Scouts Sint Frans Franske welpen - Scouts Sint Frans
welpen

Franske Welpen – September 2021

EINDELIJK is het weer scouts!! We hebben veel te lang stil moeten zitten, maar nu zijn we klaar om er weer volop voor te gaan! De leiding heeft al veel leuke plannen voor het jaar en heeft er super veel zin in!!! Op 11 september is de openingsdag en we hopen dan ook jullie allemaal terug te zien om 13u45. Trek je stevige schoenen maar aan, en doe je das rond je nek want we vliegen er weer in met volle goesting!

als je dit leest zeg dan tegen ikki :appelroomtaart

18 september: Schattenzoektocht

Vandaag gaan we sport en spel spelen want dat is veel te lang geleden na een grote vakantie zonder scouts. De leiding heeft er alvast super veel zin in, we hopen jullie te zien om 13u45 aan het lokaal.

 

25 september

Vandaag trekken we nog eens naar het bos! Daar spelen we een gaaf bosspel waarin we om ter grootste rijk zullen opbouwen. Wie zal er uiteindelijk de wereld veroveren en wie zal ten onder gaan aan de verwoesting van een machtige overheerser? Er is maar één manier om erachter te komen en dat is om kwart voor 2 naar het lokaal komen!

Onze activiteiten kan je ook altijd terugvinden op de website: www.sintfrans.be/welpen/

Stevige linker,

 

Akela (Bram): +32 4 97 184696, Bram@vanhove.eu

Franske Welpen – Juni 2021

5 juni

Kom massaal af we hebben het lokaal om gebouwd tot een echte cinema. Dus we doen het vandaag eens rustig aan en gaan languit in de zetels liggen om naar een goed filmpje te kijken. Als je thuis een goede film hebt liggen dan mag je die meenemen samen met veel goesting.

 We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.        

12 juni

Vandaag worden we piraten en gaan we op het kanaal boten plunderen met ons zelfgemaakte vlot. Aaarg! Dus piraatjes, haal je beste sjorringstechnieken boven want we zullen het nodig hebben voor onze boot te bouwen.

We verwachten jullie om 13:45 aan het matriaalkot in de Tichelarijstraat 68, 2300 Turnhout.

19 juni

Een wiel is een cilindrisch object dat samen met een as voor lage weerstand zorgt bij het voortrollen. Kenmerkend voor het wiel is dat het als vorm van voortbeweging twee losse delen nodig heeft met daartussen een lager.

Zo'n 5000 jaar geleden is het wiel uitgevonden, maar wat kan je er nu allemaal mee doen? Dat gaan we uitzoeken vandaag dus neem alles mee met wielen b.v. step, fiets, auto's, vliegtuigen en zo verder.

  We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

26 juni

Het einde is aangebroken, dit wordt de laatste vergadering voor het kamp... We gaan dus nog één keer knallen en écht alles geven. Vandaag is het een speciale vergadering, maar wat we precies gaan doen is nog een verrassing.

Vandaag neem je een lunchpakket mee en kom je VROEGER naar de scoutslokalen om 10:00!

Kom dus zeker en ontdek deze topactiviteit! 

 

Ziezo, dat was het weer voor deze maand, tot op kamp maar weer!

Stevige linkers,

Franske Welpen – Mei 2021

MEI

How begot, het is al mei! Gedaan met zomertemperaturen de ene week, en sneeuw en hagel de andere week. Nu de aprilse grillen achter de rug zijn kunnen we deze maand lekker gaan genieten van heerlijke zon. We hopen dat jullie er even veel zin in hebben als wij!

1 mei

Vandaag leer je wat je moet kunnen om een echte scout te zijn. We leren jullie de handigste technieken aan die je waarschijnlijk nog heel je leven kan gebruiken. Denk maar aan vuur maken, constructies sjorren, handige knopen leggen… 

Vandaag is dus een HEEL belangrijke dag, we verwachten jullie deze zaterdag dan ook allemaal om 13:45 aan ons lokaal!

8 mei

Om jullie lichaam helemaal klaar te stomen voor de zomer en al de knappe meisjes spelen we vandaag Sport en Spel! Super leuke spelletjes en super leuke sporten, de naam verklaart zichzelf. Sporten zoals voetbal, basketbal, bungeejumpen, skydiven, over hete kolen lopen… Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!

We verwachten jullie om 13:45 aan de lokalen.

15 mei

Omdat het kamp redelijk spannend is en omdat er veel nieuwe leden zijn die het nog nooit hebben gedaan, doen we vandaag een kampdag! We zetten een tent op, maken een kampvuur en proberen de kampsfeer zo goed mogelijk na te bootsen zodat de nieuwen onder jullie al eens kunnen ontdekken wat “op kamp gaan” nu echt betekent. Vandaag wordt dus mega gezellig en leuk (op kamp gaan is nu eenmaal fantastisch).

We starten vandaag VROEGER om 10:00 tot 20:00 (je blijft dus zowel ‘s middags als ‘s avonds eten).

22 mei

De leiding heeft het gehad met altijd maar op ons terrein te zitten, vandaag zeggen we foert! We trekken erop uit en gaan op avontuur! Het afgelopen jaar heeft de leiding eens zitten rondkijken, wat ons opviel is dat er bar weinig piraten te vinden zijn. Uiteraard weten jullie wat dit betekent… …veel meer schatten voor ons natuurlijk! 

We verwachten jullie op het gewoonlijke uur 13:45 aan ons lokaal.

29 mei

Hoe hoog is het hoogste gebouw, hoe lang is een chinees, hoeveel kilo weegt het zwaarste stokstaartje, hoeveel chicken nuggets kan een gemiddelde mens eten,... Dit én meer tijdens deze krankzinnige quiz! Vandaag bewijs je of je nu daadwerkelijk een genie bent of een pannenkoek.

We verwachten jullie aan de lokalen om 13:45.

Ziezo, dat was het weer voor deze maand, tot de volgende keer maar weer!

Stevige linkers,

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

info@sintfrans.be