. Met dit jaar als thema barbenheimer. Verdere info over dit weekend krijgen jullie via mail. (ps: er zijn dames 😉)

11 mei, in mei leggen alle vogeltjes een ei. en dat is dus nog is de reden om eieren te gooien naar mekaar zeker? we gaan allerhande spelletjes spelen zoals: spin the bottle, zeeslag en nog veel meer! 13:45 aan de lokalen

18 mei, vandaag is het koekjesverkoop. Train je puppyface al maar vast want hoe meer we verkopen, des te meer geld we hebben voor op kamp toffe dingen te doen. 10:00 aan de lokalen

25 mei, het is mooi weer vandaag dus dit is de dag dat we jullie sjortechnieken is gaan inspecteren, maar hoe kunnen we dit zo tof mogelijk doen? mmmm… mooi weer = zon = water nodig = zwemmen?

AHA! vlottentocht!  12:00 aan de lokalen

Een dikke kus van jullie liefste leiding! 

Tejo, Daan, Thomas, Tiemen

heyyy mama’s, papa’s en kapoenen,

Het is alweer mei. Hoe snel is de tijd wel niet voorbij gevlogen?? Nog maar twee maanden en het is altijd om op kamp te vertrekken! Dit moet gevierd worden en hierdoor heeft jullie super toffe leiding en super toffe maand in elkaar gestoken!

Op 4 mei is het kapoenendag dat wordt georganiseerd door ons district vanuit Scouts & Gidsen Vlaanderen. Deze dag gaan we samen leuke spelletjes spelen en toffe momenten beleven met andere scoutsen & gidsen van de regio Turnhout. Deze dag zal doorgaan in de Hoge Rielen en spreken af om 9:45 aan de hoofdingang(Molenstraat 62, Kasterlee), hier zullen ook de kapoenen moeten opgehaald worden om 17:00. Er wordt ook verwacht dat er een lunchpakket en een drinkbus worden meegegeven. 

Op 11 mei gaan we de bossen intrekken. We gaan niet alleen avontuurlijk in bomen klimmen en ons verstoppen in struiken, maar ook eens als een echte ontdekker gaan zien wat we allemaal in het bos kunnen vinden, van de kleinste dieren tot de grootste bomen! Voor deze boeiende ‘excursievergadering’ spreken we gewoon af aan de lokalen om 13:45.

Omdat we binnenkort op kamp gaan en we natuurlijk het aller aller allér(!) beste kamp willen beleven, moet er natuurlijk ook wat geld in het laatje zitten. Daarom zullen we op 18 mei een koekjesverkoop doen. Dus zorg er zeker voor dat je deze dag je mooiste en schattigste glimlach klaar hebt staan. We spreken om 10:00 af aan de lokalen met een lunchpakket voor te eten in de middag.

Amai, wat een tof jaar hebben we al samen beleefd. Zo veel mooie momenten en herinneringen dat we kunnen meenemen na dit jaar… Misschien moeten we nog eens samen dit mooie jaar samen herinneren en op een korte maar krachtige manier opnieuw beleven? JA, dat gaan we doen op 25 mei. Hou je al maar vast voor dit geweldige jaarreview dat we gaan doen! We spreken op het gewone uur af aan de lokalen.

Als je vragen hebt, mag je ons altijd contacteren via whatsapp of email scoutssintfrans@gmail.com). 

Stevige linker van jullie leiding,

Ward, Jan, Simon en Pieter

6 april – geen scouts

Op deze dag is er voor jullie jammer genoeg geen scouts. De leiding heeft namelijk ontspanningsdag. Een weekje zonder leden… stel je voor! Je zou je voor minder ontspannen voelen 😉. Gebruik deze dag maar om goed uit te rusten of om de mamie en de papie flink te helpen in het huishouden.

13 april – leidingswitch   

Na ons al een week gemist te moeten hebben, zullen jullie het nog maar eens zonder ons moeten doen. Niet getreurd, jullie krijgen voor een keer nieuwe leiders. Ze zullen ongetwijfeld minder tof, grappig, cool, inspirerend zijn dan ons, maar beloof ons maar dat jullie lief zijn voor die arme stakkers. Jullie worden om 13:45 op de scouts verwacht.

20 april – $$ Geldactie $$

Nu we het kamp tot in de puntjes hebben gepland, zijn we tot de conclusie gekomen dat we nog wel wat centjes kunnen gebruiken. Hoe gaan we anders elke dag kaviaar kunnen eten? We gaan onszelf transformeren naar echte klusjesmannen om zo wat extra centjes te verdienen. Vraag dus maar alvast aan jullie ouders of ze nog een klusje voor ons hebben. Het uur waarop jullie worden verwacht, zal ook nog worden meegedeeld.

27 april – Weekend

Als je het mij vraagt, is dit misschien wel hét hoogtepunt van het jaar. Wat we exact gaan doen, is voor jullie  nog een verrassing, maar jullie mogen zeker jullie slaapspullen meenemen om de nacht van zaterdag op zondag op het lokaal door te brengen.

Korte maand betekent kort franske ;)

6 April: GEEN SCOUTS!!  de leiding kan eindelijk eens ontspannen van jullie en hoopt jullie niet te zien die dag

13 April: leiding switch. Je wordt normaal nog steeds om 13u45 op de scouts verwacht, maar wat jullie zullen doen weten wij niet, je krijgt namelijk andere leiding.

20 April: JINSTAGE. Jullie worden verwacht een activiteit uit te werken voor de toegewezen groep. Meer uitleg volgt via whatsapp of IRL.

26-28 April gaan we op Gouwweekend. de info staat hiervoor ook al in whatsapp en zal nog eens volgen :) inschrijvingen eindigen zondag 7 April.

Kort groet

Leiding

Dag Jongverkenners en jong verkenner ouders,

We hopen dat jullie al een leuk paasweekend achter de rug hebben en dat er nog veel leuke dingen staan gepland in de rest van de vakantie, zolang dat het maar niet op zaterdag is he 😉. Want we hebben deze maand weer kei leuke activiteiten gepland zodat je niet meer op vakantie wilt gaan met je ouders. Maar nu is nog de vraag wat deze topactiviteiten inhouden dus lees zeker verder om erachter te komen.

6 April: We hebben helaas al slecht nieuws voor het begin van deze maand, want het is geen scouts vandaag omdat de leiding op ontspanningsdag is. Dit doen we om de rest van het scoutsjaar lekker ontspannen verder te kunnen zetten en al een beetje met het kamp in het achterhoofd te zitten. Maar wees niet getreurd, volgende week is het wel terug scouts dus je gaat ons niet te lang moeten missen.

13 April: Omdat jullie waarschijnlijk nog steeds boos op ons zijn omdat er vorige week geen scouts was, is er vandaag een leidingsswitch ingepland. Dit houdt in dat jullie voor deze vergadering een heel nieuwe leidingsploeg gaan krijgen, samengesteld uit leiding vanuit andere takken. Wie deze leiding zijn en wat jullie deze vergadering gaan doen blijft nog een mysterie, maar één ding is zeker, ze gaan sterk hun best moeten doen om jullie huidige leidingsploeg te overtreffen. ;) We spreken af om 13:45u aan de lokalen.

20 April: Vandaag is het weer een speciale vergadering want we gaan de toekomstige leiders van onze scouts op de proef stellen. Dus deze activiteit zal worden voorbereid worden door Jins en ondersteund worden door jullie leiding. Maar dit betekent helaas ook dat jullie deze vergadering naar de jins zullen moeten luisteren omdat ze voor deze dag leiding zijn. Wat de activiteit is, daar kom je die dag nog wel achter maar we spreken wel af om 13:45u aan de lokalen.

27 April: We hebben vernomen dat Valentijn dit jaar niet zo’n groot succes was voor sommige van jullie dus voorzien we samen met onze goede vriendinnen van Koningin Astrid een gemengde vergadering om toch te zien dat er nergens een vonk tussen de 2 jeugdbewegingen kan ontstaan. We spreken af om 13:45u aan de lokalen om te zien wat er deze dag allemaal gaat gebeuren.

Indien er toch nog aanpassingen gebeuren aan het schema zullen we jullie dit tijdig laten weten!

4 heel stevige linkers van jullie top leiding,

Thomas, Tiemen, Daan, Tejo

Dag lieve kapoentjes,

Op 6 april gaat de leiding zich lekker ontspannen buiten in het zonnetje. Deze zaterdag is het dus geen scouts.

13 april is het leiding switch. Dit betekent dat jullie helaas leiding krijgen van andere takken en ons zult moeten missen... :( Als je het echt niet kan inhouden, mag je natuurlijk een traantje laten. ;) Maar, niet getreurd, volgende week zijn we daar weer, met meer sfeer :) 

De vergadering begint zoals gewoonlijk om 13:45 aan de lokalen

20 april is de vergadering een mysterie, voor zowel jullie als de leiding. We luisteren naar de avontuurlijke jins die deze dag de vergadering hebben voorbereid. We horen dat het een heus avontuur wordt! Zijn jullie ook al benieuwd? Kom dan zeker om 13:45 naar de lokalen!

27 april - 28 april is het kapoenenweekend! Dit weekend zit propvol leuke spelletjes, avonturen, plezier, sfeer, gezelligheid en lekker eten. Hier mogen we al eens kijken hoe het eraan toe gaat op een echt scoutskamp. Na een leuke dag spelen, mogen we slapen in een echte scouts tent met zijn allen. 

Dus, breng je kussen om 's nachts naar dromenland te sussen, stop je slaapzak al maar strak in de slaapzak zak, zo hebben we het zeker niet koud, in het kapoenenweekend in Turnhout ;)
Concreet gaat het weekend door op de lokalen van zaterdag 13:45 tot zondag 11:00

Verdere info volgt nog dichter bij de datum.

Zo, dat was het weer voor de maand april, 

Tot de volgende keer!

Stevige linkers,

Simon, Pieter, Ward en Jan

Praktisch

DatumUurVergadering
6 aprilXGeen scouts (ontspanningsdag)
13 april13:45 - 17:00Leiding switch
20 april13:45 - 17:00Jinstage
27-28 aprilZaterdag 13:45 -
Zondag 11:00
Kapoenenweekend

6/04

Vandaag is het jammer genoeg geen scouts. De leiding heeft nood aan kleine pauze en gaat zich lekker ontspannen in het zonnetje. Zorg maar dat jullie goed uitgerust zijn tegen volgende week.

13/04

Deze zaterdag is het leidingswitch, dit wil zeggen dat jullie volledig andere leiding gaan krijgen, maar geen zorgen, zij gaan natuurlijk even goed voor jullie zorgen als wij. Wat jullie gaan doen, is nog een verrassing. Zoals gewoonlijk om 13:45 aan de scouts.

20/04

Deze week is het jinstage. Dit betekent dat de jins voor ons een super leuke vergadering gaan voorbereiden. Wat we gaan doen is voor jullie (en voor ons) wederom nog een mysterie. De verrassing begint om 13:45 aan het lokaal.

27/04 - 28/04

Dit weekend gaan we op gouwweekend met de welpen! Het weekend zit gevuld met leuke spelletjes, avonturen, kampvuren, lekker eten en plezier. Het is een beetje een voorbereiding op het grote scoutskamp deze zomer. ’s Avonds slapen we met z’n allen in een echte scoutstent. Neem zeker een kussen en slaapzak mee. Het weekend begint zaterdagochtend om 9:30 en eindigt zondagmiddag om 12:00. Jullie ouders gaan één van deze dagen nog een mail krijgen met alle practische informatie zodat jullie zeker op de juiste plek zijn. 

De leiding heeft er alvast heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

Dag welpjesss

De maand maart staat voor de deur en daar hoort natuurlijk een nieuw franske bij. In deze topmaand zijn er maar liefst 5 vergaderingen, dat belooft alleen maar goeds!

2 maart

Op de eerste zaterdag van de maand trekken we naar het Stadspark, waar we de speeltuin op stelten gaan zetten, we een spannend potje honkbal, voetbal, trefbal,… gaan spelen en eens gaan kijken wie zich het beste kan verstoppen of wie het beste kan wegrennen van de tikker. Je hoort het al, een klassieke sport & spel in het Stadspark, dat kan alleen maar leuk worden. We spreken gewoon om 13u45 af op het papenheem. (voor deze ene keer mag je je bottinnen vervangen door sportschoenen)

9 maart

Wie is de grootste fabrikant van wielen? Dit is natuurlijk lego! Deze miniwieltjes kan je best gewoon thuislaten, maar in plaats daarvan mag je wel iets meenemen met wat grotere wielen. Vandaag doen we namelijk alles op wieltjes. Pak dus zeker je fiets, skateboard, step, auto, hoverboard, of iets anders met wielen mee! We spreken af om 13u45 op het papenheem.

16 maart

Vandaag is het de grote fuif van Sint-Frans. Aangezien deze knaller van een feest wel wat voorbereiding vraagt, is het deze namiddag geen scouts. Wel zijn jullie vanaf 18u welkom in de futur (Wezenstraat 6, Turnhout) om een appelsapje te drinken en jullie dancemoves te laten zien op de kinderfuif.

23 maart

Het kamp begint al wat te naderen, en daar gaan jullie natuurlijk moeten proberen om jullie sterren te behalen. Geen paniek, vandaag gaan we al eens een keertje oefenen op deze verschillende technieken. Wees er dus zeker bij, want wie wilt er nu niet leren sjorren! We spreken om 13u45 af aan het materiaalkot (Tichelarijstraat 87, Turnhout).

30 – 31 maart

Op het laatste weekend van maart gaan we met de welpen op belofteweekend. Denk al maar eens goed na over wat je belofte zal zijn aan de goede heer voor het komende jaar (tip: niet iedereen kan zeggen “goed naar de leiding luisteren”, want we weten allemaal dat daar niets van in huis gaat komen). Het weekend zal gewoon doorgaan op het papenheem, verdere informatie volgt nog!

 

Zo dat was het alweer, wat ziet het er opnieuw een topmaand uit! Tot zaterdag!!

Chill, Bagheera, Marala, Jakala & Hathi