Scouts Sint Frans Franske welpen - Scouts Sint Frans
welpen

Franske Welpen – Juni 2022

Dag welpen! Het is jammer genoeg weeral de laatste maand van het scoutsjaar… Gelukkig wil dat ook zeggen dat we bijna op kamp gaan, dus er is veel om naar uit te kijken!

 

Op zaterdag 2 juni komen de jins nog eens mee als extra leiders. Wat we precies gaan doen zullen zij beslissen, maar één ding is zeker: voor een zee van plezier moet je om 13u45 naar het lokaal komen!

 

Op 11 juni gaan we met de hele scouts naar een sporthal om eens te spelen met sportmateriaal dat we niet op de scouts hebben liggen. We spreken gewoon om 13u45 af aan de lokalen. Aangezien we naar een sporthal gaan, is het aangeraden om schoenen mee te nemen die mogen gebruikt worden in een sporthal. Blote voeten zijn natuurlijk ook een optie als je thuis geen geschikte schoenen hebt liggen.

 

Op zaterdag 18 juni verwacht de leiding jullie om 13u45 aan het lokaal. De tekst hieronder geeft een hint van wat we gaan doen:

 

·uɐɐɓ ǝʇ ɟſᴉ ǝʇ ɓɐp ǝʞʞǝɓɹǝʇʇǝuʞ ǝzǝp ɯo ʇqǝɥ ɓǝouǝɓ uǝʇɥɔɐɹʞ ǝſ ʇɐpoz ʞɐǝʇs ʇǝɯ ʇǝᴉɹɟ ʇɐʍ ɓou ʇɯoʞ sʇnoɔs ǝp ɹɐɐu ǝſ ɹooʌ spuǝʇɥɔoˌs ʇǝǝ uǝ uǝɹoʌǝʇsɹǝʇɥɔɐ ʞǝoɹqɹǝpuo ǝſ ʻuǝɹo ǝſ puoɹ ɐ uǝʞʞos ǝſ ɹǝʞǝz snp ǝo ·uǝop ʞſᴉǝɓoɯ pɹǝǝʞǝɓɯo oz sǝๅๅɐ ʞſᴉǝɯɐu ǝʍ uɐɐɓ ɓɐɐpuɐ ·uǝʌǝɹɥɔsǝɓ pɹǝǝʞǝɓɯo puoʇs ʇsʞǝʇ ǝzǝp ʻpɐɐpɹǝpuᴉ ¡¡uǝpuoʌǝɓ pǝoɓ ʻʍɐoʍ ʻɐɐɯǝๅๅɐ ʎǝH

De laatste vergadering van het jaar (25 juni) gaan we naar het zilvermeer! We spreken hiervoor af om 10u aan het lokaal met zwemgerief en lunchpakket.We zullen naar daar proberen te carpoolen, dus het is misschien handig als je al in de whatsapp groep laat weten of je kan rijden.

 

Dat was het scoutsjaar dan weeral! De leiding heeft hard genoten van het voorbije jaar en we hopen natuurlijk dat jullie allemaal mee op kamp gaan! 

 

Stevige linkers,

Franske Welpen – Mei 2022

Heyyyyy welpen,

 

Hier zijn we weer aan het begin van een nieuwe maand vol met spetterende activiteiten. Doe je bottinen al maar aan, zet je welpenpet op en smeer je in want we vliegen er in!

 

Op de eerste vergadering van de maand (7/05) is het ledenswitch. Wat houdt dat precies in? De derdejaars welpen gaan voor een keertje meespelen bij de Jongverkenners en de oudste kapoenen komen al eens een vergadering meedoen bij de welpen. Zo weet iedereen al met wie hij volgend scoutsjaar bij in de groep zit en hoe het daar aan toe gaat. Afspraak 13u45 aan het Papenheem.

 

Op 14 mei gaan we met de hele scouts nog eens wat geld in het laatje brengen zodat we een fantastisch kamp kunnen hebben. Het is namelijk koekjesverkoop! Train je verkooptechnieken dus al maar om de meeste koekjes te verkopen. We spreken om 10u af aan het Papenheem en vergeet geen lunchpakket en drinken mee te nemen.

 

Op 21 mei gaan we de kampsfeer al eens opsnuiven. We gaan namelijk al eens een kampdag nadoen. Zo ontdekken we hoe een dag op het kamp er ongeveer aan toe gaat en wat voor activiteiten we gaan spelen. We spreken hiervoor wel gewoon af om 13u45 aan het Papenheem.

Voor de laatste zaterdag van mei (28/5) hopen we op goed weer want we gaan op vlottentocht. Denk al maar na over het coolste ontwerp van jullie vlot zodat we meteen kunnen beginnen sjorren. We spreken hiervoor om 13u30 af aan het materiaalkot (Tichelarijstraat 87). Vergeet geen handdoek en zwemgerief! Jullie worden ook weer om 17u afgehaald door jullie ouders aan het materiaalkot.

 

Dit was het alweer voor de voorlaatste maand van het scoutsjaar, hopelijk zien we jullie talrijk aanwezig op de scouts! Wij kijken er alvast naar uit!

 

Stevige linker,

Wanneer?   Wat?   Hoelaat?   Waar?   Wat meebrengen?  
07/05   Ledenswitch   13u45    Papenheem  
14/05   Koekjesverkoop   10u00   Papenheem   Lunchpakket en drinken  
21/05   Kamp vergadering   13u45    Papenheem  
28/05   Vlottentocht   12u30    materiaalkot   Handdoek en zwemgerief  

 

Franske Welpen – April 2022

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey welpen,

 

Bizar genoeg naderen we het einde van het scoutsjaar stil aan, wat betekent dat het beste kamp in de buurt komt. Een kamp heeft elk jaar een thema, vorig jaar hebben de welpen doorheen de tijd gereisd en daarvoor was het kamp in thema van stratego. De vraag is nu met welk thema overtreffen we de vorige jaren? We gaan deze zaterdag samen uitzoeken wat ons thema wordt! We spreken af om 13h45 aan de lokalen.

 

Wat heeft akela net gedaan bij de engine room? Suuuussss! Vandaag spelen we het razend populaire spel Amongus in het echt. We hebben alvast veel ideeën voor verschillende ruimtes en opdrachten, hopelijk zijn jullie in grote getallen aanwezig! We spreken om 13h45 af aan de lokalen!

 

Op 16 april hebben we slecht nieuws voor jullie, het is jammer genoeg geen scouts. De leiding neeemt er een dagje tussenuit voor teambuilding en even te bekomen voor ze de laatste puntjes op de i zetten voor het kamp.

 

De 23e en 24e gaan we op gouwweekend met alle andere welpen uit de noorderkempen! Check zeker je mailbox, of hier de opsomming.

 

 • Waar? Domein Esberg, Hoekeinde 74, 2330 Merksplas
 • Wanneer? Zaterdag 23/04 om 9u30 tot en met zondag 24/04 om 12u
 • Wat kost dat? 15€ te storten naar de groepskas op BE93 7350 6095 3067 (nieuwe rekeningnummer, info volgt)
 • Wat moet ik allemaal meepakken/ meegeven? Gamel, bestek, beker, veldbed/matras, slaapzak, kussen, knuffel, pyjama, toiletgerief, kleren, uniform, schoenen, medicatie
 • Waar kan ik me inschrijven voor dit top weekend? Hier

De 30ste april halen we onze masterchef kunsten nog eens boven, we gaan voor de tweede keer dit jaar op kooktocht! Deze publieksfavoriet gaat deze keer door in het raadsherenpark waar ze een heuse vuurkring hebben en heel veel hout, we spreken aan het Raadsherenpark af om 11h, daar mag je je welp ook weer ophalen om 17h.

 

Wat neem je mee op kooktocht?

 1. Gamel(len) (kan je kopen op de scouts als je er geen hebt)
 2. Bestek
 3. Pannenlap of ovenwant zodat je je handen niet verbrandt
 4. Slechte keukenhanddoek
 5. Ingrediënten om een eenvoudige maaltijd mee te bereiden (bijvoorbeeld worst, gebakken aardappelen, eieren... Voor de onervaren koks is een op voorhand klaargemaakte maaltijd die alleen nog moet worden opgewarmd ook altijd een optie)
 6. Voldoende Water, als je bijvoorbeeld aardappelen of pasta wilt koken, hou er dan rekening mee dat je hier ook water voor nodig hebt
 7. Een stuk fruit of koek voor de vroege honger
 8. Bakboter
 9. Bord als je maar 1 gamel hebt
 10. Kruiden

Een stevige linker,

Datum  Vergadering  Uur  Waar
2/4  Kampthema  13h45  Papenheem
9/4  Amongus  13h45  Papenheem
16/4  Geen scouts  nvt  Thuis
23/4-24/4  Gouwweekend  9h30→12u  Esberg in Merksplas
30/4  Kooktocht  11h  Raadsherenpark

 

Ps. de welpen gaan op kamp van 9-15 juli

 

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be