Scouts Sint Frans Franske kapoenen - Scouts Sint Frans
kapoenen

Franske Kapoenen – December 2023

Hoi hoi kapoentjes,

 

Tijd voor de laatste vergaderingen van het jaar (niet het scoutsjaar, dat duurt gelukkig nog vele maanden ;) ) December staat helemaal in het thema van feesten en plezier, zoals je hieronder kan zien gaan we met de kapoenen ook een maand van plezier tegemoet.

 

Op 2 december krijgen we bezoek van de goedheilig man, zet je braafste beentje voor en smeer die stembanden alvast in. Ben jij ook benieuwd wat de sint en zijn pieten op de scouts komen doen, zorg er dan voor dat je om 13h45 aan de lokalen bent.

 

Op 9 december is het tijd om onze kennis en vaardigheden eens te testen, vandaag spelen we de grote scoutsquiz-cup. Zo onthoud je best dat als je paars en oranje verf mengt, bruine verf krijgt en een koe maar liefst 4 magen heeft. We verwachten jullie en je hersenen om 13h45 aan onze lokalen. 

 

Op 16 december gaan we ons lichaam en onze mond voorbereiden op de komende feesten. Vandaag doen we sport, spel en spijzen. We eten deze namiddag de Sint-Frans feestmenu in combinatie met de sifra sporten. Zoals gewoonlijks starten we er om 13h45 weer mee. 

 

De laatste 2 zaterdagen  van het jaar gaat de scouts jammer genoeg niet door vanwege de feestdagen. We zien jullie heel graag terug op 6 januari, voor ongetwijfeld een topvergadering.

 

Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!

 

Een stevige linker,

 

Jan, Ward, Pieter en Simon

 

Franske Kapoenen – November 2023

Fjoew! Wat een knaller van een groepsweekend was me dat… De leiding vond het in ieder geval héél leuk. Ik hoop dat jullie bekomen zijn van het grave bosspel en donkere sluiptocht en weer helemaal klaar zijn voor een nieuwe scoutsmaand!

 

4/11: BOE!

Ben je verschoten? Hopelijk, want dan gaat deze vergadering een pleziertje worden voor de leiding. Vandaag spelen we allerlei spookachtige en griezelige spelletjes en proberen we zo veel mogelijk andere scouters bang te maken :). Maar, er kan natuurlijk niet gegriezeld worden zonder wat lekkers... Vergeet niet om je angstaanjagendste kostuum aan te trekken!

 

We verwachten de spoken en vampieren om 13:45 aan de lokalen.

 

11/11: BOEM! TAKATAKATAK!!

Vandaag herdenken we de wapenstilstand die de Eerste Wereldoorlog beëindigde door zelf een kapoenenoorlog te voeren! Maak je klaar om je te camoufleren en te overleven in het grote oorlogspel!

 

We verwachten de kapoenensoldaten om 13:45 aan de lokalen.

 

18/11: MocoChelk

De winter is koud, dus we hebben iets nodig om ons mee op te warmen... CHOCOMELK NATUURLIJK. Vandaag proberen we alle nodige dingen te verzamelen om zelf ambachtelijke chocomelk te fabriceren. Ik heb al dorst en goesting. Vergeet je favoriete mok niet mee te nemen!

 

We verwachten de choco drinkers om 13:45 aan de lokalen

 

25/11: Speculaasjes Verkopen

Vandaag gaan we op pad om heerlijke speculaasjes te verkopen. Laten we samen de handen uit de mouwen steken en Sint-Frans ondersteunen!

 

Let op, we spreken hier al om 10u voor af op de scouts. Vergeet ook geen lunchpakket en drinken mee te nemen voor ‘s middags, alsook jullie beste verkooptrucs en schattigste snoetjes.

 

Dat was het dan voor de maand november, we zijn er volgende maand weer, met meer weer. 

Tot dan!

 

Stevige linkers,

Simon, Ward en Jan

 

Franske Kapoenen – Oktober 2023

Hupsakee, de eerste maand zit er al op, wij zijn helemaal klaar voor de volgende. Een maand waarin we voor de eerste keer op weekend gaan, meer info hierover vind je in de bijbehorende brief en op de infoavond van 7 oktober, net na de vergadering.

 

7 oktober:

Vandaag gaan we het wilde westen in, we gaan de cowboys achterna en veroveren het hele wilde westen. Maak je klaar voor een actieve namiddag vol avontuur en plezier!

Zoals elke week verwachten we jullie om 13h45 aan onze lokalen (Baron Frans du Fourstraat 30). 

 

14 oktober:

De tweede vergadering van oktober is een bijzondere namiddag, we gaan samen met alle scouts uit Turnhout spelen in de bossen aan het Sint-Jozef College. We spreken vandaag samen met de welpen af om 13h45 aan de hoofdingang van het college (Kon. Astridlaan 33, 2300 Turnhout). Om 17h kan je je zoon daar ook weer komen ophalen. 

 

21 oktober:

De herfst is al een goede maand bezig, dus gaan we het bos in. Samen bouwen we het coolste kamp en maken we onze eigen wapens van de takken. Doe zeker schoenen aan die vuil mogen worden. Natuurlijk spreken we weer af aan onze lokalen om 13h45.27-28-29 oktober:

Het laatste weekend van oktober gaan we traditiegtrouw met de hele scouts op groepsweekend. Meer info hierover krijg je in een apparte brief, we kunnen al wel verklappen dat we op vrijdag avond carpoolen naar het kamphuis in Lille, op zaterdagvoormiddag gaan we met de kapoenen een megagek spel spelen, in de namiddag spelen we met de hele groep een bosspel en na het avond eten doen we met de welpen een toffe avondactiveit, op zondag sluiten we het weekend af met vele scouteske spellen, om dan tegen 12h terug naar huis te gaan.Als je vragen hebt, mag je ons altijd contacteren via whatsapp of email scoutssintfrans@gmail.com). Stevige linker van jullie leiding,

 

Ward, Jan en Simon

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com