Scouts Sint Frans Franske jins
jins

Franske jins – Januari 2022

Yo yo yoooo!

 

Eindelijk een nieuw jaar waarin we ook meer dingen mogen. We zullen wat minder geldacties doen en nog meer plezier hebben!

 

1 Januari is het natuurlijk geen scouts. Dan kan je gezellig met familie en vrienden een glaasje drinken om het nieuwe jaar goed in te zetten

 

8 januari zullen jullie plezier met de stam hebben! Thomas en ikzelf hebben namelijk examens en willen dit jaar de laatste keer studeren… Wat ze in petto hebben, weten we zelf niet. Ik heb al wel te horen gekregen dat je om 13u45 op het papenheem zal moeten staan!

 

Vandaag, 15 januari, komen er 2 toffe gasten uit de gouw een spel met ons spelen! Wat het exact zal zijn, weet nog niemand. Kom dus zeker om kwart voor 2 naar het lokaal om iets mee te maken wat je normaal nooit meemaakt!

 

Eindelijk is jullie eerste jinstage er. Je zal vandaag dus meelopen met de 3 jongste takken om te zien hoe je nu leiding moet zijn. Wie bij welke tak staat, zal je nog wel te horen krijgen via Whatsapp. Breng je goed humeur dus al zeker mee en doe eens zot!

 

De laatste week van de maand is aangekomen. En om wat te rusten van deze lange maand, doen we een film en gamemarathon! Dit zal doorgaan vanaf zaterdag 13u45 tot zondag! neem dus slaapgerief mee en, als je dat hebt en mag meenemen, je game consoles! 

 

Hopelijk zien we jullie allemaal vaak verschijnen!

Jullie Kapoentjes

Thomas en Vladik

 

Turnhout   1 januari 2022

 

Franske Jins – December 2021

Geachte jins

 

Deze maand uiteraard wederom niets dan leuks. De maand december is de beste maand van het jaar. December is erg speciaal en wel om deze redenen.

 

4 december: Begin al maar karton te verzamelen want we gaan Kartonslag doen! Wie kroont zichzelf tot de kartonkoning, we ontdekken het dan? Waar en hoe laat we de degens kruisen laten we nog weten + Sinterklaas komt, dus hopelijk zijn jullie braaf geweest! We spreken om 13:45 op het lokaal af.

 

11 december: Vandaag spelen we een super graaf nachtspel met alles d’r op en eraan. Dit speelt zich grotendeels buiten af dus voorzie warme kledij en een regenjas. We spreken om 19:00 af aan het lokaal, het einde is voorzien rond. Nadien is er de mogelijkheid om even te blijven plakken om iets te drinken.

 

18 december: avondvergadering (vanaf 19:00u) , kerstfeestje + secret santa van 5 euro

 

25 december: Vandaag is het Kerstmis, geen scouts jammer genoeg. Geniet maar lekker van deze dag met jullie familie en eet jullie buikjes maar lekker rond. fijne kerstdagen!

 

Dikste zoenen van de beste leiders die jullie kennen…

Ja dat zijn wij

Toffe Vladik en Wijze Thomas

 

Franske Jins – November 2021

6 november: De negen afleveringen tellende serie, met Lee Jung-jae, Park Hae-soo en Jung Ho-yeon in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel, waarmee er 45,6 miljard won (ruwweg 33 miljoen euro) gewonnen kan worden. Nu gaan we zien of deze overlevingsspelletjes echt zo gevaarlijk zijn. We spreken om 13:45 op het lokaal af.

 

13 november: Tis tijd dat we jullie wat opvoeden en is deftig leren koken. Daarom trekken we vandaag naar een bos, met een verroeste pan zonder kookgerief en nat hout. Das bijna hetzelfde als in de keuken, alleen veel leuker. Zin om te ondervinden wat er nu eigenlijk leuk is aan koken?

kom dan zeker af!  Om 12u op de scouts! 

 

20 november: Begin al maar karton te verzamelen want we gaan Kartonslag doen! Wie kroont zichzelf tot de kartonkoning, we ontdekken het dan? Waar en hoe laat we de degens kruisen laten we nog weten. We spreken om 13:45 op het lokaal af.

 

27 november: Na dat weekje plezier is het tijd voor nog meer plezier! We gaan namelijk geld verdienen (ja ik weet het weeral), dat is ook plezant! We gaan speculaas/ wafels verkopen in het XXL park. We spreken we om 10u af op de scouts om deze te gaan verkopen in het XXL park! Dit zijn de centjes die binnenkomen voor groepskas en voor het buitenlands kamp, whoop whoop! (dit gaat een laatste keer zijn voor een hele tijd want tis nu pittig koud)

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be