Scouts Sint Frans Franske jins
jins

Franske Jins – December 2022

zaterdag 3 december komt er een heel speciale man naar scouts Sint-Frans. We hopen dat jullie braaf zijn geweest, anders geen snoep voor jullie. We spreken op het lokaal af op het normale uur.

 

10 december hebben jullie examens, tijd voor studeren dus. Daarom hebben we een avond activiteit voorzien. wat we gaan doen is nog een verrassing en het uur wordt nog met jullie besproken.

 

17 december zijn jullie nog steeds ijverig aan het studeren. Er staat dus weer een avondactiviteit gepland. We wachten het weer af en maken er een geweldige laatste avond op de scouts van 2022. 

 

de volgende zaterdagen is er geen scouts!

 

stevige linker 

Thomas en Robbe

Franske Jins – November 2022

Zaterdag 5/11 is het kartonslag. We maken uit karton wapens en schilden om ons zelf mee te kunnen verdedigen. We spelen verschillende game modes om te bepalen wie de beste jin is. Jullie mogen thuis alvast beginnen maar dit is zeker niet verplicht. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag 12/11 staat er een verrassing gepland. Thomas zal deze week helaas niet aanwezig zijn. Niet getreurd, hij zal worden vervangen door een supertoffe oud-leider. We spreken af om 13u45 aan het lokaal.

 

Zaterdag  19/11 spelen we op aanvraag van de jins nog eens een groot stadsspel. We spreken af om 13u45 op het lokaal. Zorg zeker dat je een fiets mee hebt. 

 

Voor de laatste zaterdag van november 26/11 gaan we onze jin kas nog eens bij spijzen. Onze jaarlijkse speculaas verkoop vindt weer plaats. Jullie worden om 10u00 aan het lokaal verwacht met een lunchpakket of centen om zelf iets te kopen. Breng zeker jullie schattige gezichtjes mee en spannende T-shirts voor de mama’s. 

 

Stevige linker 

Thomas en Robbe

Franske Jins – Oktober 2022

 

1 oktober: 1 van jullie leiders is jarig geweest afgelopen week (ondertussen 2 weken). Vandaag zullen we dat dus vieren met een leuke uitstap. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. We verwachten jullie op het normale uur aan de scouts. Als er iets speciaals is wat jullie moeten meenemen zal dit gecommuniceerd worden via de Whatsapp groep.

 

8 oktober: Tis tijd dat we jullie wat opvoeden en is deftig leren koken. Daarom trekken we vandaag naar een bos, met een verroeste pan zonder kookgerief en nat hout. Das bijna hetzelfde als in de keuken, alleen veel leuker. Zin om te ondervinden wat er nu eigenlijk leuk is aan koken? Kom dan zeker af!  om 11u op de scouts! 

 

15 oktober: Waar we de afgelopen 2 jaar net naast de beker hebben gegrepen, is het dit jaar weer tijd voor een overwinning op Zoom. Zoom hoor ik je vragen, wat is dat? Het fantastische programma om digitaal naar school te gaan? – nee, het is een spannende strijd tussen alle scoutsen uit Turnhout en omstreken om een grote beker en de eer van beste scouts. Vandaag spreken we af om 13:30! Dus een kwartiertje eerder dan normaal!

 

22 oktober: Vandaag staat er recordvergadering op het programma. We testen verschillende aspecten bij de jins. Een grote variatie aan proeven zal voorzien zijn. Aan het einde van de vergadering zal er beslist worden wie de meest complete jin is.

 

28 tot 30 oktober: Naar jaarlijkse gewoonte gaan we het laatste weekend van oktober op groepsweekend,  dus dat staat ook dit jaar weer op de planning. We gaan met z'n alle een weekend naar Kasterlee om ons daar rot te amuseren. Meer info volgt nog via een mail/brief/whatsapp!

 

We hopen jullie elke week te zien met blije gezichten

Dikke kusjes

Robbe en Thomas x

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com