Scouts Sint Frans Franske jins
jins

Franske Jins – Maart 2023

Zaterdag 4 maart is het verrassingsactiviteit. Neem zeker je fiets mee. We spreken af op het normale uur.

Zaterdag 11 maart is het leiding switch. Jullie krijgen dus andere leiding.

Zaterdag 19 maart is het jinstage. Via whatsapp zal er gecommuniceerd worden bij welke
groep je staat.

Zaterdag 26 maart is het stadsspel. Neem zeker je fiets mee. We spreken af op het normale
uur.

(meer…)

Franske Jins – Februari 2023

4 februari: Vandaag is het geen scouts omdat de leiders de rest van het jaar en het kamp gaan plannen zodat de rest van het jaar vol met leuke activiteiten gaat zitten en het het beste kamp ooit wordt.

 

11 februari: Trek je wandelschoenen al maar aan want vandaag is het winterwandeling de wandeling in totaal is 7km lang. Dit is een samen met de met de gidsen dus vraag je ouders en familie maar mee. Na het wandelen gaan we door met jins-weekend, we doen een film en gamemarathon! Meer informatie zie mail/ Whatsapp.

 

18 februari: Ei (dier), een dierlijk product waaruit nakomelingen ontstaan. Ei (voeding), een dierlijk product dat dient als voedingsmiddel voor de mens. Eicel, de vrouwelijke geslachtscel die na samensmelting met de (mannelijke) zaadcel uitgroeit tot een nieuw organisme. Zoals je leest gaan we vandaag alles met eieren doen. 13:45 op lokaal

 

25 februari: Lef komt via het Jiddisch in het Nederlands terecht. Het stamt af van het Hebreeuwse "lev" (hart) en betekent in het Nederlands "moed". Gozer komt via het Jiddische chosen, wat "bruidegom" of "schoonzoon" betekent, uiteindelijk in het Bargoens terecht met de betekenis van "vent". Met lefgozer wordt dus "een moedig man" bedoeld.[2] In het Nederlands wordt het woord gebruikt in de betekenis van opschepper of druktemaker maar in een wat positievere connotatie ook als durfal.[3] Het woord wordt regelmatig in spreektaal gebruikt op straat maar ook in andere gremia. In 1995 gebruikte Tweede Kamerlid Dick de Cloe het om de VVD-fractievoorzitter te beschrijven tijdens een vergadering, door te zeggen: "De vroegere lefgozer Dijkstal is nu wat bang uitgevallen."[4]

 

4 februari: Geen scouts

11 februari: Winterwandeling

18 februari: EI & patat

25 februari: Lefgozer

 

xxx liefste leiding

Franske Jins – Januari 2023

7 januari is de eerste vergadering van het nieuwe jaar 2023, hopelijk hebben jullie allemaal goede feestdagen achter de rug en zijn jullie nu helemaal klaar om de tweede helft van de scoutsjaar te beginnen. Op 7 januari gaan we beginnen met een escaperoom. Jullie worden om 13:45 verwacht op lokaal.  

 

14 januari: Voor de tweede vergadering van 2023 hebben jullie jinstage. Voor de 2de jaar jins is dit al bekend maar voor de 1ste jaar nog iets nieuws. Jullie gaan nu zelf eens zien wat leiding zijn allemaal inhoud. De jins worden over de 3 jongste takken verdeeld en moeten samen met de huidige leiding ervoor zorgen dat de activiteit goed verloopt. 

 

Verdeling

Kapoenen: Casper & Loic

Welpen: Tiemen & Mathias

Jong-verkenners: Andre & Klaas

 

Het is de bedoeling dat jullie zelf contact met de leiding van uw toegewezen tak opnemen.

Bij vragen (geen domme vragen @Tiemen & Mathias) mag je ons altijd contacteren.

 

21 januari: Verrassingsvergadering. Deze activiteit wordt verder besproken via whatsapp.  

 

28 januari: Verbuigingen: sporthallen (meerv.) 1) Gebouw voor binnensport 2) Gebouw voor sport 3) Grote sportzaal 4) Gymzaal 5) Plek voor een balsport 6) Sportaccommodatie 7) Sportpaleis 8) Sportplaats 9) Voor zaalspo... [tramhalte] - Sporthal is een tramhalte die deel uitmaakt van het Antwerpse tramnetwerk.

13u45 op lokaal & neem sportschoenen mee.

 

7 januari: Escaperoom

14 januari: Jinstage

21 januari: Verrassingsvergadering 

28 januari: Sporthal vergadering 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com