Franske jongverkenners
jongverkenners

Franske Jong Verkenners – Maart 2024

Dag Jong-Verkenners,

 

Na de kortste maand van het jaar gaan we over naar een maand met maar liefst 5 zaterdagen. Kei veel scouts dus! Hoe goed is dat?! We gaan dan ook enkele knal activiteiten doen deze maand. Lees verder en ontdek wat we allemaal gaan doen!

 

2-3 maart, het is een JV weekend, het gaat door bij ons op de scouts.Jullie ouders krijgen meer info via mail over dit weekend.(fiets ZEKER nodig) Zaterdag worden jullie verwacht om 10:00 s’ochtends aan de lokalen.

 

9 maart,  Turnhout, gelegen in de prachtige Kempen, is een stad die bruist van leven en tegelijkertijd een oase van rust biedt. De stad heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen, wat te zien is aan de prachtige architectuur, met als pronkstuk het kasteel van de hertogen van Brabant. En de Grote Markt is het kloppende hart van Turnhout, met gezellige terrassen en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de smalle straatjes rondom de Markt vind je unieke boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes.En jullie mogen die verkennen tijdens een stadsspel, hoe tof!!! Wat jullie exact moeten doen krijgen jullie dan nog te horen! 13:45 aan de lokalen (met fiets)

 

16 maart, Het is onze jaarlijkse black out fuif! 

Het is dan ook geen vergadering vandaag… De leiding gaat volop alles klaarzetten voor de fuif in de avond. maar jullie zijn ook welkom van 18:00-20:00 om eens mee te feesten!

 

23 maart, Smeer jullie benen al maar goed in want vandaag gaan we nog eens met de fiets op stap. we gaan namelijk naar Tilburg fietsen en daar onze lege maag vullen met een heerlijke hamburger. Ik krijg er al honger van! (10:00 aan de lokalen, zorg dat je fiets met alles in orde is)

 

30 maart, 'S e Geamannan na h-Alba a th' ann an-diugh, chì sinn cò as fheàrr anns na geamaichean sin uile. Tha e a’ gealltainn gur e feasgar spòrsail is gnìomhach a bhios ann. 1:45f san togalach

 

voor degeen die geen schots kunnen🙄 hier is de vertaling:

het is vandaag schotse spelen, we gaan eens zien wie er de beste is in al deze spelen. het beloofd een toffe en actieve namiddag te worden. 13:45 aan de lokalen

 

Wij hopen van harte dat u in grote getale aanwezig zult zijn op de komende weekeinden.

Uw komst wordt zeer gewaardeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

 De uiterst bekwame en briljante leidinggevende

 figuren die jullie met onmiskenbare kunde en

 scherpzinnigheid naar ongekende hoogten stuwen.

 

xoxo Tejo, Thomas, Daan, Tiemen

 

2-3 maart: jv weekend

9 maart:    stadsspel

16 maart:  black out fuif

23 maart:  bickey til

30 maart:  schotse spelen

 

Franske Welpen – Februari 2024

Dag lieve jong-verkennertjes van Sint-Frans,

Het is de kortste maand van het jaar dus we gaan het ook kort houden. Ontdek aan de hand van de rebussen welke vergaderingen er gepland staan.

3 februari:


10 februari:


17 februari:


24 februari:

In het kort:

3/2: Geen scouts.

10/2: Winterwandeling, zie mail.

17/2: Valentijn, 13u45 aan het lokaal

24/2: Jin-stage, 13u45 aan het lokaal

Een stevige linker,

Thomas, Tejo, Tiemen en Taan

Oplossingen:

˙suo uɐʌ ɹǝʌo ƃɐɐpuɐʌ ʇǝɥ uǝɯǝu suıɾ ǝp :ıɹɐnɹqǝɟ 42 

˙uɾıʇuǝlɐʌ uɐʌ uǝʞǝʇ uı ʇɐɐʇs ƃuıɹǝpɐƃɹǝʌ ǝp :ıɹɐnɹqǝɟ 71 

˙lıɐɯ uǝǝ ɐıʌ oɟuı ɹǝǝɯ uǝƃɾıɹʞ ǝıllnɾ ,ƃuılǝpuɐʍɹǝʇuıʍ sı ʇǝɥ :ıɹɐnɹǝɟ 01 

˙puǝʞǝǝʍuɐld do sı ƃuıpıǝl ǝp ʇuɐʍ sʇnoɔs uǝǝƃ sı ʇǝɥ :ıɹɐnɹqǝɟ 3

Franske Jong Verkenners – Januari 2024

Dag Jong-Verkenners,

 

Een kusje hier,

Een kusje daar,

Wij wensen jullie een gelukkig nieuwjaar!

 

1 januari 2024, een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuwe dag, maar vooral het begin van weer een knotsgekke scoutsmaand. Hopelijk zijn de kroketten al verteerd en het slaaptekort na oudejaarsavond al ingehaald want we vliegen er weer in!

 

Beginnen doen we op 6 januari met een aloude klassieker, we gaan blaaspijpen. Na al dat vuurwerk is het tijd om iets anders in de lucht te schieten. Afspreken doen we zoals gewoonlijk om 13u45 aan het lokaal.

 

Op 13 januari gaan we met heel de scouts de sporthal van het Heilig Graf onveilig maken. Van voetbal tot reisje rond de wereld, alle sporten komen aan bod! Neem hiervoor zeker binnensportschoenen mee, anders zal het sporten op blote voeten worden. Ook een drinkbus mag altijd worden meegenomen. Wederom spreken we om 13u45 aan het lokaal af.

 

De 20ste dag van de maand gaan we jullie hersenen horen kraken. We gaan ontdekken welk team er de meeste hoofdsteden kent of het beste is in liedjes herkennen, we ontdekken het op onze kei toffe jong-verkennerquiz!! Ook hiervoor spreken we gewoon om 13u45 af aan het lokaal.

 

Aangezien de vorige keer de vuurvergadering niet is kunnen doorgaan door het slechte weer, halen we deze vandaag in! Op 27 januari gaan we testen wat allemaal brandbaar is, of je zou kunnen voetballen met een brandende bal, maar vooral hoe goed jullie vuurtechnieken nog zijn? Efin, vlammen gaan we doen!! Afspraak om 13u45 op het lokaal.

 

Jullie kapoenen,

 

Thomas, Tejo, Tiemen en Daan

 

Papenheem, 1 januari 2024

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com