Scouts Sint Frans Franske jins
jins

Franske Jins – September 2021

September. De maand die voor jullie de start van alweer een schooljaar met zich meebrengt. Nog maar eens 10 maanden elke dag huilend thuis komen omdat de leerkrachten je pesten. We kennen het! Maar niet getreurd, september gaat ook gepaard met een nieuw scoutsjaar. Niet zomaar een scoutsjaar, het allerbeste scoutsjaar! Wij, de Jins gaan dit jaar namelijk op buitenlands kamp. (komt daar nog eens bij kijken dat ge nog nooit zo’n toffe leiding hebt gehad)! De 3 scoutsweken van september gaan dan ook het jaar perfect inleiden.

11 september:

Na enkele jaren zijn het EINDELIJK terug sjorringsfeesten. Vandaag gaan we nog eens kijken hoe onze scouts er nu ook alweer uitziet als de leiding er een week keihard heeft opgeruimd. De vogeltjes fluiten, het gras staat kort en het springkasteel staat klaar om in te ravotten! We spreken op FaceBook/Whatapp af hoe laat jullie verwacht worden op het lokaal om de laatste dingen in orde te maken. Hopelijk hebben jullie iedereen van de familie aangesproken om mee te komen barbecueën en drinken aan de super coole bar.

18 september:

Naast de gebruikelijke festiviteiten van het nieuwe jaar gaan we samen met jullie eens nadenken over hoe jullie willen dat dit scoutsjaar eruit gaat zien. We gaan plannen, brainstormen, chips eten en er een topjaar van maken. Bonuspunten als ge een laserpointer bijhebt om te doen of we een powerpointpresentatie gaan bekijken. Kijk ook zeker eens bij de verloren voorwerpen en koop in Simon zijn scoutswinkel je ontbrekende uniformdelen terug aan. Kwart voor 2 aan het lokaal.

25 september:

Aangezien het leven gewoon veel makkelijker gaat met een dikke portefeuille in je achterzak, gaan wij die van de Jins vandaag goed vullen met een geldactie. Ge moet maar zo denken, per geldactie geraken we verder en cooler op buitenlandskamp en voorlopig wordt het zelfs krap om Kasterlee te halen. De details van deze geldactie krijgen jullie nog mee via de sociale media en rooksignalen van jullie leiding. Ziet dat ge er bent!

Franske Jins – April 2021

          April

Hey, was zum Teufel ist los Jins!

Zaterdag 3 april

Watercantus with a twist! We spreken om 14u af bij Robbe thuis (Kastelein 24). Neem zeker een kampeerstoeltje mee.

Zaterdag 10 april

Jinstage! Vandaag worden jullie nog eens ingeschakeld bij het leidingskorps. Het is de bedoeling dat jullie de activiteit actief mee voorbereiden. Je krijgt weldra van ons te horen bij welke tak je zal staan. Neem nadien zo snel mogelijk contact op met de leiding van die desbetreffende tak om de nodige afspraken te maken.

Zaterdag 17 april

Avondvergadering! Vandaag spreken we eens ’s avonds af om met zijn allen gezellig te kletsen rond een kampvuurtje. Dit maakt het ook mogelijk om nog eens een activiteit te doen aan de lokalen. We spreken 19u30 en zorgen ervoor dat iedereen netjes voor de avondklok terug thuis is.

Zaterdag 24 april

De knotsgekke megafantastische SIFRA-CHALLENGE staat vandaag op het programma. Bereid je al maar voor! We spreken om 14u af. De locatie wordt vooraf nog meegedeeld. 

2 stevige linkerellenbogen 

Toon en Robbe 

Franske Jins – Maart 2021

Zaterdag 6 maart

Op Safari in de betonjungle van Turnhout! Voor de activiteit van vandaag worden jullie vooraf in 3 teams verdeeld. Elk team krijgt een ander startpunt. In welk team je zit en waar je startpunt is wordt vooraf door de leiding gecommuniceerd met een smsje. Na een spannende en uitdagende tocht kunnen jullie rijkelijk beloond worden. Neem je zeker je FIETS mee, jij ook Toon met uwe kutscooter. 

Zaterdag 13 maart

Vandaag gaan we op VINK (vorming in de Noorderkempen). Jullie scoutsskills zullen op de proef gesteld worden door een geanimeerde wandeling van District Noorderkempen. Waar en hoe laat jullie verwacht worden laten we nog weten! 

Zaterdag 20 maart

Om jullie sixpack klaar te stomen voor het somerseizoen en de hitsige dames in bikine gaan we Sport & Spel doen! We spreken af 14u aan het Stadspark. 

Zaterdag 27 maart

Begin al maar karton te verzamelen want we gaan Kartonslag doen! Wie kroont zichzelf tot de kartonkoning, we ontdekken het dan? Waar en hoe laat we de degens kruisen laten we nog weten. 

2 stevige linkerellenbogen 

Toon en Robbe 

Hé, quoi de neuf Jins, putain!

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be