Scouts Sint Frans Franske jongverkenners
jongverkenners

Franske Jong Verkenners – September 2021

Dag jongeverkenners

Hier vinden jullie het franske van de maand september.

11 september 

Vandaag starten we onze scoutsjaar. We beginnen ons jaar ineens met een  fantastisch mega groot leuk popcorn Riskspel. Het is de bedoeling dat jullie de landen van de wereld veroveren door spellen tegen elkaar te spelen. Vervolgens zal een pot popcorn in het midden bepalen welke landen veel troepen hebben en welke landen minder.

18 september

Voor de tweede week van september staat er recordvergadering op de planning. We gaan deze week meten wie de sterkste, slimste, snelste,... jongverkenner is. Het is dan de bedoeling om op het einde van het jaar dit terug te doen en jullie records te breken.

25 september

Deze week spelen we een groot spel waarbij we jullie verdelen in verschillende patrouilles. Doe dus zeker jullie best want deze zijn op kamp nog belangrijk.

 

Stevige rechter

Daan, Castor, Robbe en Robbe

Franske Jong Verkenners – Juni 2021

5 Juni: 

Regen of geen regen, nat worden we toch. Vandaag spelen we allemaal verschillende waterspelletjes. Watervrees? Geen stress, na vandaag ben je ervan af. Neem een handdoek en eventueel propere, droge kleren mee! We spreken af om 13:45u. 

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

12 Juni 

Omdat leden en leiding ondertussen al volop bezig zijn met hun examens, zullen we vandaag afspreken om 18u30. We zorgen voor een ontspannende casino avond. Wie kan het beste bluffen? Wie is de gelukkigste? We zullen er deze avond achter komen! 

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

19 Juni 

Omdat jullie examens hebben deze week, doen we een toffe avondvergadering. We spreken om 18u30 af aan het lokaal. We zeggen nog niet wat we gaan doen, maar pak zeker een veiligheidsbril of zonnebril me.

26 Juni 

Hopelijk zijn jullie al goed uitgerust na de tocht van vorige week, want vandaag maken we er weer één! Deze keer niet met de fiets op de baan, maar met een eigen gemaakt vlot op het water! Omdat dit de laatste vergadering is voordat we op kamp gaan, maken we er een extra lange dag van. We spreken af om 11u00

De leiding laat via Whatsapp nog weten waar we afspreken. 

Stevige linker Thomas, Simon, Robbe & Zidann 

Franske Jong Verkenners – Mei 2021

Doorheen de maand mei, laten we elke vrijdag weten waar we afspreken. We spreken wel elke week af om 13h45.

De eerste zaterdag van mei, ook de eerste dag van de maand. Vandaag spelen we het klassieke bordspel risk, maar dan een aantal formaten groter. Geen schrik als je het spel nog nooit gespeeld hebt, het wordt zeker een top vergadering.

Deze zaterdag (8/5) spelen we een grotere versie van monopoly. Wie is de monopolist die alle straten van turnhout voor zichzelf claimt en op het einde van de vergadering ‘hte papenheem’ bezit? Pak ook zeker een potje valsspelen mee!

De derde zaterdag van mei 15/05 staat er 1 tegen allen op het programma. Jullie moeten bewijzen dat jullie Jong-Verkenners zijn van Sint-Frans en proberen alle (moeilijke) opdrachten die jullie worden opgegeven te voltooien. Lukt dit jullie staat hier natuurlijk ook iets tegenover. zet dus jullie beste beentje voor en laat zien wat het is om een echt JV te zijn.

Op zaterdag 22/05 staat alles op wieltjes gepland. Jullie mogen gerust skateboards, steppen, skeelers, … meenemen. Wat je zeker moet meenemen voor de activiteit is je fiets. Aangezien veel van de spelletjes op de fiets gaan zijn.

Voor de laatste zaterdag van mei 29/05 staat er chicken nugget vergadering op het programma. We doen een quiz waarbij de punten worden omgezet in nuggets. voor deze activiteit is dus zowel intelligentie als eetlust nodig. we kijken wie de slimste Jong-Verkenner is en wie er het meeste kan eten. het is een quiz met uiteenlopende vragen van aardrijkskunde tot geschiedenis van sport tot media, maar ook met doe en luister vragen.

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be