Scouts Sint Frans Franske verkenners - Scouts Sint Frans
verkenners

Franske Verkenners – Januari 2022

Dag lieve verkennertjes,

 

het is alweer een nieuw jaar en we hebben weer even het vuurwerk en stout zijn achter de rug. Nu is het weer tijd voor braaf zijn en goede voornemens. We verwachten dan ook dat jullie moe van de fitness naar de scouts komen. Dat gezegd zijnde, dit zijn de 4 eerste activiteiten van 2022.

 

8 januari

Knikkeren met zatsuballen en golfen met een skippybal, we got it all! Vandaag steken we alle balsporten in een pot en schudden we er eens goed mee. Laat jullie creatief brein al maar denken, de mogelijkheden kennen geen einde!

Tis te doen aan de lokalen om 13:45

 

15 januari

Leiding zijn is allemaal leuk en wel, maar hoe moet dat dan eigenlijk? Zeg je gewoon start en laat je de kinders doen tot 17u of geef je ze messen en kijk je hoe het afloopt? Dit lijken misschien allemaal perfect normale en gezonde gedachten, maar om hier wat extra duidelijkheid over te krijgen hebben we vandaag een VORMING van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Na deze zaterdag zullen jullie ons niet meer nodig hebben! (buiten Mathias misschien)

Van het exacte startuur laten we nog weten.

 

22 januari

Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, dat is het niet, het zijn een groep verkenners die je moe op wieltjes ziet! Vandaag gaan we driften met loopfietsjes en backflips doen met heelys. Haal de skaterboy in je boven, laat Avril Lavigne zien dat je goed genoeg voor haar bent en kom vooral naar de lokalen om 13:45!

 

29 januari

Vandaag is het tijd onze “hard earned cash” te spenderen! We gaan namelijk op cultureel bezoek in Turnhout en tegelijkertijd onze klimskills bovenhalen. Nee, we gaan niet de grote kerk beklimmen om vervolgens van de top in een hooibaal te springen, we gaan naar een man genaamt Gustaaf. Blijkbaar echt nen topkerel…

Tot om 13:45! (denk ik, als het uur aanpast whatsappen we wel ;) )

4 stevige likkers van je kapoentjes,

Zidann, Anton en die andere hete vent

 

Franske Verkenners – December 2021

Dag verkenners! We gaan alweer de laatste maand van het jaar in en daarom hebben we nog enkele top vergaderingen in petto voor jullie! 

 

4 december 

Welcome to my crib.. oftewel lokaal. Vandaag staan er grootse verbouwingen gepland in het verkennerlokaal, we pimpen ons lokaal! Want wees nu eerlijk zo een afgegane vuile muur of een balkon dat op instorten staat is toch eigenlijk niks voor ons… Hoe we dit juist aanpakken is nog niet zeker, neem daarom zeker suggesties mee wat jullie willen doen! De muren in een of andere flashy fluo groene kleur? Een vissegraat parketvloer? Het hele lokaal vol met posters van natuurlijk schoon.. Laat jullie fantasie maar de vrije loop! 

 

We spreken af aan het lokaal om 13u45.

 

11 december 

“p-p-p-poker face, p-p-poker face” De legendarische tekst van Lady Gaga die we allemaal kennen. Maar wat heeft dit nu te maken met de vergadering van vandaag? Wel, jullie zullen je beste pokerface moeten opzetten want we toveren het lokaal om in een heus casino. Kom je nog wat geld te kort voor kerstcadeau’s voor de mama of papa? Misschien is dit dan wel je kans om met zakken vol geld naar huis te wandelen!

We spreken s’avonds af aan het lokaal om 19u00

 

18 December 

Binnen een goede week zitten we ons weer allemaal te vervelen op de verplichte familiefeestjes, waar de zatte nonkel weer een of andere slechte mop verteld, waar de oma vraagt of ge nu nog steeds geen vriendin hebt, waar de opa ligt te slapen in zijn bord soep. Maar wees niet getreurd we brengen deze geweldige festiviteiten gewoon al een week eerder naar de scouts! Want vandaag vieren we Kerstmis! Wie is de zatte nonkel? Wie is de slapende opa of wie stelt de vervelende vragen? Kom er vandaag achter tijdens dit feestmaal! 

 

We spreken s’avonds af aan het lokaal om 19u00

 

25 december 

Oohnee de familiefeestjes zijn daar, vandaag is het geen scouts, tot volgend jaar! 

 

Drie stevige linkers 

Jan, Anton & Zidann

Franske Verkenners – November 2021

November, tijd om weer te leven, want amai met al dat Allerzielen, Allerheiligen, Allezever. Deze maand laten we onszelf weer bruisen van het leven, ons goed voelen en bla bla bla… Komen is de boodschap. Tis tijd om die goeie warme scoutsfeer weer te voelen tijdens deze winterdagen. Chocomel en sandwishen? Baa neee, broeken vol slijk voor de mama of voor de papa’s natuurlijk.

6 november:
Vandaag gaan we terug naar de basics. Hoe dachten we, als kapoen? hoe speelden we toen we zo jong waren? wie waren we? Wat dreef ons? Allemaal vragen waar we dit weekend zullen achterkomen. Graaf dus nog is diep in je geheugen en ontwaar die verborgen kapoen in jou.
Jullie worden om 13:45 aan het lokaal verwacht.

13 november:
Oké, volgende fase. Krapuul van achter de botsotto’s op de kermis. Ideale stad hiervoor: ons marginale Antwaaarpen. Nog idealer: onze goeie ouwe Zidanne himself leeft daar gewoon!! Kijk, ideale combinatie voor een ultra hayek dag. Haal u straattaal dus maar naar boven want anders gaan we daar stevig op ons bakkes krijgen. Neee, mopke. Jullie super verantwoordelijke leiding houdt een oogje in het zeil. Het begint wel vroeger.
Dus om 10:00 aan het lokaal! Tot dan!

20 november:
Vandaag is het QUIIIIZZZZZ. Jawel, eindelijk! Jullie hebben er lang op moeten wachten maar hier is hij dan. Eigenlijk stopt jullie miezerige puberleventje na krapuul fase, ma omdat we nog vergaderingen moeten verzinnen voor deze maand doen we vandaag alsof jullie toch al wijsheid hebben bereikt. Ma ni te vroeg juichen. Eerst zien, dan geloven. Wij maken alvast knalteams die tegen elkaar zullen strijden tot de dood. Mentaal dan toch.
We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

27 november:
Na al dat geleef deze maand zijn we waarschijnlijk broke, dus… Tijd om onze kas weer is te spijzen. Nog is die innerlijke kapoen bovenhalen en met jullie breedste glimlach komen. We maken der nog een spel van zodat speculazenverkoop nog nooit zo leuk was.
Opnieuw vroeg aan het lokaal, 10u! tot dan!

 

Stevige linker, 

Jullie leiding.

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be