Scouts Sint Frans Franske welpen - Scouts Sint Frans
welpen

Franske Welpen – September 2023

16/09/2023

De eerste vergadering van het jaar. Deze week leren we elkaar nog een beetje beter kennen. En doen we een vergadering rond kennismaking. Met hele leuke verassingsspelletjes gaan we elkaar vragen stellen en elkaar zo beter te leren kennen. De vergadering start om 13:45 aan de baron frans du fourstraat op het lokaal van scouts sint frans.

23/09/2023

Deze week gaan we een spel spelen met heerlijk eten. Het POPCORN spel. Natuurlijk willen jullie deze heerlijke vergadering niet missen en komen jullie allemaal naar de scouts. Wij zien jullie om 13:45 op het lokaal 

30/09/2023

Deze week staat de vergadering in thema van ridders. We gaan strijden tot we de ridder van alle ridders hebben kunnen onderscheiden. Als je iets van verkleedkleren hebt mag je deze altijd meepakken (op eigen risico) wij zien jullie om 13:45 op lokaal 

Franske Welpen – Juni 2023

Beste welpen en ouders,

 

Het is alweer juni, een maand vol leuke activiteiten en avonturen! We hebben een gevarieerd programma voor jullie klaarstaan, dus zorg ervoor dat je erbij bent. Hieronder vind je de planning voor deze maand:

 

Op 3 juni gaan we de uitdaging aan in het grote “Tour de Sint-France spel". In verschillende etappes racet het welpen peloton naar de Franse hoofdstad Parijs. Raken we in 3h15 over de finishlijn onder de arc de triomphe? Kom om 13h45 naar de lokalen en ontdek het zelf!

 

Op 10 juni staat alles in het teken van wieltjes! We gaan allerlei activiteiten doen met skateboards, fietsen, rolschaatsen en meer. Zorg ervoor dat je je favoriete voertuig met wieltjes meeneemt en kom om 13h45 naar de lokalen.

 

Op 17 juni gaan we een spannende vlottentocht beleven! We zullen onze eigen vlotten bouwen en daarmee een avontuurlijke tocht maken. Vergeet niet om kleding aan te trekken die nat mag worden en kom om 13h30 naar het materiaalkot.

 

Op 24 juni staat er een groepsactiviteit gepland in het prachtige Zilvermeer. We zullen samen met de hele scoutsgroep leuke spellen en activiteiten doen. Vergeet je lunchpakket niet mee te nemen en we verzamelen om 10h aan de lokalen om al carpoolend naar het zilvermeer te gaan. Meer info volgt via whatsapp.

 

Zo, dat is onze maandplanning voor juni! We hopen jullie allemaal te zien bij deze spannende activiteiten. Mocht er nog extra informatie volgen, dan zullen we jullie op de hoogte brengen via WhatsApp. Als jullie vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. Vergeet je niet in te schrijven voor het kamp!

 

Stevige linkers,

3/6, 13h45, één tegen allen, lokalen

10/6, 13h45, alles op wieltjes, lokalen

17/6, 13h30, vlottentocht, materiaalkot

24/6, 10h, groepsactiviteit, zilvermeer

Franske Welpen – Mei 2023

Dag welpjes, het is weer tijd voor een nieuwe maand en deze keer is dat niet minder dan de maand mei!! Naast dat mei de maand is van het mooie weer, de vele feestdagen en de vogels die allemaal een ei leggen, is het ook nog eens een maand vol met superleuke vergaderingen!!

6 mei
Op de eerste vergadering van deze maand gaan we snoep verkopen in de Gasthuisstraat om toffe dingen te doen op kamp. Pak dus zeker jullie verkooppraatjes, puppy oogjes en mooiste glimlach mee. We spreken om 10u af aan het lokaal en vergeet geen lunchpakket mee te nemen.

13 mei
Vandaag moet de leiding alles klaarzetten voor de fuif in de avond, dus zal er geen vergadering zijn in de namiddag. Maar niet getreurd, wij nodigen jullie wel allemaal uit om jullie beste dansmoves te komen laten zien op de kinderfuif. Deze zal van start gaan om 17u30 in de Futur en zal duren tot 20u. De ouders kunnen natuurlijk ook blijven voor een verfrissend drankje en mogen zeker in de avond ook terugkomen!

20 mei
Op deze mooie dag is het tijd om nog eens jullie kookskills boven te halen. We trekken naar een bos, waar we onze heerlijke maaltijden zullen klaarmaken. Wordt het een hertenragout met pomme duchesse of toch eerder balletjes in tomatensaus uit blik? We zullen nog verdere informatie doorgeven wat betreft de locatie en het uur via whats app.

Wat neem je mee op kooktocht?

  1. Gamel(len) (kan je kopen op de scouts als je er geen hebt)
  2. Bestek
  3. Pannenlap of ovenwant zodat je je handen niet verbrandt
  4. Slechte keukenhanddoek
  5. Ingrediënten om een eenvoudige maaltijd mee te bereiden (bijvoorbeeld worst, gebakken aardappelen, eieren... Voor de onervaren koks is een op voorhand klaargemaakte maaltijd die alleen nog moet worden opgewarmd ook altijd een optie) onthoudt dat je hier ook water voor nodig hebt als je je eten wilt koken.
  6. Een stuk fruit of koek voor de vroege honger
  7. Bakboter
  8. Bord als je maar 1 gamel hebt
  9. Kruiden

27 mei
De laatste vergadering van deze maand gaan we het coole Among us spel doen. Sommige van jullie kennen het waarschijnlijk al wel van vorig jaar, maar dit jaar zal het nog leuker zijn. Ben jij klaar om de imposter te ontmaskeren? Kom dan zeker tegen 13u45 naar het Papenheem.
Stevige linker, Vader Wolf, Baloe, Jacala, Chill en Hathi

6/5 snoepverkoop van 10-17
13/5 kinderfuif van 17h30-20h20/5 kooktocht 11h30 27/5 among us 13h45

Contact

Groepsleiding

Anton Willems:
gsm +32 488 81 89 03
e-mail anton.willems@hotmail.com

Vladik Bauweraerts:
gsm +32 495 54 18 50
e-mail vladislav.bauweraerts@hotmail.com

Onze lokalen

Sint-Frans

Baron Frans du Fourstraat 30
2300
Turnhout

scoutssintfrans@gmail.com