Scouts Sint Frans Franske jongverkenners
jongverkenners

Franske Jong Verkenners – September 2023

Dag Jong-Verkenners van Sint Frans,

 

Het kamp is verteerd, de batterijen zijn opgeladen, de snoetjes zijn gebruind en de school is al terug begonnen. En dat wil zeggen dat het scoutsjaar ook weer van start gaat! Wij kijken er al enorm naar uit om er met jullie een jaar vol avontuur, spel, vrienden en amusement van te maken. Laten we er maar direct in vliegen dan, of zoals Herman van Veen zou zeggen: “We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen nu niet blijven, we kunnen nu niet langer blijven staan.”

 

Beginnen doen we deze maand op 16 september. Aangezien er waarschijnlijk een paar nieuwe gezichten bij zijn en omdat jullie de leiding misschien nog niet zo goed kennen gaan we kei leuke kennismakingsspelletjes spelen zoals de kapoenen. Maak je maar klaar voor een citroen citroen, pang pang en andere sport en spellen! Verder gaan we nog het springkasteel terroriseren en de constructies van de sjorringsfeesten* bewonderen. We spreken af om 13u45 aan de lokalen.

 

*Jullie en je ouders zijn natuurlijk ook allemaal welkom die avond op onze Sjorringsfeesten 2023 om te genieten van de bbq (inschrijvingslink staat op de facebookpagina: Sjorringsfeesten 2023 ) of gezellig iets te komen drinken in onze zomerbar en ondertussen te genieten van live optredens!

 

Zo komen we aan bij de tweede scoutsdag van het jaar op zaterdag 23 september. We kennen mekaar nu al een beetje en daarom is het tijd om jullie blaaspijp skills te showen aan elkaar! Wie kan er het verste schieten? Wie raakt de roos? Wie captured the flag? En welk team is het sterkste? Kom in grote getalen naar deze blaaspijp vergadering en blaas ons omver met jullie skills ;) We spreken om 13u45 af aan het lokaal.

 

Jullie hebben misschien ook al wel gezien dat ons lokaal er een beetje saai uitziet en de tweede- en derdejaars zijn dit na enkele jaren misschien al wel beu. Daarom zit er niks anders op dan ons lokaal te pimpen! Dit doen we op zaterdag 30 september. Laat jullie creatieve geesten maar eens de vrije loop en verbaas ons met jullie ideeën. Of heb je thuis nog iets liggen dat in het lokaal mag staan of hangen, breng het dan gerust mee! Zo maken we er geweldig JV-lokaal van. Ook vandaag spreken we gewoon af om 13u45 aan het lokaal.

 

Voila, de eerste maand zit er alweer op, de namen zijn gekend, de vlag is veroverd en het lokaal is gepimpt! Wij kunnen ons al geen beter begin van het jaar inbeelden! Hopelijk zien we jullie dan ook elke week voltallig opdagen. 

 

Stevige linker,

 

Thomas (0470 34 31 83), Tejo (0484 28 20 53), Tiemen (0492 06 64 37) en Daan (0468 32 39 89)

Franske Jong Verkenners – Juni 2023

Hey daar, avontuurlijke scouts!

Het is weer tijd voor een maand vol geweldige activiteiten, en juni staat klaar om jullie te verrassen! We hebben een aantal spannende vergaderingen gepland. Hier is het 

programma:

 

3 juni: "Mountainbike parcours verbouwen" - We gaan ons mountainbike parcours onder handen nemen en het nog uitdagender maken! Verzamel om 13:45 uur bij het lokaal en zorg ervoor dat je een schop meeneemt, indien mogelijk, vergeet natuurlijk ook zeker je fiets niet. Samen maken we er een fantastisch parcours van!

 

10 juni: "Vlottentocht" - Het is tijd om onze bouwkunsten te tonen en het water op te gaan met zelfgemaakte vlotten. Verzamel om 12:00 uur op de scouts en zorg ervoor dat je zwemkleding en een handdoek bij je hebt. We gaan een spetterende middag tegemoet!

 

17 juni: "Waterspelletjes" - Bereid je voor op een dag vol waterpret! We gaan verschillende waterspelletjes spelen, dus zorg ervoor dat je zwemkleding en een handdoek meeneemt. Verzamel om 13:45 uur bij het lokaal en laat het waterplezier beginnen!

 

24 juni: "Groepsvergadering in het Zilvermeer" - We sluiten de maand af met een geweldige groepsvergadering in het prachtige Zilvermeer. We verzamelen om 10:00 uur bij het lokaal en vertrekken samen naar de locatie. Neem je zwemkleding, zonnebrandcrème en een picknicklunch mee. Het wordt een onvergetelijke dag!

 

We hopen jullie allemaal te zien bij deze fantastische vergaderingen in juni. Laten we samen plezier maken en avonturen beleven!

 

Stevige linker,

Jullie leiding

 

Franske Jong Verkenners – Mei 2023

Dames,
De voorlaatste maand van het scoutsjaar is weeral aangebroken. Wat gaat de tijd toch snel als het plezant is. Ook deze maand gaan we jullie weer overrompelen met spetterende activiteiten.

6 mei: snoepjesverkoop
Tis crisis voor iedereen! Om ons kamp lekker goedkoop te houden gaan we met de hele scouts snoepjes verkopen. We gaan alles wat rondloopt in Turnhout charmeren met onze verkooppraatjes. En zoals altijd zal onze beste verkoper op gepaste wijze beloond worden. Jullie worden om 10 uur verwacht aan de scouts. Neem zeker je lunchpakket mee.

13 mei: FOAFF
13 mei staat al maanden met uitroeptekens in onze agenda. De scouts organiseert namelijk haar eerste futurfuif ooit. Omdat we eerst alles willen controleren mogen de jongere takken een grote controle doen voor onze fuif. Daarom organiseren we tussen 18h en 20h een kinderfuif. De fanta en cola zal talrijk vloeien en de muziek zal iedereen doen dansen zoals nooit te voren.

20 mei: boerengolf
We doen nog eens een vergadering op verplaatsing. We begeven ons richting het platteland voor een potje boerengolf. Dit is een sport waarbij je een klomp en een stok gebruikt als golfstick en een voetbal gebruikt als golfbal. Plezier verzekerd!! Voor meer praktische info houden we jullie tijdig op de hoogte.

27 mei: vergadering op wieltjes
Vandaag laten we onze benen thuis. Alles wat we doen vandaag is op wieltjes. Een skateboard, rolschaatsen of een step, alles kan. We spreken zoals gewoonlijk af om 13.45u op de scouts.

We kijken weer uit naar een spetterende maand. We hebben nog even de tijd om het scoutsjaar op een geweldige manier af te sluiten

Dikke smakkerd
Jan, Vladik, Danny, Quinten

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com