Scouts Sint Frans Franske kapoenen - Scouts Sint Frans
kapoenen

Franske Kapoenen – Januari 2022

Liefste kapoentjes, het nieuwe jaar is aangebroken en daar hebben we hopelijk allemaal van genoten. Nu is het belangrijkste en het aller leukste, natuurlijk de scouts. 

 

8 januari

Om het nieuwe jaar in te duiken gaan we eens proberen te zien wie de aller beste, sterkste, snelste,..., slimste kapoen is. En dit gaan we dan ook natuurlijk vast stellen door middel van records te verbreken. Inderdaad we gaan vandaag record vergadering doen. Bereid je al maar voor want het wordt een spannende dag. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

15 januari

Als je wilt weten wat we vandaag gaan doen zal je alle antwoorden op de vragen goed moeten beantwoorden. 1) In welk land spelen ze heel veel doedelzak? 2) In welk land dragen mannen vaak een rok? 3) als je de vorige vragen goed hebt, dan kan je dit beantwoorden. Wat is het nationale dier van dit land? Goed geraden! We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

22 januari

Vandaag gaan we eens zien wie de beste is, de kapoenen of de leiding. Om dit te weten te komen zal je ten eerste al zeker moeten komen naar de scouts, en dan gaan we door spelletjes en opdrachten zien of jullie winnen of wij. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

29 januari

De laatste dag van de maand is aangebroken. Hopelijk was het al weer leuk de afgelopen 3 weken. Maar wees niet getreurd vandaag is er nog een extra leuke vergadering. Wie kent er allemaal het spelletje wie is het? Wij hebben dit namelijk vroeger heel vaak gespeeld en dachten om dit nu eens wat grootser uit te pakken en het in het echt te doen. Dus wil je dit zeker niet missen dan zal je zeker moeten komen naar de scouts. We verwachten jullie om 13u45 aan het lokaal.

Franske Kapoenen – December 2021

Het is weeral een nieuwe maand, dat betekent dat er opnieuw allemaal leuke activiteiten ingepland staan voor jullie.

4 december: sinterklaas komt!!!

Jullie weten vast wel wie er jarig is op 6 december, de Sint natuurlijk! We hebben via geheime bronnen gehoord  dat hij vandaag weer eens naar de scouts komt. We willen natuurlijk dat hij volgend jaar terug komt, hiervoor gaan we zorgen door het lokaal heel mooi te versieren en tekeningen te maken. Misschien hebben de Sint en zijn pieten ook wel iets lekkers meer voor jullie! We spreken om 13.45 af op de scouts.

 

11 december: gezelschapsspelletjes spelen

We houden het simpel deze dag, we nemen allemaal onze leukste, tofste, grappigste of misschien wel zotste gezelschapsspelletjes mee en gaan zoals gewoonlijk weer super veel plezier maken. Vergeet dus zeker geen gezelschapsspelletje mee te nemen. We spreken om 13.45 af op de scouts.

 

18 december: verrassingsvergadering

Wat we gaan doen krijgen jullie op voorhand nog niet te horen, maar wat ik jullie alvast kan vertellen is dat het weeral super leuk gaat worden! Blijven we op de scouts of niet? Voor ons een weet, voor jullie een vraag.

Het uur wanneer we op de scouts afspreken wordt nog aan jullie doorgegeven via de whatsapp groep.

 

25 december: geen scouts

Vandaag is het Kerstmis, geen scouts jammer genoeg. Geniet maar lekker van deze dag met jullie familie en eet jullie buikjes maar lekker rond.

 

We hopen jullie weer allemaal te mogen zien deze maand!

Tot snel!

De kapoenenleiding

Franske Kapoenen – November 2021

   Er is weer een nieuwe maand aangebroken, wat gaat de tijd toch snel als het plezant is! Het wordt weer een maand vol avontuur, plezier en vriendschap.

6 november: Mini Maxi-vergadering

Vandaag doen we eens goed gek. Alles wat je gewend bent zal veranderen. Alles wat groot is, wordt klein en alles wat klein is, wordt groot. Voetballen met een stuiterbal, tennissen met een strandbal en nog veel meer. Je kan het zo gek niet bedenken, vandaag kan dat allemaal. We spreken af om 13.45 aan het Papenheem.

 

13 november: wieltjesvergadering

Vandaag doen we alles op wieltjes! Skateboard, step, rolschaatsen, éénwieler …, het kan allemaal. Neem maar mee wat je het liefste wilt, en we maken er een spetterende vergadering van. We spreken weer zoals gewoonlijk af om 13.45 aan het Papenheem.

 

20 november: legervergadering

Waarde landgenoten,

De tijd is gekomen… We moeten ons land beschermen tegen de binnendringende vijand. Voor we ten strijde trekken moeten we natuurlijk getraind zijn voor alle mogelijke situaties. Daarom gaan we vandaag leren marcheren, sluipen en schieten. Bereid je maar goed voor, want deze training is niet voor watjes!

Ook vandaag spreken we af om 13.45 aan het Papenheem.

 

27 november: speculaasverkoop

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…

De Sint is in het land, dus we zijn weer allemaal extra braaf. Omdat we graag een centje bijverdienen om op kamp te kunnen gaan, verkopen we vandaag met heel de scouts heerlijke speculaas. Natuurlijk mogen de kapoenen af en toe ook stiekem proeven van de heerlijke speculaas die ze als echte verkopers gaan aanbieden aan de mensen in Turnhout. Neem zeker voldoende warme kleding en een lunchpakket mee. We zullen namelijk bijna heel de dag buiten zijn. De scouts begint uitzonderlijk om 10 uur aan het Papenheem. 

 

We hopen dat het weer een supertoffe maand wordt!

4 stevige likkers

De kapoenenleiding

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be