Scouts Sint Frans Franske kapoenen - Scouts Sint Frans
kapoenen

Franske Kapoenen – Februari 2023

Franske Februari: 

Beste kapoenen, februari is gearriveerd. De maand van de liefde, dat kan alleen maar goeds betekenen. Maak je op voor een maand vol verrassingen!!

 

4 februari:
Deze zaterdag is het geen scouts voor de leden. De leiding gaat een weekendje weg om de 2e helft van het jaar te plannen. Rust dus maar lekker uit en geniet van je weekend. 

 

11 Februari:

Deze week organiseren wij met de Gidsen Koningin Astrid onze jaarlijkse winterwandeling. We maken een mooie wandeling door de Ravelse bossen met onderweg een heerlijk kommetje soep. Heb je zin om mee te gaan, schrijf je dan nog snel in via onderstaande link:

Link: https://shop.stamhoofd.be/winterwandeling/

We spreken af tegen 13u in Ravels op de parking aan de kruising van de Arendonksesteenweg en de Marneffedreef (wij zullen er staan om dit aan te geven). Schoenen die tegen water kunnen zijn aangeraden. Verdere info vindt je terug in het fb-evenement zelf (https://www.facebook.com/events/1532912143895922

18 februari:
aiaiaiaiiaaiiaiai, pang pang!, whahh, whah, whaaaa. Je hoort het al, vandaag zijn we beland in het Wilde Westen. Heb je zin om de Indianen of de cowboys te helpen in hun strijd, kom dan zeker naar de scouts om 13:45 aan de lokalen!

25 februari: 

Vandaag trekken we eropuit, op naar het enige onbewoonde eiland in de Kempen. Waar dit echter ligt kunnen we jullie helaas niet vertellen. Er lezen immers mensen mee… En wat we daar denken te vinden is striktgeheim! Ben je ook benieuwd welke mythische wezens we zullen tegenkomen op deze onvergetelijke reis? Trek dan zeker je stoerste kousen aan kom met ons mee! We spreken af om 13:45 aan de lokalen. 

 

Stevige Linkers, 

Daan, Dennis, Pieter, Anton

Franske Kapoenen – Januari 2023

 

FILMVERGADERING 7/1/2023

Vandaag doen we cinema sintfrans 

We hebben het lokaal om gebouwd tot een echte film zaal en gaan dus lekker in de zetel genieten van een goede film

De film start om 13:45 en is gedaan om 17:00

Locatie kapoenen lokaal sintfrans 

 

ZWEMMEN  14/1/2023

Door de op warming van de aarde stijgt het zee water en gaan we straks alles zwemmend moeten doen dus gaan we vandaag al oefenen in het zwembad van turnhout 

start om 13:45 en is gedaan om 17:00

Vergeet zeker geen Zwemkleding mee te nemen 

We spreken af aan 

 

STRATEGO VERGADERING  21/1/2023

Vandaag gaan we de historische slag van turnhout  naspelen .

die 200 jaar geleden afspeelden toen napoleon België binnen viel hebben de turnoutenaars dapper gevochten 

En napoleon verslagen dus we gaan laten zien dat wij dat ook kunnen door middel van stratego tespelen in het bos

Van 13:45 tot 17:00

Op het lokaal 

 

SPORTHAL VERGADERING 28/1/2023

Door gebrek aan leiding want die hebben examens en zijn dus aant leren gaan we met zen allen naar de sporthal van het heiliggraf om te spelen 

 

Van  13:45 tot 17:00

op het lokaal

 

Stevige linker van jullie leiding,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Franske Kapoenen – December 2022

Zoals Sinterklaas het zou zeggen: “Dag lieve kinderen”

Zoals Ramon het zou zeggen: “Ay mooie mamaatjes”

Zoals Conchita het zou zeggen: “Dag papa’s van die lieve kindertjes”

En zoals Slecht Weer Vandaag zou zeggen: “Hiii-hi-hi-hi”

 

We zijn aangekomen aan de laatste maand van het jaar, maar gelukkig zitten we nog maar in de helft van het scoutsjaar!! Aangezien december toch een beetje een feestmaand is,  gaan wij ook knallen deze maand en dat doen we met de volgende activiteiten.

 

We weten dat jullie af en toe al eens een deugnietje durven zijn maar wij weten ook dat jullie heel braaf kunnen zijn. Daarom gaan we op 3 december hopen dat de sint naar de scouts komt. We zullen samen ons lokaal zo mooi mogelijk versieren om de Goedheiligman te ontvangen. En tussendoor zullen we ons wat opwarmen door toffe spelletjes te spelen. We spreken hiervoor gewoon om 13u45 af aan het lokaal.

 

Vorige maand hebben we met onze record vergadering getest hoe goed jullie fysieke krachten zijn. Deze week gaan we eens kijken hoe slim jullie zijn door een mega vette quiz te spelen. Kom op 10 december jezelf maar eens bewijzen dan dat jij de slimste kapoen bent! Zie maar dat je parate kennis is bijgeschaafd, je reactievermogen op scherp staat en je uitbeeldkunsten optimaal zijn want de beste quizzer moet op alle markten thuis zijn. Wil jij De Slimste Kapoen Ter Wereld worden, kom dan om 13u45 naar het lokaal.

 

Wie heeft er allemaal zin in een kerstfeestjeeeeuuuu!!! Jawel je hoort het goed, op 17 december houden we een kei tof kerstfeestje. We gaan er nog niet veel van verklappen maar ik kan jullie al beloven dat het met veel cadeautjes, kerstballen en kerstmannen gaat zijn! Om er voor te zorgen dat er veel kerstmannen zijn, mogen jullie (geheel vrijblijvend) met een kerstmuts naar de scouts komen. Ook voor deze vergadering spreken we gewoon om 13u45 af aan de lokalen.

 

Helaas pindakaas, zaterdag 24 en zaterdag 31 december is het geen scouts

Wel wensen we jullie allemaal prettige feestdagen en een vol buikje tegen het nieuwe jaar!

 

Stevige linker,

 

Anton, Daan, Pieter en Dennis

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com