6 april – geen scouts

Op deze dag is er voor jullie jammer genoeg geen scouts. De leiding heeft namelijk ontspanningsdag. Een weekje zonder leden… stel je voor! Je zou je voor minder ontspannen voelen 😉. Gebruik deze dag maar om goed uit te rusten of om de mamie en de papie flink te helpen in het huishouden.

13 april – leidingswitch   

Na ons al een week gemist te moeten hebben, zullen jullie het nog maar eens zonder ons moeten doen. Niet getreurd, jullie krijgen voor een keer nieuwe leiders. Ze zullen ongetwijfeld minder tof, grappig, cool, inspirerend zijn dan ons, maar beloof ons maar dat jullie lief zijn voor die arme stakkers. Jullie worden om 13:45 op de scouts verwacht.

20 april – $$ Geldactie $$

Nu we het kamp tot in de puntjes hebben gepland, zijn we tot de conclusie gekomen dat we nog wel wat centjes kunnen gebruiken. Hoe gaan we anders elke dag kaviaar kunnen eten? We gaan onszelf transformeren naar echte klusjesmannen om zo wat extra centjes te verdienen. Vraag dus maar alvast aan jullie ouders of ze nog een klusje voor ons hebben. Het uur waarop jullie worden verwacht, zal ook nog worden meegedeeld.

27 april – Weekend

Als je het mij vraagt, is dit misschien wel hét hoogtepunt van het jaar. Wat we exact gaan doen, is voor jullie  nog een verrassing, maar jullie mogen zeker jullie slaapspullen meenemen om de nacht van zaterdag op zondag op het lokaal door te brengen.

Korte maand betekent kort franske ;)

6 April: GEEN SCOUTS!!  de leiding kan eindelijk eens ontspannen van jullie en hoopt jullie niet te zien die dag

13 April: leiding switch. Je wordt normaal nog steeds om 13u45 op de scouts verwacht, maar wat jullie zullen doen weten wij niet, je krijgt namelijk andere leiding.

20 April: JINSTAGE. Jullie worden verwacht een activiteit uit te werken voor de toegewezen groep. Meer uitleg volgt via whatsapp of IRL.

26-28 April gaan we op Gouwweekend. de info staat hiervoor ook al in whatsapp en zal nog eens volgen :) inschrijvingen eindigen zondag 7 April.

Kort groet

Leiding

Dag Jongverkenners en jong verkenner ouders,

We hopen dat jullie al een leuk paasweekend achter de rug hebben en dat er nog veel leuke dingen staan gepland in de rest van de vakantie, zolang dat het maar niet op zaterdag is he 😉. Want we hebben deze maand weer kei leuke activiteiten gepland zodat je niet meer op vakantie wilt gaan met je ouders. Maar nu is nog de vraag wat deze topactiviteiten inhouden dus lees zeker verder om erachter te komen.

6 April: We hebben helaas al slecht nieuws voor het begin van deze maand, want het is geen scouts vandaag omdat de leiding op ontspanningsdag is. Dit doen we om de rest van het scoutsjaar lekker ontspannen verder te kunnen zetten en al een beetje met het kamp in het achterhoofd te zitten. Maar wees niet getreurd, volgende week is het wel terug scouts dus je gaat ons niet te lang moeten missen.

13 April: Omdat jullie waarschijnlijk nog steeds boos op ons zijn omdat er vorige week geen scouts was, is er vandaag een leidingsswitch ingepland. Dit houdt in dat jullie voor deze vergadering een heel nieuwe leidingsploeg gaan krijgen, samengesteld uit leiding vanuit andere takken. Wie deze leiding zijn en wat jullie deze vergadering gaan doen blijft nog een mysterie, maar één ding is zeker, ze gaan sterk hun best moeten doen om jullie huidige leidingsploeg te overtreffen. ;) We spreken af om 13:45u aan de lokalen.

20 April: Vandaag is het weer een speciale vergadering want we gaan de toekomstige leiders van onze scouts op de proef stellen. Dus deze activiteit zal worden voorbereid worden door Jins en ondersteund worden door jullie leiding. Maar dit betekent helaas ook dat jullie deze vergadering naar de jins zullen moeten luisteren omdat ze voor deze dag leiding zijn. Wat de activiteit is, daar kom je die dag nog wel achter maar we spreken wel af om 13:45u aan de lokalen.

27 April: We hebben vernomen dat Valentijn dit jaar niet zo’n groot succes was voor sommige van jullie dus voorzien we samen met onze goede vriendinnen van Koningin Astrid een gemengde vergadering om toch te zien dat er nergens een vonk tussen de 2 jeugdbewegingen kan ontstaan. We spreken af om 13:45u aan de lokalen om te zien wat er deze dag allemaal gaat gebeuren.

Indien er toch nog aanpassingen gebeuren aan het schema zullen we jullie dit tijdig laten weten!

4 heel stevige linkers van jullie top leiding,

Thomas, Tiemen, Daan, Tejo

Dag lieve kapoentjes,

Op 6 april gaat de leiding zich lekker ontspannen buiten in het zonnetje. Deze zaterdag is het dus geen scouts.

13 april is het leiding switch. Dit betekent dat jullie helaas leiding krijgen van andere takken en ons zult moeten missen... :( Als je het echt niet kan inhouden, mag je natuurlijk een traantje laten. ;) Maar, niet getreurd, volgende week zijn we daar weer, met meer sfeer :) 

De vergadering begint zoals gewoonlijk om 13:45 aan de lokalen

20 april is de vergadering een mysterie, voor zowel jullie als de leiding. We luisteren naar de avontuurlijke jins die deze dag de vergadering hebben voorbereid. We horen dat het een heus avontuur wordt! Zijn jullie ook al benieuwd? Kom dan zeker om 13:45 naar de lokalen!

27 april - 28 april is het kapoenenweekend! Dit weekend zit propvol leuke spelletjes, avonturen, plezier, sfeer, gezelligheid en lekker eten. Hier mogen we al eens kijken hoe het eraan toe gaat op een echt scoutskamp. Na een leuke dag spelen, mogen we slapen in een echte scouts tent met zijn allen. 

Dus, breng je kussen om 's nachts naar dromenland te sussen, stop je slaapzak al maar strak in de slaapzak zak, zo hebben we het zeker niet koud, in het kapoenenweekend in Turnhout ;)
Concreet gaat het weekend door op de lokalen van zaterdag 13:45 tot zondag 11:00

Verdere info volgt nog dichter bij de datum.

Zo, dat was het weer voor de maand april, 

Tot de volgende keer!

Stevige linkers,

Simon, Pieter, Ward en Jan

Praktisch

DatumUurVergadering
6 aprilXGeen scouts (ontspanningsdag)
13 april13:45 - 17:00Leiding switch
20 april13:45 - 17:00Jinstage
27-28 aprilZaterdag 13:45 -
Zondag 11:00
Kapoenenweekend

6/04

Vandaag is het jammer genoeg geen scouts. De leiding heeft nood aan kleine pauze en gaat zich lekker ontspannen in het zonnetje. Zorg maar dat jullie goed uitgerust zijn tegen volgende week.

13/04

Deze zaterdag is het leidingswitch, dit wil zeggen dat jullie volledig andere leiding gaan krijgen, maar geen zorgen, zij gaan natuurlijk even goed voor jullie zorgen als wij. Wat jullie gaan doen, is nog een verrassing. Zoals gewoonlijk om 13:45 aan de scouts.

20/04

Deze week is het jinstage. Dit betekent dat de jins voor ons een super leuke vergadering gaan voorbereiden. Wat we gaan doen is voor jullie (en voor ons) wederom nog een mysterie. De verrassing begint om 13:45 aan het lokaal.

27/04 - 28/04

Dit weekend gaan we op gouwweekend met de welpen! Het weekend zit gevuld met leuke spelletjes, avonturen, kampvuren, lekker eten en plezier. Het is een beetje een voorbereiding op het grote scoutskamp deze zomer. ’s Avonds slapen we met z’n allen in een echte scoutstent. Neem zeker een kussen en slaapzak mee. Het weekend begint zaterdagochtend om 9:30 en eindigt zondagmiddag om 12:00. Jullie ouders gaan één van deze dagen nog een mail krijgen met alle practische informatie zodat jullie zeker op de juiste plek zijn. 

De leiding heeft er alvast heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

Dag welpjesss

De maand maart staat voor de deur en daar hoort natuurlijk een nieuw franske bij. In deze topmaand zijn er maar liefst 5 vergaderingen, dat belooft alleen maar goeds!

2 maart

Op de eerste zaterdag van de maand trekken we naar het Stadspark, waar we de speeltuin op stelten gaan zetten, we een spannend potje honkbal, voetbal, trefbal,… gaan spelen en eens gaan kijken wie zich het beste kan verstoppen of wie het beste kan wegrennen van de tikker. Je hoort het al, een klassieke sport & spel in het Stadspark, dat kan alleen maar leuk worden. We spreken gewoon om 13u45 af op het papenheem. (voor deze ene keer mag je je bottinnen vervangen door sportschoenen)

9 maart

Wie is de grootste fabrikant van wielen? Dit is natuurlijk lego! Deze miniwieltjes kan je best gewoon thuislaten, maar in plaats daarvan mag je wel iets meenemen met wat grotere wielen. Vandaag doen we namelijk alles op wieltjes. Pak dus zeker je fiets, skateboard, step, auto, hoverboard, of iets anders met wielen mee! We spreken af om 13u45 op het papenheem.

16 maart

Vandaag is het de grote fuif van Sint-Frans. Aangezien deze knaller van een feest wel wat voorbereiding vraagt, is het deze namiddag geen scouts. Wel zijn jullie vanaf 18u welkom in de futur (Wezenstraat 6, Turnhout) om een appelsapje te drinken en jullie dancemoves te laten zien op de kinderfuif.

23 maart

Het kamp begint al wat te naderen, en daar gaan jullie natuurlijk moeten proberen om jullie sterren te behalen. Geen paniek, vandaag gaan we al eens een keertje oefenen op deze verschillende technieken. Wees er dus zeker bij, want wie wilt er nu niet leren sjorren! We spreken om 13u45 af aan het materiaalkot (Tichelarijstraat 87, Turnhout).

30 – 31 maart

Op het laatste weekend van maart gaan we met de welpen op belofteweekend. Denk al maar eens goed na over wat je belofte zal zijn aan de goede heer voor het komende jaar (tip: niet iedereen kan zeggen “goed naar de leiding luisteren”, want we weten allemaal dat daar niets van in huis gaat komen). Het weekend zal gewoon doorgaan op het papenheem, verdere informatie volgt nog!

 

Zo dat was het alweer, wat ziet het er opnieuw een topmaand uit! Tot zaterdag!!

Chill, Bagheera, Marala, Jakala & Hathi 


Het is weer een drukke maand met 5 Zaterdagen!

 

2 Maart beginnen we al direct met een knaller, want we zetten ons leven op de lijn om de gidsen te overtuigen dat we kei leuk zijn! Zorg dat je zeker om 13u45 op de scouts bent, want anders sterf je sneller.

 

Zaterdag 9 Maart doen we een heel groot super mega modern klassiek fenomenaal gezelschapsspel. Begin al maar te oefenen hoe je enkel zessen gooit, want deze skill ga je willen hebben vanaf 13u45 in ons lokaal.

 

16 Maart Is het onze fuif. We beginnen rond de middag met op te stellen waar je zeker welkom bent. Ook willen we dat jullie heel de avond de vestiaire bemannen waar we een centje mee kunnen verdienen voor ons buitenlands kamp.

 

Nu we uitgerust zijn van de fuifavond, gaan we ‘s avonds de engste horrorfilms kijken en nadien een top boswandeling maken. We verwachten jullie om 20 uur op de scouts om de engste nacht van je leven mee te maken.

 

De laatste zaterdag van de maand is ook nog eens een knaller van formaat. We spelen namelijk het lang gevraagde mega stadsspel in een van de meest onbekende steden van België. Zorg ervoor dat je uitgerust bent, want we zullen er al vroeg aan beginnen. Het exacte uur wordt nog gecommuniceerd.

 

Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als de leiding!

En zo zien we jullie elke zaterdag met een grote glimlach

 

Jullie meest geliefde leiding,

Anton en Vladik

Ewa broeders

Na de korte februari maand waar we jullie weinig gezien hebben, zullen jullie ons vast en zeker wel heel hard hebben gemist. Gelukkig heeft deze maand 5 zaterdagen waar we jullie hopelijk elke week weer gaan zien hihi.

 

2 maart

Vandaag draaien we de rollen eens om. Jullie zijn vandaag onze leiders. Laat dus maar eens zien wat jullie in huis hebben. We spreken om 13u45 af aan de scouts, maar jullie mogen altijd vroeger komen om voor te bereiden.

9 maart

We gaan op uitstap, we trekken naar het altijd mooie Leuven. In deze echte studentenstad heeft jullie super leuke leiding een stadsspel voorbereid. We spreken af om 10u50 aan het station van Turnhout. Zie dat je op tijd bent want de trein wacht niet.

16 maart

Jonge dame, zeg waar is dat fuifje?? In de futur natuurlijk!! Overdag moet jullie leiding dit top feest gaan klaarzetten dus is er overdag voor jullie geen activiteit gepland. Maar we houden jullie natuurlijk niet tegen om zelf eens te komen zien naar dit onvergetelijke feest.

23 maart

Welk aapje onder jullie kan het beste klimmen? We ontdekken het vandaag in Gustaaf klimt. We spreken om 13u45 af op het papenheem.

30 maart 

Wapens knutsel en op elkaar testen. Leuk toch? We gaan het vandaag meemaken. We spreken om 13u45 af op de scouts.

 

Dikke smakkers Quinten en Joos

Dag Jong-Verkenners,

 

Na de kortste maand van het jaar gaan we over naar een maand met maar liefst 5 zaterdagen. Kei veel scouts dus! Hoe goed is dat?! We gaan dan ook enkele knal activiteiten doen deze maand. Lees verder en ontdek wat we allemaal gaan doen!

 

2-3 maart, het is een JV weekend, het gaat door bij ons op de scouts.Jullie ouders krijgen meer info via mail over dit weekend.(fiets ZEKER nodig) Zaterdag worden jullie verwacht om 10:00 s’ochtends aan de lokalen.

 

9 maart,  Turnhout, gelegen in de prachtige Kempen, is een stad die bruist van leven en tegelijkertijd een oase van rust biedt. De stad heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen, wat te zien is aan de prachtige architectuur, met als pronkstuk het kasteel van de hertogen van Brabant. En de Grote Markt is het kloppende hart van Turnhout, met gezellige terrassen en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de smalle straatjes rondom de Markt vind je unieke boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes.En jullie mogen die verkennen tijdens een stadsspel, hoe tof!!! Wat jullie exact moeten doen krijgen jullie dan nog te horen! 13:45 aan de lokalen (met fiets)

 

16 maart, Het is onze jaarlijkse black out fuif! 

Het is dan ook geen vergadering vandaag… De leiding gaat volop alles klaarzetten voor de fuif in de avond. maar jullie zijn ook welkom van 18:00-20:00 om eens mee te feesten!

 

23 maart, Smeer jullie benen al maar goed in want vandaag gaan we nog eens met de fiets op stap. we gaan namelijk naar Tilburg fietsen en daar onze lege maag vullen met een heerlijke hamburger. Ik krijg er al honger van! (10:00 aan de lokalen, zorg dat je fiets met alles in orde is)

 

30 maart, 'S e Geamannan na h-Alba a th' ann an-diugh, chì sinn cò as fheàrr anns na geamaichean sin uile. Tha e a’ gealltainn gur e feasgar spòrsail is gnìomhach a bhios ann. 1:45f san togalach

 

voor degeen die geen schots kunnen🙄 hier is de vertaling:

het is vandaag schotse spelen, we gaan eens zien wie er de beste is in al deze spelen. het beloofd een toffe en actieve namiddag te worden. 13:45 aan de lokalen

 

Wij hopen van harte dat u in grote getale aanwezig zult zijn op de komende weekeinden.

Uw komst wordt zeer gewaardeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

 De uiterst bekwame en briljante leidinggevende

 figuren die jullie met onmiskenbare kunde en

 scherpzinnigheid naar ongekende hoogten stuwen.

 

xoxo Tejo, Thomas, Daan, Tiemen

 

2-3 maart: jv weekend

9 maart:    stadsspel

16 maart:  black out fuif

23 maart:  bickey til

30 maart:  schotse spelen

 

Dag slimme kapoentjes,

 

De eerste vergadering van maart trekken we onze wandelschoenen aan en gaan we op zoek naar de beste speeltuin in Turnhout. Hoe doen we dit? Op basis van de 5 vereisten voor een speeltuin; snelheid van de glijbaan, hoogte van het klimnet, en meer. We spreken zoals gewoonlijk af om 13h45 aan de lokalen.

 

Na ons veldonderzoek op 9 maart, duiken we de tweede zaterdag van maart in de chemie en fysica voor een knotsgekke experimenten vergadering. Deze zaterdag spreken we ook weer af om 13h45 aan de lokalen voor een drukke namiddag vol met verbazing.

 

Na chemie, fysica en speelologie, is het tijd om al eens voor de eerste keer kennis te maken met de kunsten van het uitgaan en feesten, daarom dat we jullie uitnodigen op onze kinderfuif van 18-20u. De officiële uitnodiging met gratis drankje volgt nog, smeer je dansbenen alvast in. We voorzien ook een gezellig oudercafé.

 

Drieëntwintig maart gaan we nog even geheim houden, in het belang van de wetenschap

 

De laatste zaterdag van maart combineren we al onze skills die we deze maand hebben geleerd om een heuse moordzaak op te lossen, we gaan samen op onderzoek rondom ons lokaal om 13h45.

 

Tot zaterdag,

 

Pieter, Ward, Jan en SimonDatum Uur Locatie Vergadering
2 maart 13h45 Lokalen Speeltuinen onderzoek
9 maart 13h45 Lokalen   Experimentenvergadering
16 maart    18h-20h    Futur Kinderfuif
23 maart 13h45 Lokalen Verrassing
30 maart 13h45 Lokalen CSI-FRA