Scouts Sint Frans Franske verkenners - Scouts Sint Frans
verkenners

Franske Verkenners – September 2021

Yodiyo verkenners, het scoutsjaar is weeral van start gegaan, dit keer met minder corona en meer sfeer. Deze maand hebben we enkel knalvergaderingen zodat na deze maand enkel nog bergafwaarts kunnen!

11 September:
Wegens een tekort aan sfeer en geld organiseren we vandaag de Sjorringsfeesten! Vandaag is dus dikke hype want we gaan: Kapoenen rondgooien in het springkasteel, rondslingeren in constructies, een beetje de festiviteiten mee voorbereiden en vooral gezellig zijn.
Vandaag starten we om 13u45 en eindigen we om 3 uur ’s nachts voor de echte mannen zonder bedtijd.

18 September:
Schieten, blazen, dekking zoeken en nog meer schieten. Vandaag staat er een Battle Royale op het programma midden in een bos. Ben je eerder een Katniss Everdeen, of toch eerder een Ninja met alle Fortnite skills? Één ding is zeker, er zal maar één winnaar zijn aan het einde van de dag!
De voorbereidingen voor het gevecht zullen starten om 13u45 en tegen 17u00 zullen we de winnaar gevonden hebben.

25 September:
Ter land, ter zee of in de lucht? Vandaag zal het toch vooral in het kanaal zijn. We zullen ons eigen schip maken dat voorzien zal zijn van: een kajuit, een metershoge vlaggenmast, echt werkende zeilen, ervaren zeelui…
Of misschien toch eerder uit balken, tonnen en wat klungelende verkenners, we zien het wel!
Dit spektakel zal plaatsvinden om 13u00 aan het MATERIAALKOT en zal eindigen om 17u00.

Franske Verkenners – Mei 2021

Dag Verkennertjes

Onze voorlaatste maand zullen we nog eens extra leuk maken maar toch niet veel te leuk zodat we in Juni alle activiteiten nog eens kunnen overtreffen.

Op 1 Mei, de dag van de Arbeid, zullen we het grote feest vieren! We vieren de achturige werkdagen door niet te werken. Deze vergadering zit dus vol verrassingen! Gaan we acht uren werken, of gaan we staken en niet werken? Kom het te weten op de fameuze verrassingsvergadering!

8 Mei openen de cafés weer en dus gaan we ook zeker niet op café. Ook een belangrijke datum want 76 jaar geleden, is de 2de Wereld oorlog ten einde gekomen. Dit was nog eens 1 van mijn leuke weetjes. De oorlog werd overal gevochten en ook in bossen, dus wie weet trekken we vandaag het bos wel eens in...

Deze week belooft het mooi weer te worden. We gaan dus nog eens gezellig op kooktocht. We zullen het niet te klassiek doen en bespreken verdere info nog met jullie via Whatsapp. 

22 Mei is het tijd voor wat rust, ik ben het beu en ga op vakantie. Maar niet getreurd, Bram zal er nog zijn met een super leuke stammer! Wat jullie gaan doen kan ik niet eens in mijn magische bol zien, maar het wordt zeker en vast een van de meest spectaculairste vergaderingen ooit. Als dit het niet is, ligt het niet aan mij maar aan Bram ;)

De laatste week van de maand, hopelijk zien we jullie nog eens voor we in ons kot kruipen om te blokken voor de examens. We doen nog eens een geweldige vergadering waarbij jullie beslissen wat we exact doen. Bereiden jullie een super gek stadsspel voor? Of hebben jullie zin in veel te sporten en spelen? Ik ben alvast benieuwd!

Kusjes van jullie idolen Bram en Vladik.

Franske Verkenners – April 2021

Dag leuke verkennertjes!

 

Jammer genoeg is de corona nog niet huiswaarts vertrokken dus moeten we nog steeds onze vergaderingen op andere manieren organiseren.

3 April doen we een trip met een stick, en mogelijks battlen we nog tegen slechteriken. Als je niet weet wat we hiermee bedoelen, dan mag je op het gewone uur komen naar de locatie die later nog zal worden meegedeeld!

 

10 April, al meer dan 100 jaar geleden verliet de Titanic de haven Southampton, dit is basiskennis natuurlijk! Mogelijks doen we iets rond dit thema, misschien is dit gewoon een prank en gaan we niets doen rond de titanic. Het is aan jullie om het te ontdekken door zeker naar de scouts te komen ;).

 

17 April, de dag waarop Sean Bean werd geboren. exact 52 jaar later ging Game of Thrones in premiere, Coincidence?? I think not! wat ook gek is, is dat 52 niet deelbaar is door 3 waardoor ik kan bewijzen dat iedereen die aan Game of Thrones meewerkte, deel is van de Illuminati. Illuminati confirmed! *mic dropped*

 

De paasvakantie is gedaan en ik hoop dat we uit deze lockdown zijn. Ik kan jullie niet vertellen wat we gaan doen, maar het wordt mogelijks de zotste vergadering die we ooit hebben gedaan. Om jullie toch nog een idee te geven over vandaag, zal ik een leuk weetje vertellen. Barbra streisand is geboren, en we kennen haar allemaal van het bekende nummer geproduceerd door Duck sauce.

 

Ik word gelukkig als al 2 personen dit lezen. Zo niet, dan weet ik dat ik nog meer plezier mag hebben in het schrijven van de franskes!

 

Jullie geweldige leiding

Brambo en Vladimir

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be