Franske welpen - Scouts Sint Frans
welpen

Franske Welpen – Maart 2024

Dag welpjesss

De maand maart staat voor de deur en daar hoort natuurlijk een nieuw franske bij. In deze topmaand zijn er maar liefst 5 vergaderingen, dat belooft alleen maar goeds!

2 maart

Op de eerste zaterdag van de maand trekken we naar het Stadspark, waar we de speeltuin op stelten gaan zetten, we een spannend potje honkbal, voetbal, trefbal,… gaan spelen en eens gaan kijken wie zich het beste kan verstoppen of wie het beste kan wegrennen van de tikker. Je hoort het al, een klassieke sport & spel in het Stadspark, dat kan alleen maar leuk worden. We spreken gewoon om 13u45 af op het papenheem. (voor deze ene keer mag je je bottinnen vervangen door sportschoenen)

9 maart

Wie is de grootste fabrikant van wielen? Dit is natuurlijk lego! Deze miniwieltjes kan je best gewoon thuislaten, maar in plaats daarvan mag je wel iets meenemen met wat grotere wielen. Vandaag doen we namelijk alles op wieltjes. Pak dus zeker je fiets, skateboard, step, auto, hoverboard, of iets anders met wielen mee! We spreken af om 13u45 op het papenheem.

16 maart

Vandaag is het de grote fuif van Sint-Frans. Aangezien deze knaller van een feest wel wat voorbereiding vraagt, is het deze namiddag geen scouts. Wel zijn jullie vanaf 18u welkom in de futur (Wezenstraat 6, Turnhout) om een appelsapje te drinken en jullie dancemoves te laten zien op de kinderfuif.

23 maart

Het kamp begint al wat te naderen, en daar gaan jullie natuurlijk moeten proberen om jullie sterren te behalen. Geen paniek, vandaag gaan we al eens een keertje oefenen op deze verschillende technieken. Wees er dus zeker bij, want wie wilt er nu niet leren sjorren! We spreken om 13u45 af aan het materiaalkot (Tichelarijstraat 87, Turnhout).

30 – 31 maart

Op het laatste weekend van maart gaan we met de welpen op belofteweekend. Denk al maar eens goed na over wat je belofte zal zijn aan de goede heer voor het komende jaar (tip: niet iedereen kan zeggen “goed naar de leiding luisteren”, want we weten allemaal dat daar niets van in huis gaat komen). Het weekend zal gewoon doorgaan op het papenheem, verdere informatie volgt nog!

 

Zo dat was het alweer, wat ziet het er opnieuw een topmaand uit! Tot zaterdag!!

Chill, Bagheera, Marala, Jakala & Hathi 


Franske Welpen – Februari 2024

3 februari

Dag welpen deze maand begint jammer genoeg met een zaterdag waarop het geen scouts is. De leiding heeft planweekend in de ardenne waar ze de rest van het jaar gaan plannen.

 

10 februari

Doe vandaag stevige wandelschoenen aan en zorg dat je goed uitgeslapen bent want vandaag is het winterwandeling. Er is normaal gezien een mail rondgestuurd met de rest van de informatie en ook een link waar je je moet inschrijven.

 

17 februari

Ik hoop dat jullie deze week heel veel naar het nieuws hebben gekeken en allemaal goed hebt bijgehouden wat er allemaal gebeurd is we gaan quizen. We spreken op het normale uur af op de scouts.

 

24 februari

Zorg dat je goed uitgerust bent en dat je super hard kan blazen. We gaan vandaag blaaspijpen. Zie dat je klaar bent voor een groot blaaspijp gevecht. We spreken af op het normale uur op de scouts.

Franske Welpen – Januari 2024

Dag lieve welpjes, jullie leiding wilt jullie alvast een mooi en leerrijk 2024 wensen, en we hopen dat jullie een leuke kerst en nieuwjaar hebben kunnen vieren met heel veel cadeautjes. We hopen natuurlijk ook dat jullie er weer heel veel zin in hebben. Wij in ieder geval al wel! Laten we maar niet al te lang praten want anders komt er niet veel van in huis.

 

6 januari: Om het jaar te beginnen gaan we al direct mysterieus zijn en vertellen we niet exact wat we gaan doen. We kunnen al wel één hint de wereld in helpen, en dat is dat jullie thuis jouw leukste spelletjes moeten bedenken die we op de scouts ooit hebben gedaan. Dus denk goed na en wees creatief. Dit breng je dan maar naar de scouts om 13u45. We zien jullie daar!

 

13 januari: Deze week gaan we al de overgebleven kilo’s van de feestdagen wegbranden door middel van heel erg veel verschillende sporten uit te oefenen. Dit wil zeggen dat we met heel de scouts nog eens naar een sporthal gaan om daar alle sporten uit te oefenen. We spreken af om 13u45 aan het papenheem.

 

20 januari: Vandaag gaan we samen met de kapoenen naar de binnen speeltuin van Turnhout. Jullie lezen dat goed, we gaan naar Raf&Otje! We spreken deze keer iets vroeger af. We verwachten jullie om 13u op de parkeerplaats van Raf&Otje zelf. Daar zullen we met de leiding staan om jullie allemaal op te vangen en te gaan spelen.

 

27 januari: Om de maand af te sluiten willen we nog eens proberen om met de welpen op kooktocht te gaan. Maar zoals jullie al door hebben, lukt dit niet altijd even goed. Toch gaan we het deze week nog eens proberen. We spreken af om 11u op locatie, deze zal nog worden doorgestuurd via Whatsapp. Als dit weer niet door zal gaan dan zullen we dit nog laten weten, en dan gaan we iets anders verzinnen om met de welpjes te gaan doen. 

 

Zo dat was het dan weer voor deze maand, hopelijk zien we jullie allemaal weer terug in de maand februari!

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com