Scouts Sint Frans Franske kapoenen - Scouts Sint Frans
kapoenen

Franske Kapoenen – Juni 2022

Deze maand is het alweer de beurt aan de allerlaatste maand van dit schooljaar. Het goede nieuws is dat jullie bijna grote vakantie hebben en dat we bijna op kamp kunnen vertrekken. Het slechte nieuws is dat onze wekelijkse rendez-vous bijna op zijn einde loopt. Maar niet getreurd, ook deze maand voorzien wij weer geweldige activiteiten!

 

4 juni: éen tegen allen

Om deze mooie maand in te zetten, doen we éen tegen allen. Leuke, gekke, spannende en grappige opdrachtjes doen om zo van de leiding te kunnen winnen, we weten ondertussen wel dat jullie dat kunnen. Om deze dag nog specialer te maken zullen jullie ook enkele nieuwe gezichten zien bij de leiders. Als je wilt weten wie onze special guest is, moet je zeker komen. We spreken af om 13.45 aan het papenheem.

 

11 juni : sporthal

Een reuzegrote sporthal helemaal voor ons alleen, dat klinkt toch als muziek in de oren. We trekken met de hele scouts naar de sporthal van Sint-Pieter om daar alle matten, touwen, ballen en andere spullen uit het hok te halen om er een spetterende vergadering van te maken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem

18 juni : groepsvergadering

Juni is niet alleen de maand van mooi weer, buiten spelen en uitkijken naar de zomervakantie. Voor sommige leiders is dit ook de maand van examens. Omdat daarom niet alle leiders tijd hebben om naar de scouts te gaan, doen we een groepsvergadering. Alle takken spelen samen een groot spel, waarbij de kapoenen ook nog eens wat gezichten leren kennen van de oudere takken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

25 juni: Zilvermeer 

Vandaag is het de allerlaatste vergadering van het jaar. Om in schoonheid af te sluiten, gaan we met de hele scouts genieten van de zon en het water in het Zilvermeer in Mol. Vergeet zeker je zwemspullen, eventuele bandjes, zonnecrème en lunchpakket niet. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. In verband met het vervoer zullen we jullie nog tijdig contacteren, zodat iedereen in Mol geraakt, en liefst ook weer thuis. 

 

Dat was het dan, het laatste Franske. We kijken natuurlijk enorm hard uit naar het kamp. Mocht je nog vragen, twijfels, ongerustheden, mededelingen of suggesties hebben in verband met het kamp, twijfel dan zeker niet om ons te contacteren en dan zullen wij ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk verder te helpen.

Alvast bedankt voor het vertrouwen in ons!

De kapoenenleiding

 

Franske Kapoenen – Mei 2022

7 mei: Homo universalis

Dat er bij sint-Frans straffe kapoenen rondlopen is voor niemand een geheim. Maar welke kapoen is nu het aller strafste. Er is maar éen manier om hier achter te komen. Doormiddel van veelzijdige spelletjes en opdrachten gaan we zien wie zich mag bekronen tot Homo universalis. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

14 mei: koekjesverkoop

Enkele maanden geleden hebben we jullie verkooptalent mogen ontdekken bij de speculaasverkoop. Vandaag gaan we dat talent nog eens op punt zetten. We verplaatsen ons weer naar de Gasthuisstraat om iedere toevallige passant omver te blazen met jullie verkooptechnieken. We spreken af om 10 uur aan het Papenheem. Vergeet zeker geen middageten mee te nemen.

 

21 mei: waterspelletjes

De zomer komt stilaan dichterbij, dus de temperaturen gaan de lucht in. We halen de tuinslang en waterballonnen boven voor spetterende waterspelletjes. Ik heb persoonlijk met Frank Deboosere gebeld en hij heeft mij gegarandeerd dat het prachtig weer zal zijn. Het beloofd dus super leuk te worden! We spreken weer af om 13.45 aan het Papenheem.

 

28 mei: bulkvergadering

Vandaag draait alles rond het motto ‘tmoet nie goe zijn, ast ma veel is’. Alles wat we vandaag doen, doen we in bulkformaat of hoeveelheid. Wat precies veel en groot zal zijn, zullen jullie zelf moeten ontdekken. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

Franske kapoenen – April 2022

Deze keer is het de beurt aan de maand april, misschien wel een van de mooiste maanden van het jaar. De paasvakantie, het mooie weer en natuurlijk de ongeëvenaarde scoutsactiviteiten zijn hier de oorzaak van. Hoog tijd om eens te bekijken wat we deze maand allemaal gaan beleven.

2 april

De paasvakantie is van start gegaan. Dat betekent dat jullie nog meer tijd hebben om uit te kijken naar de scouts. Om de paasvakantie goed in te zetten, doen we vandaag een paasvergadering. De klokken uit Rome zullen speciaal voor ons al wat vroeger naar België komen. Paaseitjes zullen er dus zeker niet aan ontbreken! We spreken om 13.45 af aan het papenheem.

 

9 april

Nadat we al enkele maanden samen met jullie van de scouts hebben mogen genieten, zijn we erachter gekomen dat jullie erg toffe, actieve en sociale kerels zijn. Daarom kan het ook niet anders dat jullie stuk voor stuk enorm veel vrienden hebben buiten de scouts. Onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’, organiseren we een vriendjesdag. Iedereen mag al zijn vrienden meenemen naar de scouts. Tijdens de vergadering trekken we met z’n alle het bos in voor een kooktocht. We gaan zoals echte scoutsmannen koken op een vuur. De leiding zal al het eten en het nodige materiaal voorzien. We spreken weer af om 13.45 aan het papenheem.

 

16 april

Omdat het leven niet alleen leiding zijn is, gaat de leiding vandaag op ontspanningsdag. Voor de leiding is dit uiteraard erg leuk, maar voor de kapoenen is dat minder leuk aangezien het voor hun geen scouts is. We hopen dat jullie de week erna weer even enthousiast als anders zullen zijn!

 

23 april

Het jaarlijkse hoogtepunt van een kapoenenjaar is aangebroken. Vandaag is het kapoenendag. Samen met allemaal andere kapoenen uit de Kempen gaan we naar Grobbendonk om te laten zien dat de kapoenen van Sint-Frans de allerbeste zijn. Voor verdere praktische info in verband met locatie, tijdstip en vervoer contacteren we jullie later nog via mail of whatsapp.

 

Zo, de maand zit er weeral op. Het beloofd zoals gewoonlijk een topmaand te worden die jullie niet snel zullen vergeten!

Dikke kus

De kapoenenleiding

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be